Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[S-487] Trestní řízení - Anastasia Alinsky


4.12.2022 12:26

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS


Oznámení

o zahájení trestního řízení ve věci:


Žalobce:
Policie San Andreas, zastoupena státním zástupcem JUDr. Henrym Garciou

Obžalovaná:
Anastasia Alinsky

Obvinění:
1.) Zavlečení a únos (§13 čl. 3 zákona 14/2020 Sb.) (17x)
2.) Vražda po předchozím uvážení (§1, čl. 1, zákona č. 14/2020 Sb. / c) (17x)
3.) Příprava vraždy (§2, čl. 1, zákona č. 14/2020 Sb.)
4.) Hanobení lidských ostatků (§95 čl. 11 zákona č. 14/2020 Sb.)


Vrchní soud San Andreas nařizuje na den 7.12.2022 v čase 19:00 v hlavní jednací síni budovy Vrchního soudu San Andreas trestní řízení;

(1) Vrchní soud San Andreas předvolává pana JUDr. Henryho Garciu jako žalobce.

(2) Vrchní soud San Andreas předvolává Anastasii Alinsky jako stranu obžalované v tomto řízení. Obžalovaná má právo na veřejného advokáta, nenajde-li jej, může jí být přidělen. O to požádá sama nejpozději 24 hodin před zahájením řízení prostřednictvím Soudu 2.0.

(3) Trestní řízení bude probíhat v souladu se zákonem č. 4/2020 o soudním řízení. Soudcem pro toto řízení bude soudce JUDr. Alexander Levin, Ph.D.

(4) Soud rozhodl, že trestní řízení bude veřejnosti přístupné.

(5) Trestní řízení může proběhnout i bez přítomnosti obviněné. V případě nedostupnosti strany žalobce bude řízení odročeno.

(6) U trestního řízení mohou být přítomni porotci. Porota bude složena z dobrovolníků, kteří se přihlásí alespoň 15 minut před zahájením řízení. Porotcem musí být osoba neutrální k oběma stranám sporu. Jednat se tedy může o osoby, které nejsou osoby blízké žádného účastníka sporu.


(( Oznámení bylo doručeno oběma stranám. @Vysocak @Bajaja @zeldinko ))

JUDr. Alexander Levin, Ph.D.
soudce Vrchního soudu San Andreas

7.12.2022 20:50

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS

Rozsudek k trestnímu řízení ve věci


Žalobce:
Policie San Andreas, zastoupena státním zástupcem JUDr. Henrym Garciou

Obžalovaná:
Anastasia Alinsky

Obvinění:
1.) Zavlečení a únos (§13 čl. 3 zákona 14/2020 Sb.) (17x)
2.) Vražda po předchozím uvážení (§1, čl. 1, zákona č. 14/2020 Sb. / c) (17x)
3.) Příprava vraždy (§2, čl. 1, zákona č. 14/2020 Sb.)
4.) Hanobení lidských ostatků (§95 čl. 11 zákona č. 14/2020 Sb.)


Dne 7.12.2022 proběhlo trestní řízení, během něhož Vrchní soud San Andreas rozhodl následovně:

(1) Během řízení byly zhodnoceny veškeré doložené důkazy, veškerá tvrzení a především morální stránka celé situace.

(2) Vrchní soud San Andreas zprošťuje obžalovanou viny ve čtvrtém bodě obžaloby.

(3) Vrchní soud San Andreas shledává obžalovanou vinnou v prvním, druhém a třetím bodě obžaloby a uděluje jí nejvyšší absolutní trest dle zákona 47/2021Sb. (zákon o trestu smrti).


Nedošlo-li k satisfakci záměru podnětu, mají obě strany právo na odvolání, a to nejpozději do pěti kalendářních dnů. 
Obě strany mají právo na odvolání vůči udělenému trestu, a to se splněním podmínek, jenž jim zákon č. 47/2021, hlava II. §5 udává.

Ratio Decidendi
Odsouzená se dlouhodobě podílela na brutálních vraždách nezletilých osob bez sebemenších výčitek svědomí. Ke všem činům, u nichž byla shledána vinnou, se přiznala, což považujeme za jednoznačný důkaz.


