Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Úprava pravidel pro ilegální RP

1 2



Jackal

VIP

46
19.3.2023 22:46, naposledy upraveno 20.3.2023 01:16 uživatelem Jackal

Vzhledem k dnešní tragikomické situaci, kdy se mě nejspíše nějací humorníčci snažili okrást (bit.ly/komedianti), jsem se rozhodl sepsat tento návrh.


První a kratší bod - povolení okrádání a únosů postavám s minimálně 100 hodinami (případně jiné číslo mezi 10-100). Ač se někomu může zdát toto číslo vysoké, tak to má jasné odůvodnění:

  1. Tyto postavy, kde jedna měla 11 hodin, druhá 10 a třetí dokonce pouhých 5!!!! byly dle všeho altky osob, které všechny mají na main postavách 400h+, z toho si lze vyvodit, že to jsou altky dělané pouze na okrádání.
  2. 10 hodin je fakt málo. Většina noliferů na Skimu stráví denně klidně 8, 12 hodin...nahrát 10 hodin není nic těžkého, navíc, z vlastní zkušenosti, jde za těchto 10 hodin sehnat i automatickou zbraň s municí a nějaké vozidlo - perfektní pro okrádání!
  3. Osoba se 100 hodinami, když bude chtít a nebude to nějaký trollík, zvládne i pěkně RPit a uvidíme i něco více, než /me prohledává, /me bere.
  4. Pokud hráč ilegálu dostane CK/půjde do Payasadas, tak mu nic nebrání v tom udělat si novou postavu a opět pokračovat ve stejném RP. Takhle by měl alespoň nějaký strach o svou postavu a motivaci dělat vše proto, aby o ni nepřišel.

Druhý bod - zvýšení trestů za TrashRP ilegálu (ano, toto říkám jakožto "kriminálník", jak by mne spousta lidí ICly nazvala.). Je opravdu smutné, když vidím 5x za týden 24h ban na tu stejnou osobu za TrashRP ilegálu. Ano, délku banu určuje administrátor, a GA mu většinou dá delší ban než GM, ale i tak by se na toto měl brát daleko, daleko, větší ohled, než na nějaký common sense / cop provoke typu hopsání s hydraulikou před hlídkou PSA.

Třetí, prozatím poslední bod - možnost udělení CK v gang oblasti s vysokým vlivem, jste-li členem frakce právě s tím vlivem - jak můžeme vidět na videu na samotném začátku tohoto topicu, naše frakce má v Las Colinas neuvěřitelných 11 tisíc bodů vlivu...i přesto se však najdou jedinci, kteří tam hrdě nakráčí a provokují, snaží se vykrádat vozidla/interiéry, či se snad dokonce snaží někoho okrást. Nejen, že by tato úprava motivovala ostatní ilegálky farmit vliv, ale dokonce by se zamezilo těmto trollíkům, kteří tam nebojácně najedou a jdou provokovat (ostatně to se dá považovat i jako porušení pravidla 30. [Je zakázáno provokovat policejní jednotky nebo gangy a mafie k pronásledování. Spory mezi zákonem a zločinem musí být vhodně RP sehrány.], které je ale poněkud k ničemu, protože ač člena PSA poznáme na první pohled, tak o členech gangu/mafie si to můžeme pouze myslet. Právě počet bodů v /gang by mohl tyto lidi upozornit na to, že "aha, tak tady asi radši bordel dělat nebudu")


Upřímně ocením, pokud do pravidel v blízkých dnech přibyde byť jen jedna věc z mého návrhu. Právě ten nízký počet hodin na okrádání/únosy je ta nejzávažnější věc, která by se za mne měla rozhodně změnit.


Ještě přihodím něco ze scriptů

Fakt moc prosím o smazání bankovního účtu ilegálek přímo v bance. Mohlo by se to nahradit NPCčkem v Doupěti - dejme tomu, že by to byl bílý kůň, který by ty peníze pro nás uchovával, klidně s nějakým poplatkem...když pro normální frakce je poplatek 20 % jakožto daň, tak tady by mohl být také 20 % poplatek jakožto "odměna" tomu NPC. 

  1. "Ilegální" účet v bance nedává ani trochu smysl.
  2. Přibyla by další možnost alespoň trochu anonymních plateb za ilegální zboží, když NC-ček je věčně nedostatek.

Myslím si, že to dává daleko větší smysl a byla by to fajn změna. Samozřejmě pokud by se kvůli takové drobnosti musela překopávat půlka scriptů, tak to asi není potřeba...ale pokud by se jednalo o nějakou "menší" scriptovou změnu, tak si myslím, že by to spoustu lidí uvítalo. A ano, vím, že bílého koně si můžeme sehnat i ICly, no tak či tak se příjem z frakce v banka.ic ukazuje jako příjem od "firmy" s názvem té ilegálky.

 

Zítra sem možná vymyslím něco dalšího, stay tuned.

