Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[124/2023] Zákon o podpoře boje proti zbraňové kriminalitě


zeldinko

Hráč

45
26.3.2023 22:14

KONGRES SAN ANDREAS


Zákon č. 124/2023

Zákon o podpoře boje proti zbraňové kriminalitě

v platnosti od 30.3.2023


Článek 1 - Předmět zákona

§1 Tento zákon má za cíl motivovat občany k aktivní spolupráci s Policií San Andreas při odhalování nelegálního obchodu se zbraněmi a také k odevzdávání nelegálně vlastněných zbraní.

Článek 2 - Odměny

§2 Každý občan, který odevzdá nelegálně drženou zbraň na obvodním oddělení Policie San Andreas, obdrží posléze odměnu v minimální výši 20.000,- Kč. Odměna se násobí dle kategorie zbraně.

§3 V případě, že občan poskytne informace, které povedou k zadržení osoby, která nelegálně distribuuje zbraně, může obdržet odměnu ve výši až 1.000.000,- Kč.

§4 Odměna za odevzdání nelegálně držené zbraně nevylučuje udělení případného trestu za trestný čin spáchaný s touto zbraní vyjma činů ve věci držení, přechovávání, nošení a manipulace se zbraní.

§5 Odměny vyplácí:
a) Policie San Andreas ihned na místě, jestliže byly policii předem poskytnuty dostatečné prostředky ze státní kasy pro splnění tohoto účelu a jedná se o odevzdání nelegálně držené zbraně,
b) Policie San Andreas dodatečně, jestliže byly policii předem poskytnuty dostatečné prostředky ze státní kasy pro splnění tohoto účelu a jedná se o poskytnutí informace vedoucí k zadržení osoby, která nelegálně distribuuje zbraně, a to po zadržení takové osoby,
c) Vrchní soud San Andreas dodatečně z prostředků státu na základě písemné žádosti ze strany Policie San Andreas.

Článek 3 - Ochrana anonymity a bezpečnosti občanů

§6 Policie San Andreas zajistí zachování anonymity občana, který odevzdal nelegálně drženou zbraň nebo poskytl informace o nelegální distribuci zbraní. Identita občana smí být sdělena pouze soudci při žádosti o poskytnutí finanční odměny. Taktéž se přijetím zbraně nebo informace Policie San Andreas zavazuje, že nebude občana trestně stíhat pro držení odevzdané zbraně, či za způsob, kterým občan získal informace o jiných osobách nelegálně držících zbraně, či nelegálně obchodujících se zbraněmi.

§7 Policie San Andreas zajistí plnou ochranu bezpečnosti občana, který poskytl informace o nelegální distribuci zbraní. Pokud bude ohrožena bezpečnost občana, který poskytl informace o nelegální distribuci zbraní, Policie San Andreas zajistí okamžitou ochranu tohoto občana.

§8 Občan smí na obvodním oddělení Policie San Andreas odevzdat také střelivo a náleží mu v této věci stejná ochrana jako v případě nelegálně držených zbraní, avšak bez nároku na finanční odměnu.



Powered by LeoSight IFS
LT~18

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
4553 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Matbrok

500Kč včera v 17:57

MartasHyper

67Kč 4.5.2024 20:39

kendi

40Kč 4.5.2024 14:53

Nejnovější uživatelé
JamesUnpak

Registrován 5.5.2024

TomasJedno

Registrován 5.5.2024

Samuelko123

Registrován 5.5.2024