Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Informace Soud 2.0 - Odesílání podnětů


10.1.2021 14:56


V rámci modernizace systémů a organizace vrchního soudu San Andreas označované jako Soud 2.0 představujeme nový víceúčelový formulář k podávání žádostí, stížností, nahlášení, oznámení, odvolání, námitek a podnětů. Veškeré písemnosti, které jste doposud posílali soudcům zvlášť můžete nyní posílat prostřednictvím jediného univerzálního formuláře. Vrchní soud San Andreas pak rozhoduje o tom, jaké činnosti uskuteční, aby došlo k vyřešení dané věci. Veškerá komunikace se soudem je však také nyní veřejná.

Co nejprve ohlásit na policii? Oznámení o přestupku, trestní oznámení.

Co můžete podat přímo k soudu? Podnět k zahájení řízení, žádost o vydání koncesní listiny, odvolání proti pokutě (od PSA), odvolání proti trestu (od PSA), odvolání proti rozhodnutí ve správním řízením, námitku podjatosti úřední osoby, podnět k provedení kontroly (inspekce), žádost o informace, stížnost, žádost o vyjádření, petici, námitku k územnímu plánu, podnět k provedení přezkumného řízení, žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti, podnět k sepsání zákona.

Do tohoto formuláře zkrátka patří úplně vše, co potřebujete řešit s vrchním soudem San Andreas. Vyjímkou jsou žádosti tajné povahy (například žádost o vydání povolení k domovní prohlídce ze strany Policie San Andreas, u níž by hrozilo, že se cílová osoba dozví o žádosti a zbaví se důkazů před vydáním povolení).

Mějte na paměti, že soud je oprávněn rozhodnout ve vaší věci i bez řízení. Pouze spory nejasné, u kterých je potřeba dokládat důkazy, vyslechnout svědky, nechat porotu zvážit morálnost činu, jsou předmětem trestních a správních řízení ve státě San Andreas.


VZOR:

Podatel: Jméno Příjmení

Věc: Nazvěte řešenou věc, oč žádáte, koho nahlašujete, co podáváte.

Odůvodnění: Uveďte skutkový stav problému a všechny relevantní informace, které mohou správnímu orgánu pomoci s prověřováním Vašeho podnětu.

Záměr: Cíl, kterého chcete podáním dosáhnout.

Přílohy: Nepovinné pole. Můžete například předem předložit důkazy.


PŘÍKLAD:

Podatel: Jan Novák

Věc: Podnět k zahájení řízení

Odůvodnění: Můj soused Franta Čapek neustále parkuje své auto na mém pozemku. [Další text]

Záměr: Požaduji odškodnění ve výši 10.000,- za poškození trávníku a rozhodnutí soudu o zákazu dané věci.

Přílohy: [Fotografie vozu na trávníku]


Powered by LeoSight IFS
LT~28