Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Způsob určování délky trestu..

Morocko

Hráč

18
20.8.2022 13:32, naposledy upraveno 20.8.2022 15:25 uživatelem Morocko

zdravím, rád bych se tu pobavil o tom, jak se určují délky banu na herní platformě SkimoRP..

K tomuhle tématu mě navedl můj osobní poslední ban, co mi byl udělen.

ptáte se, proč mě to k tomu navedlo? Je to prosté, dle mého, se určování délky banu v poslední době dost změnilo (zhoršilo..) 

Abych uvedl nějaký ten příklad, tak Vám tu popíšu mou historku.. 

Dostal jsem nejspíš oprávněný ban aj s mejma kolegama.. ALE! co mě na tom nejvíc štve a udivuje zároveň..

Já a Peli jsme si podali žádost o zkrácení, se kterou nejspíš souhlasil o podatel danného reportu.

Pelimu byl zkrácen trest ze 72 na 18 hodin.

Mně zkrácen ban nebyl. Důvod toho prý je, že má historie na to neodpovídá.

Ale nejspíš se nebere v potaz to, že Peli má o 3-4 bany míň, což by nebyl problém, ale taktéž má o nějaký 1.ooo hodin méně nahráno, než já. Což podle mě nemá absolutní hlavu ani patu, že člověk, který má například o 1K hodin víc, bude mít víc banů (protože nikdo není dokonalej a ban dostat může [obzvlášť u mě, když jsem u adminu nejneoblíbenější hráč..])

zajímal by mě názor všech čtenářů..

(tohle není žádná stížnost ani nic, jen mě zajímá názor na tuhle naprosto nesmyslnou konfiguraci určování délky banu..)

taktéž by mě zajímal váš názor, tudíž bych radši uvítal jakýkoliv komentář (k tématu) místo reakce..

20.8.2022 16:12

Tie dĺžky banov išli veru veľmi hore. 🤔 Bavil som sa už so zopár adminmi na teamspeaku o tom, prečo nie je jednoduchšie tým ľudom dohovoriť ? Človek dostane ban preto, aby sa poučil zo svojej chyby, a aby neporušoval striktné pravidlá na skime. Avšak tu sa na nič neupozorní po väčšine, plesk ban. Potom sa ľudia divia, že je miliárd nových tém v sekcii žiadostí o unban. Admini (toto myslím konkrétne Dzardys, asi) mi na moju otázku ale odpovedali, že sa to jednoducho dohovárať nedá. Ľudia si z toho robia srandu, nezoberú si to po väčšine k srdiečku a podobne. Neviem čo je na tom pravdy, iba sa mi tento dodatok hodí k tvojej téme.

Tresty sa mi však zdajú všeobecne príliš dlhé. Permy lietajú sem a tam, pritom by sa podľa mňa, obyčajného hráča, dalo vyriešiť aj inak, napríklad skutočne tým dohovorom za predpokladu, že ten človek nebude arogantný hlupák. Jednoducho na skime hrá veľa detí, ktoré sú labilné, a nie sú takmer absolútne sebareflexné, a nenájdu v sebe kus pokory, ktorá je dnes tak dôležitá.

Dostane sa tu ban, hneď sa ide spamovať na discord, na fórku sa spisujú tie "prepracovné žiadosti o unban", a je to iba samí rage, nadávky, vulgarizmy, urážky admina. Ale nepozrú sa na to tak, že reálne spravili chybu, pretože oni sa pozerajú iba na to, že majú ten ban, a admin je v ten moment najhorší na svete, pritom iba robí svoju prácu. Budem sa opakovať, ale dĺžky trestov častokrát neodpovedajú tomu, čoho sa človek dopustil, sú oveľa vyššie tresty, aj keď to veľa krát ani nie je za potrebu, aby si človek "odtrpel" tak dlhý trest.

Iné riešenie mi ale nenapadá, na druhú stranu ako by (pravdepodobne) povedal Soviet, ľudia sa z krátkych banov dosť pravdepodobne moc nepoučia. Teda, za predpokladu, že sú to nejaké hlúpe deti, ktoré som špecifikoval vyššie. Osobne si nemyslím, že by nejaký vyspelejší človek dostal ban, išiel všade spamovať a nadávať. Plus teda sa určite ten vyspelejší človek, čo dostane ban, poučí aj z 10 hodín napríklad. 

My opinion. Nemyslím to na nikoho zle, ja bany nedostávam (už), takže sa k tomu nevyjadrím až tak moc. Zdravím ťa Peťo a už poslúchaj. 😘🤗

20.8.2022 17:37
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Kuba31

Hráč

13
20.8.2022 20:29, naposledy upraveno 20.8.2022 20:31 uživatelem Kuba31

Ahojte všichni! 

Rád bych se také vyjádřil k tomuto tématu. Ačkoliv já osobně bany rád nemám (když jsem byl kdysi v AT, se bany udělovaly za hrubé porušení pravidel) přikláním se raději k jailům, které se na Skimu bohužel nedávají.(Jsou za mně lepší v tom ,že hráč si to opravdu musí "odsedět" na serveru, né jak v případě BANu si zajde na pár hodin na jinou hru, aniž by se zamyslel nad důvodem banu) Ale nyní zpět k tématu. Za mně vždy trest je na administrátorovi. Není možné udělat nějakou osnovu pro tresty, tak jak se třeba udělá cenník pro dílnu. Admin vždy přihlíži k více faktorům - jako jsou například: chování hráče během hry (agresivita, slovník, nebojte, admin vás vidí ikdyž vy ho ne), trestní minulost, závažnost "přestupku" a taky a což je hlavní chování při řešení daného problému. Vemu jako příklad No-Injuries (nehraní zranění při např. DN) administrátor to  s vámi začne řešit a vy si začnete hrát na frajírka (např. vyjadřování jak "Majkjepan") a administrátor vám dá třeba trest 72hodin. Ale pokud se budete chovat slušně, s pokorou a respektem (což většina neumí) tak se potom nedivte že vám dá 144 hodin. Plus se také podívá na historii, opakované porušení (např. 3x) tak dostanete rovnou 366 ale jiný admin vám dá jen 200.
Ale asi sem trošičku zabruslil vedle. Tím vším jsem chtěl říct že není možné všechny sankcionovat stejně a to je důvod proč je založené toto téma. Všichni berete že "on" dostal tolik a "já" tolik. Proč? Jak již jsem zmínil jsou tam ty faktory.

Doufám že to trošku dává smysl. Přeji příjemný večer, nebo cokoliv záleží kdy to čtete.

Děkuji za přečtení, Kuba.

Edit: Omlouvám se, nevšiml jsem si příspěvku Lexikonna, vlastně jsem napsal totéž co on jen trošičku rozvinul a přidal příklady a názor.

Holub

Hráč

54
26.8.2022 16:41, naposledy upraveno 26.8.2022 16:45 uživatelem Holub

Ve světle dnešních událostí taky něco přidám - tu stížnost ze strany samíčka.

Vysvětlete mi, prosím vás, jak je sakra možné, že tenhle člověk, který má za sebou dvě permy, s posledním trestem tenhle měsíc, dostal dvě hodiny trest za něco, co se dá brát i jako snahu o vyhnutí se IC trestu? Zatímco já v situaci, ve které jsem byl se svou postavou v sebeobraně (a ne, každým dnem s těmito komediemi začínám víc a víc nesouhlasit s tím, že by dané jednání bylo porušení zdravého rozumu), s posledním trestem v minulém roce, s 4x (6 vs 24 banů) menším rejstříkem (včetně daleko méně závažných pochybení) než dotyčný, u postavy s charakterními rysy nevylučující tohle jednání, jsem dostal 2,5x delší trest? Za něco, co zde valná většina lidí (včetně mě) považuje za sebeobranu a ne něco, za co měl být udělený trest! Opravdu začínám pochybovat o tom, že je v tomhle nějaký systém a pořádek. Naopak si začínám myslet, že ty bany padají naprosto náhodně podle nálady dotyčného a že ani ten rejstřík se neřeší. Protože jinak mi nejde do hlavy to, co jsem napsal.

26.8.2022 18:08

Holub

Hráč

54
26.8.2022 19:51, naposledy upraveno 26.8.2022 19:51 uživatelem Holub

Já a začít? To ty jsi mě ve tři hodiny pingnul s těmi tvými humorníčkovskými věcmi.

https://imgur.com/a/WKQddww

Ale aby to nebyl offtopic - ujetí od traffic stopu je v pořádku, protože je to i v souladu s pravidly. Zato to tvé jednání, kdy jsi doslova utíkal před x ozbrojenými lidmi, kteří doslova z auta udělali cedník, je skutečně v rozporu s pravidly (a je mi jedno, že Phobios argumentuje tím, že podle něj bylo v pořádku utíkat o život - v takové situaci by bylo pro něj výhodnější spolupracovat a ne riskovat svůj život). Popravdě mě udivuje, že jsi za to dostal tak málo při zohlednění tvého rejstříků (23 trestů plus tenhle), když dva z toho jsou ještě permanentní bany. Opět mi ale dokazuješ to, že mám pravdu a že lidi s délkou tvého rejstříku končí s banem. Ty? Ne. Jakpak je to možné? Je to to samé jako když Phobios neřešil ta tvá porušování pravidel ve tři hodiny ráno - jednoduše proto, že nad tebou někdo v AT drží ruku. Takže si tu nehraj na neviňátko a přiznej si, že nebýt tohohle, tak už jsi dávno mezi těmi, co tu permu mají a už definitivně.

Tolik tedy k tomu, jak se udělují tresty.

26.8.2022 20:06