Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[10/2020] Zákon o podnikání na kapitálovém trhu


29.11.2020 15:54, naposledy upraveno 29.11.2020 16:10 uživatelem Rataj

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS

Vrchní soud San Andreas


Zákon č. 10/2020

Zákon o podnikání na kapitálovém trhu

v platnosti od 30.11.2020


Článek 1 - Akciové společnosti

§1 Každá řádně registrovaná firma v San Andreas se může stát akciovou společností, nejedná-li se o státní podnik nebo neziskovou organizaci.

§2 Akciovou společnost nelze rozpustit, zrušit nebo převést na jinou obchodní společnost, dokud společnost nevykoupí zpět veškeré vydané akcie a neuhradí správní poplatek ve výši 250 000 Kč. Vyjímky stanoví §3.

§3 Akciová společnost může být zrušena Vrchním soudem San Andreas v případě vysokého zadlužení (to jest dluh vyšší, než 500 000 Kč směrem k vládě San Andreas). Její statky jsou pak rozprodány ve prospěch vlády San Andreas za účelem splacení daní, zbývající částka je užita na splacení dluhů věřitelům a pak proplacení výplat zaměstnancům společnosti.

§4 Výši uvolněných akcií stanoví sama společnost, může ji zvyšovat dle potřeby až do výše 100 %, snižovat může pouze doposud neprodaný podíl a to až do procenta odpovídajícímu počtu prodaných akcií.

§5 Provozní zisk akciových společností je transparentní a je veřejně k dispozici na internetových stránkách burzy cenných papírů San Andreas (burza.ic).

§6 Akciové společnosti mohou být pravidelně i nepravidelně kontrolovány a šetřeny v rámci finančních auditů vyhlášených Vrchním soudem San Andreas. Tyto audity může provádět sám soud, ale také Policie San Andreas, nebo nezávislé orgány vybrané a pověřené soudem k této činnosti.

§7 Akciové společnosti musí být transparentní se svými výdaji směrem k vlastníkům podílu a konkrétně je musí informovat:
a) Nejpozději 3 dny zpětně při jednorázovém výdaji přesahující 1 milion Kč, nejedná-li se o vyplacení podílu zisků v souladu s tímto zákonem.
b) Alespoň 1 hodinu před uskutečněním transakce přesahující 5 milionů Kč, nejedná-li se o vyplacení podílu zisků v souladu s tímto zákonem.
c) Alespoň 1 den před uzavřením smlouvy, která vytvoří společnosti pravidelný náklad ve prospěch jiné společnosti.

 

Článek 2 - Vlastnictví podílu akciové společnosti

§8 Fyzická nebo právnická osoba se stává vlastníkem podílu akciové společnosti zakoupením podílu od samotné akciové společnosti, který je uzavřen smlouvou a následně veden u burzy cenných papírů San Andreas.

§9 Fyzická nebo právnická osoba přichází o svůj podíl:
a) Prodejem svého podílu jiné fyzické nebo právnické osobě, nebo zpět akciové společnosti a to ve prospěch protistrany obchodu.
b) Úmrtím fyzické osoby, respektive prohlášením za mrtvého a to ve prospěch určený pozůstalostním řízením, nebo alternativně ve prospěch akciové společnosti.
c) Zánikem právnické osoby vlastnící podíl a to ve prospěch akciové společnosti.
d) Zánikem akciové společnosti poskytující podíl a to ve prospěch vlády San Andreas.
e) Nečinností nebo nezvěstností osoby přesahující 14 dní a to ve prospěch akciové společnosti.
f) Prokazatelným znehodnocením smlouvy nebo dokladu o vlastnictví podílu ze strany vlastníka podílu (nevztahuje se na odcizení, či ztrátu) a to ve prospěch akciové společnosti.
g) Odsouzením vlastníka podílu za trestný čin finanční povahy, jako například krácení daní a to ve prospěch vlády San Andreas.

 

Článek 3 - Vyplácení podílu ze zisku akciové společnosti

§10 Každý držitel akcií obdrží od akciové společnosti denně ve 21:00 podíl provozního zisku akciové společnosti za uplynulý den, odpovídající procentům vedených u burzy cenných papírů San Andreas, je-li daná akciová společnost za uplynulý den v zisku.

§11 Zisk z podílu přesahující částku 100 000 Kč u právě jedné akciové společnosti za jeden den je daněn 15% sazbou takzvané investiční daně.



Powered by LeoSight IFS
LT~20

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
pepekmornik

210Kč včera v 20:27

pepekmornik

210Kč včera v 20:26

Lliborflegr

100Kč včera v 15:30

Nejnovější uživatelé
vyhonek25

Registrován 25.4.2024

Ham201

Registrován 24.4.2024

bujdaCZ

Registrován 24.4.2024