Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[25/2021] Zákon o ozbrojených silách


15.2.2021 21:10, naposledy upraveno 14.2.2024 19:17 uživatelem Rataj

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS

Vrchní soud San Andreas


Zákon č. 25/2021

Zákon o ozbrojených silách

v platnosti od 16.2.2021

Tento zákon upravuje:
Novela zákona č. 49/2021 ze dne 22.8.2021
Novela zákona č. 58/2021 ze dne 22.9.2021
Novela zákona č. 60/2021 ze dne 10.10.2021
Novela zákona č. 62/2021 ze dne 20.11.2021
Novela zákona č. 126/2023 ze dne 22.4.2023


Hlava I - Postavení a činnosti ozbrojených sil

§1 Armáda San Andreas (dále jen „armáda“ a „ASA“) je základem ozbrojených sil ve státě San Andreas.

§2 Armáda slouží státu. Jejím hlavním úkolem je:
a) připravovat se k obraně státu San Andreas a bránit jej proti vnějšímu napadení,
b) střežit objekty, které jsou důležité pro obranu státu,
c) dohlížet na letecký provoz ve vzdušném prostoru San Andreas.

§3 Armádu lze dále použít:
a) k záchranným pracím při pohromách nebo při jiných závažných situacích ohrožujících životy, zdraví, značné majetkové hodnoty nebo životní prostředí nebo k likvidaci následků pohromy,
b) k odstranění jiného hrozícího nebezpečí za použití vojenské techniky,
c) k letecké dopravě ústavních činitelů,
d) k poskytování leteckých služeb,
e) ke střežení letišť a vládních pracovišť,
f) k výcviku bezpečnostních sborů.

 

Hlava II - Řízení a organizace ozbrojených sil

§4 Armáda je rozdělena na vojenské útvary, které vedou jejich velitelé různých hodností.

§5 Velitelé odpovídají za činnosti útvaru vrchnímu soudu.

 

Hlava III - Povinnosti příslušníků ozbrojených sil

§6 Příslušníci ozbrojených sil (dále jen „vojáci“) jsou ve služebním poměru Armády San Andreas, při výkonu své služby podléhají ústrojovému pořádku daného vojenského útvaru a musí na krku nosit psí známky se svou hodností, krevní skupinou a jménem.

§7 Vojáci jsou povinni plnit rozkazy jim udělené velitelem útvaru, nejsou-li tyto rozkazy v rozporu s jiným zákonem státu San Andreas.

 

Hlava IV - Práva příslušníků ozbrojených sil

§8 Veškeré pozemní pravomoce vojáků jsou primárně omezeny na pouštní oblast v San Andreas, pozemek vodní elektrárny Sherman Dam, námořní vojenskou základnu San Fierro a pozemky vlastněné institucí ANTARES; není-li stát ve válce, nebo nehrozí-li státu San Andreas obecné ohrožení většího rozsahu; pokud to ale povaha vykonávaného úkolu vyžaduje, má voják právo využít své pravomoci i mimo vymezené oblasti.

§9 Vojáci mají právo užít střelných zbraní k obraně střežených objektů a pro zabránění obecného ohrožení většího rozsahu.

§10 Vojáci mají právo užít násilí k zastavení nebo zadržení občanů v blízkosti a zejména pak uvnitř vojenské základny.

§11 Vojáci mají právo zadržet podezřelé osoby až na dobu 2 hodin, po kterých je musí propustit nebo předat Policii San Andreas.

 

Hlava V - Dohľad nad letovou prevádzkou

§12 Vojaci majú právo v rámci plnenia úloh pre zachovanie nedotknuteľnosti a obrany vzdušného priestoru San Andreas a na účely dohľadu nad leteckou prevádzkou využívať celý vzdušný priestor San Andreas v jeho plnom rozsahu.

§12.1 Vojaci majú právo zabavovať letecké prostriedky, ktoré boli použité v rozpore s osobitným právnym predpisom upravujúcim civilné letectvo a inými verejnými dokumentami vydanými úradom pre civilné letectvo alebo inú protiprávnu činnosť, ktorou bol narušený vzdušný priestor alebo bezpečnosť San Andreas.

§12.2 Vojaci majú právo prepravovať, likvidovať a znehodnocovať zabavené letecké prostriedky na území vojenského újazdu El Castillo a námornej vojenskej základne San Fierro, ktoré boli použité v rozpore s osobitným právnym predpisom upravujúcim civilné letectvo a inými verejnými dokumentami vydanými úradom pre civilné letectvo alebo inú protiprávnu činnosť, ktorou bol narušený vzdušný priestor alebo bezpečnosť San Andreas. Zlikvidované alebo znehodnotené letecké prostriedky musia byť evidované v internej evidencií armády, ktorá musí byť na požiadanie sprístupnená súdnemu inšpektorovi.

