Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Stížnost na "RP" jistých příslušníků PSA


neznamy#6563

Smazaný účet

41
22.8.2022 22:39, naposledy upraveno 22.8.2022 22:50 uživatelem neznamy#6563

Vzhledem k tomu, že mému komentáři u tohoto příspěvku nebyla věnována dostatečná pozornost, tak jsem se rozhodl založit samostatný topic. Je zbytečné se znovu rozepisovat, tudíž sem pouze vložím citaci komentáře.

Bohužel jsem donucen se zde podělit o své zkušenosti s “přísnějším” přístupem adminů. 
Banky upřímně nevím, jak na tom jsou, neboť je už nějakou dobu nedělám a taktéž jsem dlouhou dobu neviděl nikoho je dělat. Ovšem čím si jsem jist je to, že u ostatních věcí se naprosto nic nezměnilo. 
Když jsme zhruba měsíc zpět převáželi (přelítali spíš - “vozili” jsme helinou) diamanty, tak jsme dostali instantně vykropeno od členů PSA (nebudu zmiňovat, za mne v tu dobu byl jejich přístup “ok”, důvod proč jsem byl donucen sem přidat komentář si probereme později.) s tím, že helina byla na totálku, kolega dostal PK a já nedostal ani hit.

Nyní se ovšem dostaneme k vážnější věci a to je dnešní IC akce s @Kolpanek. Moje IC postava (Samicek_Kuffenheim) se doslechla, že Kristina_Lopez postřelila osobu blízkou mé IC postavě. Vzhledem k tomu, že se naše IC postavy znají a dost se baví, tak jsem se rozhodl, že se Samicek s Kristinou domluví na setkání s tím, že ji Samicek následně unese. Ovšem Krist si povolala na místo členy PSA (s čímž jsem i počítal, ale tak nějak lowkey jsem věřil tomu, že to neudělá, protože nemá důvod). Setkání probíhalo na přehradě a členové PSA čekali nad přehradou v tom offroadu. Akce proběhla tak, že Samicek Krist objal, následně do ní strčil díky čemuž spadla na zem a poté jí nasadil pouta a roubík. Poté jí naložil do auta s tím, že se přesunou na jiné místo. Ovšem jakmile si Samicek sedl do vozidla, rozsvítily se lasery a bylo slyšet pouze “krop krop”, vozidlo chytlo (ihned na to přestalo hořet, takže nevím jak to RPit - jestli hořelo nebo ne) a Samicek uprchl na lodi, kterou tam měl přistavenou. Zde ovšem vidím porušení hned dvou pravidel ze strany PSA a to DM (nekropíme přece na potkání, že. Vzpomněl jsem si na pár lidí, kteří dostali ban když dali PK PSAčku při 10-T…není tohle tak trochu úplně stejná věc, akorát se prohodili role?) a porušení zdravého rozumu (kropili zezhora, do auta, které chytlo, díky čemuž ohrozili život unešené osoby. A to je snad to hlavní, na čem jim záleželo, ne? [fajn, někdo tohle může brát jako IC věc, ovšem je tolik IC věcí, které jsou kryty právě tím zdravým rozumem a banuje se na ně, že sám nevím co to vlastně je.]) 

Přikládám úryvek, kde je jasně vidět, že PSA bez jakékoliv snahy o RP okamžitě začali kropit. Vzhledem k tomu, že stříleli po vozidle, které jak můžeme vidět, tak začalo hořet a mohlo bouchnout, tak je jasné, co bylo hlavní snahou PSA - dát mi PK a následně zneužít pravidla 19.

Celkově si myslím, že pravidlo ohledně DM platí jak pro koho (zde mi někdo může oponovat tím, že pokud pachatele nerozkropí, tak ho nedopadnou - já vám zde budu oponovat tím, že mě rozkropili a stejně nedopadli. Navíc způsobů k dopadení je XXX…a jde to i bez kropení.)

E: kdyby “někdo” chtěl opět vypisovat na PSA Discord, že Kuffenheim co zadržení, to brečení v OOC, tak ne. Pouze mi přijde úsměvné (spíš smutný tbh.), že illegálové dostávají bany za to, co mají PSA povolené. (Pro příklad si můžu vzít @neznamy#6285, který mne sice rozkropil, ale měl důvod, protože jsem zbraň vytáhl první já…i tak ale dostal ban.)

E2: taktéž mi tento incident poměrně zkazil hru, neboť jsem ze vzteku vypl hru a dvě osoby šli do CPZ jen za to, že byli taktéž u přehrady. Tímto bych si tedy chtěl postěžovat i na pravidlo 0., neboť jak říkám, PSA mohli počkat, než Samicek s Krist odjede a následně udělat roadblock (který PSA absolutně nepraktikuje i přesto, že to je daleko účinnější, než střílení gum, nebo pit manévry. Mimochodem, online PSA v tu dobu bylo 7, tudíž ano, počty na to měli. V případě, že se jim nechtěla vymýšlet takováto RP akce, tak stačilo dát spiky na obě strany přehrady a měli by vyhráno.), poté Samicka obklíčit, nechat ho vylézt z auta a následně zatknout. Vznikla by tím nejen pěkná RP akce, ale taktéž bych nemusel "brečet v OOC chatu". Ale na co vymýšlet "složitou" RP akci, když můžu začít kropit auto, doufat, že to auto bouchne, osoba uvnitř dostane PK a následně zneužít pravidlo 19., že?
Dle mého bylo na této akci ze strany PSA vše špatně (to že s HKčkem stojej na kraji útesu a kropěj objekt o X metrů níže...holt asi nikdo nemá strach z výšek a zpětný ráz neexistuje [pravda, HKčko má nulový recoil, no i tak si myslím, že by ty osoby nestáli jentak na okraji útesu a čuměli do "propasti" která je o X metrů níže.]).
Moudro na závěr - jestliže PSA chce kvalitní ilegály, měli by být kvalitní i oni. Tahle akce byla doslova to, na co si každý stěžuje a to pouhé "krop krop" 🤷.

E3: jsem si téměř jist, že se akce nevoidne. I tak bych byl rád, kdyby členové PSA dostali alespoň pokárání a kdyby se tyto situace dále neopakovaly. Jak jsem napsal v druhém editu - PSA z toho mohli udělat rozsáhlou akci a všechny strany by si to užili. Zde si to užili možná tak PSA, protože si zakropili, mně to pěkně znechutilo hraní teda.

E4: omlouvám se Yurymu a Kolpankovi za druhej ping, který nebyl třeba.

22.8.2022 23:11

Ahoj,

Poprosím aby jsi mi zaslal veškeré důkazy a logy z dané RP akce, taktéž o to stejné poprosím členy PSA, kteří tam zasahovali.

Holub

Hráč

46
23.8.2022 00:10

Já ti nevím Kowalski, mně ten útěk připomíná absenci Fear RP. Ostatně chce to koule (a nevážení si vlastního života) utíkat před PSA, která má strategickou i početní výhodu. O lepších zbraních nemluvě. 

TheOliverT

Hráč

8
23.8.2022 00:17

Ahoj, 

rád bych podotkl absenci RolePlaye strachu o svůj život a zdraví u klipu, který jsi přiložil. Míří na tebe dva lasery lidí které sotva vidíš... Co tebe při takovéto situaci napadne na prvním místě? Strach.. Ale chápu že tvá postava má určitě něco jako pochroumanou psychickou, nebo válčila v Iráku, naprosto pochopitelné. Následně, pokud to má být tak, jak říkáš „co bylo hlavní snahou PSA - dát mi PK a následně zneužít pravidla 19“, proč tedy přestali střílet, jakmile z auta stoupnul oheň? Pokud by měl někdo záměr to auto odpálit a nebo tě trefit při nastupování, řekl bych že by jedné, nebo druhé šance už využil, jelikož pro ni prostoru bylo dost. K ničemu dalšímu nemám chuť se vyjadřovat, příjde mi to směšné a jedná se spíš o věc, týkající se herního charakteru a tedy i herního RP prostředí.

23.8.2022 00:27, odstraněno 23.8.2022 00:35 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

TheOliverT

Hráč

8
23.8.2022 00:35

Zdravim, ICly by se taková věc zrovna u PSA řešit dala a člen by byl potrestán z důvodu neoprávněného použití střelné zbraně nebo ublížení na zdraví, usmrcení z nedbalosti, nevím co všechno by se IC dalo domluvit, ale málo by toho nebylo, taková situace kdy PSA střílelo bez důvodu tu taky byla a vyřešila se IC jailem a kickem z PSA. Občas je lepší možná vše zkusit nejdřív řešit IC, než psát slohovky adminům a snažit se tak ostatním udělat problém, děláš tím akorát obrázek o své formě řešení IC problémů. Tuto větu jsem taky nenapsal jentak, na skimu jsem jen přibližně dva měsíce a už od začátku mého RP mi bylo řečeno více hráči, že na lidi jako jsi ty, se IC nemá sahat, jelikož z toho vždy koukají OOC problémy. 

Moje vyjádření nemělo znít nijak ofenzivně či úrážlivě vůči ostatním členům komunity.

23.8.2022 00:40
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
26.8.2022 15:31, naposledy upraveno 26.8.2022 15:32 uživatelem Phobios

Dobrý den všem čtenářům,

Předem se vám chci omluvit za delší dobu čekání na mojí odpověď. Nebudu to tu nějak dlouhosáhle obkecávat a jdeme na to.

Stížností jsem se dlouho zabýval, já osobně jsem vyhodnotil porušení pravidel na obou stranách. Jak na straně Samička tak na straně PSA. Ovšem rozhodl jsem se nechat na řešení IC, odůvodnění níže..

U Samička porušení pravidla powergamingu, ke kterému se mi doznal hned, jakmile jsem ho požádal o důkazy. Proč né porušení fear RP? Když si to vezmeme z pohledu první osoby..tak jak by to mělo býti bráno přeci.. tak Samiček zaregistroval oky lasery, které na něj mířili a poté i palbu do jeho vozidla a do země okolo, nikdo po něm nekřičel žádnou výzvu, nemohl vědět kdo po něm střílí tudíž, v tu chvíli co tě napadne? Vzít nohy na ramena a utéct a zachránit si svůj život, než-li dokončit svůj únos, či stát na místě jak tvrdé Y a čekat, či nějakou tu kulku neschytám. 

U PSA ze strany zdravého rozumu..protože nemělo by předností pro člena PSA v tento moment, zdraví unesené objeti než-li dopadení únosce? Tím, že začnete střílet do vozidla, které následně vzplanulo..mohlo dojít ke vznícení pohonných hmot, tudíž k ohoření celého vozidla či i možný výbuch a tím ztráta života.

Snad jsem každému vyhověl..a pevně věřím, že dojde k nějakému IC postihu ze strany PSA.

(Už si tu jen tak trošku popíchnu)

Spoiler



Přeji všem hezký den a děkuji za pozornost a nahlášení.

 

 


Powered by LeoSight IFS
LT~104