Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tisková zpráva z 26. 4. 2020 - Předání nového vrtulníku LZS


26.4.2020 01:59

Moderní, především ale prostorný vrtulník pro zdravotnické záchranáře.

Dne 24. 4. 2020 převzala ředitelka zdravotnické záchranné služby, MUDr. Sophia Riggs, z rukou ministra zdravotnictví a vnitra doc. MUDr. Jamese Martineze, Ph.D. nový vrtulník pro potřeby letecké záchranné služby. 

Vrtulník od firmy Eurocopter vyrobený v roce 2018 a speciálně přestavěný pro potřeby LZS nahradil jeden ze současně používaných Eurocopterů. Tyto vrtulníky v současné situaci již nevyhovují potřebám LZS - nenabízí dostatek prostoru pro posádku, pacienta a přístroje pro pokročilou podporu života. 

Nový vrtulník je vybaven specifickou zástavbou pro činnost letecké záchranné služby. Vrtulník má lehátko uložené u levé stěny. Nad lehátkem je zavěšen monitor vitálních funkcí a mechanický ventilátor. Díky zavěšení přístrojů nad lehátkem se do zástavby vejdou dva členové posádky. Zásahové vybavení je uložené v nových, modulově rozdělených batozích. Pro úsporu místa byl obsah pediatrického batohu rozdělen do lékového a resuscitačního batohu. Vrtulník je vybaven novým mechanickým ventilátorem, do kterého lze zasadit tlakovou lahev s kyslíkem o objemu dva litry. Proto vedle pediatrického batohu chybí i kyslíková brašna. Ušetřené místo jsme využili pro slaňovací techniku. V současné době připravujeme školení slaňování pro letecké záchranáře. 

Vrtulník od dnešního dne čeká na svůj první ostrý výjezd. Je určen k řešení naléhavých případů, zejména těch vzdálených od nemocnice. Nabízí také transport pacientům intenzivní péče s minimalním rizikem transportních traumat. Doufáme, že nový vrtulník bude potřeba co nejméně.

za ZZS HMP primář,

Jan Válek


Powered by LeoSight IFS
LT~17

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
stokly

50Kč včera v 23:47

Dexyy

183Kč včera v 21:37

Reichard

170Kč včera v 15:01

Nejnovější uživatelé
Tomiooo

Registrován 29.4.2024

leonka231

Registrován 28.4.2024

BL4CKR0SE

Registrován 28.4.2024