Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[144/0] Novela zákona o identifikačních dokladech


zeldinko

Hráč

45
25.4.2024 21:58, naposledy upraveno 25.4.2024 22:00 uživatelem zeldinko

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Návrh č. 144/0

Zákon, kterým se mění zákon č. 41/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

ze dne 25.4.2024


1. Zákon upravuje Hlavu I

§1 Identifikačním dokladem se rozumí
a) Občanský průkaz
b) Cestovní pas
c) Řidičský průkaz
d) Pilotní průkaz
e) Lodní průkaz

§2 Cestovným dokladom je:

a) Cestovný pas.

§3 Inými dokladmi sú:

a) Vodičský preukaz,

b) Pilotný preukaz,

c) Lodný preukaz.

§4 Všetky doklady podľa tohto zákona sú verejné listiny, ktorými občan preukazuje svoju totožnosť, štátne občianstvo a ďalšie údaje uvedené v identifikačnom doklade, cestovnom doklade alebo inom doklade.

2. Zákon upravuje Hlavu III

Hlava III.

§5 V případě jakékoliv změny uvedené v odstavcích je občan povinen zřídit nový doklad, a to nejdéle do 72 hodin od provedení změny. Takovými změnami se rozumí
a) Změna rodinného vztahu
b) Změna jména, či příjmení
c) Změna fotografie
d) Změna trvalého pobytu
e) Změna pohlaví

§6 Jakékoliv úpravy dokladů smí provést pouze magistrát měst státu San Andreas a vrchní soud San Andreas. Jakékoliv úpravy dokladů smí provést pouze příslušné úřady v obcích a městech na území státu San Andreas a vrchní soud San Andreas.

§7 V případě nálezu dokladu je občan povinen tento doklad odevzdat příslušnému orgánu policii San Andreas, magistrátu města, či vrchnímu soudu San Andreas, a to nejdéle do 24 hodin od nalezení. V případě nálezu dokladu je občan povinen tento doklad předat příslušným orgánům, a to buď policii San Andreas, příslušnému úřadu v obci nebo městě na území státu San Andreas, či vrchnímu soudu, a to nejpozději do 24 hodin od nalezení.

§8 Pro zabavení dokladu je oprávněný orgán policie San Andreas a vrchní soud San Andreas. Zabavit může pouze doklad uvedený v §2.
a) V případě zabavení dokladu od orgánu policie San Andreas je policie povinna doklad odevzdat na magistrát města, či vrchní soud San Andreas.

§9 Likvidaci dokladu uvedeného v Hlavě I. může provést pouze vrchní soud San Andreas.
a) V případě likvidace, či poškození dokladu od osoby k tomu neoprávněné (tj. Mimo zaměstnance vrchního soudu) může být osoba stíhána pro poškození cizí věci dle trestního zákoníku San Andreas

3. Zákon pridáva Hlavu IV

§13 Priestupku, za ktorý je možné udeliť pokutu v maximálnej výške až 500.000,-Kč, sa dopustí ten, kto sa neoprávnene preukazuje identifikačným dokladom inej osoby.

§14 Trestného činu poškodenia cudzej veci sa dopustí ten, kto neoprávnene zlikviduje identifikačný doklad vo vlastníctve štátu, za ktorý je možné udeliť sankciu 4. hodín v cele predbežného zadržania na oddelení Polície San Andreas.

§15 Trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny so sankciou trestného konania, sa dopustí ten, kto neoprávnene pozmení údaje na identifikačnom doklade, ktorý je majetkom štátu.


V Los Santos dňa 25.4.2024

Lytton, v. r.

zeldinko

Hráč

45
27.4.2024 21:06

Návrh č. 143/0 - Novela zákona o identifikačních dokladech 

Pro ✅ Proti ❌ Zdrželi se ⛔ Nepřítomní ⭕
Peter Cameron
Elizabeth Hawkins
Victoria Eloise Lytton
Orlando Anderson
Bianca Lytton
Jack Dreilor
Elise Swift
 




Raymond Brantley
Yukimura Torio
Martin Dope



 

Victoria Eloise Lytton
predsedníčka Kongresu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~20