Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Koncept sepisování stížností na členy AT

20.2.2022 13:21

Já vás vítám u dalšího dílu naší blogové série "Jak napsat na fórum, aniž by se člen AT musel při čtení daného příspěvku podřezat". Dneska jsem se rozhodl, že se pobavíme o tom, jak by měla vypadat taková stížnost na člena Admin Teamu.

V posledních dnech jsem se docela rozjel v přísnosti a stížností na mou osobu se jen hromadí, bohužel se musím stydět za to, s čím jsem spojován. Po přečtení tohoto příspěvku snad budete schopni sepsat něco konstruktivního a nejen na mou osobu!

Počítám s tím, že na mě však ještě nějaká ta stížnost bude, a proto pevně věřím, že spolu dokážeme zapracovat na jejich formulaci tak, aby se vám třeba někdy povedlo mě nechat vyhodit.

Pointa stížnosti

Předtím, než začnete takovou stížnost psát, asi byste si měli ujasnit, čeho skrze danou stížnost chcete dosáhnout. Plané příspěvky `${admin} mi dal ban` nejsou moc vypovídající a nikdo tedy moc neví, o co vám jde, tudíž je to většinou zamítnuto dříve, než jste schopni si najít důvod banu.

Čím taktéž vedení AT ušetříte nervy je vaše iniciativa ve zjištění, zda náhodou daný postup administrátora nebyl na místě, případně zda to nebylo rutinou (například že vám dal administrátor drahý interiér, voidl vám akci, kde se porušovala pravidla...)

Pokud si tedy přejete potrestání daného admina (ač o tom vůbec nemáte právo rozhodnout), případně jen nějaké dořešení situace, zkuste svou stížnost formulovat tak, aby to z ní vyplývalo. Nikdo si za vás nebude nic domýšlet.

Důvod stížnosti

Chcete-li si podat stížnost, chtělo by to nejdříve vychladnout, protože spousta stížností (minimálně na mou osobu) chodí za to, že jsem někomu z vás dal ban. Pro vás je to pak zbytečná ostuda na fóru, protože hráči vůbec nešetří Haha reakcí, a pro vedení je to pak zbytečná ztráta času, jelikož vám stále dokola musíme opakovat, jak máte během banu postupovat.

Struktura stížnosti

Sestavíme si tedy společně danou stížnost... Chcete si stěžovat na mě, protože jsem na vás přísný a banuju vás za špatně odehrané RP akce. Do názvu topicu tedy napište něco ve smyslu "Stížnost na Dzardyse". Svůj text byste měli nějak vizuálně upravit, aby nedošlo k narušení čtenářova komfortu. Hezky pozdravte, představte se nám a sdělte nám jádro problému. Pak přejdeme k dokazování.

Cokoli, z čeho chcete nařknout administrátora (a to platí nejen zde, ale i všude v reálném životě), byste měli mít podložené důkazem. Často slýchám, jak nadržuji kamarádům nebo rovnou celé PSA, dodnes k tomu však u žádné ze stížností nebyl přiložen jediný důkaz. Možná byste měli začít právě u toho.

Na závěr se hezky rozlučte a nesnažte se svým topicem vyvolávat zbytečné debaty, ba dokonce hádky.

Čemu se vyvarovat

Ještě si dovolím vypíchnout několik bodů, na kterých spousta z vás během psaní stížností na mou osobu často selhává. Již jsem zmínil absenci důkazů, kde to pak ve většině případů taky celé skončí, případně musím dodávat důkazy já a to pouze soukromou cestou, jelikož se mezi mými důkazy nachází spousty administrátorských záležitostí.

Dalším vaším věčným problémem jsou vulgarity. Pokud máte potřebu se během stížnosti ohánět vulgarismy, nadávat komukoli či se nějak neslušně vyjadřovat, dokazujete tím akorát, že jste na stejné, možná i nižší úrovni než osoba, na níž si chcete stěžovat. Vyjadřujte se jako lidi a dočkáte se ochoty stížnost řešit.

A snad nejčerstvějším nešvarem jsou stížnosti, které se nachází v ticketech. Nejenže takové stížnosti nesplňují žádný z výše uvedených bodů, dokonce tam ani nepatří. Od stížností, stejně jako žádostí o unban, jsou tu jednotlivá subfóra, případně, pokud stížnost nechcete tahat na veřejnost, soukromé konverzace s vedením.

Já doufám, že jsem alespoň trochu pomohl všem těm, kteří plánují psát stížnost na mou osobu, a doufám, že pokud ji skutečně napíšete, bude alespoň z části odpovídající výše uvedeným bodům.

Samozřejmě bych měl dbát na to, aby tu ty stížnosti nebyly, avšak to by byla utopie a dělo by se to jen v případě, že bych všem givoval peníze a zbraně. Ne, děkuji, já raději zůstanu u banování trashRPerů.

Mějte se krásně,

Bandys.

20.2.2022 13:25, odstraněno 20.2.2022 13:25 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
Dzardys udělil za tento příspěvek varování: Nevhodné vyjadřování
20.2.2022 13:42
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem