Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Žádost o unban z důvodu "DM" aneb když pes (Mayo) prázdný mozek má


Holub

Hráč

46
15.4.2024 17:49, naposledy upraveno 15.4.2024 18:08 uživatelem Holub

Tohle je "důvod" banu - DM. A ne, nejde mi o délku trestu banu, jde mi o princip.

V první řadě mi řekněte od čeho je silnice. Od toho, abych uhýbal zvěři, která si z ní dělá chodník? To opravdu ne. Proč bych měl za postavu uhýbat posr*nému psovi? Ostatně s tímhle mám svou zkušenost, kdy se mi na základě uhýbání zvířeni málem podařilo převrátit auto, dokonce v podobné rychlosti jako na videu. Příjemná zkušenost to fakt není.
V té druhé řadě - pes má mnohem lepší sluch (minimálně dle anatomického hlediska). I kdybych tohle nebral v potaz, tak stále vozidlo slyšel. Jinými slovy - dost možné nevážení si vlastního života. Do toho ještě vemte v potaz, že dostal trubku, tudiž se zde nemůže nic hrát na to, že neměl jak slyšet vozidlo.
V té třetí - dotyčný neRPil žádné injuries (odtud pramení samotné video a nahlášení dotyčného). Ban či trest? Nic. Zde bylo a je jasné porušení pravidla č.1, případně již zmíněných nedostatečných injuries.
Věc čtvrtá - má postava je ve vozidle. Odhadem dané vozidlo váží cirka dvě tuny. A teď si srovnejme psa a jeho anatomii. A to ještě nemohu opomenout, že po klaksónu, kdy měl skutečně uhnout (což neuhnul), jsem ještě začal snižovat rychlost. Nezabrdil, ale opravdu budemem tady dělat haló z toho, že někdo srazil psa, v OOC rovině?

Na závěr - opravdu mi přijde jako kafkárna dostat ban za to, že někdo jiný evidentně neví co to znamená slovní pojem vážení si vlastního života. Stejně tak mi přijde kafkárna RP mentalita ohledně psů. Proč? Sám moc dobře vím, jak se psům přisuzuje pomalu "god" status. Ostatně o tom ví tahle postava, která sama viděla, kdy pes svým vběhnutím do vozovky způsobil dopravní nehodu, ve které vlivem toho auto se dvěma osobami nabouralo. A hádejte co - nastal naprosto fenomenanální moment, kdy se větší pozornost přisuzovala zraněnému psovi než dvěma zraněným lidem. Berte to klidně jako důvod toho, proč jsem za danou postavu neuhnul. Nevidím ve svém RP pochybení (to bych viděl, kdyby šlo o člověka, který skutečně v klidu přechází a ještě to do něj švihl, a ne u psa, co si ze silnice dělá něco, co mu patří), naopak ho vidím ze strany dotyčného, co RPil psa.

PS: Skutečná perla je, že hráč "RPícího" psa, neměl žádné injuries, žádný status, nic. Prostě si v klidu běžel dál. A asi evidentně nemusím dodávat, že bez jakéhokoliv trestu, byť se zde nachází non-injuries, nevážení si vlastního života a dost možná i absence fear RP. To je asi začnu příště střílet jako "potenciální nosiče vztekliny"... 

Na závěr - @kocvin

15.4.2024 17:56, odstraněno 15.4.2024 18:36 administrátorem
Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem
Dzardys udělil za tento příspěvek varování: Nadbytečné vyjadřování

sandlerino

Hráč

39
15.4.2024 18:13

Rád bych vypíchnul také pár poznatků, které jsem při shlédnutí videa nabyl:

👉 Holub se neustále držel svého pruhu

👉 Holub držel rychlost úměrnou situaci

👉 Holub do psa nezrychlil, ani zjevně úměrně na něj nemířil

👉 Pes se doslova přilagoval do cesty vozidla

 

Plně podporuji tuto žádost svými poznatky, které určitě nebudou nadbytečné a pomohou AT při správné volbě.

15.4.2024 18:36

Pes je v silnici, já jedu 40km/h, to je skvělej důvod ho srazit přece. Proč bych se zpomalil o těch deset vteřin a zkusil ho objet?
Udělat to přede mnou někdo v reálu, rozeberu ho na molekuly.
Rozhodně to dle mě DM je.

Holub

Hráč

46
15.4.2024 18:40, naposledy upraveno 15.4.2024 18:45 uživatelem Holub

Pudi, svět se nezboří kvůli jednomu psímu podvraťákovi, který evidentně neví, že by neměl na silnici co dělat. Vozidlo slyšel? Slyšel. Mohl slyšet klaksón? Mohl. Měl možnost změnit svou trajektorii a vyhnout se srážce? Mohl. Tady je rozdíl v mentalitě mezi někým, kdo je pejskář a kdo naopak není. 

Jde mi ve výsledku o princip - nejen to, že ve výsledku tady platím za chyby v RP někoho jiného, ale také o to, že i přes jasná porušení pravidel dotyčný neskončil s žádným trestem. A proč? To je to, na co se já ptám. 

