Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Co se děje?

1 2 3 4

19.9.2024 01:59

Byť raději odpovídám na upřímné otázky, než tuto formu osobních útoků, vyjádřím se ti ke všem tvým bodům. Zjevně máme dosti rozdílné statistiky k dispozici, abychom docházeli k jiným závěrům. Poskytnu ti tedy můj pohled na věc a nějaká data, kterých se tu nepřímo dožaduješ.

Prvně narážíš na to, že je na serveru v průměru 50 hráčů a zdá se ti, že komunita je mrtvá a nemáme aktivitu. Tohle je asi jediná statistika, ve které máš víceméně správná data. Přesto z nás tento počet dělá největší CZ/SK RP server na MTA a taktéž je tento počet v těchto měsících naprosto normální. Přikládám graf aktivity hráčů za poslední 4 roky, cyklické výkyvy v průběhu roku jsou naprosto běžné.

Dále poukazuješ na skutečnost, že trávím hodně času hraním jiné hry. Ano, máš naprostou pravdu. A co je ti vlastně do toho co já dělám ve svém volném čase? Také jsem teď hráčem v jiných komunitách, a jejich majitelé také hrají jiné hry a nikdo by si nedovolil jim to vyčítat. Nedej bože jestli Gabe Newell hraje Final Fantasy.

Ptáš se, kdy se ukážu na MTA? Na to ti mohu odpovědět jednoduše. Pravděpodobně se tam ukážu někdy v příštích dnech a ty o tom ani nebudeš vědět. MTA jsem měl naposledy zapnuté včera, kdy jsem byl na dev serveru - to je můj lokální server, na kterém provádím vývoj aneb jednu z mnoha významných složek mojí práce.

Ta otázka však samozřejmě naráží na to, kdy jsem byl naposledy na Skimu. Kdy jsem naposledy hrál na svém serveru? Kdy jsem byl naposledy v kůži hráče, abych nebyl jako komunitní manažer úplně distancován od toho, co se na serveru děje? A pro transparentnost ti to samozřejmě také odpovím. Naposledy jsem se přihlásil 10.9.2024 v 21:11:30 a to konkrétně na postavu Ulrich Prentiss, byť v poslední době skutečně skoro vůbec na Skimu nehraju a spíše ke své práci přistupuji jako k práci, aniž bych do ní investoval kromě pracovního času i volný čas.

Co se týče včera vyřešených ticketů, máš také pravdu, že tam visely hodně dlouho. Aby také ne, když jsem se včera záměrně pustil právě do těch nejstarších ticketů, které jsou dlouho zapomenuté a pustil se do práce v seznamu ticketů odspodu. Některé bugy jsou skutečně nahlášeny už 3 roky a nebyly dost prioritní na to, abych se k nim dostal dřív. Možná to však více hovoří o tom, že té práce je dost, než že bych tu na to kašlal a věci jen tak pro srandu odkládal.

K tomu Security Update bych si doporučil přečíst kanál #novinky na našem Discordu. Najdeš tam třeba tuto zprávu, ve které informuji o změně pravidel. Hráči nám ze svých RP akcí zasílají logy, taktéž nás to ve hře upozorňuje na probíhající vykrádání, na kvalitu RP zde dohlížíme. Tvrdíš, jak moc znáš MTA komunitu a odsoudíš 90 % lidí tvrzením, že jen 10 % z nich tu podle tebe řádně RPí a ještě to shazuješ tím, že je to podle tebe ještě vysoký odhad. Těch banů za porušení tohoto pravidla zatím moc nepadlo. Většina hráčů se alespoň snaží a to ceníme.

To porovnání cen opravdu nevím odkud jsi vytáhl, ale žádný zapadlý interiér uprostřed ničeho určitě nenaceňujeme na 30 mega. Pokud jsi na něco takového narazil, tak nám o tom dej vědět v ticketu a my se na to podíváme, třeba se někdo upsal o nulu.

Totéž platí s autodíly, netuším odkud taháš taková data. Počet autodílů naceňujeme nezávisle na sobě já a Wright, přičemž obvykle dám na Wrighta (jelikož se v autech vyzná mnohem lépe, než já) a nebo tam hodím nějaký průměr našich odhadů. Vždy bereme v potaz to, o jak zásadní úpravu se jedná. Nějaká malá úprava určitě není za 8 autodílů, pokud ale měníš kompletně jízdní vlastnosti, můžeš počítat klidně i se 14 autodíly. Pokud o to zájem nemáš, tak si to kupovat nemusíš, je to jednoduché.

