Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Řekni svůj názor: Zbraně

1 2



Zeintar

Hráč

49
31.1.2021 13:07

Ahoj! Chtěl bych zde rozvést diskuzi o zbraních. Zbraně lze v dnešní době získat hrozně jednoduše. Buď si je vytočit z gun crate, nebo od někoho koupit (ať už na darkwebu a nebo i přes inzerát ve hře lol). 

Souvisí s tím několik témat a několik lidí, kteří si stěžují ohledně přepadávání kamionů a tak podobně. Nepřemýšleli jste někdy nad tím, že není chyba hráčů, že se snaží přivydělat, když už mají tu možnost a tu zbraň mají? Že je vlastně chyba v gunsystému tady? Tady prakticky každý má zbraň. A kdo ne, může si jí za pár korun vytočit z gun crate (např. počkat na univ. klíč a pak si za pár šlupek koupit gun crate)... A bum, postava má zbraň. Příjde mi vážně, že všichni zde mají zbraně a pak to takhle vypadá.

Jaký je Váš názor? Byli byste pro méně, nebo naopak více zbraní do oběhu? Zdražili byste gun crates, aby nebylo tolik zbraní v oběhu? Jak byste tuto situaci vyřešili vy? Nebo jste spokojeni, jak to nyní funguje?

Holub

Hráč

46
31.1.2021 13:32, naposledy upraveno 31.1.2021 13:33 uživatelem Holub

Lootboxy a podobné věci jsou, za předpokladu rozumné implementace, ještě vcelku tolerovatelné u her mimo RP. 

On je celkově problém v tom, že sehnat zbraně na MTA RP (tím tuplem tady) je hodně jednoduché a nevyžaduje to nic moc zásadního okolo. A to se bavíme pouze o IC rovině bez lootboxů či crates (princip je stejný). Kdo chce sehnat zbraně, tak ať si je sežene IC s tím, že mu to něco přinese i s možnými riziky. A takhle by to mělo být - buďto si ji sehnat legálně, nebo jít ilegální cestu s riziky. 

Lootboxy/Crates tohle naprosto rozbíjí hned v několika ohledech - první je ten, že kdokoliv si může sehnat zbraň bez jakéhokoliv IC úsilí s tím, že stačí jen "rozbít pokladničku" a koupit si ji OOC. Druhý je ten, že tyto zbraně lze uplatnit jak v legálním, tak i nelegálním RP - z toho vyplývá, že za pár korun můžeš hráč mít něco, co může zásadně ovlivňovat dění na serveru a to bez nutných IC rizik spjatých se získáním dané věci. A v neposlední řadě je zde možnost změnit OOC měnu na IC menu - samozřejmě, že zde už jsou rizika, ale ve výsledku z těchto zbraní může mít hráč víc peněz, než z Character Passu a to ještě bez ohledu na odehrané hodiny. 

Proti zbraním získaných IC cestou (výroba, koupě, krádež) nic nemám, neboť vyžadují nějaké úsilí okolo. 

TLDR: Chce to omezit crates, ale na to už je asi pozdě. 

 

bit

Hráč

49
31.1.2021 13:40, naposledy upraveno 31.1.2021 13:43 uživatelem bit

Ohledně beden... najdou se i individua (jak na YT tak i jinde) kteří tvrdí že Skimo je P2W a přitom hrajou na konkurenci s názvem začínající písmenem R, kde je to mnohem horší (ehm.. panda jako mazlíček která je z betonu). S Holubem souhlasím, chtělo by to omezit gun bedny nebo je zrušit a zbraně dát na nějaké procento do např. Legendary bedny.

31.1.2021 14:00, naposledy upraveno 31.1.2021 14:02 uživatelem Rataj

Já jsem zcela otevřen diskuzi. Na omezení není pozdě a bude-li si to komunita přát, jsem ochoten gun crates klidně i úplně zrušit. Docela se mi zamlouvá co navrhuje @bit, tedy zbraně omezit jen na nějakou malou šanci u jiných beden.

EDIT: Dnes je porada vedení, takže toto téma tam také předhodím.

