Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Nespokojenost s příjmením.

DejviiX

Hráč

11
3.4.2025 18:54, naposledy upraveno 3.4.2025 18:54 uživatelem DejviiX

Podatel: David Zakharov

Věc: Nespokojenost s příjmením,žádost o změnu.

Věc: Žádost o změnu příjmení z Zakharov na Hartman

Vážený soude,opět ale ne chtěně se obracím na vás.Svou žádost teď píší upřímně jak to vidím já a více detailněji. Tímto bych velice rád požádal o změnu svého příjmení z Zakharov na Hartman. Tato žádost není vedena osobním rozmarům, ale reálnými okolnostmi, které zásadně ovlivňují můj každodenní život, a to jak po stránce osobní. Mé současné příjmení je často spojováno s negativními konotacemi, které mi přinášejí řadu problémů. Setkal jsem se s tím, že mě lidé automaticky spojují s osobami, jejichž jednání bylo nebo je v rozporu se zákonem či obecně přijatelnými společenskými normami. Tato situace mi způsobuje nejen psychickou nepohodu, ale také reálné komplikace při běžných činnostech, jako je hledání zaměstnání, budování profesionální reputace či i jen běžné mezilidské vztahy. Bohužel jsem se několikrát ocitl v situaci, kdy mé příjmení vyvolalo nežádoucí reakce – od předsudků při jednáních až po nepříjemné otázky a narážky. Přestože jsem nikdy nebyl nijak spojen s žádnými negativními aktivitami, musím stále vysvětlovat a dokazovat, že nejsem osobou, se kterou si mě lidé mylně spojují. Tato situace pro mě není jen stresující, ale také nespravedlivá. Nemám možnost ovlivnit, jaké jméno mi bylo při narození dáno, ale mohu se pokusit tuto zátěž odstranit tím, že si jej změním. Příjmení Hartman jsem si nevybral náhodou. Jde o jméno, které je mi blízké skrz mojí rodinu z matčiny strany a se kterým se dokážu plně identifikovat. Mám k němu osobní vztah a vnímám jej jako možnost začít nový život bez nepříjemných asociací, které mi mé současné příjmení přináší. Tímto Vás žádám o pochopení mé situace a zvážení mé žádosti s přihlédnutím ke všem výše uvedeným skutečnostem. Pokud bude potřeba doložit další informace či vysvětlení, jsem připraven poskytnout další podklady. Předem děkuji za Vaši vstřícnost a pochopení.

S úctou, David Zakharov

Záměr: Důvodem mé žádosti o změnu příjmení je skutečnost, že mé současné příjmení mi působí dlouhodobé komplikace v osobním i profesním životě. Neztotožňuji se s ním a jeho používání mi nepřináší žádný pozitivní vztah k mé identitě. Jméno je nedílnou součástí osobnosti každého člověka, a v mém případě mi současné příjmení způsobuje spíše nepříjemnosti než pocit sounáležitosti. V běžném životě se setkávám s negativními reakcemi, nepříjemnými otázkami a nepochopením, což mě dlouhodobě ovlivňuje a vede k tomu, že se s tímto jménem necítím komfortně. Změna příjmení pro mě není jen administrativním úkonem, ale důležitým krokem k tomu, abych se mohl plně identifikovat se svou vlastní osobností a nemusel být zatěžován něčím, co mi nevyhovuje. Žádám proto o kladné posouzení mé žádosti.

Přílohy: Občanský průkaz - https://imgur.com/a/C5vtzQf

4.4.2025 11:29, naposledy upraveno 4.4.2025 11:30 uživatelem VajkoChlpko

Adresát: David Zakharov
Vec: Odpoveď na podnet

Vážený žiadateľ,

Súd po preskúmaní žiadosti navrhovateľa o zmenu priezviska zo Zakharov na Hartman opätovne dospel k záveru, že žiadost je neopodstatnená a zamieta sa.

V prvej rade treba zdôrazniť, že v predchádzajúcom konaní súd už Vašu žiadosť zamietol, keďže dospel k záveru, že priezvisko Zakharov nie je v rozpore s verejným poriadkom a nepredstavuje prekážku v bežnom občianskom či profesijnom živote. Tento názor zostáva aj po preskúmaní aktuálnej žiadosti nezmenený.

Vaše tvrdenia o tom, že Vaše priezvisko Vám spôsobuje psychickú nepohodu a negatívne reakcie zo strany okolia, neboli podložené žiadnymi dôkazmi. V žiadosti ste nepredložili konkrétne prípady, ktoré by tieto reakcie potvrdzovali, ani ste nepredložili psychologický posudok, ktorý by preukazoval Vašu údajne trpiacu psychickú nepohodu.

Zároveň je dôležité zdôrazniť, že Vaša profesijná situácia, vrátane Vašich troch zamestnaní a spoluvlastníctva firmy, nesvedčí o tom, že by Vám priezvisko Zakharov bránilo v profesionálnom uplatnení.

Avšak, Vaše tvrdenie, že nikdy neboli spájaní s negatívnymi aktivitami, je v priamom rozpore s faktami. Váš trestný register obsahuje 23 záznamov, čo poukazuje na Vašu recidívu a zahŕňa závažné trestné činy ako nedovolené ozbrojovanie, ubližovanie na zdraví a spôsobenie dopravnej nehody so zranením. Tieto skutočnosti výrazne znižujú dôveryhodnosť Vašich tvrdení, že priezvisko Zakharov je dôvodom na Vašu diskrimináciu alebo nepriaznivé reakcie zo strany verejnosti.

Na základe všetkých týchto skutočností považujem Vašu žiadosť o zmenu priezviska za neodôvodnenú. Vrchný súd San Andreas nemá dôvod meniť predchádzajúce rozhodnutie, pretože ste nepredložili dostatočné dôkazy ani relevantné argumenty na podporu Vašich tvrdení.

Dr. Xavier Reyes

Sudca Vrchného súdu San Andreas