Korunu jsem nikomu nepředal, ačkoliv samozřejmě Dzardys tu odvádí velké množství práce a jako TM se stará o dost věcí. Za to jsem mu vděčný a vážím si toho, že je stále ochoten do Skima vkládat práci, čas a úsilí i přesto jak nevděční někteří hráči dokážou být.

FiveM nezvažujeme a nepřichází v úvahu.

Hráči přichází a odchází, to je běžná věc. Málo kdo tu je od začátku. Neviním se za to a je mi líto, jestli jsi přišel o nějaké fajn spoluhráče protože si řekli, že jim Rataj z nějakého důvodu vadí a rozhodli se skončit. Omlouvat se za to tobě, ani jim nebudu. Nemám za co. Ale líto mi to je, všichni tu jsme proto abychom si užili hru a jestli to tu někoho akorát štve, tak to pro ně není zdravý.

Administrátoři mají nějaké výhody, placeni za svoji dobrovolnickou práci nejsou. Proto je to dobrovolnická činnost. Vděčný jim jsem a vážím si jich. A nejvíce mě mrzí, když vidím, jak se do nich někdo naváží.

Komunita se mi pod rukama nerozpadla, server mi neumírá, RP není na bodu mrazu, ekonomika není horší jak na FiveM serverech. Ve všech těchto bodech si dovolím nesouhlasit. Pokles počtu hráčů je přirovnatelný k tomu, co v těchto měsících běžně vidíme každý rok. Rozhodně to není konec serveru, jak se někteří snaží tak často tvrdit. Vlastně si někdy i rád připomínám všechny ty lidi, kteří mi v roce 2016 říkali „vyser se na to, nikdo už tu tvou sračku nehraje.“ A stále tu jsme, osm let poté. Tohle už jsem slyšel tolikrát.

Dále mě tu žádáš, abych server zrušil a skončil se ctí. Já bych někdy tyhle skvělý řeči co někteří tak radostně pronášejí na internetu chtěl vidět v nějaké situaci u offline podnikání. Šel bys do obchodu říct pekaři ať zavře obchod, protože mu místo 100 zákazníků denně chodí jen 80? Pekárna umírá, vykašli se na to a udělej dokument na YouTube.

Téma v koši neskončí, stejně tak všechna jiná podobná témata tu roky visí. Můžeš si počíst podobné řeči od jiných i dnes. Žádné stopy se tu nezametají, naopak tu vše řešíme otevřeně a jsme „pro dobrotu na žebrotu“ někdy až příliš transparentní.

JasonDark

Hráč

27
19.9.2024 02:00, naposledy upraveno 19.9.2024 02:05 uživatelem JasonDark

Ahoj. Moc tě neznám a v RP jsem tě potkal jen jednou. Co se týče OOC tak jen z doslechu a toho jsem si přečetl u tvého rozhovoru zde na fóru. Pokusím se ti nahradit nějakou Dzardysovu odpověď a nemusíš se bát, že bych se s tebou jen dohadoval. Nicméně začnu tím, co mi nepřijde od tebe zrovna na místě. 

1. Mohl si to prvně napsat Ratajovi osobně, než z něj budeš dělat toho nejhoršího Majitele veřejně. Ačkoliv naprosto chápu proč si to udělal. Jelikož na SAMP RP jsem zažil to samé akorát s tím rozdílem, že tam se na to Majitel vykašlal úplně a nedělal už ani nějaké malé updaty. (Na tom serveru jsem byl vlastně ve stejné pozici jako je zde Dzardys). Taktéž se najednou po takové době vynořit z ničeho nic a hned se uvítat takovou řekněme útočnou zprávou, nepůsobí dobře. Hlavně nepůsobí dobře pro toho, komu je vlastně adresována.