(( Rozsudek byl zaslán oběma stranám, DOCAR a ZZS @Vysocak @Lexikonn @zeldinko @Holysek ))

JUDr. Alexander Levin, Ph.D.
soudce Vrchního soudu San Andreas

7.12.2022 22:37, naposledy upraveno 7.12.2022 22:39 uživatelem Kolpanek

Přepis trestního řízení: 
*začátek přepisu*


Alexander Levin: Všichni přítomní prosím povstaňte. Děkuji, můžete se posadit. Vítám vás tedy v hlavní jednací síni vrchního soudu San Andreas. Dnes proběhne trestní řízení ve věci obvinění z bodů následujících, zavlečení a únos dle paragrafu 13 trestního zákoníku, sedmnáctkrát, vražda po předchozím uvážení dle paragrafu 1 trestního zákoníku, sedmnáctkrát, příprava vraždy dle paragrafu 2 trestního zákoníku a hanobení lidských ostatků dle paragrafu 95 trestního zákoníku. Obžalovaným pro podezření ze spáchání těchto činů je občan Anastasia Alinsky bez právního zastoupení. Žalobcem v této věci je Policie San Andreas zastoupena státním zástupcem doktorem Henrym Garciou. Soudcem pro toto řízení je doktor Alexander Levin. Chtěl bych vás upozornit, že vše co řeknete u soudu je nahráváno a bude uveřejněno státním zapisovatelem. V průběhu řízení poprosím veřejnost, aby mlčela. Mluvit budou pouze tázaní. Během tohoto řízení není možné jíst ani užívat komunikační zařízení. Pokud má někdo námitku proti soudci, vyslovte ji nyní. V průběhu řízení již námitky proti soudci nebudou platné. Jakákoliv zúčastněná strana sporu však může vyslovit námitku kdykoliv v průběhu řízení. Nyní vyzvu stranu žalobce, aby představila svědky obžaloby, jsou-li nějací přítomni.

Henry Garcia: Vážený soude, za stranu žalobce nebyli pro dnešní řízení předvoláni žádní svědci.

Alexander Levin: Děkuji, poprosím stranu obžalované, aby představila svědky své obhajoby, jsou-li nějací přítomni.


*Anastasia Alinsky zakroutila hlavou.*


Alexander Levin: Řízení nechť započne, vyzvu tedy žalobce k přednesu obžaloby.

Henry Garcia: Vážený soude, protistrana je obviněna z již zmíněných činů, jež páchala po dlouhou dobu na území státu San Andreas, jako oběti si mimo jiné vybírala mladistvé dívky, jež nestačili dovršit ani 18 let... své činy páchala vědomně a nadále se s nimi neváhala chlubit na sociálních sítích... mimo spáchané vraždy navíc neváhala těla zavražděných nadále hanobit vyřezáváním nápisů, či jiné další deformaci těchto těl... ačkoli se osoba k těmto činům přiznala u výslechu, což bude během dnešního řízení také předneseno, vzhledem k závažnosti činů nemůže toto strana žalobce brát jako nejmenší polehčující okolnost, neboť daná osoba ani při tomto přiznání svých činů jakkoli nelitovala, naopak své činy odůvodňovala stylem, že zavražděné osoby museli zemřít pouze kvůli jejím pocitům. Vzhledem k závažnosti těmto činům strana žalobce navrhuje nejvyšší absolutní trest dle zákona č. 47/2021.

Alexander Levin: Můžete se posadit, děkuji. Nyní vyzvu obžalovanou, aby povstala a přednesla svou prvotní obhajobu.

Anastasia Alinsky: Vážený pán sudca, rada by som mala dotaz, avšak nie ohľadom prvotnej obhajoby, ale skôr k vedeniu samotného konania, keďže nedisponujem tlmočníkom (přeloženo).

Alexander Levin: Ano, rozumím vám (přeloženo).

Anastasia Alinsky: Češtine rozumiem na elementárnej úrovni, som schopná pochopiť ale nie odpovedať. Je v poriadku, pokiaľ sa toto konanie bude nadalej viesť v ruskom jazyku z mojej strany? (přeloženo).

Alexander Levin: Bude bráno v potaz. Jen to oznámim všem přítomným (přeloženo).

Alexander Levin: Vzhledem ke skutečnosti, že mi do této chvíle nebylo oznámeno, že osoba neovlává český jazyk na běžné komunikační úrovni, bude se muset řízení přizbůsobit oběma stranám.

Henry Garcia: Námitka Vážený soude o nutné přítomnosti tlumočníka jsem z mé strany informoval již v plánování data dnešního řízení skrze vládní aplikaci.

Alexander Levin: Podívám se. Máte pravdu, nicméně osoba se mnou komunikuje rusky, nikoliv srbsky. Ty nejdůležitější skutečnosti budou vyzdvihnuty mou osobou, do té doby bude osoba muset hovořit jazykem, který ovládá. Rozuměla jste alespoň části řízení?

Anastasia Alinsky: Áno. (přeloženo)

Alexander Levin: Máte tedy prostor (přeloženo).

Anastasia Alinsky: Vážený súd, s obvinenami, ku ktorým som sa priznala nemám čo namietať. Avšak nesúhlasím s posledným, k hanobeniu ľudských zostatkov som sa nikdy nepriznala. V tom nemám prsty ja, tobôž môj spolupáchateľ, ktorý tu momentálne neni (přeloženo).

Alexander Levin: Děkuji, můžete se posadit (přeloženo). Obžalovaná se ztotožňuje s většinou bodů obžaloby. Nicméně čtvrtý bod obžaloby popírá a naopak tvrdí, že je to prací jejího společníka. Ten však není v tuto chvíli přítomen a není předmětem tohoto řízení. Dobrá tedy, shrňme si v rychlosti, jak to vlastně máme. Obě strany se shodují na skoro všech bodech obžaloby, nicméně aby mohlo být vyhověno záměrům žalobce, musí být prokázána bezpochybná skutečnost prokázání těchto činů. Přejděme tedy k dokazování. Strana žalobce má nyní slovo.

Henry Garcia: Vážený soude, veškerý důkazní materiál již byl zaslán soudu prostřednictvím prvotní žádosti, kdy měl tento incident probíhat formou ZSP, vzhledem k dnešnímu řízení Však strana žalobce má při sobě k předložení potřebné zkrácené důkazní materiály a to opis výpovědi protistrany při výslechu a fotografie několika těl zavražděných. Upozorňuji, že ačkoli protistrana zmiňuje, že zohavení těl má na svědomí pouze její spolupachatel... u několika případů, jež budou nyní předloženy sama odpověděla, že se některých činů dopustila ona sama bez pomoci. Pokud tomu soud svolí, rád bych momentálně předložil onen opis důležitých bodů výpovědi při výslechu a zároveň zmíněné fotografie.

Alexander Levin: Máte prostor.


*Elizabeth Hawkins sešla k pánu Garciovi, převzala od něj zapečetěnou obálku a tu následně předala soudci.*


Alexander Levin: Děkuji slečno Hawkins. Dobrá tedy, popíšete nám, na co se právě díváme?

Henry Garcia: V tuto chvíli se tedy můžeme vidět přepis nejpodstatnějších částí vedeného výslechu zde s obviněnou.... kompletní výslech byl již Vrchnímu soudu jak bylo řečeno zaslán, zde pro ulehčení řízení můžeme vidět přepis konkrétních přiznání vedených během výslechu podstatné pro dokázání posledního bodu, s nímž se obžalovaná neztotožňuje budou jí řečené slova typu "obaja" u několika případů, ke kterým se přiznává, že byly uskutečněný společně se zmíněným spolupachatelem... nejpodstatnější poté série 6. vražd zvaných pohřebiště ke kterým obžalovaná uvedla, že se jich dopustila sama... u obětí však můžeme pozorovat hřebíky natlučené v kolenou, rozbodané tělo několika bodnými ranami a podobně.

Alexander Levin: Vidím zde opis toho, že se policie s osobou bavila o usmrcení těchto osob. Dokonce zde vidím i jednoznačná přiznání, což je z právního hlediska důkaz o vině. Nicméně v případě 47/2021 musí být odstraněny všechny pochybnosti o nespáchání těchto činů. Jsou v kompletní složce nějaké důkazy nasvědčující přímé spáchání těchto činů, nikoli jen její tvrzení?

Henry Garcia: Jak již bylo zmíněno... ačkoli u několika vražd můžeme věřit teorii, že osoby zde obžalovaná pouze usmrtila a následné zohavení těchto těl již páchal pouze její spolupachatel... tato teorie se nám neshoduje ve vraždách dívek, jejíž těla byli nalezeny na venkovním nazývejme to "pohřebiště" u těchto činů obžalovaná při výslechu uvedla, že se tohoto činu dopustila sama bez přítomnosti spolupachatele, jež je zmiňován v následujících vraždách. I u tohoto případu, které zadržená spáchala sama však můžeme na fotografii vidět zmíněné hřebíky v kolenou... jakožto projev zohavení lidského těla. 

Alexander Levin: Děkuji, posaďte se. Rozuměla jste tomu, co jste viděla a slyšela? (přeloženo)

Anastasia Alinsky:  Áno (přeloženo).

