Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[157/2025] Oznámenie Kongresu San Andreas o usporiadaní ustanovujúcej schôdze za volebné obdobie október

KIK0

VIP

52
4.10.2025 15:37, naposledy upraveno 4.10.2025 17:15 uživatelem KIK0

(( Všetky informácie v tomto príspevku sú fiktívne a týkajú sa iba herného sveta! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas

Oznámenie Kongresu San Andreas
o usporiadaní ustanovujúcej schôdze za volebné obdobie október

I. Kongres San Andreas týmto verejným dokumentom OZNAMUJE usporiadanie ustanovujúcej schôdze Kongresu San Andreas, ktorá sa uskutoční dňa 04.10.2025 o 21:00 v budove City Hall, San Fierro. Schôdza je prístupná verejnosti!

II. Program schôdze bude zahŕňať nasledujúce body: (program sa môže v nasledujúcich hodinách zmeniť)

1. Výber nového predsedu Kongresu.
2. Výber nového predsedu disciplinárneho výboru.
3. Prejednanie návrhov zo strany členov Kongresu.
4. Možnosť predloženia návrhov či kladenia otázok zo strany prítomných občanov.
5. Zhrnutie a ukončenie ustanovujúcej schôdze.

III. Prejednávané body, účasť a výsledky hlasovania kongresmanov budú po skončení schôdze zverejnené na voľne dostupných stránkach Kongresu San Andreas na nahliadnutie občanmi. Priebeh zasadnutia, vrátane prepisu, bude spísaný predsedom kongresu a uverejnený v tomto dokumente.

Vopred ospravedlnení kongresmani z neprítomnosti na schôdzi: (Tento bod môže byť v nasledujúcich hodinách upravený)

- Madelyn Bennett

Wilhelm Schultz 
Kongresman a starosta obce Palomino Creek

KIK0

VIP

52
7.10.2025 16:32

(( Všetky informácie v tomto príspevku sú fiktívne a týkajú sa iba herného sveta! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas

