Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Optimalizace serveru, zdražení polepů a možné řešení crashů hry

1 2



1.2.2022 01:10, naposledy upraveno 1.2.2022 01:15 uživatelem Rataj

Některé z vás tíží momentální zvýšení cen polepů a to na dvojnásobek své původní ceny. Všechny z nás však tíží větší problém a to jsou lagy na serveru a především crashe hry. Tyto problémy z velmi značné části způsobují právě polepy na auta, zejména pak ty polepy, které nesplňují podmínky na velikost, se kterými při koupi souhlasíte a nějaký admin to třeba přehlédl a nahrál i tak.

Pojďme si prvně vyvrátit jeden mýtus. V komunitě se šíří zpráva, že je nefér, že se polepy zdražují, když se zároveň snižuje jejich kvalita. Kvalita polepů se nesnížila, podmínky jsou stále stejné jako ty, které jsem stanovil na začátku aktuální verze Skima (tj. přes rok už jsou stejné podmínky, stejná velikost, stejná kvalita). Pouze se implementoval Texture Converter, který velké polepy automaticky zmenšuje na požadovanou velikost. Tento konverter samozřejmě neumí chytře zvážit, která metoda zmenšení obrázku je nejvhodnější pro daný polep (což naopak člověk od oka odhadnout může a může tak např. ve Photoshopu zvolit nejvhodnější způsob, který zachová ostré hrany, nebo naopak zaoblené tvary a hladké přechody). Texture Converter volí "nejlevnější" metodu (tj. metodu s nejlepší kompresí) pro zmenšení obrázku a to na některých polepech způsobí ztrátu na kvalitě. Tomu se dá snadno vyhnout - stačí dodržet podmínky ohledně velikosti polepů a admin, který polep nahrává pak sám zváží, zda Texture Converter použije (jestliže na daném polepu nic zásadního nezkazí) a tím méně zatíží server, či jestli polep (jestliže splňuje všechny podmínky) nahraje na Imgur.

Jinak řečeno - čtěte pozorně v jakém formátu nám máte polep zaslat a nepřipravíte se o kvalitu. Pokud se snažíte systém ochcat vyšší kvalitou, než jaká je povolená, nejspíše na to doplatíte právě naopak ještě horší kvalitou. U polepů, kde jsou nějaké drobné nápisy, detailní obrázky a podobně pak žádejte adminy o nahrání mimo Texture Converter (to je však možné pouze pokud polep splňuje podmínky na velikost a formát) a o kvalitu nepřijdete.

 

Cena se zvýšila, to mýtus není. Je k tomu však dobrý důvod. Na serveru je aktuálně 530 aut s polepem a každým dnem přibývají další. Server to zatěžuje a mnoha hráčům z toho padá hra častěji a častěji.

Pracuji teď už několik dní na optimalizaci celého serveru, včetně dalších optimalizací systému polepů. To však nestačí. Je potřeba polepy více omezit. Proto jsem polepy zdražil, aby jich nepřibývalo tolik. Je to však určitě lepší varianta, než polepy zrušit, nebo staré mazat. Přecijen polep se kupuje na furt a tak by měl na autě zůstat.

Polepy se skutečně nezdražují proto, abych měl z toho více peněz. To by byl špatný krok, naopak teď se o ně rapidně sníží zájem - to je bohužel cílem. Je prostě potřeba, aby polep neměl každý. Je to potřeba pro dobro všech hráčů. Nikdo nemá rád crashe a nízké FPS.

Doufám, že to chápete, je to prostě nutné. Jinou možností by bylo už jen početní omezení nebo jiné limitace, které znáte u výrobních stanic, mappingů a frakčních sídel.

 

Když je ale řeč o optimalizaci, přináším také dobré zprávy. S nočním restartem serveru přibude příkaz /texopt, kterým je možné zapnout novou testovací optimalizaci. Poprosím vás o feedback, jaký vliv na FPS dropy a především pády hry má u vás tato optimalizace. Je možné, že se bude u různých hráčů efekt lišit a chci vše vyladit, než to pustím normálně pro všechny bez testovacího příkazu. Prozkoušejte ale také druhý příkaz /texopt2, který ovlivňuje jiné věci. Budu rád za zpětnou vazbu od lidí co zkusili jen první příkaz, jen druhý příkaz, nebo kombinaci obou.

A samozřejmě jsem otevřen diskuzi, klidně mi sdělte váš názor a navrhněte lepší řešení, pokud vás nějaké napadá. Cílem není zdražení polepů, je to pouze prostředek k důležitějšímu cíli.

1.2.2022 01:34, odstraněno 1.2.2022 04:32 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Jacko88

Hráč

41
1.2.2022 16:26

Buďte rádi za to, co vám je umožněno. Polepy byly za málo kreditů (50, 60, 70...) a hráči si stěžovali, že jsou drahé. Pak si všichni začali stěžovat na pády hry, lagy, atd... Poté tedy Rataj zakročil a polepy zdraží na 110 kreditů. Hráči si zase stěžovali, že jsou polepy drahé, ale po čase si zvykli a ti co polep chtěli si ho koupili i za tuhle cenu.

Nikdy nikdo, (Ani Rataj) nedokáže vyhovět všem. V tomto případě je problém lagy x polepy. Je tu část hráčů, kterým vadí lagy a hráči, kteří si rádi nahrávají polepy a vadí jim jejich cena.

Tímto razantním krokem se sníží lagy, pády hry, bugy, atd.. Ale naštve se ta část komunity, "která má ráda polepy".

Ale pořád je tu ta možnost si polep nechat nahrát, nikdo vám to nezakazuje. A nikdo vám nezakazuje si už hotové, polepené auto ICly koupit.

Tohle je asi jediné rozumné řešení. Cena se zvedla na 220 kreditů, polepy se budou méně kupovat (S tím spojeno i nahrávat.) a pomocí optimalizačních updatů se problémy s hrou určitě zlepší a všichni budou spokojeni. 

1.2.2022 16:37
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
1.2.2022 17:54

@neznamy#6572 díky za feedback. Bohužel zamezení crashů je právě cílem, takže to se nevyřešilo a budu o to muset usilovat dále jiným způsobem, než který jsem myslel, že na to pomůže. Naštěstí je tohle testovací řešení na příkaz, takže jej stačí nepoužívat.

asdf

Hráč

15
1.2.2022 23:59

Zaznamenal jsem změnu...

Při použití optimalizace č.1 (texopt) mám méně častější crashe hry.

2.2.2022 11:24, odstraněno 2.2.2022 12:48 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
2.2.2022 16:11, naposledy upraveno 2.2.2022 16:12 uživatelem Rataj

@neznamy#7130 zkus si restartovat hru a hned po připojení na server si zapnout /texopt a /texopt2 a nechat to zapnuté. Když si to zapneš v průběhu jako na posledním videu, to nic neovlivní. Texopt(1) mění způsob jakým se načítají některé věci a tak nemá okamžitý vliv, ale projevuje se spíše na delším hraní. Jinak ale takovéhle záseky působí spíše jako problém s diskem - ačkoliv na to by ti také /texopt měl pomoci.

EDIT: Zkus si ještě taky vypnout ty upravené zvuky motorů, čím méně souborů se ti bude muset neustále načítat do paměti, tím lépe pro tebe a tvé lagy.

 

Jinak i pro ostatní, prosím i dnes znovu ozkoušet /texopt (který jsem přes noc značně rozšířil). Za každou zpětnou vazbu budu rád.

Petriik1

Hráč

32
2.2.2022 22:31

Po dnešním testování upraveném /texopt v Montgomery a ostatních vesnicích při večerní špičce jsem se pod 30 fps nedostal. Super práce! U mě funguje jak má. @Rataj

 

Petriik

3.2.2022 09:07

Zkoušel jsem /texopt drží to stabilně ale stále mám mikro lagy čas od času. Crashe hry jsou určíte snižené za mně povedená optimalizace. @Rataj

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~87