Alexander Levin: Výborně. Samozřejmě rozumím, že jste tyto činy nemohla spáchat sama, ten společník v tom dává dost smysl. Nicméně mohla byste nám o nějakých vraždách povědět trochu více? (přeloženo)

Anastasia Alinsky: Pokiaľ nejakú konkretizujete, tak som ochotná. Bohužiaľ si takto z hlavy nejakú nevybavím. (přeloženo)

Alexander Levin: To je trochu problém, právě vy bystě měla alespoň jednu konkretizovat. Co vše tomu předcházelo, co se dělo, kde jste osobu nechala? (přeloženo)

Anastasia Alinsky: Z hlavy si viem rýchlo rozpamätať na dve mrtvoly pri UFO bare kúsok od vojenskej základne. Pokiaľ ju tam máte založenú. (přeloženo)

Alexander Levin: Povídejte. (přeloženo)

Anastasia Alinsky: Hlavnú rolu rozhrávajú dve osoby, Stefan Gisic a Jessie Caylo. Táto bola spáchaná rovnako s mojím spoločníkom ako väčšina vrážd, ktoré sú mi kladené za vinu. Stefan Gisic, zavraždený sa s týmto spoločníkom stretol už skôr. Potom sme spoločne šli do baru, kde nás to prestalo baviť a po ceste sme naložili zavraždenú Jessie Caylo. Vtedy bola ešte živá, samozrejme. Tú sme naložili do auta a šli sme do karavanu, oproti ufo baru. Spoločník, Mikhail Mozorov ju práve tam zabil. Gisic tomu asi úplne nechápal. Tak som sa ho spýtala, či rozumie tomu čo sa tu deje. Keď odpovedal, že nie, tak som ho zabila. Odtiaľ sme karavan zapáliil a Morozov umiestnil Caylo kúsok od UFO baru. Potom sme sa zašili niekam za roh a sledovali, ako prišla polícia a záchranka, ako pri väčšine vrážd. (přeloženo)

Alexander Levin: Dobrá. Můžete se posadit. (přeloženo)

Anastasia Alinsky: Ani som sa nepostavila, prepáčte. (přeloženo)

Alexander Levin: Tak daleko už nevidím, bohužel (přeloženo). Někdo rozumět mohl, někdo ne. Obžalovaná specifikovala přímo konkrétní dvojvraždu, čímž vyvrátila pochybnosti kolem možného nespáchání. První dva body tímto uzavíráme a přesuneme se k přípravě vraždy.

Henry Garcia: Osoba se nám tedy již doznala k prvotním bodům obžaloby, včetně vraždy po předchozím uvážení, S těmito body se taktéž na počátku soudu ztotožnila, včetně aktuálně řešeného třetího bodu. Nicméně, jak zde již bylo uvedeno... veškeré tyto dívky byly před usmrcením unesené. Zavražděné byly až různými způsoby po tomto únosu... samotní pachatelé tak celou vraždu vždy neprodleně museli ať už předem, či během samotného únosu plánovat. Potřeba je také zmínit, že pachatelé měli předem určená místa, kde budou dívky usmrcováni. Jako například již několikrát zmíněné venkovní "pohřebiště" jak je i uvedené ve výslechu dívky zde nebyly zavražděny všechny najednou, avšak dopravovány sem až postupně. Což je dalším důkazem pro to, že tyto vraždy byly vždy plánované, pachatelé několikrát již předem věděli, že ono tělo usmrcené bude ponecháno na konkrétním místě za konkrétních okolnosti. 

Alexander Levin: Jsou toto tedy veškeré důkazy směřující ke čtvrtému bodu obžaloby?

Henry Garcia: Je tomu tak Vážený soude, mimo zmíněné zatlučené hřebíky do kolen je další důkaz ke čtvrtému bodu také v samotném přepisu výslechu, obžalovaná se přiznala k jedné zvraž, kdy tělo zavražděné bylo následně i zpopelněno... slovně tedy "zbyl z ní jen popel". Předložené důkazy tak jasně nasvědčují k úmyslnému hanobení lidských ostatků. 