2. Aktivita na serveru je něco co prostě občas neovlivníš. Kde si vzal, že je tam jen 50 lidí nevím. Ale myslím, že nějakých 70 denně až 80 tam hraje. Každý den je to ovšem jiné. Důležité je ovšem také brát, že počet hráčů se nerovná kvalitě RP na serveru. Já osobně budu raději hrát v těch cca 70 hráčích s kvalitním RP, než se 150 abych si připadal jak na tom zmíněném FiveM. Taky musíme brát v potaz, že Skimo skutečně jednoho dne umře stejně jako všechny GTA SA roleplay Servery nebo i RZE servery. Proč? Protože ať chceme ne, tak komunita stárne. Lidé chodí do práce, někteří zakládají rodiny a na hraní už pak není čas. Mladší lidé se tady možná jen vyblbnou a poté také odejdou. Argumentaci o tom, že je Skimo mrtvé bys tedy mohl využít na jakýkoliv jiný GTA SA server. To je prostě holý fakt a koloběh života her i herních komunit. S tím se prostě nezbývá než jenom smířit a zatím si to RP užít, dokud to jde a dokud je na to čas. To jsem také ještě nezmínil, že se komunita občas rozhádá a proto potom hráči odchází. Což je ale zase vlastnost lidí. Takže z tohoto nelze Rataje a ani případně Admin tým vinit. 

3. Argumentovat FiveM je opravdu nemístné, na místě kde se má hrát Roleplay. Jelikož FiveM není Roleplay ale nějaké RZE kde po sobě můžete ve voice chatu řvát a nadávat si. Žárným příkladem jsou Streameři, kteří nějaký FiveM Roleplays poslali na absolutní dno pokud tedy, vůbec FivemRP někdy měl nějaký vrchol. Prostě zmínka o FiveM je zcela mimo mísu. Pokud si to ovšem myslel tak, že by měl Rataj udělat FiveM server aby vydělával více peněz, tak to asi v pořádku je. 

4. Stejně jako v práci, tak i tady, má majitel své zaměstnance. A ti se mu starají o chod jeho firmy. Samozřejmě to neznamená, že by se i sám Majitel neměl starat o to jak na tom firma je. Jen tím chci říct, že předat někomu "Korunu" aby dohlížel na server není nic špatného. Co se týče odměn pro Adminy, tak asi ano, nějaká odměna by pro ně měla být a nejspíše i vyšší za tu práci co dělají a že do toho dávají čas. Jak už ale bylo psáno, tak jsou zde dobrovolně a stejně tak jsou tady dobrovolně i hráči. 

5. Rataj by se na tom serveru ani ukazovat nemusel. Myslím jako přímo ve hře. Máš ale pravdu v tom, že by mohl alespoň věnovat čas nějakým dobrým návrhům a jimi se zabývat a být alespoň aktivnější na fóru co se týče nějakých IC věcí například - Soud. Jelikož to momentálně visí na hlavě jen jednoho člověka a jeden člověk nemůže dělat milion věcí. 

6. S updatem vykrádání máš pravdu. Ten update je opravdu trošku více střelou vedle. Mělo se to prostě nechat tak jak to bylo. Vykrádání jen s povolením a dohledem člena AT. Takto jsme dostali akorát to, že si náhodný člověk jezdí po mapě a řekne si "A hele! Tady je barák! Já ho vykradu!". No a to je vše. Žádné RP zatím a nebo nějaký IC důvod, či sledování zda v tom domě jsou i nějaké cennosti. Prostě "Já mám tady páčidlo, jdu to vyčórovat!". Tady souhlasím, že tento update byl řekněme, nedomyšlený a spíše to nadělalo více paseky než užitku. Ačkoliv to nejspíše bylo myšleno dobře pro RP ilegálu a abych nekřivdil tak jsou zde i hráči, kteří jej dokáží využít dobře a správně i s patřičně zahraným RP. To ovšem nemění nic na faktu, že tento update udělal nežádanou paseku.

7. Aktualizace ničí server - Souhlasím, že tohle by se mělo řešit. Opravdu není nic příjemného připojit se na server a vidět jak máš vlastně všechno v pořádku. Ping a takové věci a přesto se odpověď do IC chatu odesílá pozdě. Hráči se lagují a to nemají vysoké pingy. Prostě optimalizace serveru je na tom momentálně bídně.  

8. Konec klepe na dveře - Stejně jako jednou zaklepe na každou jinou hru. Tak to prostě je a neovlivníš to. Respektive to můžeš jenom oddálit a nebo se pokusit to oddálit. Což je vlastně, řekl bych i tvou myšlenkou a celým cílem tohoto tvého příspěvku - Nakopnout Majitele k činnosti, kterou ovšem my nevidíme, takže spíše aby nám hráčům dával majitel vědět co se zrovna děje a na čem se pracuje.

