Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

📃 Návod: Podněty k soudu, vládě a další byrokracie 📃


8.1.2024 12:22, naposledy upraveno 8.1.2024 15:36 uživatelem marekvoe

📃 Návod: Podněty k soudu, vládě a další byrokracie 📃


Dneska si povíme trošku něco k podnětům na soud, vládní podatelnu a obecně o IC věcech, které musíte provádět na webu. Dost často se na to lidi v helpchatu ptají, a samozřejmě, odpověď není jednoduchá, a často se tak hráč ocitne v situaci, kdy vlastně neví ani co napsat. Teď už bude stačit přijít na tento topic.


Formální komunikace

Nazačátek, krátká hodina českého jazyka. Pokud komunikujeme s jakýmkoliv, úřadem, soudem a nebo kongresem, je správné použít administrativní (nebo také úřední nebo neutrální) komunikační styl. Jeho hlavními znaky jsou stručnost, heslovitost a přesnost. Tento styl kompletně ignoruje osobní vztah s adresátem, tudíž jej píšeme bez citového zabarvení, spisovně a pravdivě.


Co musí každý podnět obsahovat?

Každý podnět, který přes web posíláme je vlastně dopis, tudíž je vhodné ho tak formovat. Taktéž každý podnět musí mít správný vzor. Více se dozvíte zde. Při zakládání podnětu ho v editoru můžeme vložit tímto zeleným tlačítkem, které najdeme na levé dolní straně.


Žádost o smazání rejstříku trestů

Pravděpodobně nejčastější podnět na Soud 2.0. V IC zákoně o trestním rejstříku stojí následující - 

§4 Přestupky a trestné činy neuvedené v zákoně č. 14/2020 může vymazat Policie San Andreas, respektive její členové pověření touto pravomocí vedením daného obvodního oddělení policie a to způsobem stanoveným vnitřním předpisem policie, nejdříve však 30 dní po zápisu daného záznamu.

§5 Trestné činy uvedené v zákoně č. 14/2020 může vymazat na žádost občana prostřednictvím Policie San Andreas pouze Vrchní soud San Andreas, za předpokladu, že se občan nedopustil v posledních 50 dnech od žádosti žádného dalšího trestného činu, včetně těch neuvedených v zákoně č. 14/2020 a zároveň není dlužníkem státu na pokutách.

Avšak z vlastní zkušenosti mluvím. To, že tyto dny uběhli vám negarantuje smazání. A jak to tedy napsat? Nu, přesně co tam má být si dopíšete doufám sami, ale přibližný formát si můžete prohlédnout zde. Vkládáme sem - https://leosight.cz/forum/105

Podatel: Jan Novák
Věc: Žádost o smazání trestního rejstříku


Odůvodnění: Vážený soude,

rád bych vás požádal o smazání trestního rejstříku. ( vaše odůvodnění trestného činu, omluva, prokázat zlepšení)

Předem děkuji za případnou shovívavost a rychlé vyřešení mého podnětu.
S úctou, Novák.


Záměr: Smazání trestního rejstříku
Přílohy: -


Zápis pozemku v katastru nemovitostí

Pokud si chcete nechat zapsat pozemek do katastru musíte zajistit následující. Musíte jít na IC stránku katastr.ic, kouknout se pokud pozemek není vyznačen. Pokud není, můžete použít například malování, nebo jakýkoliv jiný grafický editor a označíte pozemek rámečkem. Například, takto.

Znovu vkládáme do Soudu 2.0 společně se vzorem. Nezapomeňte, že pokud se snažíte získat pozemek v obcích Palomino Creek, Blueberry, Montgomery, Fort Carson, musíte mít povolení starosty obce.

Podatel: Jan Novák
Věc: Žádost o nacenění pozemku a zapsání do katastru nemovitostí


Odůvodnění: Vážený soude,

tímto podnětem bych rád požádal o zapsání pozemku do katastru nemovitostí. V přílohách můžete naleznout odkaz na dokumentaci, potřebnou k nacenění pozemku.

