Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[131/0] Novela zákona o bezpečnosti San Andreas


zeldinko

Hráč

45
24.3.2024 18:06

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Návrh č. 131/0

Zákon, kterým se mění zákon č. 32/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

ze dne 24.3.2024


1. Zákon upravuje Článok 1. (Základní ustanovení)

(1) Zajištění svrchovanosti a územní celistvosti San Andreas, ochrana jejích demokratických základů a ochrana životů, zdraví a majetkových hodnot je základní povinností státu.

2. Zákon upravuje Článok 3.

(1) Bezpečnost San Andreas zajišťují ozbrojené síly, ozbrojené bezpečnostní sbory, záchranné sbory a havarijní služby.

(2) Státní orgány, orgány územních samosprávných celků a právnické a fyzické osoby jsou povinny se podílet na zajišťování bezpečnosti San Andreas. Rozsah povinností a další podrobnosti stanoví zákon.

(3) Štátne orgány a orgány územnej samosprávy sú povinné sa podielať na zaisťovaní bezpečnosti San Andreas bez výnimky, pokiaľ príde k vyhláseniu núdzového stavu, stavu ohrozenia štátu alebo vojnového stavu.

(4) Fyzické a právnické osoby sú povinné sa podielať na zaisťovaní bezpečnosti San Andreas iba v prípadoch, kedy štátne orgány už nie sú schopné zaisťovať bezpečnosť samostatne.

3. Zákon upravuje Článok 4

(1) Ozbrojené síly jsou doplňovány na základě výběrového řízení.

(2) Rozsah výběrového řízení, úkoly ozbrojených sil, ozbrojených bezpečnostních sborů, záchranných sborů a havarijních služeb, jejich organizaci, přípravu a doplňování a právní poměry jejich příslušníků stanoví zákon, a to tak, aby byla zajištěna civilní kontrola ozbrojených sil.

(3) V čase, kedy nie je vyhlásený núdzový stav, stav ohrozenia štátu alebo vojnový stav sú ozbrojené sily doplňované na základe transparentného a verejného výberového konania.

(4) V čase, kedy je vyhlásený núdzový stav, stav ohrozenia štátu alebo vojnový stav, môžu byť ozbrojené sily doplňované na základe interného výberového konania.

4. Zákon upravuje Článok 7 (Stav ohrožení státu)

(1) Vrchní soud může na návrh Kongresu vyhlásit stav ohrožení státu, je-li bezprostředně ohrožena svrchovanost státu nebo územní celistvost státu anebo jeho demokratické základy.

(2) K přijetí usnesení o vyhlášení stavu ohrožení státu je třeba souhlasu předsedy soudu.. a předsedy Kongresu.

5. Zákon upravuje Článok 9

(1) Jestliže po dobu nouzového stavu, stavu ohrožení státu nebo válečného stavu podmínky na území San Andreas neumožní konat volby ve lhůtách, které jsou stanoveny pro pravidelná volební období, lze zákonem lhůty prodloužit, nejdéle však o jeden měsíc.

6. Zákon upravuje Článok 10

(1) Rozhodnutí o nouzovém stavu, o stavu ohrožení státu nebo válečném stavu se zveřejňují v hromadných sdělovacích prostředcích a vyhlašují se stejně jako zákon. Účinnosti nabývají okamžikem, který se v rozhodnutí stanoví.


Odôvodnenie: Zákon bližšie špecifikuje niektoré povinnosti, zaisťuje špecifikáciu povinností štátu a najmä zosúlaďuje články, ku ktorým doteraz nebolo pripojené žiadne číslovanie.


V Los Santos 24.3.2024

Lytton, v. r.

zeldinko

Hráč

45
7.4.2024 16:36

Návrh č. 132/0 - Novela zákona o bezpečnosti San Andreas

-  PŘIJATO


Pro návrh ✅ Proti návrhu ❌ Zdrželi se ⛔️ Nepřítomní ⭕️

Yukimura Torio
Peter Cameron
Orlando Anderson
Martin Dope
Bianca Lytton
Caroline Ravens
Victoria Eloise Lytton

 

 

 

Raymond Brantley

 

Frantisek Csonka
Elizabeth Hawkins

 

 

Victoria Eloise Lytton
predsedníčka Kongresu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~20

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo