Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[2/0] Návrh na nový zákon o kongresu San Andreas


23.1.2023 16:39, naposledy upraveno 12.2.2023 17:34 uživatelem Kolpanek

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Návrh č. 2/1

Zákon o Kongresu San Andreas (nový)

ze dne 23.01.2023
Tento návrh upravuje:
Pozměňovací návrh č. 2/1 ze dne 9.2.2023


Článek 1 - Volitelnost kandidáta
§1 Každý občan státu San Andreas starší 21 let je oprávněn kandidovat na starostu a člena Kongresu a je tedy volitelný, jestliže neporušuje žádnou z podmínek pro ztrátu volitelnosti uvedenou v §2 tohoto zákona.

§2 Občan ztrácí volitelnost, jestliže:
a) pozbyl státní občanství San Andreas,
b) je ve výkonu trestu odnětí svobody,
c) jeho fyzický a psychický stav neumožňuje výkon funkce,
d) jeho trestní rejstřík obsahuje více, než 1 trestný čin uvedený v zákoně č. 14/2020.

§3 Volitelnost občana se obnovuje automaticky, jestliže již občan neporušuje žádnou z podmínek pro ztrátu volitelnosti uvedenou v Ústavě San Andreas - článek 11.

Článek 3 - Schůze Kongresu
§4
Schůze Kongresu organizuje předseda a místopředseda Kongresu.

§5 Schůze se pořádá za předpokladu přítomnosti předsedy Kongresu a nebo místopředsedy Kongresu a minimálně jednoho dalšího člena Kongresu.

§6 Schůze Kongresu jsou veřejnosti přístupné. Kongres pořádá schůze v budově Kongresu ve čtvrti City Hall, San Fierro, pokud není z důvodu bezpečnosti či technických důvodů určeno jinak. Veřejnost má možnost předložit své návrhy buďto skrze Vládní podatelnu, nebo fyzicky. Daný návrh může podléhat další úpravě či úpravám ze strany Kongresu San Andreas,

§7 Kongres je povinen informovat veřejnost o nadcházející schůzi prostřednictvím veřejného dokumentu, kde bude představen program schůze. 

Článek 4 - Hlasování Kongresu
§8 Hlasování probíhá elektronicky za použití hlasovacího systému Kongresu. Hlasovat mohou i kongresmani, kteří nejsou přítomni na zasedání. Výsledek hlasování je určen až po vyjádření všech kongresmanů nebo po uplynutí 24 hodin od zahájení hlasování.

§9 Hlasování musí být evidováno za účelem možného zpětného dohledání a to včetně hlasování veškerých členů Kongresu. Hlasování je poté uveřejněno pro veřejnost v dokumentu schůze. 

Článek 5 - Předseda Kongresu a místopředseda Kongresu
§10 Předsedovi Kongresu přísluší zejména:
a) zastupovat Kongres navenek,
b) schvalovat udělení čestného vyznamenání,
c) podepisovat zákony a usnesení nebo jiné listiny vydávané Kongresem,
d) svolávat, zahajovat a ukončovat zasedání Kongresu,
e) řídit a organizovat zasedání Kongresu,

§11 Místopředsedovi Kongresu přísluší zejména:
a) zastupování předsedy kongresu v případě jeho nepřítomnosti na zasedání či celkové nečinnosti.

§12 Předseda kongresu se může kdykoli dobrovolně, ústním nebo písemným oznámením ostatním kongresmanům, vzdát své funkce předsedy kongresu.

§12.1 Místopředseda kongresu se může kdykoli dobrovolně, ústním nebo písemným oznámením předsedovi kongresu, vzdát své funkce místopředsedy kongresu.

§13 V případě, že se dosavadní předseda kongresu a nebo místopředseda kongresu vzdal své funkce, zemřel nebo byl ze své funkce odvolán, kongresmani otevřeným hlasováním zvolí nového předsedu kongresu a nebo místopředsedu

§14 V případě, že se předseda kongresu nezúčastní zasedání kongresu, může svými pravomocemi týkajících se zasedání pověřit místopředsedu kongresu, aby dočasně řídil a organizoval zasedání kongresu v jeho nepřítomnosti.

§15 Předsedu kongresu z jeho funkce může odvolat:
a) Kongres San Andreas; se souhlasem nadpoloviční většiny kongresmanů,

Článek 6 - Legislativní proces
§16 Návrh zákona podává kongresman nebo skupina kongresmanů. Uveřejňuje jej na stránkách Kongresu, kde do něj mohou nahlédnout i občané.

§17 Podnět pro vznik návrhu zákona může podat i občan písemně prostřednictvím vládní podatelny nebo ústním návrhem na schůzi Kongresu.

§18 Návrh zákona musí obsahovat jeho paragrafové znění a znění návrhu zákona musí být srozumitelné a musí být z něj zřejmé, co má být zákonem dosaženo.

§19 Při projednávání návrhu zákona Kongres kontroluje jeho ústavnost, zákonnost, zda navržený zákon neni v rozporu s Listinou základních práv a svobod nebo se závazky, které pro stát San Andreas vyplývají z mezinárodního práva. Dále kontroluje i jeho sociální a ekonomický dopad na společnost jako celek.

