Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Fear je nepřítel nás všech.

1 2



fuNNycek

Hráč

2
29.1.2021 14:26

Zdravím,

předem upozorňuji že tímto příspěvkem nechci nikoho nahlásit, nežádám o trest a s postupem policie a následky pro mojí postavu souhlasím. Pouze mě zajímá váš názor na danou věc. Proto jsem taky toto téma založil ve všeobecné diskuzi. Jaký je váš názor na FEAR policie? Bylo vše zaeRPeno a zahráno správně? Z celé RP akce přikládám video.

https://www.youtube.com/watch?v=thp2DPjhQgs

 

Jaucuko

Hráč

11
29.1.2021 14:40, naposledy upraveno 29.1.2021 14:41 uživatelem Jaucuko

Z pohledu PSAčka:

Měl si (mluvíme o Alexovi) počkat na felony stop a posily (které si ovšem přivolal). Co se týče toho vytažení zbraně, tady je problém, že by jsi v realitě nevytáhl zbraň z tý tašky okamžitě. Co se týče jeho vytažení zbraně, když si všimneš někdy v realitě někoho z policie, například PMJ nebo SPJ (kteří mají automatický zbraně), můžeš si všimnout způsobu jejich přenášení. Týhle věci jsem si všiml, když v Praze hlídkovala policie s armádou. Tam bylo krásně vidět, že oba měli automatickou zbraň, ale oba úplně jinak uchycenou. Je to zapříčiněno tím, že policie musí reagovat na vytažení zbraně okamžitě, protože nikdy neví kdy jí musí vytáhnout, oproti například armádě která když jde do střetu tak o tom ví a většinou už jdou se zbraní, proto mají například pouzdra s osobní zbraní na bocích a ne ve vestě jako to má armáda (bavíme se o hlídkových ne speciálních jednotkách).

Z pohledu hráče:
Víceméně ano, měl automatickou zbraň, která se zde ukázala jako jasná výhoda. 

Patryk

Hráč

24
29.1.2021 15:03, naposledy upraveno 29.1.2021 15:47 uživatelem Patryk

Z môjho pohľadu to je napísané rovno v pravidle

“Například když na vás někdo vytáhne zbraň a hlaveň vám namíří k hlavě a bude na vás řvát, ať si lehnete, tak by jste správně měli to zahrát tak, jako kdyby se to přihodilo v realitě.” - proste keď na teba osoba mieri neotočíš ša chrbtom a nenahodíš chicken running na 4 metre od osoby a potom sa na ňu otočíš (pričom celý čas na teba mierila aj keď si otočený chrbtom) vytiahneš hekler a urobíš z nej sitko. Či už sa jedná o člena o PSA alebo hocikoho iného..

Ďalej sa môžeme baviť o tom ťahani zbrane z tašky ale narozdiel od druhej strany si to aspoň zarpil no..

My opinion

29.1.2021 15:07

Na jednu stranu je to v souladu s S2K systémem, na druhou stranu mi to nepřijde v pořádku a přijde mi to jako non-RP; ale o Fear RP se tu úplně bavit nebudeme, protože stejně tak by mohl policista namítat, že ty jsi nehrál Fear, když vedle tebe stál se zbraní a určitě by stihl nějak reagovat.

Nebýt na serveru S2K, asi bych vás už šel potrestat oba. Jelikož tam ale je, plně chápu, proč k takové situaci došlo.

Být v jeho kůži, asi bych bez nějakého hloupého odběhnutí hned na místě vytáhl zbraň také a (pokud bys mi neustřelil hned hlavu - což je asi věc, které se daný hráč obával a tak tě měl potřebu zastřelit první) byl by z toho pěkný stand-off s nějakou debatou okolo. Případně se ti mohl pokusit zbraň vyrvat, zastavit tě v té akci, stál přímo u tebe. Mohla z toho být RP akce na několik minut, ale skončilo to dvouvteřinovou přestřelkou.

Existovalo zde několik možností, jak mohl policista akci vyhrát, aniž by zneužil S2K systému.

