Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Žádost o zřízení instituce - Správa parků San Andreas


TheGamerCZ

Hráč

24
15.3.2023 02:45

Podatel: Isabell Baylor

Věc: Správa parků San Andreas


Vážení členové Kongresu,

ráda bych vám přednesla nápad, který by mohl pomoci chránit naše kulturní dědictví a přírodu. Navrhuji vytvoření nové instituce, která by se specializovala na ochranu našich národních parků, chráněných oblastí, kulturních památek a zároveň podporovala rozvoj turistického ruchu, aktivity v přírodě a bezpečnost návštěvníků.

Tuto instituci bychom mohli nazvat "Správa parků San Andreas" a byla by zodpovědná za ochranu přírodních krás, zvířat a kulturních památek v národních parcích a chráněných oblastech. Správa parků San Andreas by mohla také pomáhat s organizací a sama iniciovat akce, které by podpořily návštěvnost těchto oblastí a zároveň zlepšily jejich ochranu, jako jsou například turistické výlety, dobrovolnické akce a kulturní festivaly. Ovšem také vytvoření zcela nového kulturního dědictví a odkazu, který zde doposud nebyl zformován. Tedy učinění zásadního kroku a dokázat, že kulturní dědictví a krásy přírody jsou stále hodnoty, které jsou důležité a je třeba pečovat o ně.

Dále by se Správci parků starali o bezpečnost návštěvníků přírody. Úzce by spolupracovali se složkami IZS, pokud by se někdo v přírodě ztratil, nebo by došlo k nějakému zranění. Případně by mohli řešit obdobné úkony v přírodě individuálně, čímž by mohli ulehčit vytíženost Integrovaného Záchranného Systému. Zároveň by Správci parků prováděli preventivní opatření jako například dohled nad bezpečností ve skalách, hlídky v rámci zajištění bezpečnosti parku, poskytování bezpečnostních instruktáží, atd. Sídlo instituce by se proto mohlo nacházet v Angel Pine. Pravomoc Správy parků by se omezovala na konkrétní chráněné oblasti, které by bylo vhodné nadefinovat i v případě nezřízení takové instituce, jelikož nemůžeme jen čekat a nečinně přihlížet tomu kdy někoho napadne zcela legálně zničit přírodu stavbou nějakého firemního sídla uprostřed lesa.

Tato instituce by mohla být financována nejen z veřejných zdrojů, ale také z příspěvků sponzorů a dobrovolníků. Správa parků San Andreas by mohla být založena jako nezisková organizace, která by mohla získat podporu od soukromých společností a jednotlivců, kteří by chtěli aktivně podpořit ochranu našeho kulturního dědictví.

Sama jsem pro tuto myšlenku velmi nadšená a proto bych se ráda zároveň ucházela o vedení takové organizace, nebo zařazení do případného výběrového řízení. Mám dlouholeté zkušenosti z USA, kde jsem jako správce parku pracovala. Kulturní dědictví mi není lhostejné a jsem připravena jej chránit, jako jsem už činila většinu svého pracovního života.

Inspirací pro tento návrh byla nejenom má předešlá kariéra, ale také Iris účet paní kongresmanky Lytton, díky které jsem se dozvěděla, že San Andreas má bohatou nejen přírodu, ale i historii. Dále si všímám, že na Irisu vzrostl zájem o přírodu a to mě velmi těší. Proto přináším tento návrh, abych dále podpořila zájem o přírodu a pokusila se rozvinout aktivity a akce v parcích.

Věřím, že Správa parků San Andreas by mohla být klíčovou institucí pro ochranu a propagaci našich národních parků a chráněných oblastí. Proto vás žádám, abyste zvážili tento návrh a podpořili vytvoření této instituce.

 

Ráda zodpovím veškeré dotazy členů Kongresu jakoukoliv formou komunikace, kterou Kongres uzná za vhodné.

V případě jakýchkoliv dotazů zanechávám emailovou adresu, na které jakékoliv dotazy zodpovím. :

isabel.baylor@post.ic


S pozdravem,
Isabell Baylor

zeldinko

Hráč

45
16.3.2023 15:08

Adresát: Isabell Baylor

Věc: Odpoveď na podnet.


Vážená pani Baylor,

ďakujeme za Váš návrh. Sme radi, že Vám záleží na stave a ochrane našich prírodných, historických a kultúrnych pamiatok, preto si Váš návrh dovolím zaradiť do programu ďalšej schôdze Kongresu, kde o ňom budeme rozhodovať a v prípade ďalších nejasností Vás prípadne kontaktovať. O priebehu riešenia danej veci Vás budeme taktiež zavčasu informovať.


 

Victoria Eloise Lytton
predsedníčka Kongresu San Andreas

zeldinko

Hráč

45
7.4.2023 20:17

Adresát: Isabell Baylor

Věc: Odpoveď na podnet.


Vážená pani Baylor,

ďakujeme za Váš návrh a najmä za vašu súčinnosť pri vytváraní novej inštitúcie. Spoločne sme dokázali položiť základy ochrany kultúrneho, historického a prírodného bohatstva, ktoré sú veľmi dôležité pre každý jeden štát, ktorý si ctí prírodné bohatstvo a najmä svoje historické hodnoty, váš podnet týmto považujem za vyriešený.


 

 

Victoria Eloise Lytton
predsedníčka Kongresu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~45