Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Těžení kryptoměn


6.7.2023 11:04

Zdravím, mám otázku, koupil jsem si mining rig, nastavil jsem vše jak mám takže : pool, klíč, peněženku a verzi těžení. Nechal jsem to přes noc těžit a ráno jsem teď přišel kouknul jsem se do mé peněženky na kryptoměny a nic tam nepřibylo, tak bych se chtěl zeptat co dělám špatně a jak dlouho trvá než do té peněženky přibydou nějaké kryptoměny, mining rig sice funguje, ale ještě mi nic nepřišlo do peněženky. Děkuji ( Ano vím že jsem asi blbý, ale nikdy jsem nepracoval s kryptoměnami a to co jsem si četl tak mi asi moc nepomohlo. )

6.7.2023 11:30

Ahoj, rigů mám 90 a za měsíc vytěžili teď asi 2NC. Každou tuším čtvrt hodinu se přičte jednomu rigu nějaká malá částka(nevím přesně kolik). Jenže těch rigů je na serveru už asi pár tisíc. Takže s jedním rigem doufat, že ti něco dropne přes noc je poměrně nereálný. 😅

S tím jak lidi kupují furt nový rigy se ta šance ještě snižuje. Je lepší kupovat od hráčů, co to s nimi vzdají.

6.7.2023 11:33

Aha dobře. Děkuji.

6.7.2023 11:33

Takže prostě musím mít jen štěstí, jestli dobře chápu.

Zeintar

Hráč

49
6.7.2023 12:40

Ahoj, opravím Pudingose. 

Ze zdroje https://leosight.cz/forum/topic/5408 ti prvně odcituji, "Jak to funguje" -

"Těžaři si kupují stroje ("mining rigy"), které jim "teží" (ověřují) blocky a za to získávají odměny (v podobě NC). Kryptoměnu můžeš komukoliv poslat přes IC net, mobil nebo příkazem /cpay."

To znamená, že ten mining rig prostě jen "negeneruje" peníze. On ty peníze někde musí brát, aby ti je mohl dát. A nebere je z voidu. 

Zisk z těžby (odměny)

Před koupí rigu je také důležité si ujasnit, zda se taková těžba vlastně vyplatí. Stejně jako v realitě (ačkoliv to vypadá jako obrovská mašina na peníze) je návratnost této investice pomalá a hlavně musíte mít i štěstí. Narozdíl od reality se zde však hardware neopotřebí a tak se jedná o dlouhodobou investici. Počet odměn a blocků je odvozen od množství transakcí. Ačkoliv existuje block reward (0.1 NC) a je možné, že se jeho hodnota ještě změní (dle testování přímo na serveru a korekce), většina odměn je závislá právě na poplatcích z transakcí. Abych to přirovnal k realitě, je to asi jako když kryptoměna prošla tolika iteracemi halvingu, že už poplatky za převod tvoří větší incentive k těžbě, než samotný block reward. Tohle a spousta jiných konfigurací a rozhodnutí kolem nového updatu jsou utvořeny zcela záměrně, prostě jsem musel vytvořit falešnou (ale uvěřitelnou) kryptoměnu přesně na míru toho, jak funguje náš server, naše ekonomika a komunita. Důležitým poznatkem však je, že čím více lidí těží, tím méně je odměn pro každého.

To znamená, že ty se musíš přidat do nějakého poolu, pro zvýšení tvých šancí na ověření blocku. Na IC stránce blockchain.ic (https://artic.leosight.cz/blockchain.ic/) se můžeš podívat, kdo zrovna ověřil blok. Vidíš tam taky, že nejvíckrát nejvíce toho statisticky ověřuje lepool. Když se k němu tedy přidáš, máš největší šanci na ověření blocku, takže získání odměny. Odměna se však přerozděluje mezi všechny těžaře, takže čím víc je těžařů na jednom blocku, tím menší je odměna pro každého jednoho těžaře. Procentuální šanci na ověření, poplatky za těžení a tak dále můžeš najít na mining.ic (https://artic.leosight.cz/mining.ic/)

6.7.2023 12:49

A chci se zeptat ještě na jednu věc teda, jaký pool je nejlepší, já jsem aktuálně na lepool, ale zajímalo by mě jestli je nějaký pool, který můžete doporučit, protože na lepoolu, sice mám největší šanci na ověření, ale mám menší odměny.

Zeintar

Hráč

49
6.7.2023 13:18

Když si to vypočítáš, zjistíš, že všechny se ti vyplatí stejně. Mění se jen frekvence získávání.

6.7.2023 13:20

Aha, dobře. Díky


Powered by LeoSight IFS
LT~55