Ale situaci bych asi rozsekl tak, že policista sice špatně zareagoval, ale zároveň ty jsi mu nedal šanci reagovat ve chvíli, kdy na to měl právo. Pokud budeme ctít pravidlo zakazující Zero tolerance, pak k žádnému S2K ani nemělo dojít. Měl jsi po napsání toho /me s vytažením zbraně napsat ještě "/do S/F?" a třeba by pak i policista reagoval lépe.

 

Nejsmutnější fakt, který ale toto video odkrývá a který (nejen) na MTA RP neustále vídáme je skutečnost, že každý hráč má nutnou potřebu v každé akci vyhrát. A to není jen o policistovi ve videu, ale i o tobě - taky jsi se nechtěl vzdát jen tak a tu zbraň jsi prostě vytáhl.

Krom toho, že skoro každý má potřebu vyhrát a málokdo umí prohrávat, tak na to navazuje další nešvar:

Vytáhnutí zbraně = střelba.. ale proč?! Nemluvím teď ani o této konkrétní situaci, ale obecně o podobných situacích.

Ve skutečném světě, když někdo vezme zbraň do ruky, trvá třeba 10 minut, než to skutečně vyeskaluje ve střelbu. Žádný psychicky vyrovnaný člověk nezačne jen tak střílet do policistů, když po něm jdou a stejně tak žádný policista nezačne střílet po každém, kdo vytáhne zbraň. V takových situacích se hodně mluví a málo střílí.

Celé mě to přivádí k zamyšlení.. není potřeba soubojový systém více rozšířit a pravidly upřesnit? Nebo snad změnit soubojový systém za jiný? Pojďme nad tím otevřít diskuzi.

Možná nejlepší řešení by bylo skriptové, které by již v průběhu boje generovalo zranění a zněmožňovalo další střelbu, RP Injuries by to tak vynutilo, čímž bychom vyřešili problémy, které s S2RP dříve nastávali (a kvůli kterým jsme přešli na S2K) a mohli bychom se tak k nějaké iteraci S2RP vrátit. Třešničkou na dortu by mohlo být pravidlo, které by přesně určovalo, kdy se může začít střílet (např. až po nějaké slovní interakci).

Jaucuko

Hráč

11
29.1.2021 15:22

Rataji, ten systém injuries byl a co si pamatuji ze sampu, tak když tě trefil do hlavy tak to byl IK (insta kill) pokud si neměl helmu. Když do ruky tak se ti začal točit obraz jako při driveby aby bylo těžší střílet a při noze si kulhal přes animku (to šlo ovšem bugovat)

Patryk

Hráč

24
29.1.2021 16:14

Osobne som sa s týmto problémom na začiatku Skima 5.2 vôbec nestretol. Či už zo strany zlodejov alebo zo strany zákona. Naopak v poslednej dobe behajú po discorde a aj sem rôzne sťažnosti k tejto téme. Zo všetkých “podnetov” k rp akcii pri ktorej sú prítomné zbrane sa automaticky prepne z módu

“Roleplay” na mód “Deatmatch”. Rozhodne by som z toho nevynechával ani členov PSA ktorý s veľkou radosťou svoje zbrane z duty aj pri najmenšom podozrení použijú na to aby vás zneškodnili. (Viz sťažnosť Franceska_De_Santis alebo sťažnosť Brandon_Mayers). Poviete si “Ic vec” ale ako to má človek riešiť takéto postupy keď podľa pravidiel si 15 minút pred PK nič nepamätá? Rozhodne by som bol pre pravidlo určujúce potrebný čas odohrania danej rp akcie, a po uplinutí tohoto času by mohli byť použité zbrane. Týmto by sa to RP mohlo trošku rozšíriť a nebolo by to už len o tom kto koľko času strávil tréningom na strelnici :). Treba pochopiť že nie všetko sa musí riešiť prestrelkou z ktorej vínde víťaz. 