Prepis ustanovujúcej schôdze Kongresu San Andreas za obdobie október

Wilhelm Schultz říká: Dobre, tak máme 21:00. Pán Valery Gavrilov sa nedostavil a ani neospravedlnil.
Claude Carson říká: Mhm..
James Harrington říká: Ano
Wilhelm Schultz říká: Vítam všetkých prítomných a zahajujem ustanovujúcu schôdzu na obdobie október.
Wilhelm Schultz říká: Program dnešného zasadania bude klasický. Najprv si zvolíme predsedu Kongresu, násldne Discipinárneho konania, prejednáme naše návrhy a následne si vypočujeme návrhy od prítomných.
Wilhelm Schultz říká: Takže vážený, kto z Vás má záujem o predsedu Kongresu? 
Stephen Warren říká: Já se budu o tento post ucházet.
Blazena Divoka říká: Já. 
Kira Baykov říká: Keby som mohla podotknúť, ja by som navrhalôa vás pán Schultz, ak by ste do toho išli.
Wilhelm Schultz říká: Ja o svojom pôsobení ako predseda ešte porozmýšam, nie som plne rozhodnutý. Taktiež uvidíme, či má niekto z neprítomných záujem. Hneď im to napíšem na aplikácii.
Wilhelm Schultz říká: Dobre, rovno prejdeme na druhý bot a to ten, kto z Vás má záujem o predsedu Disciplinárneho výboru?
James Harrington říká: Mám zájem o předsedu Disciplinárního výboru.
Blazena Divoka říká: Já osobně mohu nabídnout, jako kandidátka na předsedkyni Kongresu, včasné řešení vašich požadavků. V srpnu, kdy jsem byla předsedkyní, byly veškeré podněty ihned řešeny a všechno řádně zaevidováno. Pardon, že jsem vám do toh
Blazena Divoka říká: Toho skočila.
Wilhelm Schultz mluví na Blazena Divoka: Nevadí.
Wilhelm Schultz říká: Nikto okrem pána Harringtona záujem nemá?
Stephen Warren říká: Kdybych se neucházel o post předsedy Kongresu, tak bych se taktéž přihlásil, ale mám pocit, že jako předseda bych mohl na základě své aktivity a administrativní zkušenosti, i jakožte bývalý soudce Vrchního soudu nabídnout mnohem ví
Wilhelm Schultz říká: Dobre, takže prvá dva body programu máme za sebou. Môžeme prejsť na naše návrhy. Kľudne môžeme začať od pána Harringtona a pôjdeme smerom k pánovi na konci
James Harrington říká: Aktualně nemám žadný návrh pouze bych rád slyšel váš názor na zákon o referendu jestli by tohle volební období mělo šanci ho prosadit. V případě nějakých dotazu se klidně ptejte.
James Harrington říká: Rád bych aby občané měli větší slovo do mluvení o tom co se jich týká.
Stephen Warren říká: Referendum je na papíře krásný návrh, ovšem máme zde svobodné demokratické volby a když se podíváme, jací zástupci, s jakým programem jsou voleni do Kongresu, tak si nejsem úplně tím slovem občanů jist.
James Harrington říká: Rozumím. Ale musíme si sebekriticky říct že ne vždy kongres pracuje tak jak má.
Stephen Warren říká: Kdyby totiž občanům záleželo na tom, co se bude dít, tak si budou volit odpovědné zástupce, kteří vědí s čím jdou kandidovat.
Wilhelm Schultz říká: Asi ako povedal pán Warren. Referendum nie je zlá vec, ale určite nie v krajine, kde je tak vysoká kriminalita ako tu. Nebojím sa povedať, že 50% občanov majú čo i len 1 záznam v registre trestov. Nemyslím si, že je vhodné
Wilhelm Schultz říká: Aby takýto občania mohli viesť referendum v podstatných témách.
James Harrington říká: Šlo by o lokalní referenda která by mohl vyhlasovat starosta.
James Harrington říká: Taktéž by hlasujicí občan nesměl mít závážný trestnní čin v rejstříku.
Blazena Divoka říká: Já mám stejný názor jak nějaké to období zpět, kdy jste již ptal. Proti.
Stephen Warren říká: Tak starosta může například veřejně vydat formulář ohledně nějakých témat, kde se mu občané mohou vyjádřit.
Stephen Warren říká: Otázka však je, kolik odpovědí by se mu vůbec dostalo.
Wilhelm Schultz říká: Aký to je závažný trestný čin? A ako by sa to regulovalo? Myslím si, že nemusíme ísť ani tak ďaleko kedy Vrchný súd odvolal kongresmana, pretože nemal čistý register trestov.
James Harrington říká: Občan by musel donést TR
Wilhelm Schultz říká: No, počkajte.
Wilhelm Schultz říká: A o čom by tie referenda boli? Myslím lokálne referendum.
James Harrington říká: T?
Wilhelm Schultz říká: A ešte otázka.
Wilhelm Schultz říká: To skôr budem smerovať na pána Warrena, ako bývalého súdcu.
Wilhelm Schultz říká: Nie je protiústavné, ak by niekto zakázal ľuďom so záznamom v registri trestov hlasovať v referende?
Stephen Warren říká: Důležité je zmínit, že to bude pouze má domněnka, jelikož výklad zákona náleží pouze soudu, ale listina základních práv a svobod garantuje rovné volební právo všem. Například i trestaným vězňům.
Stephen Warren říká: Otázka je, jak by se na referendum nahlíželo, ale pravděpodobně by se taktéž jednalo o volbu.
Stephen Warren říká: Která je tedy garantovaná ústavním zákonem.
Wilhelm Schultz říká: Ja si myslím to isté. Takže by nebolo nijak možné zakázať ľuďom, ktorý môžu mať na svedomí 10 vrážd to, aby sa pripájali do nejakého referenda.
