Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[S-444] Sporné řízení - Garage 66


30.10.2022 23:27
(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS

Vrchní soud San Andreas


Předvolání 
ke spornému řízení ve věci


žalobce:
Vláda San Andreas, strana zastoupena státním zástupcem JUDr. Henrym Garciou

obžalovaná strana:
Garage 66 (zodpovědná osoba Bradley Palmer)

obvinění:
1.) Neodvádění zisků do státní kasy (§1 čl. 1 zákona č. 5/2020)
2.) Neevidování zisků organizace do tabulek (§7.1 čl. 2 zákona č. 5/2020)
3.) Zaměstnávání osob v minulosti trestně stíhaných (§15 čl. 5 zákona č. 5/2020)
5.) Zaměstnávání a neukončování pracovního poměru s osobami v současnosti vykonávající trestní činnost a trestně stíhaných osob (§15 čl. 5 zákona č. 5/2020)
6.) Neevidování nově nabytých majetků za dobu působení organizace (§19 čl. 6 zákona č. 5/2020)
7.) Zpronevěra (§33 čl. 6 zákona č. 14/2020)
8.) Neodvádění zisků do státní kasy (§51 čl. 8 zákona č. 14/2020)
9.) Krádež (§32 čl. 6 zákona č. 14/2020)


Vrchní soud San Andreas nařizuje na den 31.10.2022 v čase 18:00 v hlavní jednací síni budovy Vrchního soudu San Andreas sporné řízení;

Vrchní soud San Andreas tímto předvolává pana státního zástupce JUDr. Henryho Garciu (dále jen "žalobce") a obžalovanou stranu se zodpovědnou osobou Bradleym Palmerem (či jinou osobou ve vedení této instituce) (dále jen ,,protistrana") k dostavení se na sporné řízení. Obě strany řízení prosíme, aby se do hlavní jednací síně v budově Vrchního soudu San Andreas dostavily minimálně deset minut před zahájením sporného řízení.

Dle §4.1 zk. 66/2021 má protistrana nárok na přidělení advokáta soudem v případě, že nemá vlastního a zavčas o této skutečnosti informuje Vrchní soud.

Sporné řízení bude probíhat v souladu se zákonem č. 4/2020 o soudním řízení.

Soudcem pro toto řízení bude JUDr. Alexander Levin, Ph.D.

Soud rozhodl, že sporné řízení bude veřejnosti přístupné.

Soud rozhodl, že sporné řízení může proběhnout i za nepřítomnosti obžalované strany.

((Obálka se zeleným pruhem byla zaslána všem zmíněným. @Bajaja @Wright @DOPERINO @BOTRobert ))



JUDr. Alexander Levin, Ph.D.
soudce Vrchního soudu San Andreas

DrHell

Hráč

18
31.10.2022 20:02, naposledy upraveno 31.10.2022 20:03 uživatelem DrHell

Zápis sporného riadenia:

 

Alexander Levin: Všichni přítomni prosím povstaňte. Vítám vás tedy v hlavní jednací síni vrchního soudu San Andreas. Dnes proběhne sporné řízení ve věci následujících obvinění.
Neodvádění zisků do státní kasy (§1 čl. 1 zákona č. 5/2020), Neevidování zisků organizace do tabulek (§7.1 čl. 2 zákona č. 5/2020), Zaměstnávání osob v minulosti trestně stíhaných (§15 čl. 5 zákona č. 5/2020), Zaměstnávání a neukončování pracovního poměru s osobami v současnosti vykonávající trestní činnost a trestně stíhaných osob (§15 čl. 5 zákona č. 5/2020), Neevidování nově nabytých majetků za dobu působení organizace (§19 čl. 6 zákona č. 5/2020), Zpronevěra (§33 čl. 6 zákona č. 14/2020), Neodvádění zisků do státní kasy (§51 čl. 8 zákona č. 14/2020) a Krádež (§32 čl. 6 zákona č. 14/2020). Obžalovaným pro podezření ze spáchání těchto činů je vládní organizace Garage 66 bez přítomného zastoupení žalobcem v této věci je Vláda San Andreas zastoupena státním zástupcem, doktorem Henrym Garciou. Přítomni jsou také porotci Dusan_Badinsky, Daniel_Hojberg a Dolphy_Kocvin. Soudcem pro toto řízení je doktor Alexander Levin.  Chtěl bych vás upozornit, že vše co řeknete u soudu je nahráváno a bude uveřejněno státním zapisovatelem. V průběhu řízení poprosím veřejnost, aby mlčela. Mluvit budou pouze tázaní. Během tohoto řízení není možné konzumovat potraviny, případně jakkoli užívat komunikační zařízení. Pokud má někdo dotaz nebo námitku proti složení poroty, vyslovte ji nyní. To samé platí pro případné podezření z nepodjatosti soudce. V průběhu řízení již námitky proti porotě a soudci nebudou platné. Jakákoliv zúčastněná strana sporu však může vyslovit námitku kdykoliv v průběhu řízení vyzvu nyní stranu žalobce, aby představila svědky, jsou-li nějací přítomni.

