Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Dopis pro Rataje - Aneb, není co dělat, není co hrát.

1 2



Zeintar

Hráč

49
10.9.2023 00:21

Moc dlouhe na cteni, precetl jsem si jen tl:dr od zchovankya a souhlasim.

 

No, tady na skimu jsou skupinky. Pokud jsi se dostal do skupinky, kde se jen farmí a grindí peníze kamionama, pak chápu, že tě to tady nebaví. Kdybych byl v tvé kůži, radši bych si našel nějakou jinou (a lepší) skupinku, se kterou bys hrál nejen na peníze, ale skutečně by sis i zaRPil :)

Lexikonn

Hráč

78
10.9.2023 01:30

Na to jak mě nebaví číst dlouhé příspěvky, jsem si dal tu práci s tím to přečíst. Nicméně souhlasím tak maximálně s polovinou, ale to už tu zmínili do detailu i ostatní.. a fakt se nauč prosím tě odstavce.

10.9.2023 09:08, naposledy upraveno 10.9.2023 09:13 uživatelem Jablkoo

Dobrý den milý hráči.

Zde vypíchnu jednu větu která mi nedá spát a to je tato:

"Na serveru je například 84 hráčů. Z toho tvoří 4 až 6 hráčů PSA, 1 až 2 hráči ZZS a 3 až 4 hráči HZS."

1. Myslím si, že hráči mají i osobní  život a taky se chtějí věnovat věcem ve svém životě či už chodí do práce apod..

2. Je mi líto, že IZS je tak málo aktivní viz. "1", a není nikde psáno, že musí od rána až do noci hrát na jedné postavě a být 24/7 ve službě a čekat než příjde serverem vytvořený výjezd či od hráče, že příkladně utopil vozidlo... 

3. Měl by jsi se zamyslet nad tím proč jich je tak málo aktivních "viz. 1" za druhé jak již tu někdo zmínil, každý musí projít "zácvikem/zaučením" aby se naučil základy a věděl nějak tu danou složku RPit.. kdyby hned NEZKUŠENÝ šel třeba u HZS [ Hasičský záchranný sbor ] na pozici "strážmistr" a měl jet na výjezd DN [ Dopravní Nehodu ] a jak by to RP vypadalo kdyby nemněl zkušenosti?. Určitě by nevěděl co má zaRPit či možná trošku ale i tak by to vypadalo otřesně to RP..

Z mé strany je to vše a přeji příjemný zbytek dne všem!

                                                                                                                      S pozdravem a přáním pěkného dne

                                                                                                                                                    Jablkoo

10.9.2023 14:45

Jelikož je "dopis" mířený na mě, tak se k němu samozřejmě vyjádřím. Ovšem jen k něčemu, jelikož už ti tu mnozí odpověděli za mě. Nebudu se proto vyjadřovat k jednotlivým bodům, ale spíše k tvému textu jako celku.

Samozřejmě mě mrzí, že se na Skimu nudíš a máš dojem, že na něm není co dělat. V zásadě s tebou v některých věcech souhlasím. Aktivita AT a IZS je nedostatečná, v tom máš pravdu. Není to ale ten důvod, proč se na serveru nudíš a také to není něco s čím mohu něco jen tak udělat. Stejně jako já vybírám lidi do AT na základě nějakých kritérií, tak i vedení IZS si své lidi vybírá. A víš v čem je ten skutečný problém? Že dostatečně kvalifikovaných lidí, kteří to zároveň chtějí dělat je nedostatek. To platí pro AT i IZS.

Důvod, proč se na RP serveru nudíš je zjevně ten, že nechápeš o čem RP vlastně je. Je to ošklivé to takhle říci a nerad se stavím do této pozice, ale je to tak. Dokazuješ to ve svém textu hned několikrát, kdy si přímo protiřečíš. Jsi konzumní hráč, který očekává naservírovaný obsah, namísto toho, abys jej vytvářel. V RP jsme totiž my všichni vypravěči společných příběhů. Každý z nás má vytvářet RP pro sebe a pro ostatní. Bohužel na Skimu spousta lidí jen doufá, že pro ně RP vytvoří admini nebo IZS nebo ti nejkreativnější členové komunity v rámci nějakých IC událostí. Proč se té kreativity nechopit také? Proč si to RP nenajít nebo nevytvořit? Proč raději nadávat na to, že jediné co jde dělat je jezdit kamionem?