Stephen Warren říká: Ano, dost pravděpodobně tomu tak bude.
Wilhelm Schultz říká: Dobre, s vašim "návhrom" nesúhlasím pán Harrington. Referendum je pekná známka demokracie, ale nezmysel v San Andreas.
James Harrington říká: Dobře to je vše za mě
Wilhelm Schultz mluví na Clement Jourdain: Máte nejaký návrh, ktorý by ste chceli predložiť či prediskutovať?
Clement Jourdain říká: Ačkoliv to je teprve ve fázi dumání, rád bych se zmínil o vytvoření důchodového systému. Věřím, že kongres bude natolik lidový, aby mu záleželo na vytvoření stejných příležitostí i pro občany v důchodovém věku.
Clement Jourdain říká: Nebo vám snad nezáleží na občanech San Andreas?
Stephen Warren říká: Tak vytvořte návrh a pak jej můžeme projednat. Tady jste něco řekl do vzduchu a žádáte si náš souhlas. Chce to konkrétní body.
Clement Jourdain říká: Nebojte se, včas vše přijde. Tohle je jen taková věc, nad kterou já přemýšlím a chtěl jsem ji alespoň takhle zmínit. Spíše mě zajímalo, jaký byste na to měli názor.
Stephen Warren říká: No, zakončil jste to větou, že nám nezáleží na občanech.
Stephen Warren říká: To mi moc jako otázka na názor neznělo, omluvte mě.
Clement Jourdain říká: Všichni jste mlčeli. Dost to působilo tak, jako by se vám to vůbec nelíbilo.
Wilhelm Schultz říká: Ak predložíte nejaký schopný návrh, tak mi ho určite prediskutujeme a budeme hlasovať. Ak to bude niečo prospešné pre dôchdocov v San Andreas, nevidím v tom problém.
Clement Jourdain říká: Ale dobře, pokračujme raději dál.
Wilhelm Schultz říká: V poriadku.
Wilhelm Schultz říká: Madam Divoká, vy máte nejaký návrh?
Blazena Divoka říká: My zatím máme vše ve fázi příprav. Vše zavčas oznámím a zašlu na vládní aplikaci.
Wilhelm Schultz mluví na Kira Baykov: Čo vy madam?
Kira Baykov říká: Ďakujem za slovo, dosť som uvažovala čo by som mohla ja poskynúť občanom. Dosť sa mi zapáčili veci, ktoré by chcel pán Reed, tak som s ním dohodnutá, že mu s nimi pomôžem.
Kira Baykov říká: Prípadne, som otvorená aj občanom.
Wilhelm Schultz říká: V poriadku, predložíte nám tie návrhy pán Reed?
William Reed říká: Na návrhách stále pracuji tak jako jsem měl napsáno ve svém realizačním plánu stále konzultuji některé části se svými advokáty, aby byl dotáhnutý k finální podobě s kterou budu já a mý voliči spokojeni
Wilhelm Schultz říká: Rozumiem, avšak nám dáte aspoň trošku nahliadnúť do toho, o čom to má byť?
William Reed říká: V novele by mělo být jasně stanovené za jakých podmínek a okolností může být osoba prohlášena za mrtvou po předchozím nahlášení jejího pohřešování a dále bych rád vypracoval novelu o navýšení daní pro výrobce tvrdého alko
Wilhelm Schultz říká: Rozumiem.
Wilhelm Schultz říká: Čo vy pán Warren? Máte nejaký návrh?
Stephen Warren říká: Rád bych dořešil návrh, který jsme společně řešili, týká se ilegálního převozu. Do kanálů Kongresu jsem již zpracoval nějaká řešení a zatím se mi dostalo odpovědi -
Stephen Warren říká: Pouze od bývalého Kongresmana Dragice.
Wilhelm Schultz říká: Áno, videl osm to len som sa k tomu ešte úplne nevyjadril.
Stephen Warren říká: Zašlu tu zprávu dolů, aby si jí mohli prohlédnout i ostatní.
Stephen Warren říká: Můsím říct, že mě dost zaujal i návrh právě pana Dragice.
Stephen Warren říká: Tedy aby byla legalita zbraňové distribuce naplněna, tak by zbraň musela mít výrobní číslo.
Stephen Warren říká: Problém je však jediný. Nemám absolutní ponětí, jak takové nelegálně distribuované zbraně vypadají. Protože, třeba nějaké sériové číslo mají.
Stephen Warren říká: Zde pro tuto formu nemám podklad, abych se dokázal odpovědně rozhodnout.
Wilhelm Schultz říká: Sú to zbrane, niekedy celé, niekedy len súčiastky. Prevážajú sa väčšinou v drevených bedniach. Nie každá súčiatka má seriové číslo, niektoré ho majú zošúchané, niektoré ho majú celé. Avšak tie zbrane nemusia
Wilhelm Schultz říká: Pochádzať ani zo San Andreas.
Stephen Warren říká: A co se týče těch nerostných surovin, tedy diamantů. To by jste souhlasil s formou, kterou jsem navrhl? Otázka i pro ostatní.
Wilhelm Schultz říká: No, je to tiež trocha zložité.
Wilhelm Schultz říká: Minimálne ja nevime o tom, aby tu bol nejaký trh s diamantami. Predovšekým legálny.
Stephen Warren říká: Všiml jsem si, že zde existuje pár zlatnictví. Je však pravda, že původ drahých kamenů, které takové obchody užívají je mi taktéž neznám.
Stephen Warren říká: V tomhle případě je to bohužel opravdu běh na delší trať, jelikož takové jednání opravdu nemůžeme efektivně potrestat aniž bychom se dotkli i ostatních oblastí.
Wilhelm Schultz říká: Možno by to aj šlo..
Wilhelm Schultz říká: Počuli ste o KPCS?
Wilhelm Schultz říká: Kimberley Process Certification Scheme?
Blazena Divoka říká: Nerozumím.