Henry Garcia: Pro dnešní sporné řízení nebyli ze strany žalobce předvedeni žádní svědci.

Alexander Levin: Obžalovaná strana nemá své zastoupení, nebudou tedy vzati v potaz ani přítomní svědci. Nyní poprosím všechny přítomné, aby se usadili. Stát zůstane pouze žalobce který nám nyní přednese žalobu.

Henry Garcia: Vážený soude, státem financovaná organizace G66 po celou dobu svého působení porušuje znění několika paragrafů zákona č. 5/2020 a vyhýbá se tak svým zákonným povinnostem vůči vládě San Andreas mimo jiné na základě porušení těchto paragrafů se dopustila i porušení několika paragrafů trestního zákoníku, tedy zákona č 14/2020. Vláda San Andreas hodlá tak v dnešním sporném řízení veškerá tyto provinění dokázat a nechat soud vyvodit patřičné navrhované důsledky pro zmíněnou organizaci.

Alexander Levin: Děkuji, prozatím se usaďte. Obžalovaná strana nemá, jak již dnes zaznělo, své zastoupení, nelze tedy shrnout co přesně je sporné mezi tvrzením žalobce a jejich obhajobou. Nicméně prvotní dojem z této žaloby je pro mne mnohonásobně závažnější než kterýkoli případ, který jsme tu v případě neziskových organizací kdy měli. Nyní prosím přejděme k dokazování, začněte prosím prvním bodem obžaloby.

Henry Garcia: Vážený soude, G66 jakožto státem financovaná organizace je povina dle zákona č. 5/2020 paragrafu 1, odvádět své zisky v plné výši do státní kasy. Dle informací podaných kanceláří vrchního soudu, však zmíněná organizace po celou dobu svého fungování... orientační doba 2 roky, neodvedla do státní kasy žádné zisky, mimo zisky automaticky daněné, tedy z odtahů vozidel. Samotná organizace se však po celou dobu svého fungování zabývá i servisními a především na počátku svého fungování motorovými úpravami vozidel. Veškeré výdělky, k nímž organizace přišla těmito způsoby nebyli nikdy za dobu působení organizace přeposlány do finanční kasy a vláda dodnes nemůže určit, kde tyto finance skončili.

Alexander Levin: S důkazem o neodvedení zisků jsme byli obeznámeni předsedou Vrchního soudu formou zprávy, cituji a taktéž doplňuji, že společnost Garage 66 za celou dobu své existence (2 roky) neodvedla téměř žádné zisky do státní kasy za služby a práce mimo odtahy do odtahového parkoviště. Otázkou však zůstává, vykonávala tato organizace činnost, za níž by měla odvádět daně?

Henry Garcia: Společnost jakožto státem financovaná organizace, tedy spoelčnost, při které platy veškerých zaměstnanců jsou hrazeny právě ze státní kasy vládou San Andreas, je zároveň statusem neziskové organizace, které již zmíněný zýkon nařizuje své zisky v plné výši evidovat a právě státu odvádět... tak ovšem jak již bylo řečeno G66 nikdy neučinila. 

Alexander Levin: Ano, ale můj dotaz směřuje trochu jinam. Má strana žalobce nějak podložené, že Garage 66 v posledních dvou letech prováděla nějakou činnost, z níž nejsou zisky automaticky daněné? Rozumíme tim například zmiňované úpravy vozidel.