15.4.2024 18:51

Jestli ti přijde, že něčí život nemá cenu jen protože chodí po čtyřech tak je mi tě upřímně líto. Lidi kteří uvažují takhle sobecky jsou důvod proč se děsím každou vteřinu kdy jedna z našich koček nebo psů nezareaguje na zavolání.
Klakson slyšet mohl, zatroubil jsi ale doslova vteřinu před tím než jsi ho sramoval(aspoň co slyším, nwm jestli je rozjebanej zvuk u mě i Jackala, ale slyším to až těsně před jeho sražením takže jestli to tak není, omlouvám se). Tak či tak. Fakt, že ti "podvraťák kvůli kterýmu se svět nezhroutí" neuhne instantně z cesty není důvod ho zabít.
Nezapomínejme na to, že to je pes! Ne člověk! Zvíře, pokud na to není cvičený nebude mít rozum z toho, že tahle šedá plocha je chodník, a tady ta šedá plocha je vozovka. Někteří ani nepochopí, že klakson znamená že má uhnout. Je tu flight, fight, freeze or fawn reakce na něco co tě vyděsí. Klidně se mohl vylekat tím zvukem a zamrznout tam.
Kdyby jsi jel nějak rychle a měl v protisměru další auto nebo na chodníku chodce - pak chápu že zvolíš srážku se psem jako formu nejmenšího zla a ne najebání do auta nebo člověka na chodníku. Ty jsi ale jel pomalu. V prostisměru nikdo nebyl. Na chodníku nikdo nebyl.
Mimochodem, nebyl to zase nějakej 60kg hovád pes, co by ti to auto rozmrdal mnohem víc než obrubník?
Víc to nechám na Kocvinovi a nebudu reagovat, protože se přiznám že tohle mě dost rozhodilo a nerada bych se s tebou rozhádala kvůli hře.

eMkoo

Hráč

10
15.4.2024 18:53

Takže nejspíše čekáte na moje vyjádření.

1. Žádný klakson jsem neslyšel 

2. Pes když slyší auto nemusí uhnout 

3. Uznávám že jsem měl Lagy takže jsem nerpil inj protože jsem to jednoduše neviděl

4. Jsem pes takže nemusím vědět co je to chodník a od čeho je popřípadě silnice

5. Doslova jsem běžel od tebe jak je vidět na videu ale běžel jsem po silnici protože jak už jsem zmiňoval pes nemusí vědět od čeho je silnice/chodník a ty jsi i tak do mě najel...

6. Zmiňoval jsi že si nevážím života tak teď mi vysvětli jak mám třeba vědět že auto by mě mohlo zabít jako popřípadě mě opravte ale pes když vidí auto tak ho nezajímá a běží na svým cílem

Tak to je odměně vše pokud jsem na něco zapomněl omlouvám se.

15.4.2024 19:02

Mrzí mě, že tak bystrý kluk jako ty, pořád nechápe rozdíl mezi úmyslným a neumýslným konáním.
Když ti tam pes opravdu vběhne z krajnice nebo příkopu, překvapí tě, ty nestihneš zareagovat a zajedeš ho, nebo v horším případě provedeš úhybný manévr, nezvládneš řízení a nabouráš, to beru jako naprosto přirozenou a reálnou situaci, kdy opravdu není DM takového psa přejet. To se ale v tomto případě nestalo, ty si ho prostě na férovku schválně zajel, i když si jej z dostatečné vzdálenosti viděl a mohl si ho jednoduše objet(nikdo v protisměru, nízká rychlost, prázdná vesnička). Měl si k tomu snad nějaký důvod ? Neměl a proto došlo k porušení pravidel. 

O tom, jak zaběhnutá a zmatená zvířata reagují na hluk z okolní dopravy bych ti mohl dlouze vyprávět. Mě pes neuhnul z cesty ani ve chvíli, kdy jsem za ním udělal více než pětimetrové brzdné stopy, za bíleho dne, v centru Opavy, přímo mezi baráky, kde se pískot pneu nesl snad až na druhý konec města. A že by mě v té chvíli napadlo ho prostě přejet ? Jen proto, že neuhnul ? Ne, opravdu nenapadlo... Jako sorry, nevím jak tobě, ale mě tahle úvaha příjde absolutně nelogická a scestná.

Jak už jsem ti říkal ve hře, nedělám rozdíly mezi RP člověka a psa a hlavně psům na Skimu nepřisuzuji žádný "god" status, řídím se pravidly tak jak je máme na serveru nastavené a snažím se všem měřit stejným metrem. To páté, které jistě moc dobře znáš, jasně hovoří o tom, že nesmíš bezdůvodně útočit na jiné hráče a je fuk jestli jsou zrovna na postavě psa, člověka nebo jednorožce. Měl jsi spoustu jiných možností jak tuto situaci řešit, ty sis vybral tak jak sis vybral, naplnil si tím definici onoho pravidla a neseš proto za své konání i následky. Pokud se ti znění pravidla nelíbí, máš nyní na discordu, v příslušném vláknu, možnost navrhnout úpravu. 

Hráč nebyl potrestán banem, to však neznamená, že bylo jeho počínání po dané situaci správné. Byl napomenut a poučen, jak se příště chovat. 

Na závěr jen uvedu, že svůj postoj nezměním, ban je z mého pohledu oprávněný a myslím si, že jsem nepochybil. Tímto beru, alespoň pro tuto chvíli, situaci jako uzavřenou a téma zamykám. Pokud s mým verdiktem nesouhlasíš, máš možnost se dovolávat u vyšších instancí. 


Powered by LeoSight IFS
LT~164

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
3428 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
LadyHope

300Kč včera v 18:16

Dexyy

500Kč včera v 18:16

FerryCZ

19Kč včera v 13:47

Nejnovější uživatelé
Matus503

Registrován 2.5.2024

Seagatexd

Registrován 2.5.2024

Stepsik

Registrován 1.5.2024