Alexander Levin: Děkuji, posaďte se. *hovoří na Anastasii* Tvrdíte, že s hanobením nemáte nic společného, co však znamenají tyto fotografie a tato tvrzení? (přeloženo)

Anastasia Alinsky: Vážený súd, dobrovoľne som sa priznala k vraždám a nemám žiadny cieľ ich zamlčovať. Avšak prvá a tretia fotografia nie je moja práca, tieto vraždy som nikdy nevykonala ja, ale Morozov, ktorý mimo toho, že sme pracovali spolu mal aj svoje vlastné diela. Druhá fotografia je moja. S vraždami som súhlasila, avšak nie so zohavením. Miesto, kde bolo tých 6 mrtvol položených su na kopci. Po ich vraźde boli naloźené do kufru auta, kde zostali a následne si ich Morozov prebral. (přeloženo)

Alexander Levin: Zabodnuté hřebíky v kolenou a pořezaná těla neodpovídají hanobení? (přeloženo)

Anastasia Alinsky: Hanobeniu áno, avšak nie mojou rukou. Naozaj si myslíte, že by som na strmý kopec, ja žena bola schopná vziať 6 ľudí? Tam ich vyložiť a ešte ich hanobiť? (přeloženo)

Alexander Levin: Posaďte se (přeloženo). Protistrana popírá skutečnosti týkající se hanobení ostatků i přes doložené důkazy. Její obhajoba je stavěna na tom, že vše udělal její komplic. Má strana žalobce cokoli, co by vyvrátilo tuto skutečnost? 

Henry Garcia: Ačkoli samotné finální prověření důkazů samozřejmě ponecháváme jediné pravomoci vrchního soudu. Strana žalobce si stojí za předloženými důkazy, u několika vražd nebyl protistranou zmíněna účast jakéhokoliv komplice a zohavená těla můžeme pozorovat i v těchto případech, stejně tak na ono zpopelněné tělo nás upozornila při výslechu obviněná sama, komplic opět zmíněn nebyl. I kdyby strana žalobce přihlédla však na činy, které byli zmíněný obviněnou za pomoci komplice.... 

Anastasia Alinsky: Spopolnené telo sa v pohrebisku nikdy nenachádzalo. (přeloženo)

Henry Garcia: U hanobění těchto těl a vražd byla taktéž obviněná vždy přítomná, hanobení ostatků. Nijak nezabránil, nýbrž s nimi souhlasila... za stranu žalobce jsou tedy veškeré předložené důkazy kompetentní.

Alexander Levin: Děkuji. Nyní vám dávám prostor přednést závěrečnou řeč.

Henry Garcia: Vážený soude, řešíme zde trestní řízení jednoho z nejnebezpečnějších vrahů, jež kdy v tomto státě působil, jako své oběti vždy určoval především mladé dívky, jež neměli příležitost dovršit plnoletosti... jako odůvodnění svých činů vždy obviněná pronesla, že dívky si zasloužily umřít jen proto, že to tak cítila... osoba tedy odepírá lidem právo na život na základě svých pocitů, zavražděná těla jsou následně hanobena a jejich fotografie zveřejňována na sociální sítě. Navrhovaný trest je tak jediným řešením, kterým můžeme alespoň z čísti tyto činy potrestat. Nikdy však již nebude vynahrazena ztráta zmíněných životů... které svým počtem skutečně rapidně předčili jakékoliv činy, kterých se místní kdy dopustili.

Alexander Levin: Děkuji, posaďte se. Má obžalovaná cokoli, co by na závěr chtěla pronést?

Anastasia Alinsky: Nie, ďakujem. (přeloženo)

Alexander Levin: Obžalovaná tedy odmítá pravomoc posledního slova. Soud vyhlašuje přestávku do 20:40, po níž si vyslechnete rozsudek. Můžete prozatím odejít.


*Pauza*


Alexander Levin: Tak, všichni přítomni prosím povstaňte. Vyslechněte rozsudek jménem státu San Andreas. Po přehodnocení všech doložených důkazů a všech tvrzení, včetně jejich úplnosti rozhodl Vrchní soud následovně. Vrchní soud zprošťuje obžalovanou Anastasii Alinsky viny ve čvrtém bodě obžaloby. Ve zbylých bodech obžaloby ji shledává vinnou v plném rozsahu a uděluje jí tímto nejvyšší absolutní trest dle zákona 47/2021 v překladu řečeno odsuzuje Vrchní soud obžalovanou k trestu smrti. Dle paragrafu 4 téhož zákona dostává odsouzená pětidenní lhůtu k odvolání vůči udělenému trestu. Stejná lhůta připadá v úvahu i pro stranu žalobce. Soud skončil, můžete odejít.


*konec přepisu*


Přepis zpracovala asistentka předsedy vrchního soudu San Andreas,
Mgr. Elizabeth Hawkins

 

 

 


Powered by LeoSight IFS
LT~37

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
4053 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
MartasHyper

67Kč včera v 20:39

kendi

40Kč včera v 14:53

vitoo

250Kč včera v 12:46

Nejnovější uživatelé
Samuelko123

Registrován 5.5.2024

DomcaKnight

Registrován 4.5.2024

JonY

Registrován 4.5.2024