Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vacaria 🧙‍♂️


8.9.2023 00:10, naposledy upraveno 8.9.2023 14:04 uživatelem Rataj

Vacaria


Možná se ptáte: Ratajíí! Co je to ta Wakanda? A odpověď zní: Tak to nevím, ale mohu vám povědět, co je Vacaria.
To je jakože boomer joke, protože tady teď cílím na starší členy naší komunity.

Vacaria je nový vedlejší RP projekt našeho portálu (asi jako dříve KRYT, HL2RP, Venera, SS13 nebo Zomboid; akorát že vůbec). Možná si maličká hrstka z vás vybaví můj tajnější projekt jménem Dračinec z roku 2021 a tehdejší bezvýsledné hledání ideální RP platformy, které skončilo dokonce neúspěšným pokusem vytvořit vlastní hru. Někteří z vás také hráli Varen RPG (dříve Duves DrD). Z toho všeho já dnes vycházím. Jedná se opět o menší RP bokem pro vybrané lidi. Zkrátka o občasně zapnutý server (častěji než u předešlých vedlejších projektů, tohle nás celkem chytlo), kam můžete přijít chillovat a zahrát si kvalitní RP v úplně jiném prostředí, než které denně hráváme na Skimu. Má to ale háček, většinu z vás tam nepustíme.

Pojďme si Vacarii představit znovu a jinak. Vacaria je RP server s dospělou (18+) komunitou, ve které platí nulová tolerance pro toxicitu a porušování pravidel, kde konzumní způsob hraní RP není vítán. Hráči Vacarie společně vypráví jeden velký a spoustu malých příběhů. Každý jeden hráč je vypravěčem, komunitním pilířem, tvůrcem RP, atmosferickou postavou, nositelem kreativního ducha, který dále rozvíjí RP pro všechny ostatní. Vacaria vám nenaservíruje content pod nos. Vy tvoříte hru pro sebe a ostatní. Vy jste srdcem tohoto RP. Jo a už jsem říkal, že to má whitelist a neexistuje unban? Tohle je seriózní RP a kdo to nechápe, dlouho nevydrží.

Teď ale k technické stránce věci. Vacaria je text-based RP server na hru Conan Exiles s 50 módy. Jedná se o ideální RP platformu přesně pro typ RP, který zde hrajeme. Ano, hrajeme, tohle není nějaký plán, vše je hotovo a už hrajeme. Hru samotnou nám asi nejlépe představí tento trailer:

Conan Exiles je svým způsobem hra podobná Rustu nebo ARK: Survival Evolved. Hraje se to dost podobně, je to survival RPG. My jsme ale přišli hrát RP a na to je kupodivu tato hra jako stvořená. Nabízí neskutečně široké možnosti. Ceny 40€ na Steamu se lekat nemusíte, hra se dá sehnat i za 7€ (kdo hledá, najde). Čeho se ale lekat můžete je velikost hry. Počítejte s tím, že hra zabírá okolo 100 GB (ale stojí to za to).

A teď konečně k RP aspektu a reáliím aneb co v té hře vlastně RPíme? No určitě už vám došlo, že žádné přestřelky policistů s mafiány, okrádání kamionů nebo závody aut nás tu nečekají.

Vacaria je fantasy medieval svět s inspirací u D&D (ze kterého mimochodem přebíráme dost systémů). Potkáte zde třeba elfy a orky, kouzelníky a hraničáře. Tohle je tématické a konkrétně zaměřené RP, rozhodně to není pro každého. O to zajímavější to pak ale je pro nás - pár nadšenců do fantasy RP. Hráli jste někdy Dračí doupě nebo Dungeons & Dragons? Přesně tak se máte cítit u tohoto RP, akorát že to je v 3D hře s parádní grafikou. Pokud to nerozjedete, GeForce NOW tuhle hru mimochodem podporuje a to i s módy (ozkoušeno).


A jaké nástroje že nám to tahle hra a její módy pro RP nabízí?

Třeba dost fajn chat s možností kombinovat /say a /me do jedné zprávy.

Dále třeba možnost stavění, výroby všeho možného, rozsáhlé úpravy postav, deníky postav (něco jako /look na MTA, ale k tomu i D&D deník), spousta animací včetně velmi užitečných partial animací (např. držení korbelu s pivem, přičemž se můžete hýbat), systém kostek (asi jako /chance na MTA ale lepší, protože vaše postava má určité vlastnosti a dovednosti, ze kterých to vychází), systém svazování (dost advanced, klidně si někoho můžete svázat za ruce a nohy a táhnout ho na dalším provaze za koněm), lockpicking, kapsářství, NPC obchodníci, nástroje pro adminy vypravěče (vtělení do NPC a jejich ovládání a spousta podobných vychytávek).

Jo a tady je náhodný, nesouvisející screenshot banky v městečku Westmore. Prostě jen tak, aby tu byl taky nějaký screen ze hry pro představu. V pozadí můžete vidět katedrálu.


Zasazení aneb úvod do příběhu

Nacházíme se ve světě Vacaria. Konkrétně v oblasti, které se říká Ardalon.

Jedná se o oblast spojující východní a západní kontinent, rozdělující Šerhovarovo a Jižní moře. Značnou část této oblasti pokrývá země nikoho, jedná se o neutrální zónu mezi Faeth Tenebris a Valandorským královstvím. Tato mezera, respektive Terra nullius vznikla nezájmem o dané území ze strany obou zemí. Pro temné elfy je to špinavá zem lidí. Pro lid království je to zase nebezpečně blízko temným elfům, kterých se obávají. Ardalon samozřejmě byl před dávnými lety obýván a ovládán jednotným národem jménem Ashorion, ten se však rozpadl dříve, než vůbec vznikly země, které tuto oblast nyní obklopují.

Na východě do této oblasti sahá část Valandorského království, zbytku celé oblasti se obvykle Valandorci říká prostě a jednoduše divočina. V divočině žije mnoho ras a národů. Jedná se o "bezpečné" útočiště vyhnanců, psanců a rebelů nejenom z Valandoru a Bretánie. Bezpečná však divočina rozhodně není, je domovem také mnoha velkých a nebezpečných zvířat a dokonce i prastarých nestvůr.


Chceš se přidat?

V první řadě bude nejlepší zvážit, jestli je tohle RP vhodné pro tebe a jestli jsi ty vhodný přírůstek do naší subkomunity. Snažíme se tu opravdu o přátelské prostředí. Pokud jsi dospělý, rozumný člověk, kterého láká fantasy RP, skoro určitě tě to bude bavit a skoro určitě se dostaneš na náš whitelist bez obtíží.

V takovém případě si můžeš hru koupit a stáhnout, pročíst si víc informací o tomhle projektu na naší wiki a dál už si poradíš podle informací právě na oné wiki.

Pak si vybereš jednu ze (zatím) 9 hratelných ras, 13 povolání (každé se ještě dělí na několik subclass), 5 profesí, 12 zázemí a 8 náboženství. Pohlaví máme jenom 2, víc jich není. No zkrátka každá postava bude fakt unikátní. Samozřejmě si postavu nějak pojmenuješ. Pak se s námi můžeš pustit do hry.

Těšíme se, až si s tebou zahrajeme.


Powered by LeoSight IFS
LT~29

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo