Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Jak udělat vlastní DEV Server(🚗)

Nikosko

Hráč

43
včera v 22:59, naposledy upraveno dnes v 00:01 uživatelem Nikosko

Zdar jak sviňa, nedávno jsem si projížděl LeoSight discord a zahlédl jsem, že Rataje tíží zapínání dev serveru skrze vaše blueprinty. Čemuž naprosto rozumím, co si budeme, čekat na Pepu, který dělá blueprint už 6 hodin a ještě k tomu ho ani nakonec nezaplatí je crazy. Jelikož jsem se nějak zajímal o programování v MTA / LUA, tak mě napadlo udělat pro vás návod, jak udělat vlastní dev server, kde si budete moci stejně jako na Skimo dev serveru udělat vlastní handling

Co na to budeme potřebovat:

Visual studio code - Radši si ho nainstalujte, kdyby byla potřeba úprava nějakého kódu, ale neměla by😁

Moje složka - Zde v mé složce se nachází potřebné soubory, které budeme potřebovat na provoz našeho serveru - Spawn hráče, spawn vozidla, hedit a modely vozidel ze skima pro stejné prostředí jak na Skimu

Krok za krokem:

Nejdříve si budeme muset najít umístění naší hry MTA San Andreas. Mně třeba stačí jen jít na plochu, najít MTA San Andreas kliknou pravým na ikonku a dát "otevřít umístění souboru".

Poté se nám otevře toto okno:

Následně klikneme na server -> mods -> deathmatch -> resources.

Měli bychom se dostat někam sem:

Zde odstraníme [gamemodes], [gameplay], [managers] a [web] - Záloha souborů je čistě na vás! 

admin a editor se nechávají kvůli admin panelu a mapeditoru v MTA.

Poté, co smažeme soubory, tak přichází na řadu má složka, kterou jste si určitě extrahovali. Poté soubory vložíme do složky resources.

Mělo by to vypadat nějak takto:

Pokud máme vše jako na obrázku, tak se můžeme vrátit do složky deathmatch.

Abychom nemuseli všechno zapínat přes konzoli, tak si uděláme fintičku na automatické zapínání scriptů.

Klikneme na editor/mtaserver.conf a otevřete si ho nejlépe v Notepadu, poté sjedeme úplně dolů.

Až uvidíme něco takového, tak přidáme poslední 4 řádky viz obrázek:

Poté si hlavně uložíme upravený soubor, aby se vše zapsalo a fungovalo, jak má.

Jestli máme vše hotové tak už nám jen zbývá zapnout náš server.

Posuneme se až do složky server.

server <- mods <- deathmatch 

Měli bychom se dostat někam sem:

Klikneme na MTA Server a měla by na nás vyskočit konzole, kde se nám bude vše zapínat. Po úspěšném zapnutí by nám měla konzole vypsat něco jako "Server started and is ready to accept connections!"

Konečně zapneme MTA San Andreas a půjdeme na server browser (prohlížeč serverů) -> local (lokální) a měli bychom vidět jeden server a to náš! 

A dáme připojit!!!

Jestli jsme vše dobře nastavili, tak se spawnem v Montgomery za bytovkou.

Příkazy:

/veh a ID vozidla - ID

Aby jsme zjistil ID například Nissanu 350Z, tak si ho najdeme v seznamu vozidel, poté klikneme pravým na obrázek vozidla a dáme "otevřít obrázek v novém panelu" a koukne na nás toto:

My si vezmeme vždy to číslo, Nissan 350Z má ID 558. Konečný výsledek ve hře bude vypadat /veh 558

/hedit - nám dá možnost vytvářet handling na vaše vozidlo! Takže už můžeme začít vytvářet náš vysněný handlig blueprint!

Doufám, že jsem někomu aspoň pomohl. Tímto návodem se nesnažím někomu napomáhat k vytváření vlastního konkurenčního serveru nebo podobné věci. Všechny modely, které jsou v mé složce, jsem pořídil ze Skima, takže díky Rataji!

Peacou out Nikosko😎