Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Klarifikace pravidel


Gunny

Hráč

3
1.2.2021 09:32

Některá pravidla jsou vysoce nejednoznačná a spousta lidí, si je vykládá všelijak.

26. Je zakázáno zdržovat se na místech určených k převozům a pašování po dobu delší pěti minut nebo dobu nutnou k dohrání RP akce. Není povoleno se na stejné místo vrátit dalších pět minut. Toto pravidlo se nevztahuje na policii, sleduje-li podezřelého k převozu.

Z toho vyplývá, že pravidlo neplatí pro policii, pokud podezřelého sleduje k převozu - musí tedy začít sledovat podezřelého před tím, než na místo přijede. Už několikrát jsem se setkal s tím, že se policisté ohánějí tím, že na místě můžou čekat pět minut - to ale pravidlo neříká a pokud ano, tak je velice nešťastně frázováno. Tohle očividně potřebuje vyřešit, protože v tuhle chvíli je situace ohledně celý nelegální mechaniky kompletní mayhem.

1.2.2021 10:53

Už několikrát jsem se setkal s tím, že se policisté ohánějí tím, že na místě můžou čekat pět minut - to ale pravidlo neříká

Ale ano, to pravidlo to říká hned ve své první větě.

 

Celé znění pravidla ti rozepíšu a vysvětlím:

Je zakázáno zdržovat se na místech určených k převozům a pašování po dobu delší pěti minut nebo dobu nutnou k dohrání RP akce.

To znamená, že se na těchto místech můžeš zdržovat až 5 minut, ne však déle. To platí pro všechny, není to nijak vymezeno na převozníky, vztahuje se to tedy i na policii. Každý může na místě stát, avšak pouze 5 minut, nebo se zde může zdržet, pokud má na místě rozehranou RP akci.

 

Není povoleno se na stejné místo vrátit dalších pět minut.

Jakmile z místa odjedeš (což je po 5 minutovém stání dle pravidel povinností), nemůžeš se vrátit zpět po dobu dalších 5 minut. Až po uplynutí 5 minut pryč se můžeš vrátit zpět na místo.

 

Toto pravidlo se nevztahuje na policii, sleduje-li podezřelého k převozu.

Vyjímkou z pravidla je situace, kdy policie sleduje podezřelého k převozu. V takovém případě na ně toto pravidlo neplatí. Neplatí na ně omezení stání, ani to, že se k místu nemohou vrátit, pokud tam zrovna byli. Tato vyjímka platí z prosté logiky - viděl bys odjíždět policii od výkupu a tak jim tam frnkneš klidně před nosem, protože by tam nemohli dalších 5 minut jet. Ale díky této vyjímce tam za tebou můžou jet. Zároveň vyjímka definuje jen tuto určitou situaci a ve všech jiných situacích toto pravidlo platí.

 

Nevím jak se ti podařilo vyložit si poslední větu tak, že je to jediná situace, kdy na takové místo policie může přijet. Snad jsem ti to ale dostatečně vysvětlil a pravidlo chápeš.

Pravidlo jsem si několikrát přečetl a nevidím zde chybu ve frázování, jediné nad čím uvažuji je prodloužení toho intervalu, kdy se nemohou vrátit zpátky. Přecijen by takto mohli pendlovat mezi dvěma výkupy a na každém být 5 minut.

Gunny

Hráč

3
1.2.2021 10:59, naposledy upraveno 1.2.2021 11:02 uživatelem Gunny

Takže v tuhle chvíli, jelikož je jeden bod pro nákup, se tam můžou celý den točit jednotliví policajti a už v životě nikdo nic nekoupí. To, že jsem si to vyložil jak píšu totiž směřuje k týhle nedostatečnosti úpravy mechaniky, popřípadě ošetření pravidel.

 

Další věc je to, že nelze nijak monitorovat, jak dlouho tam dotyčný skutečně je, nebo není, pokud nenařídíte, aby natáčel prakticky celou dobu hraní.

 

EDIT: Pokud to není ošetřeno timerem ve skriptu.

1.2.2021 11:30, naposledy upraveno 1.2.2021 11:31 uživatelem Rataj

Dobrá, to už jsme se někam dostali.

Ano, v tomhle máš pravdu, je potřeba to lépe ošetřit.

Ačkoliv střídat se tam jednotliví policajti nebudou, protože mají spoustu jiné práce (a na to také nelze spoléhat a nějak to vychytáme).

To ovšem nic nemění na faktu, že by se hodilo přidat nějaký timer. Ten může třeba jen upozorňovat do chatu, jak dlouho na místě stojíš. Pak už si může člen AT jen vyžádat logy a bany jsou na cestě.

Samozřejmě k tomu je třeba pravidlo vhodně rozšířit.

Připíšu to jako bod na příští poradu vedení a promyslíme to.

Sensei

Hráč

27
2.2.2021 08:17

Akože celý prevoz trvá 10 minút :D To na koľko chceš predĺžiť ten čas zákazu vrátenia sa na miesto predaja/výpuku? Zober si že predám bedne na výkupea za 6-7 minutiek som späť.

2.2.2021 12:06

@Sensei Ano, pro převozníky je těch 5 minut ideál. Jen to může být někdy problém u policie nebo u lidí, co jedou jenom přepadávat.


Powered by LeoSight IFS
LT~58