Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Pojďme diskutovat - rendery a umělá inteligence na iris.ic

1 2 3



Zeintar

Hráč

49
9.1.2024 10:41

Ahoj,

pokud používáte iris.ic, určitě jste si všimli, že se v poslední době až nadměrně používají fotky vygenerované umělou inteligencí. Pojďme se však pobavit o umělé inteligenci a pravidlu, které na nás skáče vždy při nahrávání obrázku:

Důležitá je ta část "s užitím herních modelů". Co to jsou herní modely? Ty modely, které můžeme naleznout ve hře. Rozhodně ne ty, které lze stáhnout někde random na internetu když naťukáte "blender beautiful background" ... 

Ty rendery mě trápily tak moc již před dvěmi lety, že jsem na to dokonce sepsal ticket. Rád bych byl transparentní, proto Vám tady ten ticket ukážu.

 

Spoiler

(Odkaz lze rozkliknout zde - https://imgur.com/a/rJYy4Dr)

 

Pod ticketem se strhl moshpit hlavně kvůli tomu, že jsem zde nepřímo napadal Lexikonna, který v tu dobu působil v admin teamu, tak se musel za každou cenu bránit :D

 

Spoiler

 

 

Vyřešilo se to tak, že se to nevyřešilo, avšak lidi, kteří tyhle rendery postovali, tak buďto odešli ze serveru, nebo je to přestalo bavit. A byl na chvíli zase klid. Teď se to tu však rozmohlo ve velkém měřítku.

Pojďme se podívat, co to vlastně jsou herní modely? Herní modely jsou objekty, které naleznete v GTA San Andreas, či SAMP (protože některé SAMP modely zde jsou). Seznam je k naleznutí zde - https://dev.prineside.com/gtasa_samp_model_id/. Jsou to objekty, které do hry přirozeně patří a které dodávají tu GTA San Andreas atmosféru. Avšak pak se tato atmosféra v cuku letu rozplyne, jakmile nejmenovaní začnou přidávat posty, na kterých si nedají absolutně záležet, nechají si je vygenerovat a čau. 

Pojďme si ukázat zprva příklady té dobré práce, na které si hráči nechali skutečně záležet - 

Má to GTA San Andreas atmosféru, vypadá to pěkně, jsou tam POUZE GTA San Andreas objekty, vypadá to fakt pěkně. Takhle vypadal iris před zhruba půl rokem až rokem. Ale nyní?

Takhle. Taky vidíte ten obrovský downgrade? Úplně se vytrácí ten styl, ten vkus. A hlavně porušují pravidla.

Já chápu, že blender není nic jednoduchého a vygenerovat obrázek AI a plácnout ho na iris je oproti tomu velice jednoduché. Popřípadě si stáhnout nějaký background, plácnout ho do backgroundu, hodit tam svoji postavičku a máte vymalováno. Chápu i to, že pokud v blenderu skutečně neumíte, tak se chcete připodobnit těm, kteří ty fotky mají pěkné. Ale tohle prosím pěkně není cesta. Máme tady spousty lidí, kteří blender ovládají a byli by ochotni vám nějaký render též udělat. Z GTA objektů. A pěknej. (Zkuste třeba Jackala, SovietDoga a nebo FLYERa). Ale prosím, začněte dodržovat pravidla, která na vás skáčou při každém nahrávání obrázku. 

 

A jaký máte názor vy? Komentujte.

9.1.2024 11:24

Taky tomu úplně nerozumím. Buď používat player modely a background s GTA objekty, a nebo rovnou real fotky. Cokoli mezi tím je pointless. Už jen proto, že tyhle animované AI generované obrázky mnohdy ani nemají žádnou vzhledovou podobnost s tím, jak svoje postavy popisují.  

9.1.2024 11:45, naposledy upraveno 9.1.2024 11:46 uživatelem marekvoe

Kdyby to bylo aspoň v nějaké menší frekvenci. Ale to je třeba 3 AI generated obrázky za den a ještě k tomu, jakmile někdo dá fotku, dotyčný to smaže a repostne, taktéž třeba 3x. Je to dost otravné.  

9.1.2024 12:30

Absoltune súhlasím to, čo sa za poslednú dobu poste je  už za hranicami zdravého rozumu nedáva to ani zmysel niekto postne fotku, kde je jasne vidieť palmy a vonku je pri tom sneh v zapeti, keď sa osoba opýta ved vonku je sneh osoba odpovie, že je na dovolenke po asi hodine ju stretnem v MG akože toto mi nepríde v súlade so zdravím rozumom, je to síce všetko pekne áno upravené snáď 1000x osoba sa, ani nepodobá na fotke na tu fotku, čo pridala predtým, ale okey je to môj názor aj mne osobne sa to nepáči, že to nie sú aspoň v klasickom svete Gta ako ostatne fotky, ktoré sú upravené, ale v svete, v ktorom to patri.

