Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Žádost o změnu v Katastru Nemovitostí / přidělení potřebné koncese


6.12.2022 10:22

Vážený soude, 

obracím se na Vás s žádostí o faktickou úpravu skutečnosti ovlivňující majetkoprávní poměry v neziskové organizaci s o.č. 42 - Midnight Cats , respektive nemovitý majetek vlastněný touto organizací na ID pozemku 239 v katastrálním území Palomino Creek, Red County

Vzhledem k nově přijatému zákonu - Zákon č. 97/2022 - Zákon o ochraně obytných prostor, který fakticky upravuje podmínky pro zákonné vlastnění nemovitého majetku právnickou osobou je zapotřebí, aby došlo k úpravě jedné ze dvou (případně obou) právních skutečností vztahujících se k tomuto případu. Důvod pro tuto úpravu je ten, že nezisková organizace Midnight Cats, která byla založena před přijetím tohoto zákona, za přispění tehdejšího krajského zastupitelstva Red County vystavěla na své vlastní náklady financované statutárním orgánem této organizace nemovitost tzv. "na zelené louce", po schválení projektu tehdejšími starosty obce Palomino Creek za účelem zřízení kulturního objektu pro potřeby neziskové organizace
Tento objekt na ID pozemku 239 má ovšem v katastru nemovitostí název "Vila" což odpovídá stavebně-architektonickému řešení nemovitosti, jelikož byla navržena a stavěna tak, aby svou podobou zapadala do celkového vzezření obce Palomino Creek a nenarušovala celistvý ráz obce. 
Fakticky ovšem objekt slouží jako kulturní středisko, nebo chcete-li klubovna pro neziskovou organizaci Midnight Cats, vzhledem k původnímu účelu nemovitosti, ve které se nachází velký taneční sál, kadeřnictví, zasedací místnost a technické místnosti zázemí provozu objektu (plus přilehlá podzemní garáž s nadzemním vjezdem a malou kanceláří). 

Řešením této situace, do které se nezisková organizace, případně její nemovitý majetek dostal bez vlastního přičinění, jsou dvě možné opatření, které sjednají nápravu: 

1) Změna názvu objektu v katastru nemovitostí pozemku ID 239 z "vila" na "kulturní objekt" (nebo něco podobného) - tak aby tento zápis nekolidoval s nově přijatým zákonem Zákon č. 97/2022 , jenž vešel v platnost až dlouho po vystavení a zápisu objektu do katastru nemovitostí.

2) Přidělení koncese pro Realitní zprostředkování a obchod s nemovitostmi neziskové organizaci Midnight Cats s o.č. 42 , tak aby byly splněny zákonné podmínky pro vlastnění nemovitosti s názvem "vila" pro právnickou osobu. 

Případně pro předejití jakýchkoliv budoucích komplikací v rámci tohoto zákona i možných novel v pozdějším znění by bylo dobré podniknout oba dva výše zmíněné kroky. 

Děkuji předem za přečtení a posouzení mé žádosti
jsem s pozdravem a věřím, že nalezneme společné řešení, které uspokojí obě strany.


v Palomino Creek, dne 6.12.2022
Mgr. Annika Larsson, MSc.
předsedkyně n.o. Midnight Cats 

18.1.2023 19:00

Adresát: Mgr. Annika Larsson, MSc. (( @Awoo ))
Věc: Odpověď na podnět


Vážená paní Larrson,

Omlouváme se za pozdní odpověď na Váš podnět. Pozemek Vaší neziskové organizace jsme nově zavedli do katastru nemovitostí jako "Kulturní objekt".



Mgr. Elizabeth Hawkins
kancelář předsedy vrchního soudu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~28