Scor

Hráč

63
31.1.2021 14:30

Přidávám se k diskuzi. Myslím si, že málo hráčů, budou teď už těžit (Hlavně ti, kteří nemají výrobní stanici.). A to především kvůli tomu, jak jsou ostatní práce o dost výdělečnější oproti těžení. Proto by nebylo špatné zvýšit o něco dropy, také zvýšit případnou cenu vykupování v obchodním centru v Blueberry. Aktuálně je na serveru strašně moc frakcí, které nabídnou každému práci, proto se práce z úřadu dá se říct zabili a nikdo je nedělá, kvůli nízkému zisku. Proto by nemuselo být špatné je oživit a především pomoct práci horníka.

31.1.2021 23:00

Bylo rozhodnuto, gun crates a klíče od nich se stahují z online shopu. Stále je možné je převést do hry a otevřít (pokud nějaké máte) a stále je možné s nimi obchodovat na tržišti, nebudou se však již do oběhu dostávat další.

ice

Hráč

18
1.2.2021 22:00

+1

Sensei

Hráč

27
3.2.2021 08:50, naposledy upraveno 3.2.2021 09:14 uživatelem Sensei

@Holub ono nie je potreba iba obmedziť crates (už su stiahnuté z trhu) ale celkovo aj výrobné stanice by bolo dobre mať obmedzené, pretože tie stanice má 20 hráčov, ktorí si výrobu zaobstarajú sami, čím ak to tak môžem povedať prichádzajú o možnosť výroba a dodávania veľké mafie/gangy. Výroba zbraní nieje len tak, v IRL asi ťažko kúpiš mašinu, dáš do nej kód a ona ti to urobí, čiže buď by sa mala celkovo výroba urobiť ťažšia alebo obmedziť tie stanice.Som fanúšik toho ako to bolo na SAMP, že zbrane mohli robiť iba ilegálne frakcie a aj to keď im to povlili admini, čiže zbrane išli hlavne mafiám a gangom, čo robilo pre normálneho hráča ktorý RPil jak to tak môžem nazvať civilné RP ťažšie získať zbraň, ktorú si potom aj viac vážil. Na skime týpek kupi colta aj zásobník do 100k povedzme ide čosik vyparatiť chytia ho, pustia a zasa má ďaľšiu... Obmedziť stanice z obehu je asi nemožné lebo hráči si ich kúpili za IRL money ale rovnako ako bedničky ich zatrhnúť na online shopu by mohlo byť dobré, na servery je mašín viac než dosť a aspoň by sa zvýšila ich finančná hodnota lebo týpek predával mašinu za 2 mega dva týždne povedzme, čo nasvedčuje tomu, že asi o ne nieje núdza. Možno to je trošku mimo ale tak v podstate to rieši počiatok prúdenia zbraní do obehu, určite ich ide viac do obehu z staníc ako z bední. To je môj názor ako to vidím ja, @Rataj povedal že je otvorený diskuzi, tak neviem či iba pre bedničky alebo celkovo ohľadom zbraní v obehu, bolo by dobré to poriešiť lebo je to celkom problém, keď sa to tak vezme.

EDIT: práve som si začal čítať diskuziu o S2K čo tam Bartroyi zastrelil tu holčinu v SF, tak dodal by so mto ešte k tomuto, že tým že je tých zbraní veľa dochádza k takýmto situáciam omnoho častejšie, keby to mali len "overené frakcie" alebo pár jedincov tak by RPili tekéto deathcmatche skúsenejší hráči, alebo druhá možnosť nastaviť aby zbraň (strelnú) mohol zobrať hráč o 50 hodín a ostatné zbrane (nože, lopaty) nechať od tých 10.

3.2.2021 11:34

@Sensei výrobní stanice jsou na online shopu omezené počtem a nejsou nejlevnější. Výroba zbraní taky není žádná sranda, musíš natěžit suroviny, vytvořit meziprodukty a pak až finální zbraň. Předpokládám totiž, že většina zbraní prodávaných mezi hráči (i když třeba vlastnili výrobní stanici) byla právě z beden, nikoliv z těch zmíněných výrobních stanic.