9. Na závěr - Asi naprosto chápu tvou myšlenku, že chceš tímhle možná Rataje popíchnout aby něco dělal a nebo dal alespoň vědět, že něco dělá a zajímá se o svůj server. Také to, že si se možná tak nějak stal hlasem hráčů, kteří někam zmizeli a pokud jsem to pochopil správně tak se tímto řekněme "agresivním" způsobem snažíš Rataje nakopnout k činnosti. Otázkou je, jestli je tohle ta správná cesta. Možná ano a možná ne. To se asi uvidí podle toho co na to řekne sám Rataj. 

Nezbývá tedy nic více než jen počkat na odpověď od samotného Majitele, jak si tento tvůj příspěvek přebere on sám. Každopádně si stále myslím, že si to mohl v první řadě adresovat soukromě Ratajovi. Tímto stylem to prostě nemusí na někoho působit nejlépe. 

Edit: Odeslal jsem to ještě před vyjádřením Rataje. Tudíž už jeho odpověď máš.

19.9.2024 02:18

A ty seš vlastně kdo, prosím pěkně?

Přečetl jsem si tento příspěvek takto po noci, tak mě případně omluv za drobnou nepozornost (nebo ne, neomlouvej, je mi vlastně jedno), nicméně tvrdíš, že máš přehled i když jsem tě tu v životě nepotkal za celých 8 měsíců, co tu jsem. Z toho soudím, že tu nejsi o něco déle. Ptáš se..

Kde je komunita? Tady. > Klik < Tvé tvrzení o 50 hráčích v dobré chvilce - Absolutní lež.

Kde je aktivita? Tam kde ty nejsi. Ve hře.

Kde je Rataj? Na to se zeptej Rataje, tipuji že se stará o svůj byznys a občas se někde i zabaví, na což má podle mě plné právo, když Skimo má jako podnikání. Ticketů aspoň z toho co mi admini i sám Rataj říkal řeší spoustu a pořád, to že to nevidíš neznamená, že to nedělá.

Férovost?? Citation needed, nějak jsem nepochopil na co tím narážíš, promiň.

Ptáš se kde je Rataj, ale sám si odpovíš kritikou updatů. Kdo že ty updaty dělal? Prosím připomeň mi to, měli bychom být i rádi, že něco i dělá po 10 letech vývoje. Nejsem fanda Security updatu, přesto nějak nerozumím pointě to tu rozebírat.

Dům v Montgomery zhruba milion a půl? Kde. Prosím řekni mi kde.

Jo, blueprinty jsou drahý, prostě nikdo nechce aby je měl úplně každý, deal with it. Ono by se stačilo zeptat, proč ta cena je přepal, nebo jen přemýšlet. A vůbec kdo člověka nutí to kupovat? Nechceš? Nekupuj. Simple as.

Ekonomika se vyvíjí v průběhu, ta se nekurví. Občas se objeví masivní rozdíly v cenách, ale pokud člověk přemýšlí dojde mu, že to je za nějakou třeba starší cenu. Dneska jsou finance na tom jinak než před 8 lety, divný co? No jo, server se rozpadá přece.

A na závěr mi řekni, co si mám z tvýho příspěvku vzít, kromě toho že říkáš jak je to špatný server a přitom tvoje tvrzení jsou podložená na.. na čem vlastně? Plácáš o tom, že jsi rád, že neztrácíš tady čas. S politováním ti oznamuji, že jsi právě ztratil spoustu času sepsáním tohoto nesmyslu, který fórum označuje za "příspěvek", nicméně hodnotu, kterou by příspěvek měl mít, nikde nevidím.

Prosím, vzpamatuj se. Až budeš projevovat příznaky jako potřebu psát takové nesmysly, ztrácet příčetnost a nutkavou potřebu urážet Rataje a komunitu, prosím, přihlas se na nejbližší záchytce.

lolcz

Hráč

42
19.9.2024 03:18

Ahoj,

@KaiserCrowley jsem rád, že jsi zmínil zrovna ekonomiku Skima, i když tady nehraješ ani rok. Víš o tom, že dům v PC se původně pohyboval okolo jednoho milionu? Před nějakou dobou byl dům(čti ruina) v téže lokaci prodáván za něco přes sedm milionů. Inflace na serveru začala v době, kdy došlo k nahrávání produktů určených jen a jen k zisku. Čest výjimkám jako je Lexikon, který tvořil cigarety a Phobios měl pizzu za Kocwort. Product modul byl zkažen a to v duchu huntění peněz, což je obrovská škoda, protože potenciál byl dosti vysoký a mohl RP o něco povýšit. Tím chci říct, že inflace byla primárně způsobena dražšími interiéry a získáváním peněz jednoduchými nesmyslnými rozvozy.