A v čem že si to protiřečíš? Jednou řekneš, že se ze Skima stává freeroam s prvky RP a vzápětí si stěžuješ na vysoké požadavky, které po tobě vyžaduje vedení frakcí a že se v té frakci musíš postupně vypracovat. Možná to bude právě tím, že vyžadují nějakou úroveň RP a nějaký IC progression. Obdobně si stěžuješ na nefunkčnost vedení frakcí a že bys věděl o lepších lidech. Bohužel tvůj názor zřejmě moc lidí nesdílí, jinak už by ti lepší lidi v tom vedení byli, IC prostředky k takové změně existují. Třešničkou na dortu je pak tvrzení, že máme nesmyslná pravidla a v realitě za tebou nikdo nepřiletí, že porušuješ pravidla. Zajímalo by mě, jak by podle tebe vypadal tedy kvalitní RP server? Bez pravidel a adminů, aby to bylo realistické? Jak myslíš, že by to dopadlo? Nebyl by tohle onen freeroam s prvky RP? Admini, pravidla a bany existují proto, protože ne všichni hráči jsou schopní hrát RP tak jak je zamýšleno a zkrátka hrát fair play - proto také k ilegálnímu RP potřebujeme videa, ze kterých lze vyčíst mnohem více informací, než jen z logů (do nich se fakt nepropíše kde kdo stojí a po kom střílí). Taky píšeš o tom, že chceš mít VIP skin komu ukázat, mít možnost se snadno dostat k unikátnímu autu a že nemáš motivaci vydělávat peníze. Opět - o tom je podle tebe RP?

A když to vezmu s humorem, tak tyhle věci jdou dokonce spojit. Získat unikátní vozidlo je velmi obtížné IC cestou, protože to vyžaduje hledání někoho kdo je prodává a bude to stát hodně peněz, to může být tvá motivace vydělávat peníze a zároveň šance lidem ukázat svůj VIP skin. Jenže o tom RP není.

Na závěr si dovolíš tvrdit, že jsme byli jediný dobrý zástupce pro server, který byl doslova založen na přímém odcizení mojí autorské práce a od jeho zrušení nemáme konkurenci. Ach nebe.

Své názory podkládáš svou 3 letou zkušeností ve vedení policejní frakce na jiném RP serveru. Tím se asi snažíš ukázat, že víš o čem mluvíš. Byť je to určitě nemalá zkušenost, klobouk dolů, také se dopustím argumentačního faulu a dovolím se ti pochlubit, že za chvilku to bude 10 let co provozuji Skimo, největší RP server na CZ/SK MTA scéně, takže asi také vím, o čem mluvím. Wow, apel na autoritu, jak úchvatné. Tenhle odstavec ber prosím s nadsázkou.

Možná, že jsi na tom jiném serveru patřil mezi ty nejlepší, mezi špičku RP hráčů a proto jsi dostal vedení té nejdůležitější frakce. A to není sarkasmus, o tom jsem skutečně přesvědčen. Je to samozřejmě úctyhodné, avšak bohužel pro tebe, my si zjevně pod pojmem RP představujeme něco jiného, navíc tady už jsou takové příčky obsazené lidmi, kteří své schopnosti prokázali. Kteří nepřišli s tím, že tohle a tohle dělá vedení špatně, ale kteří si vysloužili šanci ukázat, že jsou lepší a se kterými je zjevně většina spokojena. Možná je právě tohle ten problém, patřil jsi mezi elitu na jiném serveru a u nás tě do důležitých frakcí ani nepřijmou. Ty bys naopak na základě svých zkušeností z jiného serveru očekával, že si z tebe sednou na zadek a dosadí si tě do vedení. Proto jsi zklamaný. Tu chybu byl ale nehledal ve vedení IZS složek. Taky máš šanci, jako všichni ostatní, se na pozici vedení IZS od nuly vypracovat IC cestou.

Určitě rozumíš tomu, že se nelze zavděčit všem a kdybych třeba vyhověl všem tvým přáním, tak více lidí odejde, než přijde. Pracujeme tady s velkou komunitou, v ní panuje mnoho názorů a já tady přešlapuju po nějaké zlaté střední cestě, abych udržel kvalitu RP a zároveň se zavděčil té většině, která je naší cílovou skupinou.


Teď tu uděláme velkou tlustou čáru (no ona moc tlustá teda není, ale to nevadí) za mým protiargumentováním o tom, proč je tvůj pohled zkreslený a proč většinu textu neberu na velkou váhu. Naopak se podíváme na to, co si z tvého textu můžu odnést já, co si z něj mohou odnést ostatní, co si ty můžeš odnést z mé odpovědi a co můžeme my všichni udělat pro to, aby Skimo bylo místem, kam se rádi vracíme.

Ve finále můj hlavní záměr se Skimem je jednoduchý, chci aby to bylo příjemné herní prostředí, do kterého si hráči přichází odpočinout po práci nebo škole, kde naleznou kvalitní RP, pro které mají nadšení a kde si mohou tvořit fajn zážitky.

Ty se v tomto prostředí nudíš, takže je asi něco špatně. Na základě sebereflexe si dokážeš jen ty sám určit, zda je vlastně tahle zábava pro tebe vhodná a zda se shoduješ s naší vizí a chceš hrát RP pro RP. Pokud ne, tak tě asi zklamu, ale na Skimu asi nikdy nebudeš šťastný a měl bys zvážit jinou alternativu. Pokud však ano, pak zřejmě něco dělám špatně já nebo naše komunita.

Samozřejmě, že nejsme dokonalí a existují tady chyby a nedostatky jak v našem AT, tak v komunitě. Kupodivu tyto problémy (o kterých my víme) jsi ve svém příspěvku ani nezmínil. Každopádně na nich pracujeme a řešíme je. Pokud vidíš nějaké konkrétní nedostatky, budu rád, když nám je sdělíš. Bohužel v tom, na co zatím poukazuješ ty problémy nevidím (údajná nesmyslná pravidla, špatné vedení IZS) nebo je nemám jak vyřešit (nedostatek lidí v AT, nedostatek lidí v IZS).