fuNNycek

Hráč

2
29.1.2021 21:28

@Rataj Určitě z mojí strany odmítám jakékoliv nutkání neztratil zbraň. Koneckonců, stejně jsem o ní přišel. Navíc, sám jako hráč se distancuju od zbraně jako nástroji k zabíjení,  spíše jako "donucovací prostředek" při ilegálu, v případě PSA i legálu, navíc pokud mě již ve hře někdo zatýkal, tohle jsem neudělal. Spíš mě zajímala reakce policie, proto jsem to také i dál natáčel. Jinak k S2K systému bych napsal následující. NEMĚNIT. Bohužel, ať už si každý říká co chce, způsobilo by to ještě větší vytíženost adminů, zbytečně další OOC hádky a kazilo plynulost RP. Co se týče toho skriptu, taky se mi to moc nezamlouvá, ikdyž to celkem chápu. Podle mě to omezuje rozmanitost RP a to, že ty celé akce si vlastně tvoří hráči sami. Jinak, s problémem toho, že hráč chce každou akci vyhrát souhlasím. Taky k té slovní konfrontaci. Asi bych to tak taky neomezoval. Přece jenom, IC důvod můžeš mít a omezovalo by tě to. Pro příklad tě někdo napráská policii a ty se ho musíš zbavit. Asi za ním taky nepřijdeš a neřekneš mu, teď tě zabiju. Prostě to uděláš nejlépe tak, aby to nikdo neviděl a hned zmizíš.

Ke konci bych asi zmínil jedinou věc, co mi momentálně vadí. A to je případ, když někdo začne utíkat PSA. Sakra, přece ho nepokropíte automatem, když nikoho neohrožuje, ale prostě jenom utíká, protože má u sebe 3 jointy. Neblbněte.

Na závěr: Asi by to chtělo hráčům nějakým způsobem vysvětlit (třeba videem), že roleplay není střílečka ve které se musíš každého, kdo ti vleze do cesty zbavit. Já sám se třeba snažím využívat "pohrožení". "Napráskáš nás, tak si tě najdeme". Každopádně, místo měnění systému bych radši hráčům vysvětloval.

29.1.2021 22:29

Čau, jen se chci vyjádřit k tomu jak si vyndal zbraň, spíše jen jako ukázka,

ty si vyndal zbran téměř okamžitě, chtěl jsem si to vyzkoušet, jelikož taška vypadá ještě s popruhama, a možná zipem, jelikož normální hráč RP sebou táhne ještě piáno v té tašce takže najít to taky nebude tak jednoduchý. 

Takže, můj experiment obsahoval několik věcí, taška, dost podobná, jen se zipem ale, což byla polehčující okolnost, potom haraburdí, které se nacházelo v tašce, které jsem tam nemusel dávat protože se tam již nacházelo, a penál, představující zbran, protože se mi nechtělo procházet věci co by mohla být zbraň,

no, a celkovej čas dělal 12s, na vytažení penálu, a proč jsem to zkoušel? Abych otestoval jestli takhle rychle vytáhneš zbran nebo ne. No, nevytáhneš, řekl bych, že vytažení zbraně z takovéhle tašky může trvat i 20s, což tě policie už určitě nenechá dokončit, či na tebe vytasí zbraň jako první.

29.1.2021 23:16

@fuNNycek V podstatě s tebou souhlasím, S2K je plynulé, umožňuje hráčům velkou volnost zahrát si to jak chtějí a potřebují, zároveň to není jen o tom, kdo vystřelil první. Vázat lidi pravidly je v některých případech zbytečné a otravné, v jiných ale naopak nutné. Kdyby všichni hráči na serveru plně respektovali pravidla ohledně Fear RP, Zero tolerance, Powergamingu a podobně, zároveň ovládali RP na dostatečné úrovni pro RPení pudu sebezáchovy, správných Injuries a psychického stavu hrané postavy, pak bychom se neměli o čem bavit a RP konflikt by byl úplně o něčem jiném. Bohužel nežijeme v dokonalém světě a nikdy nebudeme. Avšak zkouším hledat taková řešení v úpravě pravidel, která by nás přiblížila ke kvalitnějšímu RP právě ve střetech ilegálů s policií nebo i ilegálů mezi sebou.

Sensei

Hráč

27
3.2.2021 09:41

Tak toto zasahuje do diskuzie vyššie ohľadom zbraní ale keby sa to upravilo tak, že by zbrane mohli mať iba hráči, ktorý zvládnu nejakú OOC skušku ako to zaRPiť alebo celkovo by ich mohli mať iba hráči čo majú 50+/100+ hodín by zaprvé vyhlo takýmto situáciam a keby knim došlo tak by to RPili "skúsenejší hráči".

Zo strany Ilegala pokiaľ viem pištolku netreba RPiť no samozrejme keď ju máte ako "skryté nošení" tak aby to nebol nejaký AssPulling tak bolo by fajn zaRPiť čosi ako /me nadvihuje mikinu a z poza opasku/nohavic vyťahuje Glocka, odisťuje, nabíja a mieri na osobu -> Samozrejme tu je zas to že to trvá nejaký čas no reálen tento proces by ste zvládli za 3-4 sekundy, kdež to PSAčko vytiahne ten tlustý KAC PDW už bude zbraň pri ksichte ale tu je to zasa diskutabilné lebo nikto tu nieje na takej urovni a má toľko chochmesu aby sme do passive RPili 3-4 minuty vyťahoanie zbrane podľa Tolerancie, Asspulingu, powergamingu možno ako napríklad:

ILEGAL: /me nadvihuje mikinu a z poza opasku/nohavic vyťahuje Glocka, odisťuje, nabíja a mieri na osobu 

             /do s?

PSA: /do F

         /me odisťuje púzdo na pravom stehne, vyťahuje KAC PDW, odisťuje ho, nabíja a mieri na osobu.

         /do S?

ILEGAL: OOC: dajme si šancu či som to stihol vytiahnuť skôr 50 na 50

PSA: OOC: To znie fajn, vyriešime tým toleranciu a aj powergaming, nikto nemá schopnosť portnuť zbraň do ruky a tým uplne vymedziť šancu na rekaciu protivníka

Šanca: Ilegal Uspel

/do Kým sa PSA pokusil vybrať zbraň Ilegal už mieril na policistu

Ilegal: /s Ruky hore! Ruky Hore!

 

Keby takto nejako prebiehali dané situácie tak by to bolo super, no ako som povedal veľa ľudí nemá toľko skúsenosti s RP a ani chochmesu či tej poddajnosti prehre aby to takto zaRPili

Bohužial je to zložité lebo takto 2-3 minutky RPiť sutiáciu o čase IRL 2-5tich sekúnd ovlypníme to, že kýým to zaRPíme tak PSAčka dorazia na miesto, pričom IRL keby to povieš do 10 skund mizíš

K tomuto príspevku, t.j. videu hore by som sa vyjadril tak, že zo strany PSA tam došlo k chicken runningu a určite by došlo k poruešniu FearRp keby Ilegal vytiahol zbraň rýchlejšie a nie z tašky kde by sa zasa vyskytol problém v OOC ohľadom toho, že: "to by ti trvalo, ja som to vytiahol skorej" atď atď

Ešte ku PSA: Celkovo ujo Vlkovod pri nábore by mal zvážiť koho berie a poriadne si ho vyskúšať lebo v poslednej dobre PSA začnú naháňať niekhooa a po 1 minute začnú po vozidle strielať, ale prečo?! Kým nevedia alebo nemajú jasné podozrenie, že osoba vo vozidle je ozbrojená určite nezačnem stirleať, to isté platí pre Ilegala, ako je v pravidlach, že neodstrelým PSA pri obyčanjom zastavení, ale to je na ďalší TOPIC

Týmto by ujo Rataj mohol natočiť s niekým viedo návod v ktorom by vysvetlil ako správne RPiť takétop situácie a čo v nich robiť, rozobral by pár jednotlibých situácií ako príklad, podľa ktorých by ostatní mali aspoň predstavu

za 1. do čoho idú

za 2. ako to správne zaRPiť

za 3. premysleli by si v akej situácií sa nachádzajú a aké su reálne ich šance

 

To jest môj nároz a pohľad na vec

 

 

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~107

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
gloziscoot

50Kč včera v 21:36

ShadowzWT

70Kč včera v 15:24

MrKys

300Kč včera v 01:26

Nejnovější uživatelé
Ham201

Registrován 24.4.2024

bujdaCZ

Registrován 24.4.2024

Tomaskosos

Registrován 24.4.2024