Curriculum Vitae
Osobní údaje
Jméno: Yakiv Volodymyrovych Dobrovolskyi
Datum narození: 5. 8. 1999
Místo narození: Radyvyliv, Rivnenská oblast, Ukrajina
Kontakt: 501-900 | yakiv.dobrovolskyi@post.ic
Vzdělání
2024 – současnost – Univerzita Las Venturas
Obor Požární ochrana a bezpečnost, studováno dálkově, očekávané ukončení v roce 2028.
2006–2017 - Serednja zahalnoosvitnja škola № 98, vul. Kyryla Tryljovskoho 12, misto Lviv
Spojená základní a střední škola, obecné vzdělání.
Pracovní zkušenosti
2024 – současnost – Hasičský záchranný sbor San Andreas, VS Montgomery
Hodnost nadpraporčík, lektor jednotky VPP
2019 – 2022 – Státní služba Ukrajiny pro mimořádné situace, m. Enerhodar, Záporožská oblast.
Práce hasiče v rámci oddílu protipožární ochrany zmíněné instituce
2017 – 2019 – Ozbrojené síly Ukrajiny, Záporožská oblast
Povinný základní vojenský výcvik
Jazykové znalosti
Ukrajinský jazyk: rodilý mluvčí
Polský jazyk: pokročilý
Český jazyk: pokročilý
Ruský jazyk: mírně pokročilý, pasivní znalost
Kurzy a odborné znalosti
Basic Life Support
Kurz VPP
Kurz CHTJ
Kurz PJ
Řidičské průkazy A, B, C
Zbrojní průkaz T1
Pilotní licence ARC, AGC, SER, Typerating Dodo
Manažérský kurz
Dovednosti
Komunikační dovednosti
Organizační schopnosti
Práce ve stresu
Adaptabilita
Motivační dopis
Vážení členové výběrové komise,
rád bych se zúčastnil výběrového řízení na post majora Hasičského záchranného sboru. V tomto sboru, na výjezdové stanici Montgomery působím již necelé dva roky, od roku 2024. Za tu dobu jsem se vypracoval na hodnost nadpraporčíka a zástupce velitele jednotky VPP. O post majora se navzdory svému relativně mladému věku ucházím z důvodu rezignace většiny důstojnického sboru a obavám z možného rozpadu jeho struktur, který bych rád zvrátil.
Za několik let práce v hasičských sborech jak v této zemi, tak i v mé rodné zemi, jsem nabral mnoho odborných zkušeností. Jsem členem potápěčské a chemicko-technické jednotky a také lektorem jednotky vyšetřovatelů příčin požárů. Třebaže můj profesní rozvoj přibližně na dva a půl roku poznamenala válka v mé rodné zemi, naučil jsem se i v tomto období cenným dovednostem, mezi které patří i práce pod stresem. Mnohokrát jsem zde v San Andreas velel výjezdu, mimo jiné jsem byl jedním z velitelů jednotek zasahujících při nedávném zemětřesení. Kromě toho jsem absolvoval manažérský kurz. Mám tudíž zkušenost s řízením týmu a sám o sobě bych řekl, že disponuji obstojnými komunikačními schopnostmi.
Jako případný nový major HZS bych se rád zaměřil na problémy se zajištěním výcviku pro rotné – zejména nedostatek aktivních FTO, což může být demotivujícím prvkem pro případné nové uchazeče. Teprvé poté je možné soustředit úsilí na další rozvoj samotného HZS. Chci například všem členům sboru zajistit patřičné výcviky a přípravu sboru na mimořádné situace, jakou bylo například nedávné zemětřesení, a také nejmodernější metody i techniku. Rovněž je mou prioritou posílení kontaktu sboru s veřejností, prostřednictvím sociálních sítí, přehlídek techniky či jiných veřejných akcí pořádaných HZS.
Předem děkuji za čas vynaložený čtením mé přihlášky.