19.9.2024 03:55, naposledy upraveno 19.9.2024 05:42 uživatelem KaiserCrowley

Ahoj.

Jo, tohle ti věřím a produkt určitě změnil dost tohle. Moje pointa je, že ekonomika mi nepřijde rozbitá, jen prostě změněná. Nemusí se to každýmu líbit a to dovedu pochopit, nicméně to neznamená, že je to inherentně špatně. Vydělat si tu na některé věci dá, i když přiznávám, že z pozice někoho, kdo dostává v IC státní plat je to zkrátka jiná zkušenost než u někoho, kdo takovou výhodu nemá. Vlastně i díky těm vysokým cenám se nemění fakt, že je zapotřebí trochu kreativity, aby sis vydělal slušný peníze nebo vést firmu tak, aby ti na těch tolik nenáviděných produktech solidně vydělala.

EDIT:

Samozřejmě abych se vrátil k té kreativitě, jak jsi zmínil ctěné výjimky. Ta možnost tu je stále a není to vůbec nevýhodná možnost. Když má člověk dobrý nápad, pak už jde jen o to aby vyšel. Spousta věcí nevyjde kvůli nevyužitelnosti toho ze strany hráčů, tak to prostě bohužel je a lidi prostě nedonutíš dělat to, či ono i kdyby ses na hlavu stavěl. A je to tak všude, kde jsem aspoň na CZ/SK scéně byl. Co se týče nerovnosti cen, tam prostě zase jde o spoustu faktorů třeba uvedu příklad jako kolik si lidi říkají za suroviny, a podobně. Hodně v tomhle ohledu dělá finanční negramotnost, nebo spíš nezájem lidí o tu finanční gramotnost kdy si kolikrát nastaví nesmyslný částky za prodej nějakého auta, a to jen proto, že opravdu přijde nějaký blázen jakého jsem popsal, co to koupí za nesmysl a nestará se.

19.9.2024 11:04

Zdravím všechny čtenáře. 

Jelikož mi většina argumentace a následných argumentačních faulů přijde k smíchu, tak se vyjádřím jenom k tomu, k čemu mám opravdu co říct. 

Negativně se vyjadřovat k ekonomice serveru, který běží už 4 roky v kuse je bizarní. To, že někdo nerozumí inflaci, nebo volnýmu trhu mě vlastně nepřekvapuje, při finanční gramotnosti českýho národa. Pokud se zvedá příjem hráčů, logicky se mu musí dorovnávat i hodnota majetků. To, že někdo tu vilu za 30 mio, někde uprostřed ničeho koupí, má svůj důvod. A je to jev nabídky a poptávky přece. Kdyby po takových věcech nebyl hlad, tak se nikdy neprodá. Pokud se budeme bavit o prodeji vozidel ať už unikátních nebo blueprintových například, tak jde znovu o stejný jev. Kdyby po těch autech nebyl hlad, tak se nikdy neprodají. Opak je pravdou samozřejmě. Teď se zamyslete všichni, co si myslíte, že Skimo ekonomika je v koncích, po jak dlouhé době běžně probíhaly Wipy na všech možných rychlokvaškách z konkurenčních stájí. 

Vrátím se jen krátce k blueprintovým handlingům. Samozřejmě bych mohl začít s argumentaci "kdo vás nutí to kupovat", ale nerad užívám argumentační fauly, tak to zkusím vzít za jinej konec. Jelikož úpravy na míru jsou žádané, tak celý tenhle koncept vznikl. Kreditů stojí tolik, protože je s tím vlastně celkem dost lidský práce. Ať už mojí, nebo Rataje. Jen funfact je, že drtivou většinu handlingů tvořím i přesto, že nejsem VCT já. A zeptejte se všech, pro které jsem je tvořil, kolik stála tahle služba NAVÍC. Rád upozorním, že s náročnějšími z nich, trvalo vytvoření ideálního auta podle jejich představ i několik hodin. Proč to stojí tolik ve hře? To je jednoduché. Zaprvé jde o příjemný moneysink, za druhé neznehodnocuje již na serveru jezdící unikátní vozidla. Což je pro trh zásadně důležité. Takže z Blueprintu nedělá "paytowin" věc, jako by tomu mohlo být. Navíc, zájem o autodily vytvořil i novou příležitost v rámci obchodu a případného zdroje příjmu dalším hráčům, kteří o Blueprint zájem nemají. 