§13 Za podozrivého narušiteľa vzdušného priestoru sa považuje letecký prostriedok alebo vzdušný objekt, ktorý:
a) bez predchádzajúceho súhlasu príslušného orgánu riadenia letovej prevádzky prenikol do vzdušného priestoru San Andreas,
b) nekomunikuje s príslušným orgánom riadenia letovej prevádzky alebo nevykonáva pokyny príslušného orgánu riadenia letovej prevádzky alebo ak komunikuje s orgánom riadenia letovej prevádzky s neúmernými prestávkami,
c) náhle mení parametre letu alebo vykonáva neprimerané odchýlky od plánovanej dráhy letu,
d) neautorizovane vstúpil do bezletovej zóny,

§13.1 Za potvrdeného narušiteľa vzdušného priestoru sa považuje letecký prostriedok alebo vzdušný objekt, ak zo získaných informácií vyplýva, že letecký prostriedok alebo vzdušný objekt má byť použitý ako prostriedok teroristického útoku mierený proti životom ľudí alebo na spôsobenie závažného následku alebo iného narúšania bezpečnosti San Andreas.

§13.2 Narušiteľ režimu letu je letecký prostriedok alebo vzdušný objekt, ktorý vybočí z priestoru plánovanej činnosti bez oznámenia tejto skutočnosti príslušným orgánom riadenia letovej prevádzky v dôsledku chýb v činnosti posádky leteckého prostriedku, zlyhania technického stavu leteckého prostriedku, zlých poveternostných podmienok či zlyhania rádiotechnického zariadenia určeného na komunikáciu, pričom plní okamžité a presné pokyny príslušného orgánu riadenia letovej prevádzky.

(1) Proti podozrivému narušiteľovi vzdušného priestoru je armáda oprávnená použiť tieto opatrenia:
a) odklonenie letu,
b) vynútenie pristátia,
c) hrozba použitia zbrane,
d) vystrelenie varovných výstrelov mimo narušiteľa vzdušného priestoru.

(2) Pokiaľ zo získaných informácií a okolností jasne vyplýva, že letecký prostriedok alebo vzdušný objekt by mal byť použitý proti životom ľudí, na spôsobenie obzvlášť závažného následku alebo svojím spôsobom letu a správaním inak ohrozuje a útočí na ostatných účastníkov leteckej prevádzky vrátane vojenského personálu, môže armáda použiť vojenskú techniku na prerušenie letu potvrdeného narušiteľa vzdušného priestoru, ak je prerušenie letu jediným opatrením na odvrátenie tohto nebezpečenstva; o použití vojenskej techniky na prerušenie letu potvrdeného narušiteľa vzdušného priestoru rozhoduje veliteľ vojenského útvaru, ktorý je o tejto skutočnosti povinný bezodkladne vyrozumieť vládu San Andreas alebo vrchní soud San Andreas.

(3) Proti narušiteľovi režimu letu je armáda oprávnená použiť opatrenia iba vo forme odklonenia letu a vynútenia pristátia.

 

Hlava VI - Vojenská technika

§14 Armáda má právo vyvíjať, skúmať, využívať a rozširovať vojenskú techniku akéhokoľvek druhu vo svojom vlastníctve, pokiaľ je to nevyhnutné na zvýšenie obranyschopnosti štátu, pričom všetky výdavky s tým spojené sú plne hradené zo štátneho rozpočtu.

§14.1 Armáda môže presúvať vojenskú techniku cez územie San Andreas iba s povolením vlády San Andreas alebo vrchního soudu San Andreas.

§14.2 Za škody na majetku spôsobené armádou alebo vojakom v súvislosti s plnením úloh stanovenými týmto zákonom zodpovedá a hradí štát, poškodeným osobám prináleží náhrada škôd v plnom rozsahu zo štátneho rozpočtu; výška finančnej náhrady škody a miera zavinenia musí byť vyhodnotená súdnym znalcom. Štát sa tejto zodpovednosti môže zrieknúť len v prípade, že zo strany poškodeného bola táto škoda spôsobená účelne.

 

Příloha 1 - Zóny vojenské základny „Area“ ve vojenském újezdu El Castillo

Zóna A - Okolí vojenské základny, není přímo ohraničeno, kopíruje cesty a hory
Volný pohyb je možný, podezřelé akce armáda sleduje. Armáda má právo pohyb sledovat, občanů se tázat na prováděné činnosti.

Zóna B - Perimetr vojenské základny
Civilní pohyb vozidel a pěších možný pouze za účelem zásobování vojenské základny (a to nákladním vozem jedoucím po silnici), anebo za účelem vyžádaného nebo povoleného navštívení vojenského újezdu, anebo za účelem hlídkování perimetru civilním pracovníkem ANTARESu (a to v rámci plnění úkolu), anebo za účelem výkonu pracovních úkonů složek IZS. Podezřelé osoby mohou být zadrženy a vyslýchány.