Wilhelm Schultz říká: Je to "certifikát" ktorý je dodaný ku každému legálne vyťaženému diamantu. Pri putovaní z bodu A až do bodu B je ten cerifikat stále s ním.
Wilhelm Schultz říká: Ten cerifikát zaručuje jeho pravosť, kvalitu a hodnotu.
Wilhelm Schultz říká: Každý pravý a legálne vyťažený diamant by takýto certifikat mal mať.
Stephen Warren říká: To by mohlo být přecijen jedno z rešení. V Ústavě máme zakotveno dodržování mezinárodního práva. Jen by to chtělo možná blíže specifikovat i v našem zákoně.
Blazena Divoka říká: Jo už tedy rozumím. Nerozuměla jsem té hatlapatlajštině. To je skvělý nápad toto.
Wilhelm Schultz říká: To by nejak šlo, KPCS je svetovo uznávaný certifikát ktorý platí vo väčšine častí sveta.
Stephen Warren říká: Dobrá. Nastuduji si přesně znění a zkusím to uplatnit v konečném návrhu.
Stephen Warren říká: Posléze jsem chtěl ještě mezi nás Kongresmany navrhnout jednu věc, jelikož poprvé máme plný Ústavní počet Kongresmanů, předpokládám, že však návrh nebude moc populární.
Stephen Warren říká: Ale týká se to redukcí volebních okrsků. Cíl je jediný a to zajistit lepší politickou soutěž. Má to samozřejmě i negativa, ale hlavní pozitivum je to, že by se Kongresmané museli více snažit pokud -
Stephen Warren říká: By chtěli obhájit svůj mandát.
Stephen Warren říká: Do Kongresu by se tedy nedostali Kongresmané, kteří si sem chodí své období "odhlasovat" a prosedět.
Stephen Warren říká: Jaký na to máte názor.
James Harrington říká: Zní to fajn a jak moc redukovat by jste si to představoval ?
Stephen Warren říká: To je právě na delší diskuzi, protože to poslední co bych chtěl je, aby byla ohrožená ústava minimálním počtem Kongresmanů, kteří ji zaštitují.
Stephen Warren říká: Taktéž je tu další háček a to je ten, že aktuálně je nejvyšším soudem stanovana hranice na 10 Kongresmanů, což by se muselo změnit před přijetím takové úpravy.
Blazena Divoka říká: Jsem naprosto PRO! Toto je dlouhodobý problém, který jsem začla řešit i já, po mém nástupu do Kongresu, novelou zákona o Kongresu.
Stephen Warren říká: Bohužel nevím, jaký by byl názor předsedy nejvyššího soudu na takovou věc a jestli by byl vůbec pro něco takového.
Stephen Warren říká: Proto se zatím ptám pouze teoreticky. Samozřejmě je to běh na dlouhou trať, jelikož i jediný hlas proti, nebo zdržel se by automaticky vyústil v nepřijetí návrhu.
Stephen Warren říká: Ptám se tedy, je někdo vyloženě proti tomuto návrhu?
Kira Baykov říká: Ja si s vaším návrhom dovoľujem nesúhlasiť. To by ste chceli mať v kongresu 5 ľudí? Väčší počet ľudí je lepší, lebo si viete vypočuť rôzne návrhy napríklad.
Stephen Warren říká: No, nechtěli by jsme v kongresu lidi, kteří sem chodí bez volebního programu a celé období nic nedělají, nic neprosazují.
Kira Baykov říká: Takže mňa napríklad beriete ako niekoho, kto nemá nič ponúknuť pre občanov alebo vás, len za to že som nedala volebný proram?
Stephen Warren říká: No, když už jste zmínila sebe, tak čemu přisuzujete svůj volební úspěch. Proč vás lidé volili když Vás absolutně neznali, nevěděli co zde plánujete dělat?
Kira Baykov říká: Bohužail neviem vám povedať, to by som si musela nájsť každého môjho voliča a opýtať sa a potom by som vám to všetko doniesla. Neviem ako vy, ale ja chodím medzi ľudí a rozprávam sa s nimi. Tak mi dala hlas možno preto?
Stephen Warren říká: A co jste těmto lidem povídala tedy?
Kira Baykov říká: Mala som vám naše osobné rozhovory nahrávať? Neviem ako vy, ale ja sa ľudmi bavím ľudsky, než by som im trepala veci do hlavy aby ma volili. Volili ma s čisto svojho záujmu.
James Harrington říká: To byla podle mě normalní otázka co jste lidem říkala a jaký jste třeba měla program.
James Harrington říká: To bylo na mě ,
Stephen Warren říká: Tak snad víte o čem jste s nimi hovořila a pamatujete si to, nějak jste je musela přesvědčit.
Wilhelm Schultz mluví na James Harrington: Nie, nie, pardon.
Kira Baykov říká: Keď teta chcete vedieť o čom, bavila som sa s nimi o návrhoch pána Reeda. A bavila som sa s nimi o tom v terénu. Tak asi sa im na tom niečo páčilo,keď tu s pánom reedom sedíme.
James Harrington říká: Mohu dotaz platí stále pravidlo že máme čast 5 minut na to změnit svůj hlas ve hlasovovaní ?
Wilhelm Schultz říká: Samozrejme.
Stephen Warren říká: Takže Vás lidé volili, jelikož jste se s nimi setkala a bavila jste se s nimi lidsky o návrzích pana Reeda. Dobrá, jsem zvědav jaké návrhy nám toto období mimo podpory kolegy Reeda předložíte.
Kira Baykov říká: Ak narážate na to že máte pocit že tu sedím neoprávnene, tak to riešetie oficiálnou cestou.
Stephen Warren říká: To jsem nikdy neřekl slečno Baykov.
Stephen Warren říká: Nemám další návrhy.
Wilhelm Schultz říká: Dobre, môj verejný program ste možno videli, ak nie tak ho v rýchlosti prejdeme. Ako prvé, som za to, aby sa zvýšil plat členov IZC, DOCARu a pracovnikov súdoch.
Wilhelm Schultz říká: Z jednoduchého dôvodu. Ich platy sú nastavené z pred niekoľkých rokov, kedy sa celá ekonomika posunula dopredu len platy zostali rovnaké.
Wilhelm Schultz říká: Pracovnícu súdu by mali byť aspoň v mojich očiac osoby, ktoré zarábajú najviac už len z toho dôvodu, aby sa predišlo korupčním kauzám. Ak nejaký sudca dostane pár korun výplatu, a potom mu niekto ponúkne pri nejakom
Wilhelm Schultz říká: Jednaní pár milionov. Obávam sa výsledku.
Wilhelm Schultz mluví na Stephen Warren: Čo môžete určite potvrdiť aj vy sám, plat sudcu ste dostával.
Wilhelm Schultz říká: K IZS asi nemusím nič viac dodávať, sú to ľudia, ktorí sú denne v teréne a zachraňujú nás, mali by sme sa im odvďačiť aspoň takto.
Wilhelm Schultz říká: DOCAR deto, drží za stenami to najhoršie, čo sa tu nachádza. Tento bod ešte prediskutujem so súdcom, či tam nie je nejaký stret záujmu vzhľadom na moju spojitosť s DOCAR.
Blazena Divoka říká: Zatím se nevyjádřím.
Wilhelm Schultz říká: Niekto nejaké pripomienky ešte k tomto bodu?
Stephen Warren říká: Prozatím připomínky nemám, jen zmíním, že bych nerad vzbuzoval nedůvěru v naší justici, takže zvyšovat plat z důvodu toho, aby soudce byl neuplatitelný..
William Reed říká: Souhlasím s panem schultzem každopádně případného hlasování se zdržím z důvodu že u DOCARU pracuji
Stephen Warren říká: To mi příjde jako velmi křehký led.
Wilhelm Schultz říká: No to áno, samozrejme to nie je jediná vec, prečo si myslím, že by mali byť viac ocenený.
Wilhelm Schultz říká: Ale určite je to jeden z bodov, ktoré stoja za zvážanie.
Stephen Warren říká: Rozumím.
Wilhelm Schultz říká: Fajn, druhý bod je zvyšenie platov nás, kongresmanov. Myslím si, že tých 5 tisíc aspoň mne nestačí ani na to, aby som zaplatil daň a povinné ručenia. Nie to ešte nejaký vyšši štandart.
Wilhelm Schultz říká: Poznámka, že do kongresu ideme kvôlu ľuďom a nie peniazom je zcestná. Samozrejme že tu nie sme pre tých smiešných 5 tisíc, ale určite by bolo nejaké zvýšene prijateľné.
Wilhelm Schultz říká: Tam však je jedno veľké ALE.
Wilhelm Schultz říká: A to je neaktivita niektoryćh členov.
James Harrington říká: Nerad bych aby poté chodily do kongresu jen kvůli obnosu.
Wilhelm Schultz říká: Áno, o tom idem hovoriť.
Wilhelm Schultz říká: Keďže nie je fér, aby jeden kongresman dostal 5 tisíc za to, že za mesaic vyriešil podstatné veci, ako už novely zákonov, prišiel možno s novým zákonom, riešil koncesie a ďalší, ktorý nenapíše ani jedno slovo, nepohne prstom dostan
Wilhelm Schultz říká: Tisíc taktiež.
Wilhelm Schultz říká: Len je otázka, ako niečo také regulovať?
Stephen Warren říká: Já bych věděl.
James Harrington říká: Je providitelné aby kongresman dostal od předsedy přidelený ukol a pokud ho nesplní tak by mohlo se vznést hlasovaní o jeho vyločení ?
James Harrington říká: Myslím co se týče koncesí.
James Harrington říká: A odpovědí na podněty.
James Harrington říká: Když nebude navrhnovat žadný zákon tak to ať si zodpoví před voliči
Stephen Warren říká: Já si bohužel nemyslím, že můžeme reálně přizpůsobit plat Kongresmana vůči jeho aktivitě.
Wilhelm Schultz říká: V poriadku, toto téma presunieme do aplikácie kde to preberieme aj so zvyšokm. Ja sa pokúsím prísť na nejaké riešenie.
Stephen Warren říká: Jak jsem již avizoval předtím na počet mandátů, tak by to bylo dalším řešením na tuto otázku, bohužel nejspíš nemá ani smysl jej toto období diskutovat.
Blazena Divoka říká: Rovnou předpokládám, že slečna/paní Bennett bude proti.
Stephen Warren říká: Dobrá připomínka.
Wilhelm Schultz říká: Následne by som bol rád, ak by sa do problematiky našeho štátu zapájala IZS. Vypočuť si aj ich návrhy, prípadne zistiť, či oni niečo nepotrebujú. Už si ani nepamätám, kedy by som videl, že sa niekto z kongresu
Wilhelm Schultz říká: Pýtal IZS zložšiek, či náhodou niečo nepotrebujú. Kým oni neprišli s tým, že niečo potrebuju, neštekol po nich ani pes.
Wilhelm Schultz říká: Toto by som chcel v tomto období zmeniť. Viac sa zaujímať o niekoho, koho potrebujeme na fungovanie štátu viac ako soľ.
Stephen Warren říká: To rozhodně podpořím.
Wilhelm Schultz říká: Potom tam máme ten trestný zákonník, ktorý sme s pánom Warrenom už preberali. Možno sme prišli aj na riešenie. To uvidíme až to dáme do nejakej finálnej verize.
Wilhelm Schultz říká: A ako posledné mám rozpracovaný návrh ohľadom zákonu o kongrese, ktorý vám predstavím zajtra. Dnes na to už nemám čas ho dokončiť.
Wilhelm Schultz říká: Z mojej strany to je momentálne všetko. Niekto nejaké pripomineky, poznatky? 
Stephen Warren říká: Nikoliv.
Kira Baykov říká: Nemám
Blazena Divoka říká: Ne.
