Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Žaloba na (PO) Local Transport a zahájení sporného řízení


Bajaja

Hráč

27
13.12.2022 19:51

Podatel: (PO) Walker & Carlsson, zasoupena JUDr. Henrym Garciou
Věc: Žádost o zahájení sporného řízení ve věci pomluvy.

Vážený soude,
Obracíme se na Vás s podáním žaloby na právnickou osobu Local Corporation (IČO: 50) z důvodu pomluvy dle §22 čl. 3 zákona č. 14/2020 Sb.
Výše zmíněná společnost vydává náborové inzeráty, v níž mimo další společnosti hanobí jméno také naší firmy. Konkrétně uvádí veřejnost v představu, že dle jejich slov pro velké společnosti, jako je v jejich inzerátu jmenovitě naše společnost budou konat sluhy. Automaticky tímto inzerátem tak vrhají na firmu špatné světlo a uvádí možné nové zájemce o práci v pocit, že bychom s nimi jako se zaměstnanci zacházeli špatně.
Zároveň ostatní veřejnost si po přečtení podobných inzerátů může o naší společnosti udělat mylné představy a celkově tak klesá prestiž naší společnosti.

Mimo samotný bod pomluvy, firma Local Corporation nedostala nikdy od žádné ze zmíněných firem, jejichž názvy používá ve svých náborových inzerátech povolení k použití jmen známých společností, prostřednictvím nich sama sobě dělá reklamu. Název společnosti je stále vlastnictvím samotné společnosti, je tedy velmi neadekvátní jej užívat ve vlastních inzerátech bez povolení a navíc nadále odmítat stažení tohoto inzerátu ze strany samotné firmy, jež je zmiňována.
Firma byla naší stranou prvně kontaktována s žádostí o stažení zmíněného inzerátu z důvodu možného "hanobení" jména naší společnosti. Tato žádost byla bohužel ze strany jednatele Local Transport odmítnuta, nemůžeme se tedy proti těmto pomluvným inzerátům bránit jinak, než prostřednictvím tohoto podnětu.

Záměr:
Odškodnění ve výši 500.000kč za pomluvu jména společnosti a zároveň neoprávněného použití jména společnosti ve vlastním náborovém inzerátu, veřejná omluva ze strany jednatele společnosti.

Přílohy: 
**Inzerát, o němž je v podnětu hovořeno**


Powered by LeoSight IFS
LT~32

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: freecko (2000Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Vysocak

250Kč dnes v 00:09

DarkEvilBetty

99Kč včera v 13:24

DarkEvilBetty

425Kč včera v 12:59

Nejnovější uživatelé
Nik0oo

Registrován 18.5.2024

Tomasek12333CZZ

Registrován 18.5.2024

Tomik123CZ

Registrován 18.5.2024