Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[72/0] Návrh novely zákona o činnosti autobazarů


Holub

Hráč

47
27.8.2023 22:00, naposledy upraveno 29.8.2023 13:02 uživatelem Holub
(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS


Návrh č. 72/2023
Zákon, kterým se mění zákon č. 50/2021, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony


Článek 1 - Definování autobazaru a překupníka vozidel
§1 Autobazar je definován jako:
a)
subjekt firma, jehož jejíž příjmy a činnost pochází z nakupování, odkupování a prodeje vozidel a který má ve svém prodejním portfóliu více než dvě vozidla najednou.
b) firma, která je vedená a dohledatelná v seznamu rejstříku firem.
c) firma, která má prokazatelné finančnictví v daném odvětví.
d) firma, která má dohledatelný a evidovaný seznam zaměstnanců. 

V případě, že dochází k činnosti s cílem ziskovosti skrze nakupování, odkupování a prodej vozidel mimo autobazar, popřípadě mimo firmu, která nesplňuje jakýkoliv z požadavků výše, hrozí dotyčné osobě pokuta ve výši 1,000,000 až 1 000 000 korun českých.

§1.1 Překupník vozidel je definován jako:
a) osoba, jejíž příjmy a činnost pochází z nakupování, odkupování a prodeje vozidel a která má ve svém prodejním portfóliu více než dvě vozidla najednou.
b) osoba, jejíž příjmy v daném oboru jsou dohledatelné a dokumentací prokázané.

§1.2 Autobazar či překupník vozidla může poskytovat služby prodeje či odkupu vozidla pouze na pozemku či v objektu, který přísluší danému subjektu, případně mu je pronajímán jiným subjektem. Výjimku tvoří pouze přepis vozidla či vozidel.

§1.3 V případě, že dochází nesplnění kteréhokoliv z bodů uvedených v rámci §1, §1.1 či §1.2, hrozí dotyčné osobě či právnické osobě pokuta ve výši 1,000,000 až 1 000 000 korun českých.

Článek 2 - povinnosti autobazaru či překupníka vozidel během prodeje vozidel
§2 Autobazar či překupník vozidel musí během prodeje vozidla:

a) seznámit zájemce či kupce se stavem vozidla. Tím je rozuměn vizuální a mechanický stav vozidla, stejně tak provedené úpravy na vozidle.
b) seznámit zájemce či kupce s veškerou dokumentací k vozidlu (technický průkaz, platným protokolem o úpravě vozidla původem z koncesované firmy v případě, že je vozidlo upraveno po mechanické stránce.
c) dodržovat veškeré platné zákony státu San Andreas, popřípadě okresu, ve kterém se autobazar či překupník vozidel nachází.
d) zaručit bezproblémový přepis vozidla na kupce během prodeje. Tímto je rozuměno, že v momentě transakce je prodejce povinen vozidlo neprodleně přepsat na jméno a příjmení nakupujícího, případně právnickou osobu v jejimž jméně jedná kupující.
e) sepsat veškerou dokumentaci k prodeji vozidla (kupní smlouva). 

Článek 3 - povinnosti prodejce vozidla či vozidel během prodeje vozidla či vozidel autobazaru či překupníkovi vozidel
§3 Autobazar V případě odkupu vozidla autobazarem či překupníkem vozidel musí být prodejce vozu během nákupu prodeje:

a) být seznámen ohledně stavu vozidla seznámit autobazar či překupníka vozidel se stavem nabízeného vozidla. Tím je rozuměn vizuální a mechanický stav vozidla, stejně tak provedené úpravy na vozidle.
b) být seznámen s veškerou dokumentací k vozidlu (technický průkaz, platný protokol o úpravě vozidla původem z koncesované firmy v případě úprav vozidla) seznámit autobazar či překupníka vozidel s platným protokolem o úpravě vozidla původem z koncesované firmy v případě, že je vozidlo upraveno po mechanické stránce.
c) zaručit autobazaru či překupníkovi vozidel dodržení veškerých platných zákonů státu San Andreas, popřípadě okresů, ve kterém se autobazar nachází
d) zaručit bezproblémový přepis vozidla do autobazaru či překupníkovi vozidel během nákupu
e) sepsat veškerou dokumentaci k nákupu vozidla (kupní smlouva)  

V případě, že nedojde k dodržení veškerých bodů uvedených výše, hrozí dotyčnému autobazaru a zaměstnanci autobazaru, který daný vůz zakoupil jménem daného autobazaru, prodejci pokuta ve výši 750 000 CZK korun českých.

Článek 4 - Definování autobazaru a překupníka vozidel
Kupní smlouva je definována jako:

a) dokument, ve kterém jsou uvedené základní údaje vozidla, kupujícího a prodávajícího, stav vozidla, dokumentace k vozidlu, kupní či prodejní cena (případně jiná komodita určená k nákupu vozidla) a podpis obou stran.


Příloha
Schéma kupní smlouvy:
Prodávající (jméno a příjmení, číslo OP), popřípadě i název autobazaru:
Kupující (jméno a příjmení, číslo OP), popřípadě i název autobazaru :
Značka:
Model:
Rok výroby:
Nájezd:
Stav vozidla:
Úpravy vozidla:
Cena vozidla (uveďte částku či jinou komoditu určenou k nákupu vozidla):
Protokol o úpravě vozidla (oskenování obsahu protokolu, uvedení místa vyhotovení protokolu):

Došlo k seznámení se stavem vozidla: Ano/Ne
Sepsáno dne:
Sepsáno v:

 V případě, že došlo k prodeji či nákupu vozidla, které neodpovídá dokumentaci, hrozí dotyčným subjektům smlouva neodpovídá schématu kupní smlouvy, jenž je uvedeno v tomto zákoně, či vyplnění nepravdivých informací, hrozí prodejci pokuta ve výši 1,500,000CZK až 1 500 000 korun českých za padělání úředních materiálů, obchodní podvod a povinnost prodávajícího vrátit dotyčné osobě peníze zpět včetně finanční kompenzace za způsobené škody, a povinnost navrátit poškozené straně úhradu za nakupovanou či nakoupenou komoditu.


Odůvodnění k uvedeným změnám:
Vzhledem k celkové nepřehlednosti zákona a chybějícím paragrafům došlo k přepracování této novely do čitelnější a přehlednější podoby. Dále zákon byl celý přeformátován tak, aby pokryl sankci také u prodeje vozidel a ne pouze při nákupu tak, jako tomu bylo teď.


V Bayside dne 27.08.2023

Předkladatel:
Raymond Brantley

Holub

Hráč

47
29.8.2023 12:59

Na základě poskytnutého feedbacku došlo k opravě několika stylistických a gramatických chyb dne 29.8. Význam a celkový účel novely zákona se tímto nezměnil.


V Bayside dne 29.08.2023

Předkladatel:
Raymond Brantley

1.9.2023 21:18

Návrh č. 72/0 - Návrh novely zákona o činnosti autobazarů - PŘIJATO


Pro návrh ✅ Proti návrhu ❌ Zdrželi se ⛔️ Nepřítomní ⭕️
Raymond Brantley
Dušan Badinský
Yukimura Torio
Elizabeth Hawkins
Laco Demeter
Weximilian Alexei
Pepek Novak
April Dayton


  Zyra Robins
Annika Larsson

E. Hawkins

 


Powered by LeoSight IFS
LT~41