Článek 7 - Výbory
§20 Výbory jsou sdružení kongresmanů, kteří společně pracují na návrzích zákonů v konkrétní oblasti, nebo společně řeší jiné úkony Kongresu, které později prezentují a navrhují celému Kongresu. Výborů může vzniknout libovolné množství a můžou být zaměřené na libovolné oblasti.

§21 Předseda Kongresu formuje výbory na návrh kongresmana nebo skupiny kongresmanů.

§22 V čele výboru stojí předseda výboru, kterého jmenuje předseda Kongresu.

§23 Členy výborů se stávají členové Kongresu dle vlastního uvážení. Stejným způsobem mohou výbory i opouštět, členství je dobrovolností.

§24 Výbor ruší předseda výboru, nebo je výbor ukončen novým volebním obdobím, není-li předseda výboru součástí nové sestavy Kongresu.


Mgr. Elizabeth Hawkins

9.2.2023 03:32

Pozměňovací návrh č. 2/1

k návrhu zákona o Kongresu San Andreas

ze dne 9.2.2023


Návrh přednáší tyto změny:

1. Zrušení §8 a §9 článku 3.

§8 Nemůže-li se kongresman účastnit jednání Kongresu, omluví se předsedovi kongresu a nebo místopředsedovi kongresu a to včas ještě před zahájením schůze.

§9 Kongres je schopen se usnášet, pokud je na schůzi přítomná nadpoloviční většina všech kongresmanů.

2. Změna znění §10 článku 4.

§10 Hlasování probíhá primárně v rámci zasedání Kongresu. V případě nepřítomnosti je pro veškeré nepřítomné členy Kongresu možnost hlasovat online skrze komunikační prostředky užívané členy Kongresu. V takovém případě musí být prokazatelné, že hlasování provedl člen Kongresu a to skrze elektronický podpis, přičemž dané hlasování musí respektovat §2 tohoto článku, ohledně evidování za účelem možného zpětného dohledání.

§10 Hlasování probíhá elektronicky za použití hlasovacího systému Kongresu. Hlasovat mohou i kongresmani, kteří nejsou přítomni na zasedání. Výsledek hlasování je určen až po vyjádření všech kongresmanů nebo po uplynutí 24 hodin od zahájení hlasování.

3. Změny článku 6.

§18 Návrh zákona mohou podat občané prostřednictvím Vládní podatelny nebo ústním návrhem na schůzi kongresu, kongresmani a vláda, případně osoby pověřené vládou.

§18 Návrh zákona podává kongresman nebo skupina kongresmanů. Uveřejňuje jej na stránkách Kongresu, kde do něj mohou nahlédnout i občané.

§21 Důležité doplňující informace, které nejsou obsaženy v tomto zákoně doplňuje Ústava San Andreas nebo zvláštní právní předpisy.

4. Přidání nového paragrafu za §18 článku 6. ve znění:

Podnět pro vznik návrhu zákona může podat i občan písemně prostřednictvím vládní podatelny nebo ústním návrhem na schůzi Kongresu.

5. Přidání článku 7 - výbory.

§21 Výbory jsou sdružení kongresmanů, kteří společně pracují na návrzích zákonů v konkrétní oblasti, nebo společně řeší jiné úkony Kongresu, které později prezentují a navrhují celému Kongresu. Výborů může vzniknout libovolné množství a můžou být zaměřené na libovolné oblasti.

§22 Předseda Kongresu formuje výbory na návrh kongresmana nebo skupiny kongresmanů.

§23 V čele výboru stojí předseda výboru, kterého jmenuje předseda Kongresu.

§24 Členy výborů se stávají členové Kongresu dle vlastního uvážení. Stejným způsobem mohou výbory i opouštět, členství je dobrovolností.

§25 Výbor ruší předseda výboru, nebo je výbor ukončen novým volebním obdobím, není-li předseda výboru součástí nové sestavy Kongresu.

6. Body se přečíslují.


V Palomino Creek dne 9.2.2023

Předkladatelé:

Dayton, v. r.

12.2.2023 19:45

Návrh č. 2/0 - Zákon o Kongresu San Andreas - PŘIJATO ✅


Pro návrh ✅ Proti návrhu ❌ Zdrželi se ⛔️ Nepřítomní ⭕️
Elizabeth Hawkins
Victoria Eloise Lytton
April Dayton
Vladimir Bukovský
Molly Davis
Orlando Anderson
    James Palmerg
Blažena Divoká
Hayato Miyagi
Dušan Badinský

 




Powered by LeoSight IFS
LT~43

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: freecko (2000Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Vysocak

250Kč dnes v 00:09

DarkEvilBetty

99Kč včera v 13:24

DarkEvilBetty

425Kč včera v 12:59

Nejnovější uživatelé
Nik0oo

Registrován 18.5.2024

Tomasek12333CZZ

Registrován 18.5.2024

Tomik123CZ

Registrován 18.5.2024