Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[8/0] Novela trestního zákoníku


16.2.2023 17:23

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Návrh č. 8/0

Zákon, kterým se mění zákon č. 14/2020,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

ze dne 16.2.2023


Změna trestního zákoníku:

1. Zákon mění článek 3.

§10 Obchodování s lidmi - kdo jiného za použití násilí, pohrůžky násilí nebo jiné těžké újmy nebo lsti anebo zneužívaje jejího omylu, tísně nebo závislosti, přiměje, zjedná, najme, zláká, svede, dopraví, ukryje, zadržuje, přijme nebo vydá, aby ho bylo užito k nekalým činům jiným, bude potrestán odnětím svobody na 2 až 10 hodin až na 100 dní.

§11 Zbavení osobní svobody - kdo jiného bez oprávnění uvězní nebo jiným způsobem zbaví osobní svobody, bude potrestán odnětím svobody na 2 až 8 hodin až na 80 dní.

§12 Omezování osobní svobody - kdo jinému bez oprávnění brání užívat osobní svobody, bude potrestán odnětím svobody až na 2 hodiny 20 dní.

§13 Zavlečení a únos - kdo jiného lstí, násilím nebo hrozbou násilí nebo jiné újmy zavleče, či unese, bude potrestán odnětím svobody na 2 až 8 hodin až na 80 dní.

§14 Braní rukojmí - kdo se zmocní rukojmí a hrozí, že ho usmrtí anebo že mu způsobí újmu na zdraví nebo jinou vážnou újmu, s cílem donutit jiného, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody na 2 až 10 hodin až na 80 dní.

§15 Vydírání - kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody až na 4 hodiny 40 dní.

§16 Útisk - kdo jiného nutí, zneužívaje jeho tísně nebo závislosti, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody až na 2 hodiny 20 dní nebo zákazem činnosti.

§17 Porušování svobody sdružování a shromažďování - kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy omezuje ve výkonu jeho sdružovacího nebo shromažďovacího práva, bude potrestán odnětím svobody až na 2 hodiny 20 dní nebo zákazem činnosti.

§18 Omezování svobody vyznání - kdo násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné újmy nutí jiného k účasti na náboženském úkonu, nebo zdržuje jiného bez oprávnění od takové účasti, nebo jinému v užívání svobody vyznání jinak brání, bude potrestán odnětím svobody až na 2 hodiny 20 dní.

§22 Pomluva - kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na 2 hodiny 20 dní.

2. Zákon mění článek 4.

§26 Znásilnění - kdo jiného násilím nebo pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu styku, nebo kdo k takovému činu zneužije jeho bezbrannosti, bude potrestán odnětím svobody až na 6 hodin 120 dní.

§27 Sexuální nátlak - kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu sebeukájení, k obnažování nebo jinému srovnatelnému chování, nebo kdo k takovému chování přiměje jiného zneužívaje jeho bezbrannosti, bude potrestán odnětím svobody až na 4 hodiny 70 dní.

§28 Pohlavní zneužití - kdo vykoná soulož s dítětem mladším patnácti let nebo kdo je jiným způsobem pohlavně zneužije, bude potrestán odnětím svobody až na 12 hodin doživotí.

§29 Soulož mezi příbuznými - kdo vykoná soulož s příbuzným v pokolení přímém nebo se sourozencem, bude potrestán odnětím svobody až na 4 hodiny 50 dní.

3. Zákon mění článek 5.

§30 Podání alkoholu dítěti - kdo ve větší míře nebo opakovaně prodá, podá nebo poskytne dítěti alkohol, bude potrestán odnětím svobody až na 4 hodiny 40 dní.

 

Poznámky:

Zdůvodnění - Takto nízké tresty jsou za tak závažné činy naprosto nepřípustné až směšné a je nutné je změnit. Návrhy které uvádím berou v potaz sčítání trestů, jelikož obvykle dochází k porušení více těchto paragrafů současně, za jiných okolností bych se nebála určit ještě vyšší tresty.


V Palomino Creek dne 16.2.2023

Předkladatelé:

Dayton, v. r.

16.2.2023 22:55, naposledy upraveno 16.2.2023 22:56 uživatelem Kolpanek

Návrh č. 8/0 - Novela trestního zákoníku - PŘIJATO


Pro návrh ✅ Proti návrhu ❌ Zdrželi se ⛔️ Nepřítomní ⭕️
Elizabeth Hawkins
Vladimir Bukovský
Orlando Anderson
James Palmerg
Molly Davis
Hayato Miyagi
Victoria Eloise Lytton
April Dayton
Blažena Divoká

Dušan Badinský  

 




Powered by LeoSight IFS
LT~33