Henry Garcia: Samozřejmě vážený soude... ostatně jak bylo zmíněné, převážně na počátku vzniku organizace se vedení společnosti zabývalo právě zmíněnou tenkrát ojedinělou motorovou úpravou vozidel. Tyto služby se u tehdejšího vedení prováděli na objednávku skrze kdysi ještě smail. Veškeré inzerce společnosti a taktéž zmíněné emaili objednávek by měli být k dohledání. Samotná vozidla taktéž dodnes v protokolech nesou informace, že provedené úpravy byli provedeny právě zmíněnou organizací. Dalším bodem jsou samotné inzercové redakce, přes které G66 dodnes při otevření dílny uvádí možnost dostavit se do jejich dílny za účelem úpravy vozidla. Veškeré tyto inzerce budou skrze redakční společnost taktéž dohledatelné.

Alexander Levin: Nicméně inzerce nejsou přímým důkazem o tom, že se tam posléze někdo skutečně dostavil. Máte tedy v tuto chvíli nějakou konkrétní objednávku či vozidlo, které jste zmiňoval?

Henry Garcia: V aktuální chvíli bohužel nikoliv, ačkoli je nám známo pár vozidel, které by měli nést "cejch" Úprav ze strany G66, na dnešní sporné řízení nejsou připraveny k doložení.

Alexander Levin: Přejděme prosím k dalšímu bodu žaloby.

Henry Garcia: Zajistá... společnost G66 tedy opět jakožto státem financovaná organizace řídící se zákonem č. 5/2020 je dle paragrafu 7.1 tohoto zákona povina evidovat veškeré své zisky to formálních tabulek které musejí být na vyžádání okažitě předloženy zaměstnanci Vrchního Soudu San Andreas. Při poslední vládní inspekci se ovšem Inspektorovi tyto tabulky do rukou nedostali a doposud nebyli vedením společnosti vládnímu inspektorovi dodatečně zaslány. Zmíněná organizace tak buď tyto tabulky vůbec nevede, či je jen z neznámých důvůdů odmítá předložit... tak či onak, se dopouští porušení právě tohoto zmíněného paragrafu.

Alexander Levin: Důkazy k tomuto bodu jsou Vrchnímu soudu známy formou zápisu inspekce soudním inspektorem není tedy dalších debat a přejděme k dalšímu bodu.

Henry Garcia: Prosím tedy tímto soud o spojení následujících dvou bodů... neboť se jedná o porušení stejného paragrafu a budou dokázány stejným důkazním materiálem.

Alexander Levin: Budiž.

Henry Garcia: Děkuji, paragraf 15 zákona č. 5/2020 nám tedy udává, že zmíněná organizace má zakázáno zaměstnávat jakékoliv osoby, jež v minulosti spáchali trestný čin, či byli trestně stíhané. Dle informací ze dne 29.10.2022, kdy byl poskytnut spis veškerých zaměstnanců společnosti společně s jejich trestní minulostí se zjistilo že za prvé... několik zaměstnanců dluží vládě na pokutách dohromady více, než milionovou částku. Závažnější informací ovšem bylo, že organizace v současnosti zaměstnává několik osob s četnými záznamy v rejstříku trestů, včetně recidivistů, jejichž trestní rejstřík obsahuje dokonce více jak 10 záznamů. Mimo tyto informace je ve společnosti zaměstnána i jedna osoba, na níž byl k datu vydán aktivní zatykač.

Alexander Levin: Důkazy k tomuto bodu žaloby jsou Vrchnímu soudu známy formou zmíněného spisu není tedy dalších debat, přejděme k dalšímu bodu.

Henry Garcia: Zákon 5/2020 nám taktéž udává povinnost jakéhokoliv nově získaného majetku evidovat na základě již zmíněné vládní inspekce ovšem nebylo vládnímu inspektorovi poskytnuto žádných tabulek, či jiných spisů, které by uváděli jakékoliv nové nakoupení majetků organizace. Není-li tomu tak, že organizace za svoji působnost má stále stejný počet odtahových vozidel, užívají stejné uniformy a jejich dílna, či nářadí se za dobu působnosti jakkoli nezměnila. Poté tyto záznamy chybí... nově získaný majetek by šel prokázat ovšem pouze v případě přítomnosti druhé strany, či předvolání svědka, což pro toto sporní řízení nebylo z časových důvodů zastihnuto.

