Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Nevyhovenie žiadosti - vymazanie registra trestov

SilveR

Hráč

47
včera v 13:56

Podatel: Mike Silver

Věc: Nevyhovenie žiadosti - vymazanie registra trestov

Odůvodnění: Vážený súd,
Dňa 1.3.2025 mi bola zamietnutá žiadosť o vymazanie registra trestov, rád by som vedel prečo súd takto konal, prípadne by som bol rád za prehodnotenie rozhodnutia. Podľa zákonu 20/2021 spĺňam podmienky a preto nerozumiem nevyhoveniu. Vážne už som sa zo svojich chýb ponaučil a chcem začať lepší život. Predom ďakujem za strávený čas nad touto záležitosťou

Záměr: Prehodnotenie rozhodnutia - vymazanie registra trestov

Přílohy: -

včera v 15:28

Adresát: Mike Silver
Vec: Odpoveď na podnet

Vážený žiadateľ,

Váš podnet bol zamietnutý na základe opakovaného páchania trestnej činnosti, konkrétne spáchania priestupku a trestného činu dňa 7. januára 2025, keď ste boli prichytený pri riadení motorového vozidla bez platného vodičského oprávnenia skupiny B a prekročení maximálnej povolenej rýchlosti o viac ako 50km/h. Okrem toho ste do prílohy predložili neúplný trestný register, čo bolo vyhodnotené ako možný pokus o manipuláciu s relevantnými informáciami.

Po preskúmaní vašej žiadosti a zvážení všetkých predložených dokumentov, ako aj závažnosti vašich predchádzajúcich porušení právnych predpisov, vám musím oznámiť, že:

1. Opakované porušovanie právnych predpisov, a to aj po predchádzajúcich rozhodnutiach súdu, sa považuje za zásadný faktor, ktorý ovplyvňuje rozhodovanie o vymazaní trestného záznamu. Váš záznam v registri trestov nie je ojedinelý, ale opakovane dokazuje nedostatočnú disciplínu voči zákonom.

2. Predloženie neúplného trestného registra vzbudzuje pochybnosti o vašom úmysle byť plne transparentný a úprimný v priebehu tohto konania. Tieto skutočnosti boli vyhodnotené ako pokus o manipuláciu, čo je dôvodom, pre ktorý nebolo možné vyhovieť vašej žiadosti.

3. Rovnako, aj keď v zákone existujú určité podmienky pre vymazanie trestného záznamu, konečné slovo vždy patrí súdu. Pri rozhodovaní o vymazaní trestného záznamu je potrebné zvážiť nie len právne, ale aj morálne a spoločenské aspekty správania žiadateľa. Vzhľadom na vaše opakované porušovania zákona a nedostatok transparentnosti v predkladaní údajov súd nemohol vaše odvolanie akceptovať.

Na základe uvedeného rozhodnutia vám musím oznámiť, že rozhodnutie o zamietnutí žiadosti o vymazanie trestného záznamu zostáva v platnosti.

Dr. Xavier Reyes

Sudca Vrchného súdu San Andreas