S pozdravem
nprap. Yakiv Dobrovolskyi
Curriculum Vitae
Osobní údaje
Jméno: Yakiv Volodymyrovych Dobrovolskyi
Datum narození: 5. 8. 1999
Místo narození: Radyvyliv, Rivnenská oblast, Ukrajina
Kontakt: 501-900 | yakiv.dobrovolskyi@post.ic
Vzdělání
2024 – současnost – Univerzita Las Venturas
Obor Požární ochrana a bezpečnost, studováno dálkově, očekávané ukončení v roce 2028.
2006–2017 - Serednja zahalnoosvitnja škola № 98, vul. Kyryla Tryljovskoho 12, misto Lviv
Spojená základní a střední škola, obecné vzdělání.
Pracovní zkušenosti
2024 – současnost – Hasičský záchranný sbor San Andreas, VS Montgomery
Hodnost nadpraporčík, lektor jednotky VPP
2019 – 2022 – Státní služba Ukrajiny pro mimořádné situace, m. Enerhodar, Záporožská oblast.
Práce hasiče v rámci oddílu protipožární ochrany zmíněné instituce
2017 – 2019 – Ozbrojené síly Ukrajiny, Záporožská oblast
Povinný základní vojenský výcvik
Jazykové znalosti
Ukrajinský jazyk: rodilý mluvčí
Polský jazyk: pokročilý
Český jazyk: pokročilý
Ruský jazyk: mírně pokročilý, pasivní znalost
Kurzy a odborné znalosti
Basic Life Support
Kurz VPP
Kurz CHTJ
Kurz PJ
Řidičské průkazy A, B, C
Zbrojní průkaz T1
Pilotní licence ARC, AGC, SER, Typerating Dodo
Manažérský kurz
Dovednosti
Komunikační dovednosti
Organizační schopnosti
Práce ve stresu
Adaptabilita
Motivační dopis
Vážení členové výběrové komise,
rád bych se zúčastnil výběrového řízení na post majora Hasičského záchranného sboru. V tomto sboru, na výjezdové stanici Montgomery působím již necelé dva roky, od roku 2024. Za tu dobu jsem se vypracoval na hodnost nadpraporčíka a zástupce velitele jednotky VPP. O post majora se navzdory svému relativně mladému věku ucházím z důvodu rezignace většiny důstojnického sboru a obavám z možného rozpadu jeho struktur, který bych rád zvrátil.
Za několik let práce v hasičských sborech jak v této zemi, tak i v mé rodné zemi, jsem nabral mnoho odborných zkušeností. Jsem členem potápěčské a chemicko-technické jednotky a také lektorem jednotky vyšetřovatelů příčin požárů. Třebaže můj profesní rozvoj přibližně na dva a půl roku poznamenala válka v mé rodné zemi, naučil jsem se i v tomto období cenným dovednostem, mezi které patří i práce pod stresem. Mnohokrát jsem zde v San Andreas velel výjezdu, mimo jiné jsem byl jedním z velitelů jednotek zasahujících při nedávném zemětřesení. Kromě toho jsem absolvoval manažérský kurz. Mám tudíž zkušenost s řízením týmu a sám o sobě bych řekl, že disponuji obstojnými komunikačními schopnostmi.
Jako případný nový major HZS bych se rád zaměřil na problémy se zajištěním výcviku pro rotné – zejména nedostatek aktivních FTO, což může být demotivujícím prvkem pro případné nové uchazeče. Teprvé poté je možné soustředit úsilí na další rozvoj samotného HZS. Chci například všem členům sboru zajistit patřičné výcviky a přípravu sboru na mimořádné situace, jakou bylo například nedávné zemětřesení, a také nejmodernější metody i techniku. Rovněž je mou prioritou posílení kontaktu sboru s veřejností, prostřednictvím sociálních sítí, přehlídek techniky či jiných veřejných akcí pořádaných HZS.
Předem děkuji za čas vynaložený čtením mé přihlášky.
S pozdravem
nprap. Yakiv Dobrovolskyi