Pokud jsem něco vynechal, rád se k tomu dovyjádřím později. 

Dík za pozornost, pochopení principů tržní ekonomiky a našich záměrů, váš VVAZVW - Vrchní vytahovač aut z vody Wright. 

Kaizen

Hráč

35
19.9.2024 15:41, naposledy upraveno 19.9.2024 15:44 uživatelem Kaizen

Ano.. už dávno nejsem součástí komunity, ...
Ano, už dávno nejsi součástí komunity, kterou ses rozhodl dobrovolně opustit, ale něco tě táhne zpátky natolik, že si děláš "přehled" o tom, co se tu děje. Komunita je pořád komunitou, s tebou nebo bez tebe, to nic ve zlém. Aktivita čeho? Pokud jde o hráče, asi jsi zapomněl, že je už delší dobu školní rok a s tím začínají různé povinnosti hráčů, jelikož valná většina z nich, co si budeme povídat, ještě pořád chodí do školy.

Když jsem odcházel, Skimo se tvářilo, ...
Odcházel, respektive odešel jsi z LeoSight-u/Skima 13. 2. 2023. Opravdu mě tedy zajímá, proč ses i nadále zajímal o to, kolik je na Skimu hráčů, nebo co se tam děje? Skimo se od té doby pořád drželo kolem ~85 lidí na serveru. Nejvíc, co kdy bylo zaznamenáno (i Ratajem zde), bylo, když Skimo slavilo 10 let – 178 lidí, protože se to promovalo i na LeoSight Discordu a mluvilo se o tom už dopředu. Nemyslíš si, že kdyby majitel neměl zájem o server, tak by ho už nadále nespravoval? K tomu se váže i fakt, že ani ty nejsi pořád v práci. Nikdo z nás není, každý si chce občas odpočinout a nějakým způsobem vypnout mozek od starostí, které daná práce obnáší. Sám Rataj už tady psal, že tohle bere v podstatě jako práci. Nevidím tedy problém v tom, že hraje jiné hry, jako v jeho případě Conan Exiles.

Koukneme na něco zábavnějšího. ...
Je vidět, jaký "přehled" máš nebo sis dělal, když píšeš: "Kolik z nich je oderpeno kvalitně?" Znovu tedy otázka: Nemyslíš si, že na jednotlivé RP dohlíží někdo z Admin Teamu? K tomu dodám tu "přidanou práci" adminům, kde mi to spojení slov nedává moc smysl, protože to dělají dobrovolně (a mám za to, že jim to i někde v chatu nahlásí, že se něco takového děje), a ten, kdo z nich má čas a neřeší v tu dobu jiný report, bude na daný průběh RP dohlížet. Nebo snad ne?

A teď trochu financí. ...
To, že nemovitosti a také pozemky začínají stát X miliónů, je podle mého názoru věc, která by se měla řešit pouze IC cestou, stejně jako to udělal Holub zde. K tomu připočti IC inflaci a vše s ní spojené. Blueprinty jsou kapitolou samy o sobě, ale když už jsi je zmínil, podíváme se na ně. Uznávám, že 1500 kreditů (1500 Kč, 75 €) je pro některé solidní částka, ale je to tak nastaveno, aby k tomu neměl snadný přístup každý. Mezitím si hráč může důkladně promyslet, jaký handling opravdu chce, protože se najdou lidé, kteří by to rádi "potrollili" různými handlingy. Počet autodílů se odvíjí od toho, jak auto jezdí a jaké úpravy na něm byly provedeny. Osobně s tím zatím nemám špatné zkušenosti, naštěstí. A ty, pokud jsi odešel – jestli vůbec, tak předpokládám, že také ne. Nebo snad ano?

Takže jsi předal svoji korunu ...
O jaké koruně je řeč? Server má stále 'pod křídlem' Rataj jako Community Manager, zatímco Dzardys je Team Manager – "dohlíží na svěřenou sekci a řeší stížnosti na ni podané" (zkopírováno odsud). Ano, možná je ingame a v A-Duty častěji (spoločně s ostatními členy AT), protože Rataj se primárně stará o něco důležitější věci pro chod serveru (backend). Tyto záležitosti hráči často na první pohled ani nevidí. „Jestli je Skimo pořád tvůj hlavní příjem, tak bych možná zvážil založení něčeho nového.“ Dává ti ta věta smysl? Mně teda absolutně ne – proč by zakládal nový projekt, když mu tento vydělává? To, co jsi napsal, na mě působí, jako bys jenom tiše záviděl, že se živí něčím, co ho baví. Celkově z toho mám takový pocit. "Zkus FiveM" - asi nemá potřebu komentovat, nebo...?