William Reed říká: Nikoliv
Wilhelm Schultz říká: V poriadku, chcete si dať kratšiu pauzu predtým, ako prejdeme na tretí bod programu schôdze, a prejdeme si žiadosti a otázky od verejnosti?
James Harrington říká: Bohužel budu muset běžet mám ještě nějaké povinnosti v nemocnici tak se nezlobte.
Clement Jourdain říká: Já bych se obešel klidně i bez pauzy.
Blazena Divoka říká: Taktéž.
Kira Baykov říká: Taktiež
Wilhelm Schultz říká: DObre
William Reed říká: Také
Wilhelm Schultz říká: Dobre, toto by mal byť teda štvrtý, nie tretí bod programu.
Wilhelm Schultz říká: Ak neikto z prítomných má otázky či nejakú židosť, prosím.
Wilhelm Schultz říká: Vstupte prosím.
Claude Carson říká: Dobrý večer.
William Reed říká: Dobrý večer
Blazena Divoka říká: Dobrý večer.
Stephen Warren říká: Dobrý večer.
Clement Jourdain říká: Dobrý večer.
Kira Baykov říká: Dobrý večer
Claude Carson říká: Jmenuji se Claude Carson, novinář Red County News a měl bych na každého z vás pár otázek.
James Harrington říká: Díky
Claude Carson říká: Navázal bych na kongresmana Schultze a vzal to postupně od pana Jourdaina až po pana Harringtona.
James Harrington mluví na Claude Carson: Bohužel musím jít do nemocnice mám tam nějaké povinnosti. V případě dotazů mi je klidně můžete poslat na post James.Harrington@post.ic
James Harrington říká: Přeji vám všem hezký zbytek večera.
Claude Carson říká: Očekávejte, že vám je zašlu, mějte se.
Stephen Warren říká: Já jestli mohu poprosit.
Stephen Warren říká: Taktéž mám ještě nějaké řešení po schůzi, tak pokud by to ostatním nevadilo, pokud by jste mohl začít u mě.
Stephen Warren říká: Posléze bych se taktéž odebral pryč.
Claude Carson říká: Určitě.
Claude Carson říká: Předem chci všem kongresmanům pogratulovat ke znovuzvolení, či k prvním získání křesla zde.
Claude Carson říká: Pane Warrene, jste bývalý soudce, znamená to, že vám nestačí rozhodovat o lidech, ale už chcete rozhodovat za ně?
Stephen Warren říká: Dá se tomu tak říct. Do Kongresu jsem šel původně hlavně z důvodu opravy legislativy. Za své období na Vrchním soudě jsem vypozoroval několik nesrovnalostí v zákoně, které se chystám opravovat.
Stephen Warren říká: Nebo novelizovat, na tomto úkolu jsem začal i minulé období, kdy už se mi pár těchto zákonů podařilo upravit.
Claude Carson říká: Tudíž jste věděl, že je legislativa plná děr, ale napříč tomu jste s její pomocí rozhodoval o osudech lidí. Přejdeme k další otázce.
Claude Carson říká: Na kolik chcete zredukovat počet kongresmanů?
Stephen Warren říká: Abych reagoval na Váš komentář. To je práce soudce, rozhodovat podle platné legislativy. Díry v zákoně náleží zákonodárcům. Co se týče Vaší druhé otázky, tak jsem přemýšlel o počtu 8 nebo 6 Kongresmanů.
Stephen Warren říká: Vzhledem k průměrnému počtu kandidátů za minulá období by jsme zajistili přísnější politickou soutěž.
Claude Carson říká: Mohl jste rezignovat na funkci soudce, což jste učinil až později. Vámi založená strana má být reakce na Komunistickou stranu?
Stephen Warren říká: Nemá to být přímá reakce. Jen je zde obecná absence politických hnutí. Chtěl jsem to tedy takto nějak doplnit. Nejedná se o útok na jiná politická hnutí.
Claude Carson říká: Vaše strana Horizont prosazuje "hlubší změnu fungování Kongresu", znamená to, že už dopředu nevěříte jeho demokratické podobě?
Stephen Warren říká: Prosazuji to o čem jsem zde dnes hovořil, tedy to, aby sem Kongresmané nepřicházeli svá období odsedět a zároveň nepodkládali občanům nic z toho, co zde hodlají prosazovat.
Stephen Warren říká: Demokratické formě věřím a neplánuji jí měnit ve způsobu jejího fungování.
Claude Carson říká: Děkuji doktore Warrene.
Claude Carson říká: Pane Jourdain, když jste neměl odvahu zveřejnit svůj program, proč jste měl odvahu kandidovat?
Stephen Warren říká: Já taktéž děkuji. Omluvte mě tedy kolegové, dám se na odchod. Příjemný zbytek večera.
Wilhelm Schultz říká: Majte sa.
William Reed říká: Mějte se
Kira Baykov říká: Majte sa
Blazena Divoka říká: Na shledanou
Stephen Warren říká: Nashledanou.
Steve Zayas říká: Na shledanou
George Wimar Fitzler říká: Nashle.
Clement Jourdain říká: Již dlouho s paní Divokou spolupracuji. Již od června společně spolupracujeme, ale teprve až v září jsem se odhodlal do toho dát něco víc, protože jsem si uvědomil, jak důležitá strana KSSA v kongresu je.
Clement Jourdain říká: A když jsem zde dorazil, hned první den jsem byl krutě napaden místními gengstry. Opravdu mám zde silný problém s těmito kriminalisty.
Claude Carson říká: Neodpověděl jste mi na otázku. Nezdá se vám, že volič, který vás volil vlastně netušil koho volí a že jste toho zneužil?
Clement Jourdain říká: Je zjevné, že je potřeba udělat na ulicích pořádek, tudíž potřebujeme zvýšit policii plat, ať je tady těch policistů více!