Alexander Levin: Protože nemáte žádné další důkazy k prokázání viny v tomto bodě, přejdeme k dalšímu bodu.

Henry Garcia: Dalšími body obvinění vůči G66 jsou porušení několika paragrafů trestního zákoníku vyplívající s prvním bodem... tedy neodvádění zisků do státní kasy a následného odcizení těchto získaných financí... bohužel stejně jako u prvního bodu, na prokázání tohoto bodu by bylo potřeba zajistit několik právě upravených vozidel touto společností, získání dokumentů o úpravách těchto vozidel a případné prověření těchto vozidel soudním znalcem. Časově tyto úkony ovšem před počátkem sporného řízení nebyli provedeny, čili nejsou k předložení zmíněné důkazy pro tyto body. 

Alexander Levin: Tím shrnujete tedy zbylé body žaloby?

Henry Garcia: Přesně tak soude.

Alexander Levin: Děkuji, můžete se posadit. Nyní poprosím porotu o vyjádření názoru. 

Dolphy Kocvin: No v některých bodech sice není dost důkazních materiálů či svědci i tak se přikláním na stranu obžaloby.

Dušan Badinský: Vážený súd, ako porota sme sa zhodli na názore v plnom počte, že je obžalovaná štátom financovaná organizácia Garage 66, vinná vo všetkých bodoch.

Alexander Levin: Děkuji vám. Všichni přítomni prosím povstaňte. Vyhlašuji krátkou pauzu, kdy soud přehodnotí dodané důkazy a záznam všech výpovědí, poté bude vznesen rozsudek. Soud bude pokračovat v 19:47. Poprosím porotu, aby mne následovala.

*pauza*

Alexander Levin: Poprosím všechny přítomné, aby povstali. Vyslechněte nyní rozsudek jménem státu San Andreas. Vrchní soud zhodnotil veškeré doložené důkazní prostředky, ale i záznamy, které jsou soudu k dispozici, ku příkladu záznamy z úřadů a po společné poradě s porotou rozhodl následovně. Vrchní soud San Andreas shledává obžalovanou stranu vinnou ve všech bodech obžaloby a uděluje jí následující postihy:
Vrchní soud San Andreas zbavuje Garage 66 statutu státem financované organizace s okamžitou platností dále Vrchní soud uděluje z důvodu porušení několika bodů zákonů pokutu následujícím zodpovědným osobám v následujících výších:
Bradley Palmer, majitel organizace, 30 milionů Korun českých
Martin Dope, ředitel organizace, 30 milionů Korun českých
Robert Dragov, zástupce ředitele organizace, 10 milionů Korun českých
Dále Vrchní soud požaduje navrácení veškerého majetku ve vlastnictví Vlády San Andreas který společnost užívala k výkonu povolání. Následně Vrchní soud San Andreas zbavuje organizaci Garage 66 koncese na odtah vozidel. Soud účastníky poučuje, že proti rozsudku je možné podat odvolání, a to do 5 dnů a po splnění všech bodů, které uvádí článek 5 zákona 4/2020. Soud skončil, můžete odejít.

*koniec zápisu*


Zápis spracoval asistent předsedy vrchního soudu San Andreas,
Mgr. Merrick Mason, J.D.

31.10.2022 20:20

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS


Rozsudek ke spornému řízení ve věci


žalobce:
Vláda San Andreas, strana zastoupena státním zástupcem JUDr. Henrym Garciou

obžalovaní:
Garage 66 (zodpovědná osoba Bradley Palmer)

obvinění:
1.) Neodvádění zisků do státní kasy (§1 čl. 1 zákona č. 5/2020)
2.) Neevidování zisků organizace do tabulek (§7.1 čl. 2 zákona č. 5/2020)
3.) Zaměstnávání osob v minulosti trestně stíhaných (§15 čl. 5 zákona č. 5/2020)
4.) Zaměstnávání a neukončování pracovního poměru s osobami v současnosti vykonávající trestní činnost a trestně stíhaných osob (§15 čl. 5 zákona č. 5/2020)
5.) Neevidování nově nabytých majetků za dobu působení organizace (§19 čl. 6 zákona č. 5/2020)
6.) Zpronevěra (§33 čl. 6 zákona č. 14/2020)
7.) Neodvádění zisků do státní kasy (§51 čl. 8 zákona č. 14/2020)
8.) Krádež (§32 čl. 6 zákona č. 14/2020)