Přestože k tomu aby ses nenudil je potřeba především změnit přístup k RP z tvé strany, jsem si vědom skutečnosti, že se na našem serveru více lidí nudí a jen tak si jezdí po mapě a čekají, až budou mít co RPit, to ale nenastává. Proto ti mohu alespoň přislíbit, že nad touto problematikou budu přemýšlet, že se o tom pobavím s ostatními adminy a že se pokusíme ty hráče nějak lépe nasměrovat nebo pro ně něco nového vymyslíme. Důležité ale je, že i přestože my můžeme servírovat obsah, primárně bys měl RP sám vytvářet kolem sebe.

Každý však může přiložit ruku k dílu. Pokud se vám zdá, že Skimo ztrácí svou laťku kvalitního RP, je jen na vás - hráčích, abyste ji udrželi nebo i zvedli výše. My se vám snažíme jít příkladem, ale hybná síla je součet sil každého z nás. Bohužel tu máme i takové lidi, kteří nám přímo cíleně hází klacky pod nohy (a tím nemyslím tebe). Ty jsi se naopak odvážil svůj pohled sepsat, namísto hrubého porušování pravidel, pouhých urážek a kopání kolem sebe, jako to má ve zvyku spousta jiných lidí, kteří s něčím nesouhlasí. Za to tě cením.

Ve finále nám snad všem jde o to si tu hru užít. Pravidla máme proto, aby nám tu hru ostatní hráči nekazili. Server je nějak nastavený a vše má svůj důvod, třeba i jeho monetizace. Všichni jsme ale na jedné lodi a já doufám, že moje odpověď, ač byla poměrně útočná, ti vysvětlila můj pohled a že se sám zapojíš do hrotvorby v RP. To nejlepší co totiž můžeš udělat pro svoji zábavu a zároveň pro zábavu i ostatních lidí kolem tebe (kteří ti za to následně budou vděční) je utvořit nějakou zajímavou RP akci pro pár lidí, se kterými si sedneš.

Já jsem ve finále rád, že tu zábavu se aspoň snažíš hledat v RP a je mi líto, že ji nenacházíš. Možná ale hledáš na špatném místě (obrazně ale vlastně i doslovně řečeno). Zkus se ponořit do jiných sfér a skupin hráčů v našem RP, určitě najdeš nějaké své místečko, kde se nudit nebudeš.

Rataj out.

JasonDark

Hráč

19
12.9.2023 04:58

Já jsem tady docela nový a souhlasím s tím, že záchranných složek je tady málo aktivních ale to není vina administrátorů a ani IC vedení. Rozhodně ale nesouhlasím s tím, že není co dělat. Oproti sampu odkud jsem přišel Zeintar i ZettSVK si mě budou jistě pamatovat. RP si tvoříš sám. Z vlastní zkušenosti vím, že v RP je možné všechno. A zrovna Skimo je perfektní pro civilní RP, protože má tolik možností co jsme na Sampu neměli. Jezdíš kamionem? Fajn můžeš s kamarády dělat konvoje a můžeš s šéfem firmy probírat co by se ve firmě mohlo zlepšit. Hlavně firmy tady mají hráči což je dokonalý systém, jelikož peníze nevyděláváš jen sobě ale i firmě, ta za to může koupit nové stroje a zvýšit ti plat takže tvá IC má vlastně i důvod tu práci dělat. To, že má každý sporťák to je smutné ale ti lidé neznají RP když jsou třeba gangsteři a jezdí v Lamborghini... Chápu chceš být polda, no to já za svou IC taky, takže si stačí počkat na otevřený nábor a zkusit to znovu. A do té doby zlepšovat své RP i v jiných oblastech. Řízení kamionu nemusí být jen o řízení kamionu. Navíc tady máš bary, hospody, nevěstinec, a to vše s funkčními automaty, kulečníkem atd... Prostě takovou obří škálu civilního RP které můžeš dělat. Tady vedení určitých frakcí už lidé prostě mají a to se nezmění dokud to sami nebudou chtít.   A jak psal Zeintar najdi si lidi co chtějí hrát RP a ne jen sbírat peníze. Peníze jsou jen prostředek k RP, respektive stačí aby jsi měl 2 auta, dům a garáž a práci která ti vydělává abys měl na zábavu a dokázal splácet ty pojistky na auta a daně. A pak už ti jsou v RP peníze úplně k ničemu jakmile máš tohle. Pokud tě tedy opravdu zajímá RP a chceš se držet příběhu své postavy. 

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~76

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
2609 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Bzinkia

160Kč včera v 21:21

marekvoe

200Kč včera v 18:32

Darkoun03

290Kč včera v 16:23

Nejnovější uživatelé
Stepsik

Registrován 1.5.2024

Matulka

Registrován 1.5.2024

Karolinka2000

Registrován 1.5.2024