Jinak s tebou souhlasím, větší omezení i v tomto ohledu by nebylo k zahození, avšak jaké navrhuješ řešení? Je hezké, že bys to dal jen těm "ověřeným" ilegálním frakcím, ale má to dva háčky:

1. Jak bys tohle vyřešil po technické stránce, když už tady existují výrobní stanice, které prostě nemůžeš jenom tak zrušit (hráči za ně zaplatili a opravdu jim je nehodlám jen tak sebrat)?
2. Jak bys určoval, kdo k tomu má mít přístup? Protože já momentálně nevím o žádné mafiánské/gangsterské frakci, která by byla velká/prominentní/významná a zároveň měla RP na vysoké úrovni.

 

Já bych to viděl jinak..

Teď bude nějakou dobu trvat, než z oběhu vymizí zbraně z beden, situaci budeme sledovat a trpělivě čekat. Potom až se ukáže, jestli jsou výrobní stanice problém či nikoliv.

Pokud by byly, navrhoval bych spíše jen ztížit výrobní proces (a tím značně zdražit takové zbraně).

Sensei

Hráč

27
3.2.2021 11:50

@Rataj To som aj spomínal myslím, že nie je možné zobrať stanice hráčom, ktorý si ich kúpili no je tu možnosť zťažiť ten proces výroby, nechcem povedať, že aby to nezvládali jedinci, no tak aby to bol o skratka výhodnejšie pre tie frakcie, tým by sa na trhu práce vytvorila aj možnosť banníkov/horníkov (a tam ďaľšie možnosti na vylepšenie potenciálneho RP pri ťažbe(ale to časom a to je na vlastnu diskuziu)) a tým pádom by si skôr výroby zobrali na starosť mafie, ktoré by sa mohli rozpísať v zozname frakcií a tú " úroveň RP" a celé procesy okolo toho by dohodli s adminmi. Pouličné gangy by dostali možnosť odoberať zbrane od mafii/výrobcov a predávať jedinocom-to je môj navrh ale to by sa časom vyriešilo samé.

K tým staniciam, je ich na online shope v ponuke 10, správne? A počul že už boli dopĺnané.

Ďalej k staniciam, nehccem brať tu možnosť vyrábať tým, ktorí ju už vlastnia no po zťažení výrobného procesu by ich to mohlo omrzieť no nie pripraviť o možnosť vyrábať a z tohoto vyplývajú dve možnosti

 -1. Zdvihla by sa cena zbraní na trhu

 -2. vlastníci by proste mohli predať stanice za mastnú čiastku už spomínaným "mafiám" poprípade legálnym spoločnostiam ako je Palomino Holdings

Týmto by došlo nie len k obmedzeniu a zníženiu počtu zbraní v obehu nie len z bedničke ale aj z výrobných staníc. Viem o čom vravím lebo vyrobiť 50 coltov a začať ich preádvať, nie je síce najľahšie no na rovinu ani najťažšie

 

A ku tomu ako by som to určoval? No ako som spomenul výroba by ďalej ostala dostupná pre všetkých no náročenjšia, poprípade nejakým mafiám, t.j. overených adminom (nejaký príspevok na fóre) možno nejaký výkaz ilegálnej činnosti. Tieto organizácie na výrobu jak legálne tak ilegálne by mohli byť zvýhodnené aby sa to fakt oplatilo skupinám a nie jedincom, ktorí potom iba berú kšeft takýtmo skupinám. 

 

Výrobný proces sťažiť na štýl:

-Pridať viac a rôznach nákresov

   -Pridať ilegálne NPC ktoré predá na nákresy za drahšiu čiastku ako v Centre Obchodu hocikomu a naopak NPC v centre Obchodu iba ľudom so zbrojákom

-Pridať možno viac surovín alebo viac mezdiproduktov

-Poprípade nejakú šancu na zaseknutie stroja a potreby opravy (tu zas jedinci by museli zhnáať mechanika (nieautomechanika ale MECHANIKA), fkracie by mali výhodu, že by už nejaký taký človek mohol vo  frakcií pracovať (zas Mechanik je na vlastný TOPIC, určite by mohol robiť viacero vecí ako napr. nahadzovať dvere po prepade/prehliadke PSA)

 

 

Ako si povedal treba iba čakať kým sa obeh preriedi a postupne pridávať tieto opatrenia, všetko sú to návrhy no ako to poriešite je na A-tíme :)

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~129