Docela mě i mrzí, že odchází kvalitní hráči. ...
Mrzí tě, že odchází kvalitní hráči, ale je ti to vlastně jedno, co? "Aspoň nezahazují zbytečně čas", zatímco ty, rok a několik měsíců poté, co jsi odešel ze Skima, máš potřebu "zahazovat" svůj čas ve čtvrt na jednu ráno s tímhle... ani nevím, jak to nazvat. To, co a jak dostávají Admini za práci, mi je šumafuk, v Admin Teamu nejsem, takže tuhle část s dovolením přeskočím.

Komunita se ti rozpadla pod rukama ...
Shrneme si to teda. Komunita se absolutně nerozpadla, žiješ v iluzi, nejspíš od tvého odchodu. Server neumírá, statistiky mluví jasně. RP je pod bodem mrazu, aha (dojde ti, dle názvu videa, proč jsem zrovna vybral tohle). Ekonomika rozhodně není horší, Wright ti to krásně shrnul. Takže teď ti odpovím stejně jako to tam máš ty a možná riskuji warn, ale budiž. Ser na to, zavři tenhle web. Raději tenhle zbytečnej... jak to nazvat, výlev, vymaž a buď jako někdo, kdo opravdu odešel, než jako někdo, kdo si potřebuje léčit své nesplněné cíle/komplexy, na někom jiném. „Byl jsem administrátor“ by byl skvělej dokument ale....

Tím, co jsem napsal, se nepřikláním na žádnou stranu, protože vše má své pro a proti. Cítil jsem potřebu se zde vyjádřit z několika důvodů, ale ty nebudu rozepisovat. Kdo chce, vytvoří si na to názor sám.

(Veřejně dohledatelné, upraveno pouze tak, aby to nebylo příliš dlouhé kvůli zbytečnostem z YouTube, buttony atp.)

Mersfitz

Hráč

17
19.9.2024 15:48, naposledy upraveno 19.9.2024 15:49 uživatelem Mersfitz

Nerad komentuji diskuze, vzhledem k tomu, že jsem "malá ryba" v moři - komunitě. Nicméně jsem tu už nějaký ten pátek a pár let se tu pohybuji a přijde mi vtipné, když někdo, kdo tu je necelý rok nechová vůbec žádný respekt vůči ostatním lidem, ten onen je dokonce dospělý, ano, @KaiserCrowley mluvím o tobě. Není ti ani trochu blbé začít svojí zprávu větou "A ty seš kdo, prosím pěkně?"? Na stejnou otázku bychom se mohli ptát my tebe. O to víc vtipné je, že si se na takovou otázku zeptal někoho, kdo tu několik let byl administrátorem a napomáhal tomuhle serveru. Chápu, že si to nemohl vědět, ale příště to zkus s respektem a slušným chováním vůči ostatním. Podobně jako třeba jiní účastníci této diskuze.

Nicméně se nebudu k celé této konverzaci vyjadřovat a shrnu to jednoduše - Obě strany mají v něčem pravdu a v něčem jiném zase ne. Ovšem myslím si, že Lexikon má tak trochu point a mohl to vyjádřit méně útočně. :D

19.9.2024 16:08

@Mersfitz

Ahoj, děkuji za tvůj příspěvek. To, že tu jsem necelý rok je celkem slabým argumentem, který mě opravdu nezavazuje k tomu, abych projevil respekt člověku, jenž v příspěvku plive a sám projevil neschopnost chovat ten zmíněný respekt k majiteli serveru. Respekt si je třeba zasloužit, a to úplně přinejmenším slušným chováním.

Mersfitz

Hráč

17
19.9.2024 16:12

@KaiserCrowley 
V tom víceméně pravdu máš, ovšem argument typu "on se chová jako primitiv, já můžu taky" je také slabým argumentem. Měl by sis zachovat svojí úroveň a nesnižovat se na úroveň cizích. To je asi vše k tomu. Omlouvám se, pokud jsem vyzněl nějak špatně. Díky.

1 2 3 4