Předem děkuji za rychlé vyřešení.
S úctou, Novák.


Záměr: Nacenění pozemku
Přílohy: dokumentace + ( případné povolení starosty - pokud je třeba )


Žádost o vyvlastnění nemovitosti

Právě jste si zakoupili novou nemovitost, ke které přiléhá garáž, ale ta je zakoupená. Nevadí, jaktožto vlastník nemovitosti máte nárok na vyvlastnění garáže. Co pro to musíte udělat? Vlastně nic jiného než podat podnět na Soud 2.0 a zjištění ID (neboli čísla popisného) garáže.

Podatel: Jan Novák
Věc: Žádost o vyvlastnění nemovitosti


Odůvodnění: Vážený soude,

tímto podnětem bych rád vyvlastnil nemovitost, přesněji garáž, která přiléhá k mému domu. Její číslo popisné je ( ID Interiéru ) 

Předem děkuji za rychlé vyřešení.
S úctou, Novák.


Záměr: Vyvlastnění nemovitosti s číslem popisným ( ID interiéru )
Přílohy: ( například - Fotografie nemovitosti )


Žádost o změny statusu společnosti na akciovou

Pokud chcete změnit status společnosti na akciovou musíte si zažádat přes Soud 2.0. - to vám umožní obchodování s akciemi společnosti na burza.ic. Pokud pak máte přidělené akcie, ve hře každý večer v 21:00 dostáváte na účet podíl z výdělku za tento den. Samozřejmě, přidělení samotných akcií po změně statusu se přiděluje pouze přes tickety.

Podatel: Jan Novák
Věc: Žádost o změnu statusu společnosti Novák s.r.o. na akciovou společnost


Odůvodnění: Vážený soude,

tímto podnětem bych rád změnil status mé společnosti Novák s.r.o. na akciovou společnost pro obchod s cennými papíry na akciovém trhu - burza.ic

Předem děkuji za rychlé vyřešení.
S úctou, Novák.


Záměr: Změna statusu společnosti Novák s.r.o. na akciovou společnost
Přílohy: 


Žádost o udělení koncese

Koncese od kongresu nebo vrchního soudu je potřeba k vykonávání koncesované živnosti, které jsou následující - Výroba zbraní a střeliva, Odtah vozidel, Těžba dřeva a nerostných surovin, Komerční letecká přeprava osob a nákladu, Úprava motorových vozidel, Realitní zprostředkování a obchod s nemovitostmi. Vše potřebné se dozvíte v Restříku koncesovaných živností.

V tomto případě se žádosti podávají na Vládní podatelnu. Jediná výjimka je Výroba zbraní a střeliva, kterou může udělit pouze vrchní soud, takže tuto žádost směřujte znovu na Soud 2.0. Zde hodně záleží na vašem trestním rejstříku. Taktéž vás čeká inspekce, kdy inspektor prohlédne vaší společnost a následně s kongresmany rozhodnou, zdali vám koncesi udělí.

Podatel: Jan Novák
Věc: Žádost o udělení koncese ( ta, kterou chcete ) 


Odůvodnění: Vážení zástupci kongresu,

Tímto podnětem bych rád požádal o koncesi ( ta, kterou chcete ) pro svou společnost Novák s.r.o.

(Zde je nutno uvést reálný důvod, proč danou koncesi chcete) 

Doufám, že mou žádost zvážíte, též budu rád pokud jí vyhovíte.
S úctou, Novák


Záměr: Získání koncese ( ta, kterou chcete ) 
Přílohy: 


Sporné řízení, neboli žaloba

Sporné řízení dávám na poslední místo, protože se od ostatních podnětů výrazně liší. Nebudete ho totiž podávat vy. Protože, podle zákona o soudním řízení: 

§1 Soudní řízení zahajuje soud na základě:
a) podnětu k zahájení řízení podaného Policií San Andreas,
b) podnětu k zahájení řízení podaného advokátem (dle zákona č. 66/2021) zastupujícím občana,
c) vnitřního podnětu k zahájení řízení Vrchním soudem San Andreas.

Takže pokud chcete někoho žalovat, budete si muset najmount nějakého advokáta. List advokátů si můžete zobrazit zde, a vlastně celou věc už pak řešíte s daným advokátem.


To by bylo pro dnešek vše. Doufám, že vám to pomůže. Pokud si všimnu něčeho, co by bylo vhodné dodat nebo přidat. Později sem dodám, též se mi s doporučením můžete zmínit níže.

Váš marekvoe.

lolcz

Hráč

35
8.1.2024 21:49

Zdar,

je vůbec na tohle potřeba návod? Za chvilku hráči nebudou už muset vůbec hnout zadkem. Všechno budou mít naservírované přímo před čumákem. Návody na IC věci, které jsou obtížnější pochopím, ale tohle vážně ne...

8.1.2024 22:05, naposledy upraveno 8.1.2024 22:10 uživatelem marekvoe

@lolcz Ahoj čau, už druhá stížnost pod mojím příspěvkem od tebe. Ne, tohle je právě přesně to, k čemu je návod dobrý. Všiml jsi si někdy nováčka, který by z ničeho nic uměl věci ohledně soudu řešit?

Ty si tu stěžuješ, že to mají "přímo před čumákem", přitom se vsadím, že bys byl první člověk, který by napálil pod špatně sepsaný podnět na fóru, tvůj oblíbený "facepalm". Nevím jak ty, ale já radši uvidím hezky sepsané podněty, než něco co je úplně špatně, když si chtějí něco o požádat a ještě jim kvůli tomu bude IC nevyhověno. Za tím si stojím, a můžeš mě tu facepalmovat do aleluja.

lolcz

Hráč

35
8.1.2024 22:36

Máro (@marekvoe), neber si to nějak osobně. 

Nicméně teď k mé reakci, kterou ti rád odůvodním podrobněji.

Tohle jsou stále věci, které se týkají ICly věci. Tudíž, když hráč něco neví, tak by se měl obrátit například na právníka pro radu či konzultaci. Navíc trošku nechápu co by nováček podával na soud. Pokud bude zastupovat nějakou firmu s konkrétním zájmem, tak i tak by měl užít služeb právníka jestliže si neví rady. Když hráč chce o něco požádat, tak by tam měl hlavně užít své hlavy a když to sepíše špatně no tak to pošle znova, ale jestli máš rád hezky sepsané, tak se dej třeba na právníka (pokud takovou postavu nemáš) a udělej si na tom třeba podnikání.

 

Přeji hezký večer 

8.1.2024 23:02, naposledy upraveno 8.1.2024 23:23 uživatelem marekvoe

Ano, souhlasím s tebou, že si většinu informací,(avšak né všechny) si nováček zjistit ICčkově může, ale už vidím co udělá, když mu v HelpChatu odpovím - “Najdi si právníka”. Což samozřejmě (pokud chtejí) nezabraňuje jejich postavě tak udělat a tak jí nadále vzdělávat. Tento návod neznamená instantní IC vědomosti, nebo se pletu?

Teď ta reálná pointa, neboli ta OOC část a samotné sepisování věcí na fóru, které bylo mojí hlavní myšlenkou ještě před vznikem. Neboli to co samotný hráč, musí splnit, aby se vůbec k něčemu takovému jako je odeslání podnětu dostal. Například často můžeme vidět podnět na Soud 2.0, který skončí s odpovědí - zamítnuto pro nedodržení vzoru.

Mojím účelem je vždycky pomoct. Návod vytvářím na základě vícero otázek, které se mi ukazují v HelpChatu, a když jim budu odpovídat, ať si najdou právníka a řeší to IC, tak se k vyřešení problému moc nedostanou, tudíž jim k tomu nepomohu. Příjde mi lepší, když je odkážu sem.

Osobně si to neberu, i když tu existuje spousta lidí co mě má za “meme” naučil jsem se to dávno ignorovat, a i když vím co si o mně povídají, nijak na to nepoukazuji. 

Taky ti přeji hezký večer


Powered by LeoSight IFS
LT~60