Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Podnět pro PSA - nahlášení uživatele Irisu za porušení trestního zákoníku


3.10.2022 19:10

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))


Podatel: Caroline Ravens
Věc: Nahlášení uživatele Irisu za porušení trestního zákoníku


Dobrý den, vážení policisté,

tímto podnětem bych chtěla nahlásit uživatele Irisu @pravda, z důvodu jednání v rozporu s Trestním zákoníkem číslo 14/2020, níže specifikuji:

 


Článek 3 - Trestné činy proti svobodě
§22 Pomluva 
- kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na 2 hodiny.


Článek 7 - Trestné činy obecně nebezpečné
§47
Šíření poplašné zprávy


 

Tímto jednáním poškozuje nejenom značku firmy Fantasma (IČO 381), ale také i neziskové organizace ANTARES, včetně Vlády San Andreas, čímž se prokazatelně snaží šířením poplašné zprávy děsit spoluobčany a zároveň ohrozit jejich vážnost. Tyto pomluvy mohou také zničit podnikání firmy Fantasma, čímž by značně klesal zájem spoluobčanů o produkty a vedlo by to pravděpodobně ke krachu...

Níže přikládám přílohu v podobě složky, v níž se nachází screeny.

Děkuji předem za zpětnou vazbu,

S pozdravem,

Caroline Ravens

Přílohy


Iris.zip – Složka, 68,0 kB
Stáhnout >

 

4.10.2022 13:40

Vážená slečno Ravens,

Na základě vašeho elektronického podnětu bude zahájeno vyšetřování protiprávního jednání uživatele sociální sítě „@pravda“ a jeho řádné potrestání pouze v prvním bodu podnětu a to pomluvy podle trestního zákoníku 14/2020, článku 3, paragrafu 22. K druhému bodu nebylo policií shledáno naplnění skutkové podstaty trestného činu šíření poplašné zprávy.

Za přílohu děkujeme, určitě pomůže.


S přáním hezkého dne,

por. JUDr. George Wimar Fitzler.
Důstojník hlídkové služby.


Powered by LeoSight IFS
LT~39