Claude Carson říká: Mohl by jste mi prosím odpovědět na otázku?
Clement Jourdain říká: Vše zveřejňoval pan Dragic na svých sociálních sítích. Kdo chtěl, mohl si to pročíst.
Claude Carson říká: A jak má občan vědět, že program pana Dragice je i váš program?
Claude Carson říká: Na svém Iris profilu nemáte ani zmínku o tom, že jste člen KSSA.
Blazena Divoka říká: Mohu vstoupit?
Claude Carson říká: A ani jste naší redakci nezaslal svůj volební program.
Clement Jourdain říká: Byl jsem tam zmíněn. Nemluvě o tom, že i paní Divoká mě zmiňovala na mnoha inzerátech.
Claude Carson říká: Paní Divoká, budete mít prostor.
Claude Carson říká: Stále mi to přijde vcelku dost nečestné a působí to na mě, že jste v politickém souboji projevil minimální snahu, alespoň veřejně.
Claude Carson říká: Co mě však zarazilo, byl váš návrh na důchodový systém.
Claude Carson říká: Dle čeho se bude určovat důchod, od kolika let, z čeho to budete financovat?
Clement Jourdain říká: Určitě jsem snahu projevil. Musíme ale řešit sociální problémy, a těch je tady mnoho!!
Claude Carson říká: Vlastně jste tu plácnul návrh, ale bez jakékoli podpory.
Claude Carson říká: Obdobný styl, jaký se vyskytuje při volebních debatách v hospodě.
Clement Jourdain říká: Důchod bych zavedl od věku 67 let a tím vyrovnal příležitosti všem lidem v důchodovém věku. Peníze se dají získat mnoha způsoby, třeba zrušíme peníze kongresmanům - rozdáme je mezi lidi!!!
Clement Jourdain říká: Myslíte si, že za sezení na zadku zde potřebujeme peníze! Já jsem tu pro lidi! Ne pro peníze!
Claude Carson říká: Pane Jourdain, věřím, že v dnešní společnosti dokážeme své politické názory šířit i v klidném tónu a s respektem.
Claude Carson říká: Měl jsem další otázky, ale s vaším přístupem postrádají jakýkoli smysl.
Clement Jourdain říká: Myslím, že všichni voliči komunistické strany respektují demokratické volby.
Claude Carson říká: Paní Divoká, kolik období budete ještě opakovatstejné fráze o tradiční rodině?
Blazena Divoka říká: Minimálně do doby, než toho opravdu docílíme.
Claude Carson říká: Mluvíte o zrušení, nebo snížení poplatků za léčbu. Kdo jí zaplatí? Nebo spíše, kde uberete, ať pokryjete lékařskou péči?
Claude Carson říká: Neočekáváte, že lékaři a zachranáři budou pracovat jen za dobré pocity.
Blazena Divoka říká: Před přibližně dvěmi roky se taktéž neplatila, nevidím v tom problém. Lékaří a doktoři rozhodně nebudou pracovat za dobrý pocit. Dle tabulek dostávají až 40 tisíc na hodinu pokud se nemýlím.
Claude Carson říká: A kde na to vezmete?
Claude Carson říká: Kde uberete, nebo kde zvýšíte daňové zatížení, aby jste pokryla lékařskou péči?
Claude Carson říká: Jinak mi to přijde spíše jako sentiment, než řešení.
Blazena Divoka říká: Kde se na to bralo před dvěmi roky? Nezaznamenala jsem nikde žádné navýšení výdajů do něčeho jiného..
Claude Carson říká: Ale já se neptal na stav tehdá.
Blazena Divoka říká: Ten s tím souvidí
Claude Carson říká: Já jsem vám položil, dle mého názoru, jasnou otázku.
Claude Carson říká: Kde vezmete na to, aby jste nyní pokryla zcela bezplatnou zdravotní péči?
Blazena Divoka říká: Jelikož od té doby se nic nezměnilo až na to, že lidi platí čím dál tím víc za věci, které byly dříve bezplatné.
Claude Carson říká: Prosím stručnou a přímou odpověď.
Blazena Divoka říká: Odpověděla jsem vám již.
Claude Carson říká: Mno.. jsem vcelku rád, že se do kongresu nedostal váš kolega pan Dragic.
Claude Carson říká: Jinak by série otázek vypadala asi stejně.
Claude Carson říká: Slečno Baykov, pane Reede.
Claude Carson říká: Pokud se nepletu, tak oba zastupujete stejné názory, né-li stejný volební program.
Claude Carson říká: Je to tak?
Kira Baykov říká: Je tomu tak
William Reed říká: Ano
Blazena Divoka říká: Váš názor, omluvte mne, budu nucena odejít. Ráno mám schůzky s občany, kteří jsou pro náš národ důležití a je nutno jim naslouchat. Krásný večer.
Claude Carson říká: Dobrá, jste zcela novými tvářemi politické scény, co přisuzujete svému úspěchu?
Blazena Divoka říká: Na shledanou
Wilhelm Schultz říká: Majte sa madam Divoká.
Kira Baykov říká: Ak by som mohla za seba, tak viem s ľudmi konať tak ako to je. Komunikujeme otvorene, tak sa to ľudom páčilo a teraz tu sedíme.
Kira Baykov říká: S ľudmi sme sa nebavili len o politike, ale aj o normálnych veciach. Ako to ide v živote.
William Reed říká: Myslím si že svého úspěchu jsme dosáhli především otevřenou komunikací na sociálních sítích každopádně raději chodím mezi lidi mimo sociální sítě kde se lidí ptáme na jejich názory
Claude Carson říká: Otázky budou mířené na vás oba. Váš program zní jako scénář k pohřební komedii - smrt, alkohol a exekuce.
Claude Carson říká: To je vaše vize pro San Andreas?
