Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Nevyřešeno Žádost novely zákona týkajících se neaktivních nemovitostí

Bartcz152CZE

Hráč

8
dnes v 20:08, naposledy upraveno dnes v 20:10 uživatelem Bartcz152CZE

Podatel: Mgr. Natalia Walicki
Věc: Novela zákona týkající se neaktivních nemovitostí

Vážení kongresmani San Andreas,

dovoluji si tímto předložit návrh novely zákona, jehož cílem je efektivní řešení problematiky dlouhodobě neaktivních nemovitostí na území státu San Andreas. V posledních letech se stále častěji setkávám s případy, kdy vlastník nevyužívá nemovitost, kterou si pořídil před několika lety. Tyto objekty zůstávají po desítky, někdy i stovky dní prázdné, zatímco poptávka po bydlení a nemovitostech je trvale vysoká.

Neaktivní nemovitosti často chátrají, ztrácejí svou hodnotu a zároveň snižují hodnotu okolí. Tímto stavem jsou zbytečně zatěžováni žadatelé o vlastní bydlení, kteří jsou nuceni cestovat až na okraj státu, jen aby našli vhodné místo k životu.

Návrh postupu při odkoupení neaktivní nemovitosti

1. Nemovitost je více než 150 dní neaktivní
2. Vlastník nemovitosti bude písemně upozorněn, že objekt byl označen jako neaktivní a může být nabídnut k odkoupení jinému žadateli.
3. Pokud vlastník do 48 hodin neprokáže oprávněný důvod nevyužívání nebo nezajistí aktivní užívání, získá žadatel právo přednostního odkupu.
4. Výkupní cena bude stanovena na základě tržní hodnoty nemovitosti, určené znaleckým posudkem.
5. Původní vlastník bude mít nárok na 2/3 kupní ceny, kterou zaplatí nový žadatel
6. Pokud objekt překročí dobu neaktivity 600 dnů, měl by automaticky propadnout pod majetek státu pro další odkup, a to bez nároku vlastníka na odškodnění či podíl z prodeje.

Dovolila jsem si ještě vytvořit pár fotografií jako evidenci. Nejčastěji jsem narazila na neaktivní nemovitosti v Palomino Creek a v okolí Blueberry, což je podle mě rozhodně škoda vzhledem k jejich četné popularitě a vysoké návštěvnosti. Dále nepochybuji o existenci neaktivních objektů i v jiných městech. [Fotografie]

Navrhovaný zákon nastavuje  férové podmínky pro žadatele hledající vlastní bydlení, respektuje vlastnická práva a zároveň poskytuje obcím účinný nástroj, jak zabránit dlouhodobému blokování nemovitostí. Přijetím této novely zajistíme větší dostupnost bydlení, ochranu veřejného zájmu a celkové zkvalitnění životního prostředí v našich městech a obcích.

Jsem pevně přesvědčena, že tento krok přinese pozitivní změny pro občany i obce a povede k vyšší kvalitě života nás všech.

S úctou,
Mgr. Natalia Walicki

arciCZ

Hráč

35
dnes v 21:42

Dobrý den, rád bych se k Vaší žádosti nezávisle vyjádřil jakožto kongresman a starosta obce Montgomery.

Chápu Vaší frustraci, ale domnívám se že by se v případě schválení Vašeho návrhu v aktuální podobě jednalo o narušení domovní svobody a také vlastnického práva. Jelikož určitě nejde pozorovat jak dlouho do nemovitosti nevešla nějaká osoba. Zároveň také Váš návrh nebere v potaz to že vlastník potažmo nájemník může být dlouhodobě hospitalizován nebo také může být ve výkonu trestu, což opětavně vede k tomu že nemůže využívat svou nemovitost.

Osobně bych Vám doporučil zkusit odkoupit nějaký z pozemků, které nikdo nevlastní. A nebo požádat starostu nějaké z obcí k uvolnění pozemku k prodeji nebo jejích zaměření. Pro následnou výstavbu Vaší nemovitosti.

Také jedna z dalších možností, může být pokus o kontaktování vlastníků nemovitostí a jejích následný pronájem. Pokud na to vlastník nemovitosti přistoupí, pokud tedy nepřistoupí na odkoupení zmíněné nemovitosti.

S pozdravem Santino Kelly, kongresman a starosta obce Montgomery.

Toto téma právě čte 1 uživatel: SLJayy