Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

LeoSight 2024


28.12.2023 18:44, naposledy upraveno 28.12.2023 18:45 uživatelem Rataj

Vážená komunito, blíží se nám nový rok a s tím také nějaké změny. Toto téma nebude příliš populární, ba naopak bude kontroverzní a s tím počítám. Je však potřeba se k věcem nějak postavit a chci v tom být transparentní. Začnu tedy tím méně příjemným.

Změny se budou týkat totiž mimo jiné komerční stránky portálu a to nikdy není přijato zrovna vřele. Přesto věřím, že jsem dokázal vymyslet takové změny, které nás bolet nebudou a docílí toho, co je potřeba.

Už v létě (konkrétně 14.9.2023) jsem si spočítal, že s navýšením paušální daně pro podnikatele (k roku 2024) a s už zavedeným navýšením cen ze strany poskytovatelů (k roku 2023) budu muset zvýšit příjmy svého podnikání o 38 % abych byl na stejných příjmech a to ani nepočítám inflaci, která letos zasáhla nás všechny.

Samozřejmě že prosinec byl na finanční příspěvky štědrý (zejména protože @Killer14 byl štědrý - díky Killere), avšak jeden velký donate jednoho člověka v jeden měsíc nepokryje celkové dlouhodobější ztráty zvýšením nákladů. LeoSight si potřebuje udržet zisky nebo ideálně růst, neříkám že jsme v nějakém velkém riziku nebo finančních potížích, ale žádný podnikatel nechce směřovat dolů, to je asi jasné.

Většina by na mém místě asi udělala jednoduchý krok - zdražila by vše právě o těch spočtených 38 % a děj se vůle boží. Takový krok si pochopitelně nemohu dovolit (to byste mi nikdy neodpustili) a také ani nechci - většina našich hráčů jsou studenti a některé položky online shopu jsou pro ně už teď poměrně drahé. Rok 2023 se nesl v duchu zvyšování cen a výdajů, což však nereflektovalo zvyšování příjmů - a to nemluvím o sobě, ale obecně o životech nás všech a já nechtěl být další přítěží pro vás všechny, proto LeoSight v tomto roce nezdražoval.

My naopak rozdáváme a třeba aktuálně v adventním kalendáři jsme vám rozdali odměny v celkové hodnotě 111 680 kreditů. To samozřejmě není vyloženě ušlý zisk, ale je to snad nějaký důkaz toho, že mi nejde o to vytřískat z portálu co nejvíce peněz. Obdobný důkaz byl, když jsem před rokem zrušil reklamy na našem webu. Dnes se nad tím samozřejmě nikdo nepozastaví, už je to samozřejmost.

Pojďme ale k věci. Co se teda bude dít? Žádné zdražování nás (alespoň zatím) nečeká, začnu však jedním krokem, který tak dost možná budete vnímat. Prodloužení VIP skinů je v dlouhodobé slevové akci, která už trvá asi 2 roky (135 kreditů za prodloužení namísto původních 150). Tuto slevovou akci se začátkem nového roku budu muset zrušit a prodloužení VIP skinů tak bude opět stát 150 kreditů jako tomu bylo kdysi. Někdo nad takovou změnou mávne rukou a zasměje se proč o tom vůbec píšu příspěvek, někdo naopak bude nadávat, že jsem komerční [vložte sprosté slovo].

V čase svátků vás však nechci zklamat a naopak bych vám rád něco daroval. Proto až do konce roku (do tohoto „zdražení“) tuto slevu naopak zvýším. Pokud si prodloužíte VIP skin (na jak dlouho jen chcete) kdykoliv od této chvíle až do 1.1.2024, bude vás to naopak stát pouze 120 kreditů na měsíc.

Samozřejmě kdo si to spočítá, tak zjistí, že zrušení této slevy (ačkoliv VIP skiny tvoří většinu příjmů) stejně není dostačující na dohnání této mezery. Obzvláště když plánuji 4.1.2024 rozdat 50 VIP skinů zdarma a teď vám ještě dávám tu dočasnou větší slevu. Kde tedy hodlám dohnat zbytek? Na novém obsahu - plánuji vytvořit nové práce skrze moduly pro frakce (to bohužel také není příliš populární, ale opět věřím, že to bude pochopeno).