Dne 31/10/2022 v čase 18:00 v hlavní jednací síni budovy Vrchního soudu San Andreas proběhlo sporné řízení, jehož rozsudek zní následovně:

I. Obžalovaná strana je shledána vinnou ve všech bodech obžaloby.

II. Vrchní soud tímto zbavuje organizaci Garage 66 statusu státem financované organizace v okamžité platnosti.

III. Vrchní soud uděluje z důvodu porušení několika bodů zákonů pokutu následujícím zodpovědným osobám v následujících výších:

  • Bradley Palmer, majitel organizace - 30 000 000 Kč
  • Martin Dope, ředitel organizace - 30 000 000 Kč
  • Robert Dragov, zástupce ředitele organizace - 10 000 000 Kč

K uhrazení těchto částek dává Vrchní soud pokutovaným jedincům čas do sedmi kalendářních dnů, v opačném případě bude vůči osobám vedeno samostatné řízení.

IV. Vrchní soud tímto odebírá organizaci Garage 66 koncesi na odtah vozidel v okamžité platnosti.

V. Vrchní soud tímto přepsiuje veškerý majetek vlastněný organizací Garage 66 do vlastnictví Vlády San Andreas.


Ratio Decidendi

Vláda San Andreas nezaznamenala žádné odvody daní v posledních dvou letech, což státem financované organizaci ukládá zákon 5/2020. Následně je jasně prokazatelné, že na adresu dílny této organizace byly nejedenkrát nakoupeny díly pro úpravu vozidel. Není však již možné dokázat, jakou přesnou ztrátu utrpěla státní kasa v důsledku neodvádění daní zaměstnanců této organizace.

Mimo nepořádek v odvodech tato organizace dlouhodobě trpí absencí požadované evidence, která k dnešnímu dni nebyla Vrchnímu soudu na žádost soudního inspektora dodána. Dle zjištění Vrchního soudu tato organizace zaměstnává několik osob, které nemají prázdné trestní rejstříky. Vrchní soud veškeré tyto skutečnosti chápe jako nezájem této organizace o jakoukoli nápravu a nemá tak sebemenší důvod k ponechání statusu státem financované organizace.

Pokutovaní jedinci nesou plnou zodpovědnost za dohled nad dodržováním všech bodů, které jim nejen zákon 5/2020 uděluje, a na základě včasného nezabránění či nenahlášení porušení tohoto zákona ze stran zaměstnanců považuje Vrchní soud pokutované za plně zodpovědné a provinilé.

Vzhledem ke skutečnosti, že organizace neprojevila nikterak značnou bezproblémovou aktivitu ve správě silničních komunikací, nevidí Vrchní soud důvod k ponechání koncesí.

Nedošlo-li k satisfakci záměru podnětu, mají obě strany sporu právo na odvolání, které by bylo následováno vznikem odvolacího řízení. Všichni jmenovaní mají nárok se odvolat v soudem stanovené lhůtě 5 dnů. Všem musí být poskytnuta možnost k odvolání.

(( Obálka s kopií rozsudku byla zaslána oběma stranám sporu. @Rataj @Bajaja @Wright @DOPERINO @BOTRobert ))


JUDr. Alexander Levin, Ph.D.
soudce Vrchního soudu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~55

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: freecko (2000Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

WoT Turnaj - BO3

sobota 16:00

Kdo je online?
Havran

26Kč včera v 18:40

p0KyX

38Kč včera v 15:35

ElNegros

100Kč včera v 15:17

Nejnovější uživatelé
MilanGGG

Registrován 16.4.2024

minkers

Registrován 16.4.2024

Festers

Registrován 16.4.2024