William Reed říká: Vize to není ale jsou to věci které jsme probírali s občanami a jsou to věci které chcou samotní občané možná to zní jaksi směšně ale ve státě je dost lidí kteří pohřešují své rodinné příslušníky každopádně dosavadní
William Reed říká: Zákony fungují ve stylu není tělo není dědické řízení
Claude Carson říká: Dobrá, řekněme, že si nabrnknu velmi bohatou slečnu, vezmu si jí a poté jí pošlu na dovolenou.
Claude Carson říká: Není těla, ale budu chtít dědické řízení.
Claude Carson říká: Nezlobte se na mě, ale celý váš program se točí jen kolem smrti, exekucí a zvýšení daně na alkohol.
Claude Carson říká: Nepřednesli jste nic co by opravdu zlepšilo život všem občanům.
William Reed říká: Novela bude samozdřejmě ošetřena, budou tam jisté podmínky a kritéria
William Reed říká: I tak nás občané volili vy říkáte že jsme nepřinesli nic každopádně i tak nás lidé volili přesně kvůli tomuto tématu já to dělám pro občany kteří o toto téma opravdu zájem měli a projevili ho svým hlasem
Claude Carson říká: Dobrá.. Tak snad své sliby dodržíte a přinesete alespoň funkční novelu, která se pak nebude muset opravovat dalšího půl roku.
Claude Carson říká: Jak je to zvykem.
William Reed říká: V to doufáme také a uděláme pro to vše co bude v našich silách proto si také dáváme s touto novelou na čas
Claude Carson říká: Tak snad to stihnete.. Děkuji. Pane Schultz, přejdeme k vám.
Claude Carson říká: Zmínil jste navýšení peněz soudním zaměstnancům, s tím souhlasím.. Přeci jen pan Siera byl taktéž zaměstnancem soudům a jak to dopadlo..
Claude Carson říká: Kde však vezmete na zvýšení platu všem složkám státního aparátu?
Wilhelm Schultz říká: Myslím si, že štát disponuje dostatočným obnosom obnosom financii z daní. Takže si nemyslím, že zvýšenie pár ľuďom o niekoľko tisíc by bolo nejak finančné zaťaženie. Raz sme to v kongrese riešili a štát San Andreas
Wilhelm Schultz říká: By mal mať kapitál vysoký v niekoľko miliardách, takže si nemyslím, že by to mal byť nejaký problém.
Claude Carson říká: Dobrá.. Jak jistě víme, tak Kongres je v poslední době automat na koncese.
Claude Carson říká: Ale například o předsedovi Nejvyššího soudu se debatovalo několik měsíců.
Claude Carson říká: A plot nad věznicí je stále tak na půl na stole a v šuplíku.
Claude Carson říká: Myslíte si, že tento měsíc s tím již něco uděláte?
Wilhelm Schultz říká: Ten plot nad väznicou je ako osie hniezdo.. Bohužiaľ sa nám niekoľko mesiacov nepodarilo nájsť firmu, ktorá by bola schopná takúto výstavu uskotočniť. Pokaiľ viem, tak sa ozvala len jedna firma ktorá potom prestala komunikovať.
Wilhelm Schultz říká: Preto sme sa zhodli na tom, že na takúto výstavbu si zoženieme firmu zo zahraničia, ktorá celú výstavbu prevedie.
Claude Carson říká: Dobrá, děkuji. Jak se stavíte k novele 260/0?
Wilhelm Schultz říká: Myslíte novelu, ktorá bola najvyšším súdom zrušená?
Claude Carson říká: Chci znát váš názor na její obsah, nikoli na její stav.
Claude Carson říká: A pokud se nepletu, tak o této novele se ani nehlasovali. Nejsem si jist, zda byla zrušena, či nikoli.
Wilhelm Schultz říká: No to ja tiež nie práve, musím si to prejsť. Nepoznám každú novelu naspamäť. Ale čo pozerám, je to novela ktorá chce akýmsi spôsobom potlačiť komunistické črty.
Wilhelm Schultz říká: Aký na to mám názor? Vzhľadom na to, že sa do kongresu dostávajú členovia, ktorý verejne podporujú túto ideologiu, tak je tu ešte dosť ľudí, ktorý by boli za takýto režim. Ja si ale nemyslím, že komnizmus by v sa v dnešnom storoč
Wilhelm Schultz říká: Mal nachádza´t.
Claude Carson říká: Je tedy možné, že o této novele budete hlasovat?
Wilhelm Schultz říká: Tú novelu si preštudujem, zistím, prečo sa o tom nehlasovalo a ak tam nebude nejaký problém tak to určite bude téma, ktorú preberieme v kongrese.
Claude Carson říká: Děkuji.
Claude Carson říká: Děkuji vám za vaše odpovědi a za vámi věnovaný čas. Z mé strany je to vše.
Wilhelm Schultz říká: Ďakujeme taktiež.
Claude Carson říká: Mějte se.
Wilhelm Schultz říká: Majte sa.
Kira Baykov říká: Majte sa
William Reed říká: Mějte se
Wilhelm Schultz říká: Má ešte niekto z pritomných nejaké otázky či žiadosti? 
Steve Zayas říká: Na přítomné ne, díky
Arianna Schultz říká: Nie
Wilhelm Schultz říká: V poriadku, takže si zhrnieme to, čo sme si dneska prešli.
Wilhelm Schultz říká: Hlasovali sme o predsedovy kongresu. Následne o predsedovy disciplinárneho vyboru. Prešli návrhy zo strany kongresmanov a následne zo strany pritomných občanov.
Wilhelm Schultz říká: Máte ešte niekto nejaké poznámky či poznatky?
Kira Baykov říká: Za mňa nie
William Reed říká: Nikoliv.
Wilhelm Schultz říká: Dobre, tak týmto ukončujem zasdajúcu schôdzu za obdobie oktouber.

Wilhelm Schultz
predseda Kongresu San Andreas