9.1.2024 12:34

Jako, osobně mi spíše vadí to repostování na 3x, co někteří předvádí, když se postne nový příspěvek, co posune ten jejich dolů. To, že to je vygenerované, mě nějak extra nezajímá, i když to vypadá komicky.

Btw. musí to pozadí v Blenderu podle oficiálních pravidel být nutně vanilla? Co když chci na své ruské postavě udělat dejme tomu fotku z dovolené ve vlasti a stáhnu si GTA: Criminal Russia a vyfotím si tam nějaký panelák? Vanilla to sice není, ale ty modely vypadají jako z vanilly xd

 

Jackal

VIP

46
9.1.2024 12:39, naposledy upraveno 9.1.2024 18:13 uživatelem Jackal

Bohužel je to tak. Jsou tu lidi, kteří se s pěknými rendery dělají klidně několik hodin a řeší každý nejmenší detail, ale potom je v Iris feedu zaspamuje 10 lidí s AI generated fotkou, která nejen že nezapadá do GTA SA prostředí, ale ve výsledku není ani pěkná. Neměl jsem nic proti, když se na Irisu objevila jednou za čas AI generated fotka s tím, že byla prezentována jako malovaný portrét, ale teď, jak jich je 5 denně a každej to prezentuje jako fotografii, tak mě to fakt vytáčí.
Na rendery si stěžovat nemohu, u všech co jsem viděl byly GTA SA objekty - a ne, když použijete jeden model židle, která není v GTA SA, tak vám opravdu nikdo hlavu neutrhne.


Názor byl řečen, nyní je čas na reklamní okénko.
Kdyby někdo měl zájem o opravdu kvalitní render "za hubičku", tak se mi klidně ozvěte na můj Discord "originalnijmeno.". Věřím, že spolu dokážeme něco vymyslet a určitě to bude lepší, než když budete postovat AI fotky 😉.

 

LegitZett

Hráč

15
9.1.2024 12:45

Render ano, AI generated shit nie, simple as that. Pokým sa použije minimálne jeden aspekt z hry (či už postava alebo background) tak som za. Repostovanie toho istého obrázku je akože celkom úlet, no asi by to mohla byť aj IC vec. Kiežby Iris mal report button alebo niečo podobné.

9.1.2024 13:16

Myslím, že postovat věci co slouží k reklamě a jsou spláclý v photoshopu(Montanha Verde mezi fotkama co jsi poslal nahoře, nebo 7R plakáty) dávají smysl. Co se týče AI fotek, líbilo se mi když se to tu rpilo jako namalovanej obraz. To mi dávalo smysl a jelikož to fakt nevypadalo jako jejich IC postavy tak to tý malbě bylo blíž.
Nemám problém s tím, když si někdo v blenderu vytvoří prostředí i z nějakejch objektů co v SA nejsou, ale osobně se mi to s nima teda taky líbí víc. Udržuje to ten GTA SA vibe. :D
Takže za mě AI fotky - zbytečný. Reklama/plakáty - fajne. Užívání objektů mimo SA v rámci tvoření obrázku v blenderu - OK. Blender s užitím čistě objektů co jsou ve hře - best.

Jo, a jestli někdo repostujete fotku třikrát, protože ji prostě potřebujete vidět furt nahoře..jděte si sáhnout na trávu. :D

9.1.2024 18:08, naposledy upraveno 9.1.2024 18:13 uživatelem Rataj

Tak já se tady k tomu vyjádřím jako ono TM+ aneb jeden ze tří lidí, kteří ty výjimky mohou schvalovat. Největší nešvar není samotná existence AI generovaných obrázků, ale právě nedodržení toho pravidla, že taková tvorba má procházet schválením. Mohu vás ujistit, že prakticky nikdo se nás na to neptá a nikdo ten souhlas nedostává.

Ze začátku jsme to přehlíželi a nějak moc nám to vlastně nevadilo, on by totiž nějaký AI generovaný obrázek sem tam, který se podobá dané postavě, nebyl žádný problém. Přerostlo to ale opravdu v něco, co má téměř nulovou přidanou hodnotu. Nevinil bych ale vlastně ani ty, kteří to nahrávají. Ono kdyby se to nikomu nelíbilo, tak to taky nikdo nedělá, ale na takových fotkách se snadno nasbírá 10 srdíček do 24 hodin a to je na poměry Irisu celkem úspěch. Obdobně jako můžeme v realitě třeba nadávat na nějaké konkrétní politiky, ale problém je v lidech, to oni je volí. Lidem se to líbí, ale kazí to celkovou atmosféru sítě. Takže zakročíme.

Nebudeme si ale nic nalhávat, imerzi úplně stejně kazí i jiné fotky, které jsou nízké kvality. Osobně se mi třeba nelíbí kombinace herní postavy s reálnou fotkou v pozadí, prostě to k sobě nesedí. Nebo taky špatně nasvícené rendery. To že se to ale mně nebo někomu jinému nelíbí však není důvod to zakazovat. Hrajeme tady RP a tak musíme občas trochu přimhouřit oči a zapojit představivost. To je v pořádku.

Možná byste očekávali zákrok v podobě úplného zákazu těchto fotek. Já je zakazovat nebudu, chci je ale limitovat a vynutit nějakou úroveň kvality. Proto budu od teď více uplatňovat ono pravidlo a mazat z Irisu některé fotky, které nejsou schválené a nejsou dostatečně dobré na to, aby obstály.

AI může být jednou z možností tvorby, ale i u použití AI je potřeba dát si záležet. Neměl by to být jen laciný generátor obsahu. Ačkoliv na druhou stranu to otevírá velké možnosti pro RP a i hráči, kteří nejsou nadaní s Blenderem si mohou utvořit obsah podle svých představ - proto jsem otevřen diskuzi a touto svou odpovědí to tu neuzavírám, ba naopak budu rád, když se tu objeví názor někoho, kdo to podporuje a odargumentuje důvody, proč bychom třeba naopak to pravidlo měli upravit a povolit tuto tvorbu.

Nedělá mi ve finále problém schvalovat i AI tvorbu, ale dejte si s ní záležet a nepostujte ji 3x za den. To stejné platí pro různé koláže a jinou tvorbu z jiných programů jako třeba i pozvánky nebo grafy. Pokud děláte AI tvorbu, zkuste se držet toho, aby to vypadalo buď realisticky nebo jako něco co do hry zapadá. Nekombinujte to dohromady a hlavně nám to házejte do ticketu ke schválení. Alespoň dokud nepřijdeme s nějakou změnou tohoto pravidla. To pravidlo tam je a platí, tak ho neporušujte. Pokud se vám to pravidlo nelíbí, tak navrhněte úpravu.

AI může být užitečný nástroj, ale teď tu prostě jen pár lidí s příliš velkou mírou chucpe pravidelně obchází pravidlo a ostatní se toho pravidla bojí. Pojďme to regulovat nebo se jako komunita domluvit, že to povolíme. Do té doby začněte respektovat stanovená pravidla nebo neste následky.

Nemluvě o obcházení funkce nahrávání obrázků, která je omezena pro ověřené uživatele Irisu z nějakého důvodu. To by se sice dalo nazvat IC věcí, ale tady v OOC vás varuju, že pokud budete nahrávat neschválené obrázky pro třetí osobu, tak o to ověření můžete přijít, přestože nejste ti, kdo obrázek uveřejňují - odpovědnost za obrázek nese ten, kdo ho nahrává. To platí i v případě, kdy by se musel udělit nějaký trest. Nedostane jej ten, kdo obrázek vložil na svůj profil, ale ten, kdo obrázek nahrál a je jedno že jste jen pomáhali kamarádovi.

Ještě musím dodat a zdůraznit - to že jsme vám schválili jeden obrázek neznamená, že jsme schválili X dalších podobných co hodláte nahrávat dál protože by to asi prošlo. Pravidlo je dané, dodržujte ho a nebo si pak nestěžujte a nedivte se, až vám ty fotky s mnoha srdíčky a komentáři zmizí z profilu.

Pokračujte v diskuzi.

Axo

Hráč

24
10.1.2024 20:12, naposledy upraveno 10.1.2024 20:13 uživatelem Axo

Čau ahoj, chtěl bych se tu zeptat lidí co se kolem Irisu pohybují více, či je v pořádku mít jakožto objekt GTA třeba zem na které postavy (skiny) stojí a pozadí takové reálnější, Viz. Příklad: 

Nebo třeba tuto fotku, kde je vidět 80% Postavička (Skin) a 20% pouze pozadí, které má simulovat Los Santos Beach. Viz. Příklad.

Vadí toto? Díky za nějaký ohlas třeba od Zeina či někoho z Admin Teamu. 
                                                                                                                Sorry, fotky jsou trošku větší.

                                                                                                                                                         
Axo out.

1 2 3


Powered by LeoSight IFS
LT~157

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
2609 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Bzinkia

160Kč včera v 21:21

marekvoe

200Kč včera v 18:32

Darkoun03

290Kč včera v 16:23

Nejnovější uživatelé
Stepsik

Registrován 1.5.2024

Matulka

Registrován 1.5.2024

Karolinka2000

Registrován 1.5.2024