Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[86/0] Zákon o vnitropodnikových směrnicích


19.10.2023 18:48

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Návrh č. 86/0

Zákon o vnitropodnikových směrnicích

ze dne 19.10.2023


Článek 1 - Základní ustanovení

§1 Vnitropodnikové směrnice (dále také „směrnice“) jsou interní pravidla a procedury upravující provoz a způsob řízení společnosti, určují postupy a odpovědnost zaměstnanců, jakožto i odpovědnost společnosti vůči svým zaměstnancům nebo dalším subjektům.

§2 Společností v tomto zákoně rozumíme jakoukoliv právnickou osobu podléhající tomuto zákonu.

 

Článek 2 - Povinnost zavedení

§3 Povinnost zavedení vnitropodnikových směrnic platí pro:
a) státem financované neziskové organizace, které zároveň nejsou státní instituce,
b) akciové společnosti - společnosti obchodované na kapitálovém trhu.

§4 Jiné společnosti mohou vnitropodnikové směrnice zavést na základě vlastního uvážení, v takovém případě pro ně taktéž platí všechny normy stanovené tímto zákonem.

 

Článek 3 - Právní závaznost

§5 Vnitropodnikové směrnice jsou právně závazné, jejich porušení se považuje za porušení tohoto zákona. Veškerá odpovědnost určená těmito směrnicemi je však podřízena zákonům.

§6 Vnitropodnikové směrnice nejsou právně závazné v těchto případech:
a) jsou-li v rozporu se zákonem,
b) bylo-li prokázáno narušení integrity těchto směrnic úpravou, která není v souladu s dřívější směrnicí,
c) nejsou-li řádně zaevidované v souladu s tímto zákonem,
d) nesplňuje-li společnost své povinnosti stanovené tímto zákonem,
e) není-li možné prokázat, že byl s jejich nejnovějším zněním žalovaný řádně obeznámen.

§7 Vymahatelnost odpovědnosti na základě nedodržení interních postupů nebo na základě jiného porušení vnitropodnikových směrnich je platná pouze pokud je možné prokázat, že daný čin nastal v době, kdy takový čin byl v rozporu s těmito směrnicemi.

§8 Osoby nebo orgány, které jsou odpovědné za tvorbu, schválení nebo distribuci směrnic, nesou právní odpovědnost za jejich soulad s platnými právními předpisy.

§9 Právně vymáhat lze pouze dodržování takových postupů a interních předpisů, které jsou obsaženy v souboru vnitropodnikových směrnic.

 

Článek 4 - Způsob zpracování směrnic

§10 Směrnice mohou být vytvořeny, revidovány nebo rušeny pouze orgány společnosti nebo jinými autorizovanými osobami v souladu s organizační strukturou společnosti.

§11 Při vytváření nebo revidování směrnic musí společnost postupovat v souladu s právními předpisy a vlastními interní postupy.

§12 Úpravy směrnic musí být schváleny a přijaty orgány společnosti v souladu s interními postupy.

§13 Nedisponuje-li společnost vnitropodnikovými směrnicemi nebo není-li v těchto směrnicích stanovena organizační struktura společnosti nebo postupy pro úpravu směrnic, náleží tato pravomoc plně a bez omezení jednateli společnosti.

§14 Veškeré úpravy směrnic musí být opatřeny podpisy potřebnými pro přijetí takové úpravy dle interních postupů v předešlých směrnicích, nebo podpisem jednatele společnosti, není-li stanoveno jinak.

 

Článek 5 - Povinnosti společností

§15 Společnost disponující vnitropodnikovými směrnicemi je povinna veřejnosti zpřístupnit veškeré své vnitropodnikové směrnice a to takovým způsobem, který zajistí prohlížení veškerých retrospektivních úprav a to pak zejména i bez vyžádání všem svým zaměstnancům, společníkům, věřitelům a všem advokátům a úřadům státu San Andreas.

§16 Společnost disponující vnitropodnikovými směrnicemi je povinna pravidelně provádět audit vlastních směrnic, aby zabránila konfliktu těchto směrnic s novými úpravami právních norem.

§17 Společnosti podléhající povinnosti zavedení vnitropodnikových směrnic dle §3 tohoto zákona mají zároveň povinnost stanovit orgány a postupy pro budoucí úpravy těchto směrnic; společnosti, které vydávají vnitropodnikové směrnice volitelně tuto povinnost nemají.

§18 Společnost je povinna oznámit úpravu svých směrnic všem svým zaměstnancům a to s předstihem alespoň 3 dnů, než taková úprava vejde v platnost. To platí i pro prvotní zavedení vnitropodnikových směrnic nebo nového dodatku či souboru.

§19 Společnost může zrušit své vnitropodnikové směrnice jen způsobem stanoveným v těchto směrnicích, nebo rozhodnutím jednatele společnosti, není-li postup stanovený u společností, které nejsou povinné tyto postupy stanovit dle §17 tohoto zákona. Společnost je však povinna zrušené směrnice archivovat a to nejméně po dobu 6 měsíců.

 

Článek 6 - Práva společností

§20 Společnost může mít jeden nebo více souborů směrnic, pokud je to relevantní pro její strukturu a provoz.

§21 Společnost může stanovit vlastnickou strukturu společnosti a organizační strukturu společnosti v rámci svých směrnic, jakožto i určit orgány společnosti a jejich práva a povinnosti uvnitř společnosti.

§22 Společnost je oprávněna svými směrnicemi určit hmotnou odpovědnost nebo finanční postih za porušení svých interních předpisů.

§23 Společnost je oprávněna svými směrnicemi určit zvláštní pravomoce, včetně pravomocí osob jednat ve jménu společnosti s úřady státu San Andreas.

§24 Společnost smí do svých směrnic zahrnout i osoby a orgány, které nejsou dílčí částí společnosti nebo jejími zaměstnanci, nemůže na ně však uvalit žádnou odpovědnost, tato pravomoc se týká zejména organizační struktury či dozorčích orgánů.


V Palomino Creek dne 19.10.2023

Předkladatelé:

Dayton, v. r.

Holub

Hráč

46
19.10.2023 22:38

Návrh č. 86 - Zákon o vnitropodnikových směrnicích - ZAMÍTNUTO ❌

Pro ✅ Proti  ❌ Zdrželi se ⛔️ Nepřítomní ⭕️
April Dayton
Elizabeth Hawkins
Weximilian Alexei
Dušan Badinský
Elissa Nell Carlsson
Jack Dreilor
Orlando Anderson
Raymond Brantley
Yukimura Torio
  Rachel Louise Davis

Kongresmani přihlášení k hlasování (9): Weximilian Alexei, Elizabeth Hawkins, Yukimura Torio, April Dayton, Dušan Badinský, Elissa Nell Carlsson, Orlando Anderson, Raymond Brantley, Jack Dreilor.


Raymond Brantley
předseda Kongresu San Andreas

6.11.2023 16:43

Návrh č. 86/0 - Zákon o vnitropodnikových směrnicích -  ZAMÍTNUTO


Pro návrh ✅ Proti návrhu ❌ Zdrželi se ⛔️ Nepřítomní ⭕️
April Dayton
Raymond Brantley
Molly Davis
Yukimura Torio
Peter Cameron
Elizabeth Hawkins
Victoria Eloise Lytton
Orlando Anderson
Giuseppe Falco

 
Weximilian Alexei

E. Hawkins

 


Powered by LeoSight IFS
LT~52