Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

žiadosť o unban-(Prepadnutie hráča pod 100H,DM)-

kura

Hráč

7
27.8.2025 12:06, naposledy upraveno 27.8.2025 12:35 uživatelem kura

Čaute, už podľa názvu viete, o čom to bude tak sa na to poďme vrhnúť.

Bolo niečo po polnoci, 27.8.2025. Rozhodol som sa ísť niekoho okradnúť pre zisk.

Situácia začala na Elektrike, kde som stretol dve ženy – jedna mala 100 hodín a druhá nie. Odišiel som sa pozrieť, či niekto nie je v okolí, a vtedy som tam nabehol vytiahol Glocka a začal To snimi Rpiť. Po niekoľkých minútach sa to však veľmi už vlieklo, pretože hráčka zo 100 hodinami vôbec nechcela vystúpiť a ani jednej z nich sa nechcelo to moc Erpiť. Keď však hráčka so 100 hodinami napísala že má lagy, tak som to pochopil a chápal som to ako dôvod, prečo sa celá RP akcia natiahla na 10–15 minút.

Sputal som ju, naložil a ďalej to prebehlo ako furt. Osobe pod 100 hodín som prikázal, aby si ľahla na zem. Po tom, čo niekoľkokrát nerešpektovala, si nakoniec tiež sadla do auta. Celú akciu však stále zdržovala a až potom si ľahla.

Chcel som jej zaerpiť, že ju dávam do bezvedomia. Celú dobu som ju ale neokradol, neprepadol ani neuniesol. Nezobral som jej ani jednu vec a nikam som ju nikam nezobral, ani som sa o to nepokúsil. Mal som v naplánované ju odtiaľ nechať odísť.

A teraz prichádza prestrelka. Po tom, čo som sa hráča pod 100 hodín snažil omráčiť, a po niekoľkých minútach OOC písania a zdržovania, tam prišiel Maxim. Keď som ho uvidel, začal som strieľať, pretože som netušil či vie že sa tam pokúšam niekoho uniesť alebo nie. Po pár výstreloch do auta osoba neutiekla, ale vystúpila a začala opätovať paľbu. Po krátkej prestrelke,kde som dostal dva zásahy (pravdepodobne aj on, asi do hlavy), som vyšiel ako víťaz.

Potom som začal váhať – čo mám robiť? Nechať hráča v PK? Zastreliť hráča pod 100 hodín? Netušil som, čo je správne. Nakoniec som sa rozhodol pre najlogickejšie riešenie – dať hráčovi pod 100 hodín PK. V tej situácii totiž nebola iná možnosť. Mohol som sa ho ešte pokúsiť omráčiť, ale stačilo by aby vstal, a okamžite by ma položila, alebo by zavolala PSA, čo som nechcel.. Samozrejme nikto nechce svedkov po tom čo možno zabije 1 človeka ďalšieho unesie.

Ďalej to už nie je podstatné – zobral som hráča nad 100 hodín na odľahlé miesto, tam som si zaerpil nejaké základné zranenia, okradol ho a síce sa to opäť vlieklo, ale rešpektoval som to. Zobral som si peniaze, OB a potom prišlo ďalšie váhanie omráčiť ho alebo sa zbaviť svedka možných 2 vrážd bolo to jasné a hráča som 2 strelil možno 3-krát. Po chvíľke som sa odpojil s tým, že to nechám na zajtra.

No a teraz – pokúsim sa napojiť a OPA mám ban na neuveriteľných 14 dní.

Čo k tomu dodať… 14 dní za 20-minútovú akciu je podľa mňa extrém. Ku DM nedošlo. Úprimne ani neviem, kedy by k nemu došlo. Celé to vzniklo len preto, že osoby zdržovali RP. Rád by som dostal klip, pretože podľa mňa nešlo o DM. A každých normálne rozmýšľajúci človek by za sebou nezanechal 2 svedkov ale pokiaľ išlo o tu prestrelku s Maximom tak tam taktiež nebolo na výber nechať ho ísť aby prišiel s PSA možno horšie?

A k prepadnutiu hráča pod 100 hodín nedošlo. Prepadnutie (alebo lúpež) znamená, že musí byť niečo ukradnuté. Ja som jej ale nezobral absolútne nič.Maximálne som ju nelegálne obmedzil na osobnej slobode... Nie unos ani prepadnutie...

Bol by som rád, keby sa k tomu AT, ktorý mi ten ban udelil, čo najskôr vyjadril a vysvetlil, ako to vidí on aby sme tak nejako dostali k záveru pretože som konal tak ako by konal každý človek IC Urobil...

((EDIT- @FLYER ))

28.8.2025 23:49

Ahoj.

Když zabiješ někoho při přepadení/okrádání, počítá se to jako DM. Hráč měl pod 100 hodin, není co dalšího dodat. Po nahlédnutí na tvou historii, kde se DM a i okrádání pod 100 hodin opakuje, si za délkou banu stojím.

kura

Hráč

7
včera v 01:20, naposledy upraveno včera v 01:26 uživatelem kura

Ahoj,

1.Když zabiješ někoho při přepadení/okrádání, počítá se to jako DM.
– To je síce Fajn, ale ber to tak, že toto v pravidlách priamo napísané nie je. Pokiaľ sa riadime pravidlám tak tam nič o DM pri okrádaní napísané není .

2.Hráč měl pod 100 hodin, není co dalšího dodat.
– Hráč ktorého som okradol, mal nad 100 hodín. Ten ktorého som nechal ležať na zemi toho som sa snažil čo najviac vynechať z akcie a nič som mu nezobral.

3.Kde se DM a i okrádání pod 100 hodin opakuje, si za délkou banu stojím.“
– A tu prichádza problém. Na serveri som za necelé 2 mesiace odohral 2 roky. Za tie roky si úprimne pamätám len 2 porušenia. Možno sa mýlim ale na zvyšok som už zabudol. Jeden bol na 12 hodín a ďalší ktorý si asi myslel bol na 90 dní. To je však ban, s ktorým nesúhlasím dodnes pretože mi nebol poskytnutý ani jeden dôkaz, že som to spravil.

Záver:
Môj cieľ v tejto RP akcii nebolo DM, ale logické IC myslenie – zabitie svedka. Nechcel som to nijak zneužiť proti pravidlám, bral som to tak že konám realisticky v danej situácii.

Chápem však že to môžeš brať inak. Preto by bolo podľa mňa bolo dobré aby sa do pravidiel dopísalo, že aj zabitie pri lúpeži/únose sa považuje za DM – aby sa naďalej predišlo neúmyselným porušením pravidla

Do budúcna si dám väčší pozor a, aj keď mi to IC nedáva úplný zmysel.

Prepáč, ak pôsobím agresívne, určite to tak nemyslím.
@FLYER

dnes v 00:01

Ahoj, žádost vyřeším jako nestranná osoba, přesto se rovnou přikloním k tomu, co psal FLYER. Jen v krátkosti dodám, že nemáš sebemenší důvod okrást a zavraždit (PK) osobu, pokud tedy nehraješ na to, že nechceš, aby si něco pamatovala. Tím by jsi z pravidel, která jsou OOC, přenesl informaci a účel do světa IC, no a vida, máme tu další porušení. Zabití bylo nesmyslné a bezdůvodné, a vzhledem k tomu, že je pro tebe náročné pochopit naše pravidla, současně k tomu ti až do odvolání uděluji zákaz ilegálního RP, nauč se nejprve respektovat pravidla tou jednodušší cestou, poté se věnuj náročnému RP. Žádost zamítám.