Další změnou (která teda vlastně nic neovlivní, jen bude reflektovat zvýšené provozní náklady) je zvýšení donation goalu z 8000 na 9200 a to hned od ledna.

Obrovský dík samozřejmě patří všem donatorům, kteří přispěli třeba i jen pár korun. Jen díky vám jsme tam kde jsme a jen díky vám tohle můžu dělat full-time.


Dost bylo o financích, teď se pojďme podívat na to, jakým směrem by se LeoSight mohl v následujícím roce ubírat. Velký milník nás čeká hned na začátku roku, jelikož 4.1.2024 oslavíme 10 let našeho portálu.

Skimo RolePlay samozřejmě bude nadále hlavním zaměřením našeho portálu, to nehodláme měnit a plánujeme jej posouvat dál a dál jak po stránce vývoje tak po stránce komunitní.

Zároveň bych se ale rád více zaměřil i na eventy ať už právě na Skimu nebo i mimo něj ve formě komunitních akcí na jiných hrách. A dále také na to, aby se naši hráči v našem virtuálním prostoru zkrátka cítili dobře. Proto jsem také dělal dotazník, který stále ještě musím vyhodnotit.

Pravděpodobné je, že po těch 10 letech nastane určitá chuť a nálada v komunitě to posunout někam dál. Zatím upřímně nevím, kam bychom se dále měli ubírat, jelikož jsem naprosto spokojen se současným stavem naší komunity a myslím si, že směřujeme dobrým směrem.

V druhé polovině roku 2023 jsem dost svého úsilí směřoval do komunity a našeho AT a to třeba i na úkor vývoje. Některé změny jsme prvně diskutovali s vámi, než jsem je vůbec začal implementovat. S mnohými z vás jsem komunikoval ať už na TS nebo Discordu abych zjistil, co se vám na Skimu nelíbí a co by se dalo zlepšit. Většinou jsem však spíše vysvětloval co, jak, proč a snažil se být transparentní. Zda to přineslo ovoce nebo naopak nikoliv budu muset ještě zhodnotit. Velké množství času mi samozřejmě sebrala situace s cheatery, kteří nejenom chodili do hry škodit, ale také využívali různé metody, kterými se nás pokusili zničit. Já mohu s radostí prohlásit, že se jim to nepovedlo. Naše komunita to ustála a dokonce jsme dosáhli i úspěchů při dohledávání konkrétních pachatelů.

V nadcházejícím roce bych se rád zaměřil nejenom na vývoj, ale právě na naší komunitu jako takovou. Ve hře se tituluju jako CM (Community Manager) právě proto, že má funkce není jen o vývoji, ale právě o řízení komunity, o komunikaci s vámi a o tom, abych pro vás vytvářel zábavu. V tom mám v plánu pokračovat a třeba dovolí-li to okolnosti, tomu dát i větší váhu než doposud. Řekl bych: „A v tom mi dopomáhej bůh,“ ale jako ateista a realista budu doufat v to, že mi v tom spíše dopomůže AT a HT. Jim také patří můj dík za odvedenou práci v tomto roce, bez nich bychom byli v chaosu.

Závěrem patří dík úplně všem hráčům za to, že jste tu s námi byli v roce 2023 a my se na vás budeme těšit i v roce 2024 a snad i v dalších letech, které přijdou.

Díky a přeju vám všem především klidný celý nový rok 2024.

 


Powered by LeoSight IFS
LT~89

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
3428 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
LadyHope

300Kč včera v 18:16

Dexyy

500Kč včera v 18:16

FerryCZ

19Kč včera v 13:47

Nejnovější uživatelé
Matus503

Registrován 2.5.2024

Seagatexd

Registrován 2.5.2024

Stepsik

Registrován 1.5.2024