Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[139/0] Novela zákona o měření rychlosti a nepřenositelnosti pokut za rychlost předchozích vlastníků vozidla


zeldinko

Hráč

45
14.4.2024 22:27, naposledy upraveno 15.4.2024 18:01 uživatelem zeldinko

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Návrh č. 139/0

Zákon, kterým se mění zákon č. 125/2023,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

ze dne 14.4.2024


1. Zákon pridáva Hlavu I - Měření rychlosti

§1 Překročení rychlosti na přenosném radaru či zařízení určeného k měření rychlosti se rozumí:
a) překročení maximální povolené rychlosti, kdy pachatel překročil maximální povolenou rychlost na daném úseku a to včetně tolerance dané kalibrací a chybovostí měřícího zařízení. Tato tolerance činí maximální povolenou rychlost na daném úseku + pět kilometrů v hodině
b) na snímku z radaru, popřípadě z procedury či procedur stanovených dle směrnic Policie San Andreas, lze prokázat pachatele, který se překročení rychlosti dopustil. Toto měření musí proběhnout v souladu se směrnicemi Policie San Andreas a taktéž nesmí u něj dojít k žádnému pochybení, které by mohlo narušit přesnost daného měření.

§2 Překročení rychlosti na statickém radaru se rozumí:
a) překročení maximální povolené rychlosti na statickém radaru na území státu San Andreas po započítání rychlostní tolerance.

§3 K prokazatelnému překročení rychlosti na statickém radaru je nutno, aby:
a) na snímku z radaru byl prokazatelný pachatel překročení rychlosti, Tento pachatel musí být identifikován skrze rozpoznávání tváří (neboli face recognition), kterým statické radary instalované na území státu San Andreas již disponují.
b) rychlost přesahovala maximální povolenou rychlost na daném úseku a to včetně tolerance dané kalibrací a chybovostí statických zařízení instalovaných na území státu San Andreas. Tato tolerance činí maximální povolenou rychlost na daném úseku + pět kilometrů v hodině.

§3.1 Statický radar je druh rýchlostného meradla, ktoré je umiestnené na pevnej konštrukcii a slúži na automatické meranie rýchlosti vozidiel. Statické radary zaznamenávajú rýchlosť vozidiel a v prípade prekročenia povolenej hranice vygenerujú pokutu automaticky.

2. Zákon pridáva Hlavu II - Nepřenositelnost pokut

Překročení rychlosti na jakémkoliv z uvedených radarů je vázáno výhradně na osobu. Překročení rychlosti na statickém radaru nelze vymáhat po osobách, které disponují vozidlem, se kterým došlo k překročení rychlosti (a to bez ohledu na to, zda došlo k zapůjčku či k prodeji daného vozidla do jejich rukou.

§4 Policie San Andreas či jiný státní orgán může vymáhat uhrazení pokut skrze zabavení vozidla pouze po osobě, která se překročení rychlosti na statickém radaru či radarech prokazatelně dopustila. Nelze, aby osoba, jejiž vozidlo bylo zabaveno, platila překročení rychlosti za předchozího vlastníka či vlastníky a to bez ohledu na to, zda došlo či nedošlo k prokazatelnému překročení rychlosti s daným vozidlem.

§5 Vlastníkom vozidla je ten, kto je v príslušnej evidencií vedený ako majiteľ vozidla - vlastník. Vlastníkom vozidla môže byť fyzická osoba alebo právnická osoba.

§6 Držiteľom vozidla je ten, kto de facto vozidlo používa, aj keď nemusí byť priamo vlastníkom vozidla. Držiteľ užíva vozidlo so súhlasom vlastníka alebo na základe zmluvy alebo iného právneho titulu.

§7 Držiteľ vozidla je povinný dodržiavať všetky platné právne predpisy týkajúce sa prevádzky vozidiel na pozemných komunikáciach a technické normy.

§8 Držiteľ vozidla je povinný znášať všetky právne a finančné záväzky spojené s daným vozidlom, je zodpovedný za všetky pokuty a iné poplatky, ktoré môžu vzniknúť v súvislosti s užívaním vozidla, pokiaľ zmluvný záväzok medzi vlastníkom a držiteľom neurčuje inak.

§9 V prípade priestupkov, kde nie je možné identifikovať páchateľa priestupku, sa má za to, že priestupok spáchal vlastník vozidla, pokiaľ nie je preukázané inak.


V Los Santos dňa 14.4.2024

Lytton, v. r.

zeldinko

Hráč

45
18.4.2024 22:04

Návrh č. 139/0 - Novela zákona o měření rychlosti a nepřenositelnosti pokut za rychlost předchozích vlastníků vozidla

Pro ✅ Proti ❌ Zdrželi se ⛔ Nepřítomní ⭕
Victoria Eloise Lytton
Jack Dreilor
 
Elizabeth Hawkins
Orlando Anderson




Bianca Lytton
Peter Cameron
Elise Swift
Yukimura Torio
Raymond Brantley
Martin Dope



 

Victoria Eloise Lytton
predsedníčka Kongresu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~25