Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[81/2022] Zákon o provozování a užívání internetových služeb


19.4.2022 09:30, naposledy upraveno 19.4.2022 09:30 uživatelem Dzardys

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS


Zákon č. 81/2022

Zákon o provozování a užívání internetových služeb

v platnosti od 22.4.2022


Základní ustanovení

§1 - Poskytovatelem datového prostoru rozumíme fyzickou či právnickou osobu, která komerčně či zdarma poskytuje virutální či fyzický prostor, na němž mohou být provozovány internetové služby.

§2 - Provozovatelem internetových služeb (dále jen "provozovatel") rozumíme fyzickou či právnickou osobu, která poskytuje sobě a jiným uživatelům internetové služby.

§3 - Uživatelem internetových služeb (dále jen "uživatel") rozumíme fyzickou či právnickou osobu, která vykonává v hierarchii internetových služeb funkci spotřebitele.

§4 - Zastávání pozice uživatele se nevylučuje se současným zastáváním pozice provozovatele, totéž platí opačně.

§5 - Za obsah uveřejněný v rámci kterékoli internetové služby nese zodpovědnost jeho autor. V případě nemožnosti identifikace autora závadného příspěvku přebírá trestní zodpovědnost provozovatel za předpokladu, že příspěvek neodstranil do sedmi kalendářních dnů od zveřejnění takového příspěvku.

§6 - Jakýkoli uveřejněný obsah jednotlivými uživateli se stává zároveň vlastnictvím poskytovatele datového prostoru a provozovatele dané služby.

§7 - Provozovatelé, jejichž služby fungovaly již před nabytím platnosti tohoto zákona, jsou povinni upravit své služby tak, aby vyhovovaly standardům uvedeným v tomto zákonu, a to nejpozději do sedmi kalendářních dnů.

§8 - Uživatelé, jejichž profily existovaly již před nabytím platnosti tohoto zákona, jsou povinni upravit své profily tak, aby vyhovovaly standardům uvedeným v tomto zákonu, a to nejpozději do sedmi kalendářních dnů.

Povinnosti provozovatele

§9 - Provozovatel je povinen evidovat své jméno, které je možné dohledat v záznamech matriční knihy, viditelně na provozovaných internetových službách. V případě, že je provozovatelem právnická osoba, je nezbytné evidovat zodpovědnou osobu.

§10 - Provozovatel je povinen nahlásit pracovníkům Vrchního soudu před začátkem poskytování svých služeb veškeré informace o dané službě (tj. název, adresu sídla, liší-li se od adresy provozovatele) společně se svými kontaktními údaji (tj. jméno a příjmení dohledatelné v matriční knize, telefonní číslo, adresa trvalého bydliště, korespondenční adresa, liší-li se od trvalého bydliště, případně e-mailová adresa), totéž platí i pro právnické osoby, které uvádějí zodpovědnou osobu.

§11 - Provozovatel je povinen dbát na obsah zveřejňovaný uživateli, a to způsobem, aby nedocházelo ke zveřejňování takového obsahu, který je v rozporu s jakýmkoli platným zákonem. Jakoukoli podezřelou či trestní činnost je povinen co nejdříve oznámit příslušníkům Policie San Andreas.

§12 - Provozovatel je povinen umožnit pracovníkům Policie San Andreas a Vlády San Andreas přístup k minimálním datům jednotlivých uživatelů (jméno a příjmení majitele profilu, historie aktivity jednotlivých uživatelů). Na základě soudního příkazu je poskytovatel povinen umožnit Policii San Andreas nahlédnout či nabýt kopie konverzací konkrétních uživatelů.

§13 - Provozovatel je povinen zajistit bezpečné prostředí v rámci svých služeb a musí zabránit jakémukoli úniku dat třetím osobám.

§14 - Provozovatel je povinen užít spolehlivého šifrovacího algoritmu ke skrytí hesel uživatelů v databázi. Vědomé užití jednoduchých algoritmů může být následováno trvalým odstavením služeb provozovatele, stejně jako každé jiné porušení všech zákazů a povinností provozovatele.

§15 - Provozovatel je povinen odstranit veškeré uživatelské účty, které nevyhovují standardům stanoveným tímto zákonem.

Zákazy provozovatele

§16 - Provozovatel nesmí zneužívat dat jednotlivých uživatelů k osobním či marketingovým potřebám. Sdílení dat třetím osobám mimo pracovníky Policie San Andreas na základě soudního příkazu nebo Vrchního soudu San Andreas je považováno za narušení soukromí občana.

§17 - Provozovatel nesmí sám vkládat na své stránky obsah, který by byl jakkoli v rozporu s kterýmkoli platným zákonem nebo by k rozporu nabádal.

Povinnosti uživatele

§18 - Uživatel je povinen nezamlčet závadný obsah v prostorách internetových služeb, nedojde-li k jeho včasnému odstranění.

Zákazy uživatele

§19 - Uživatel nesmí zveřejňovat obsah, který je jakkoli v rozporu s kterýmkoli platným zákonem státu San Andreas.

§20 - Uživatel se nesmí pod svým profilem vydávat za osobu jinou nebo fiktivní. Tento zákaz se netýká profilů právnických osob, pro ně platí zákaz vydávání se za jinou či fiktivní právnickou osobu.


JUDr. Alexander Levin, Ph.D.
soudce Vrchního soudu San Andreas

10.6.2022 13:45

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS


Novela zákona č. 86/2022

upravující zákon 81/2022

v platnosti od 13.6.2022


Touto novelou dochází k nápravě, jíž stanovuje dokument S-377 z důvodu absence podpisu předsedy Vrchního soudu či předsedy Kongresu San Andreas. Na základě provedeného hlasování a následného schválení nadpoloviční většiny členů Kongresu San Andreas přijímá tento zákon podpis současného předsedy Kongresu, Mgr. Merricka Masona, J.D., a vchází tak opět v platnost s lhůtou 3 kalendářních dnů od vydání této novely.


JUDr. Alexander Levin, Ph.D.
soudce Vrchního soudu San Andreas

Mgr. Merrick Mason, J.D.
předseda Kongresu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~30