Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Stížnost na Samika


Timmy

Hráč

2
16.5.2022 17:52

Reálně jsem na  serveru 14h. Po 14h dodržování RP alespoň v tom rozmezí, co jsem dokázal vypozorovat a na co jsem byl zaučen jsem dostal Ban na 5h za non-rp Driving. Já viděl vyjetou cestu, přes louku, po které jsem jel. Dosud jsem nebyl nijak varován, ani upozorněn, že dělám něco špatně. jel jsem tou samou cestou jako vždy (cca po 10) a tou samou cestou jezdí mnoho hráčů, po kterých jsem převzal domnění, že je to OK. prý jsem však přejel přímo louku. Žádost o unban okamžitě uzavřena bez jakékoli diskuze, bez jakéhokoli důkazu. Žádám tedy o zaslání důkazu na discord Shagar#2510.

jsem rád, že jsem se konečně dostal k nějakému RP serveru, který má úroveň. Bohužel mne však šokuje, že nový hráč dostane bez jakéhokoli varování okamžitě ban za NONRP i když bohatě stačilo upozornit, že auto není schopné přejet terén, který je rovný a bez hrbolků v malé rychlosti... Pokud se tedy bavíme o RP, které má být co nejvíce podobné realitě, proč jsem v reálu schopný přejet přes stejný terén svým autem, které je nízké a do terénu nepatří. 

 

Předem díky za odpověď.

Samik

VIP

47
16.5.2022 18:04, naposledy upraveno 16.5.2022 18:05 uživatelem Samik

Dobře, chápu co požaduješ. Ale, myslíš si, že admini si natáčejí bany? Ne. Nebo alespoň já ne. Taky nechápu, proč jsi to pojmenoval “Stížnost na Samika”, když doslova akorát popisuješ ban. No, zkrátím ti to na unban jelikož respektuji že jsi nový. Díval jsem se totiž jen na tvou historii, nikoliv na hodiny. Každopádně pokud máme toto brát jako validní stížnost, tak ti to tu samozřejmě musím nechat. Kdyžtak poprosím alespoň odpověď. Díky.

Timmy

Hráč

2
16.5.2022 18:10

Stížnost je to ve smyslu nějakého logického myšlení. Pokud se hodláš ty a samozřejmě server co nejblíže přiblížit realitě a dodržovat reálná zranění, jízdu, dodržování zákonů atd.. Pak nění možné dát ban za něco, co je v reálném životě naprosto normální a běžnou praxí.

Zkráceně. Pokud chceš trestat lidi, kteří přejedou rovný terén v malé rychlosti za to, že to není RP, tak je blbost tedy říkat, že se máme co nejvíce přibližovat Reálnému životu a jeho fungování. NonRP driving si představuji jako ježdění po horách a loukách 70km/h+ ale určitě ne 40-50km/h, kdy je snad každé auto krom sportovních tříd takovýto terén zvládnout levou zadní. 

Stížnost tedy spočívá v tom, že (podle mě) nejsi dostatečně naučený fungování IRL věcí a zaučený na řešení podobných situací z pozice někoho, kdo může okamžitě dát ban kdy se mu zlíbí a za cokoli. 

 

Každopádně děkuji alespoň za snížení trestu, budu si dávat větší pozor na přejíždění terénu mimo silnici. 

16.5.2022 18:32

Dovolím si dodat jen pár drobností, tato "stížnost" jde totiž úplně mimo mě.

Začněme u formalit. Nazýváš-li to stížností na člena AT a doufáš v to, že ti velice zaneprázdněný člen vedení AT bude věnovat pozornost a vyřeší tento problém, měl bys stížnost formulovat tak, aby řešení proběhlo co nejhladší cestou a netáhlo se po dobu několika hodin, v horším případě dnů. Dovolím si přiložit svůj materiál, který se touto strukturou zabývá a vyhovuje standardům, které SedliX ocení během čtení a řešení kterékoli stížnosti. K samotnému obsahu stížnosti se však vyjadřovat nebudu a nechci, v tomto sporu budu stát i nadále jako nestranný admin, který vidí argumenty z obou stran.

Druhou drobností je poznatek z reálného života, u něhož většina jistě pochybuje, že jej vedu. Už nějakou dobu jsem aktivím řidičem, byť jen v rámci hobby, nikoli povolání. Pro nepotřebnou představu najedu za týden třeba osm set až tisíc kilometrů. To už si myslím opravňuje mou osobu mluvit z pohledu řidiče. Pointou však je, že ať jsem vyzkoušel jakékoli vozidlo, mimo ta sportovní, nikdy by mne ani náhodou nenapadlo jet po polní cestě více než 30-40 km/h. Ani v případě, že by byla partikulárně uměle upravena. Na jednu stranu ano, najdou se řidiči, kteří s tím určitě nemají problém, k čemuž může dopomoci i karoserie vozidla. Na tu druhou ale určitě necítím potřebu ve vozidle poskakovat a ani riskovat proražení vany.

Následuje moment, kdy rád používám nějaká přísloví, a určitě bych rád řekl něco ve smyslu "na každém šprochu pravdy trochu", ale přísloví používají na internetu většinou jen hloupí lidé, z čímž se nadále nehodlám ztotožňovat. Proto to řeknu víc otevřeně a drze. My jsme členové AT s obrovskou kolektivní zkušeností týkající se pravdomluvnosti hráčů, což nejen mne nutí pochybovat o údajích, které zde uvádíš. Dosti pochybuji o tom, že by Samik na základě jízdy 50 km/h po polní cestě dával ban. To však neznamená, že nemůže být pravda na tvé straně, chyby dělá ve finále každý.

Na závěr tě jen žádám o přehodnocení situace. Nechci po tobě, abys tu stížnost stáhnul, to vůbec. Je to tvé výhradní právo a všichni to budeme respektovat. Spíše tě žádám o překopání její struktury, případně mne kontaktuj ohledně přejmenování topicu, nebudeš-li nadále pociťovat zájem o řešení nějaké stížnosti.

Hezký zbytek večera.

Dzardys

2.6.2022 02:43

Ahoj @Timmy,

je mi líto, že jsi dostal ban, ačkoliv jsi nováček a máš u nás nahráno jen několik málo hodin. Bohužel neznalost pravidel neomlouvá, i když se snažíme přimhouřit oči, když pravidla porušuje nováček. Nemáme oči všude a když někdo 10x provede non-RP driving, smůlu má holt ten jedenáctý, koho konečně spatříme a můžeme ho tak řešit.

Nedodal jsi žádný obrazový materiál ani popis, kudy přesně jsi jel. Proto nedokážu posoudit, jak moc závažné porušení pravidla o drivingu to v tvém případě bylo. Tak či tak administrátor nemá povinnost nahrávat porušení pravidel, která trestá, a proto ani nemá povinnost ti dát důkaz o tom, že jsi pravidlo porušil. Pochopitelně se může stát, že ti ban bude udělen za diskutabilních podmínek, nicméně některá pravidla lze posoudit pouze individuálně a ne exaktně. Tomu tak mohlo být i v tvém případě.

Ban na pět hodin je poměrně krátký a rozhodně nijak neovlivní tvé další hraní. Non-RP driving není zásadní prohřešek i pro případ, že by ses chtěl např. hlásit do helper týmu. A s nahranými 14 hodinami ti tento ban nikdo nebude vyčítat, nemusíš se bát.

Tolik ke tvé stížnosti, bohužel ti nemůžu nijak pomoct a proto ji zamítám


Powered by LeoSight IFS
LT~79