Artistiques

Hráč

32
19.3.2023 23:25, naposledy upraveno 19.3.2023 23:25 uživatelem Artistiques

Nevím co ostatní body, asi se k tomu nemám potřebu vyjadřovat, nicméně jsem určitě pro první bod.
Pokud chceme, aby illegal měl nějakou úroveň, musí to rpit lidi, kteří mají nějaké zkušenosti a mají rp alespoň na průměrné úrovni... To má bohužel málokdo z těch co rpí illegál...

lolcz

Hráč

36
20.3.2023 00:29

Dobrý večer či ráno,

první bod je určitě dobrý a jsem pro, taktéž i pro ten druhý. Nicméně když si vezmeme okradače, které sice nemám rád, tak mají strašně málo času na kvalitní RP tedy pokud to není mafie, která si tu osobu unese a dělá to mimo civilizaci. Třetí bod je takový ehm..

Hádám, že /gang není moc IC. Takový Hood by se asi měl nějak poznat na první pohled tím myslím stejně barevné auta a nějaké například tagy nebo se tam nachází větší skupina lidí prostě věc, která tě praští do očí a hned poznáš o co jde.

Jackal

VIP

46
20.3.2023 00:37, naposledy upraveno 20.3.2023 01:20 uživatelem Jackal

Ano, /gang rozhodně není IC. Tak či onak si myslím, že pokud je nějaká oblast kde má určitá frakce dejme tomu 1.000 bodů vlivu, tak má absolutní právo dát CK osobě, která jim tam přijde dělat bordel.

Je pravda, že jsem v návrhu poněkud špatně specifikoval to, že by to mohlo sloužit jako nějaký pomyslný warning, právě z důvodu, že to není IC...nicméně počet online PSA v TABu taky není IC a čím víc PSA tam hráč vidí, tím menší je šance že půjde dělat něco ilegálního...je to prostě meta thing, které se pořádně nejde vyhnout, takže...asi tak k tomu.

20.3.2023 06:59

Ahoj, s úpravou hodin též souhlasím, už jsem to i dřív navrhoval. Osobně už trestám tyhle komedie většími tresty dávno, Možná je to někdy, až krutý, ale nesmyslný akce typu budu dnes jen okrádat co nejdál od Red County nedávají smysl. Nejvíc funny situace nastává, když je okraden jeden kamioňák jednou a za další hodinku ho okrádá ten samý týpek a stejným způsobem. Přece jenom, všichni chceme hrát především kvalitní RolePlay a né furt čekat až za tebou pojede Raptor a bude křičet: "Ruce". Celý topic dává víceméně smysl a bylo by to jen ku prospěchu. 

20.3.2023 10:55, odstraněno 20.3.2023 10:55 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
20.3.2023 15:10

Minimální počet hodin pro přepadení, okradení, únosy a obchodní podvody jsme navýšili na 100 hodin ruku v ruce s další úpravou pravidel. S bodem 1.4 si dovolím nesouhlasit, brání jim v tom pravidlo 0, pokud někdo soustavně zakládá postavy na nekvalitní ilegální RP, tak skončí s banem, tomu tak je už delší dobu. Tresty jsou přiměřené. CK systém měnit nebudeme.

Jackal

VIP

46
20.3.2023 15:29

Tresty by byly přiměřené za předpokladu, že by GMka nedávali bany způsobem "random number from 1 to 24 generator". Ale budiž, jak jsem psal v originálním postu, délku trestu určuje administrátor, z tohoto hlediska s tím není moc co dělat.

CK systém v tomto ohledu by dle mého právě zasloužil změnu. Prostě když mi někdo přijde dělat bordel do oblasti, kde mám XXX bodů vlivu, tak si myslím, že mám absolutní právo mu dát CK bez ptaní se. Ne se spoléhat na nějakou významnou smrt pod rukami ilegální frakce. Protože kdybych se pokusil dát CK těm třem z videa, tak to fakt významný nebude, když měli sotva 10 hodin.

Za zvýšení minimálního počtu hodin jsem rád. 

 

Topic nechte odemčený prosím, kdyby se někdo chtěl ještě nějak vyjádřit, či přijít s dalším návrhem.

ImNotMagnett

Hráč

13
20.3.2023 16:13

čau, byl jsem jeden z těch tří BMWček, který vedle tebe zastavily

souhlasim se všim, co píšeš, ale jen abych to tady ujasnil: ano, byly to alt postavy, ale nechtěli jsme tě okrádat. zastavily jsme vedle tebe po tom, co jsme jeli zásobování za BBS a jeli jsme okolo tebe a kámoš zastavil, tak jsme zastavili s nim. ty alt postavy maj málo hodin protože jsou to prostě alt postavy, pravidla (aspoň v tu dobu), že musíš mít 10 hodin jsme si byli plně vědomi a fakt jsme tě okrádat nechtěli

tak jen ať to víš, nemysleli jsme to nějak špatně

 

20.3.2023 16:29

@Jackal On kdyby někdo vyloženě přišel do gang oblasti čistě provokovat, tak na to máme případně jiný bod CK systému a tím je nevážení si vlastního života. Pravděpodobně by byl ale spíš hráč dříve potrestán za zdravý rozum nebo Fear RP. Pravidla vás v tomhle si myslím už teď docela kryjí. Samozřejmě jde o přítomnost lidí a ne o body vlivu. V situaci na videu, za předpokladu že by tě skutečně chtěli okrást a měli by dostatek hodin, tak proč ne. Je to až na kraji vaší oblasti, jsi tam sám, nejspíš ani neví kdo jsi, nevidím problém.

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~156