Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Convertování polepů ze strany AT


17.11.2023 18:12

Convertování polepů ze strany AT

Zdravím komunitu Skima, hned na úvod bych rád řekl že nejsem nějak extra dobrý spisovatel ale co už. Dnes jsem se potkal s problém kdy, při nahrání polepu musí člen AT přetáhnout už takhle texturu o špatné kvalitě (konkrétně 1024x1024 a samotný polep má 167,5kb) convertorem který kvalitu polepu stáhne na něco úplně příšerného. Přičemž v Shopu nic o convertoru napsáno není, jediné co tam stojí je, cituji: „Rozměr musí být čtverec s délkou strany odpovídající libovolné mocnině čísla 2 až do maximálního rozlišení 1024x1024. Velikost polepu do 500 kB. Formát pouze JPG (libovolná kvalita).“ tudíž nevidím kde je problém s mojím polepem když tyhle požadavky splňuje a pochybuju že by zas tak tolik lagoval server.

Někdo může říct: „Ale musíme myslet na hráče se slabším počítačem, kdybychom do „convertoru“ nedali nic tak by se to lagovalo všem“ jasně, chápu když se do „convertoru“ dá polep co má třeba 400-500kb ale nechápu proč by se měl „convertovat“ polep co má dokonce do 200kb

Bylo mi i řečeno že se to teď musí „convertovat“ všechno, což podle mého názoru udělá z polepů co májí do tech 300kb a jsou ve formátu 1024x1024 nepoužitelné textury. Ovšem i sám jsem hledal na fórum nějaké téma ohledně „convertování“ textur na vozidla atd. ovšem nic jsem nenašel a když mi admin řekl že se to „convertovat“ musí tak jsem upřímně koukal jako tele.

Děkuju za přečtení a názor.

18.11.2023 15:23, naposledy upraveno 18.11.2023 15:29 uživatelem Rataj

Tohle se tu řešilo už mnohokrát. Vysvětlím to tedy zas a znovu. Pokud dodržíš všechny podmínky, které jsme stanovili, tak použití convertoru vynuceno není. Ten slouží k tomu, aby zmenšil texturu za hráče, kteří např. neumí zmenšovat obrázek, nebo se snaží propašovat PNG soubor nebo něco nad 500 kB.

Možnosti jsou tedy následující:

a) Tvá textura bude čtverec s délkou strany odpovídající libovolné mocnině čísla 2 až do maximálního rozlišení 1024x1024, s velikostí do 500 kB, ve formátu JPG, nahraná na Imgur, aplikovaná administrátorem jako direct link na obrázek obdobně jako u tapet.

b) Administrátor použije convertor, aby vynutil dodržení těchto zásad, které jsi nedodržel (např. jsi mu poslal texturu jiným způsobem nebo nesplnil některou z podmínek).

Závěrem asi jen dodám, že nechápu proč tu 11 lidí (ze kterých někteří vlastní polepy nahrané prvním způsobem) odklikalo souhlasy namísto toho, aby vysvětlili jak to funguje.

P.S. Ano, byla doba, kdy se skutečně vyžadoval converter na vše, ale to bylo chvíli někdy v roce 2021 a bylo to kvůli tomu, že někteří admini nekontrolovali ty rozměry a nahrávali to přes limit (třeba i omylem). Od té doby už ale limity vynucuje skript a converter slouží k tomu co už jsem vysvětlil výše.

18.11.2023 22:16
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Jackal

VIP

46
18.11.2023 23:05

@Rataj (prosím, neukamenuj mě za ping, pro člověka jako jsem já, kterej už vytvořil desítky polepů, z toho pár jich je nahráno přes convertor, byť by nemusely, to je zásadní dotaz)

Jelikož jako jeden z mála lidí vím, jak vytáhnout DDS polep ze souborů se hrou, tak jsem se v tom klasicky začal trošku piplat, abych mohl toto tvrzení buďto potvrdit, nebo vyvrátit. Zjistil jsem, že polepy nahrané přes convertor mají opravdu o něco horší kvalitu,

Spoiler

Zároveň s tím jsem si však všiml, že můj původní polep je tvořen v 72 DPI, zatímco polep nahrán přes convertor má 96 DPI. A tak bych se, byť mi to přijde jako blbost, chtěl zeptat, zda je lepší polep tvořit v 96 DPI, nebo to na výslednou kvalitu při nahrávání přes convertor nemá vliv? Předem díky za odpověď.

 

19.11.2023 15:33

@Jackal Přes converter to vždycky bude mít horší kvalitu, protože používá "nejlevnější" metodu změny rozlišení (a to i v případě, že je obrázek vlastně ve správném rozměru). Vždy je lepší si to upravit sám tak, aby to splňovalo podmínky. DPI by u rastrových formátů nemělo mít vliv snad na nic, pokud jsou mé znalosti správné, tak jsou to jen metadata, která udávají informace o kvalitě pro tisk.

Administrátoři samozřejmě můžou upřednostňovat converter, pokud je to možné (např. u polepů na kterých není žádný text nebo detailní loga prakticky není znát rozdíl a něco málo to na serveru ušetří) a zejména, pokud jim ty polepy posíláte třeba jako Discord link. Jestliže však vaše polepy splňují veškeré podmínky, můžete to mít samozřejmě nahrané přes Imgur. Jak už jsem uvedl výše, converter byl vynucen jen v nějakém přechodném období v prosinci roku 2021, kdy jsme s polepy měli velké problémy. Pak jsme postupně dělali výjimky pro nějaké polepy, kde by to opravdu uškodilo na kvalitě a nakonec se nastavilo vynucení podmínek skriptem, od té doby je converter užitečný pro ty, kteří nedodrží podmínky.

Zběžným hledáním jsem našel svou zprávu z ledna 2022, kdy jsem adminům povolil ty výjimky. Converter byl tedy vynucen opravdu jen prosinec-leden před 2 lety. V únoru 2022 jsem pak na fóru veřejně vyvracel pár mýtů a vysvětloval, jak to celé funguje. Přesto si na "zdražení a snížení kvality" někteří stěžují dodnes. (Kliknutím na obrázek otevřete celé téma)


Powered by LeoSight IFS
LT~47

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo