Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Automaticky generované výjezdy pro HZS.


Kenny15

Hráč

19
22.3.2022 11:12

Tahle možnost/věc byla na serveru, který kdysi patřil pod Leosight. (Nebudu jmenovat, v rámci zachování dobrých vztahů).

Jedná se o to, že když by byly na serveru aktivních 3 a více hasičů, tak by to v různém časovém rozmezí generovalo automatické výjezdy (požáry). Představoval bych si 2 výjezdy za hodinu, tudíž v půl a v celou, nebo ve čtvrt a třičtvrtě. [Dám příklad, pokud je někdo nechápavý...v tomhle případě by to bylo třeba v 15:00 a 15:30 nebo 15:15 a 15:45 <-- (názorný příklad.)]

Většinou se ve službě celkem delší dobu čeká, na nějaký ten výjezd. To stejné je i u ZZS, takže u HZS bych chtěl aby tohle nějakým způsobem fungovalo.

Jasně, chápu, že když napíšu adminovi o randomfire, tak to udělá, ale když na serveru admin není, tak čekat dlooouho nikoho nebaví.

Takže nějak tak.

Kenny out.

22.3.2022 12:43, naposledy upraveno 22.3.2022 12:45 uživatelem Rataj

Tohle ale na serveru je, a to v náhodné časy, je nesmysl aby hořelo pravidelně v celou a podobně. Takže navrhuješ, aby hořelo častěji?

22.3.2022 13:12
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
22.3.2022 13:23

Já bych nikam nespěchal a když už, tak to udělat pořádně. Co kdyby hasiči měli nějakou aplikaci (třeba jen příkazem, nebo jako IC web), ve které by si nastavili, zda jsou zrovna dostupní pro výjezd (tj. nejen že musí být on duty, ale ještě mít nastavené, že nejsou zrovna na jiném výjezdu). Poté by se vygenerovala náhodná mise pouze pokud je někdo dostupný. Mohlo by se to pak škálovat tak, že kdyby hasičů bylo zrovna dostupných fakt hodně a na výjezd by vyjeli jen někteří, tak se třeba tomu zbytku může vygenerovat i druhý výjezd. Pak bych se hlavně soustředil na to, aby náhodný požár nebyl jen jeden pohozený plamínek, ale něco trochu složitějšího. Třeba bych i využil komunitu k poskládání co největšího počtu výjezdů, ať to není repetitivní. Nakonec by se stejný skript mohl použít i pro ZZS (třeba na ty dlouho slibované sekundární transporty pacientů). Třešničkou na dortu by mohl být kombinovaný výjezd pro HZS+ZZS.

VajkoChlpko

Hráč

57
22.3.2022 14:14

Znie to ako super nápad, ale na čo aplikáciu ? Script by mohol jednoducho identifikovať, koľko ľudí je vôbec v duty, tým by sa nejako prispôsobili tie misie a pokaždé na inom mieste. Poviem príklad, začne horieť benzínka v AP, tak bude treba minimálne 5 HZS ktorí sú aktuálne v duty. Na to že to je Kenny, tak super nápad (srandujem apačko). Určite súhlasím a bolo by to naozaj krásne oživenie, pretože to HZS je skoro iba o tých KJ (aspoň keď som hral ja). Lexik nám chvíľu robil také eventy, ktoré boli mimochodom fakt super, že napríklad dal spadnutý strom na hlavnú cestu. Boli sme tam takmer všetci a bol to fakt super event ! Proste všetci sme spolupracovali ako takí mravčekovia a spoločne odpratávali prekážku z cesty, uzavreli cestu poprípade kontaktovali ostatné IZS zložky. Misie, ktoré by spájali ostatné IZS rozhodne podporujem, podľa mňa by mali vychádzať ako "rodina". Ďalej sa to ale musí triediť aj podľa toho, akí členovia sú poprípade online. Medzi to myslím napríklad chemické zložky a FR, poprípade by boli nejaké misie iba pre nich. Predsalen, chemické zložky nie sú až tak využívané (opakujem, aspoň neboli). Tá VEA-1 alebo ktorá to bola, tam skoro iba stála 😀. Som jednoznačne za a HZS si to zaslúži, úžasná frakcia so super kolektívom, ktorá dokáže krásne spolupracovať na výjazdoch !

Kenny15

Hráč

19
22.3.2022 18:44, naposledy upraveno 22.3.2022 18:46 uživatelem Kenny15

@Rataj
Na tomhle principu funguje svolávací program Fireport, který je určený pro jednotky sborů dobrovolných hasičů. Osobně tomuto systému moc šancí nedávám, protože se mi neosvědčil ale i přes to tu má jednu věc. Na hasičárnu se namontuje televize, a při každém výjezdu to automaticky otevře vrata a zobrazí se výjezd na televizi. A na té televizi uvidíš jak místo zásahu, tak i techniku co vyjíždí ale i počet lidí, co se ti k výjezdu dostaví. V jednotce je třeba 19 lidí, kteří tam jsou napsaní. Jim dojde přes mobilní aplikaci od Fireportu výzva k výjezdu a zde můžou zakliknout, zda se dostaví na výjezd nebo ne, no a na televizi se to objeví. U někoho se objeví křížek, že se nedostaví a u někoho se objeví Fajfka - 3D tiskárna3D tiskárna, s tím že se dostaví.

Snad by šla udělat funkce (třeba v menu přes F3), že jsi on duty, nebo off duty a nebo může být ještě funkce ta, že jsi off duty ale v případě výjezdu přijedeš na stanici. Něco podobného jak když třeba lékař drží doma pohotovost. 

Asi tak nějak bych to zkusil udělat. Jestli by to nějakým způsobem šlo.


Powered by LeoSight IFS
LT~66