Zóna C - Letiště Bone County
Civilní pohyb letadel, jiných vozidel i pěších výhradně s povolením armády. Vyjímkou jsou pouze složky IZS v případě nutné nouze nebo s povolením armády. Narušitelé budou zadrženi, a jsou-li ozbrojeni, mohou být i zastřeleni.

Zóna D - Vojenská základna
Civilní pohyb naprosto zakázán, vyjímkou jsou pouze složky IZS v nutných případech, kdy jsou zavoláni velitelem vojenského útvaru. Narušitelé mohou být zastřeleni.

Zóna E - Podzemní prostor vojenské základny (na mapě nevyznačeno)
Civilní pohyb naprosto zakázán, žádné výjimky. Vstup je zakázán i vojákům, kteří nejsou držiteli nejvyšší bezpečnostní prověrky a nebyl jim vstup povolen velitelem vojenského útvaru. Narušitelé mohou být zastřeleni.


acaBeNendohzoR

Hráč

69
22.8.2021 13:51, naposledy upraveno 22.8.2021 14:09 uživatelem acaBeNendohzoR

Novela zákona č. 49/2021

Zákon, kterým se mění zákon č. 25/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 1.9.2021


Novela upravuje Přílohu 1:

Zóna A - Okolí vojenské základny
Není přímo ohraničeno, kopíruje cesty a hory Volný pohyb je možný, podezřelé akce armáda sleduje. Armáda má právo pohyb sledovat, občanů se tázat na prováděné činnosti. Zóna  

B - Perimetr vojenské základny
Civilní pohyb vozidel a pěších možný pouze za účelem zásobování vojenské základny (a to nákladním vozem jedoucím po silnici), anebo za účelem vyžádaného nebo povoleného navštívení vojenského újezdu, anebo za účelem hlídkování perimetru civilním pracovníkem ANTARESu (a to v rámci plnění úkolu), anebo za účelem výkonu pracovních úkonů složek IZS. Podezřelé osoby mohou být zadrženy a vyslýchány. Zóna  

C - Letiště Bone County
Civilní pohyb letadel, jiných vozidel i pěších výhradně s povolením armády. Vyjímkou jsou pouze složky IZS v případě nutné nouze nebo s povolením armády. Narušitelé budou zadrženi, a jsou-li ozbrojeni, mohou být i zastřeleni. Zóna  

D - Vojenská základna
Civilní pohyb naprosto zakázán, vyjímkou jsou pouze složky IZS v nutných případech, kdy jsou povolány ASA, v případě, že se armáda neohlásí a nebude reagovat na vysílačku, mohou v nutné nouzi IZS vstoupit do zóny. Narušitelé mohou být zastřeleni. Zóna

E - Podzemní prostor vojenské základny (na mapě nevyznačeno)
Civilní pohyb naprosto zakázán, žádné vyjímky. Vstup je zakázán i vojákům, kteří nejsou držitelé nejvyšší bezpečnostní prověrky a nebyl jim vstup povolen velitelem vojenského útvaru. Narušitelé mohou být zastřeleni.    

Nutná nouze: Nepovolený vstup na území základny - základna pod alarmem, živelná katastrofa, újma na zdraví, letecká či dopravní nehoda. Na zásah v případě nutné nouze mohou být povoláni pouze zaměstnanci IZS, kteří jsou k danému zásahu pověřeni/oprávněni - blíže si určí jednotlivé složky směrnicemi.


Vydáno dne 22.08. 2021

Předsedou Kongresu SA

Holub

Hráč

45
22.9.2021 23:53

Novela zákona č. 58/2021

Zákon, kterým se mění zákon č. 25/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 25.9.2021


Novela upravuje Přílohu 1:

Zóna A - Okolí vojenské základny
Není přímo ohraničeno, kopíruje cesty a hory Volný pohyb je možný, podezřelé akce armáda sleduje. Armáda má právo pohyb sledovat, občanů se tázat na prováděné činnosti.

Zóna B - Perimetr vojenské základny
Civilní pohyb vozidel a pěších možný pouze za účelem zásobování vojenské základny (a to nákladním vozem jedoucím po silnici), anebo za účelem vyžádaného nebo povoleného navštívení vojenského újezdu, anebo za účelem hlídkování perimetru civilním pracovníkem ANTARESu (a to v rámci plnění úkolu), anebo za účelem výkonu pracovních úkonů složek IZS. Podezřelé osoby mohou být zadrženy a vyslýchány.

Zóna C - Letiště Bone County
Civilní pohyb letadel, jiných vozidel i pěších výhradně s povolením armády. Vyjímkou jsou pouze složky IZS v případě nutné nouze nebo s povolením armády. Narušitelé budou zadrženi, a jsou-li ozbrojeni, mohou být i zastřeleni.

Zóna D - Vojenská základna
Civilní pohyb naprosto zakázán vyjímkou jsou pouze složky IZS v nutných případech, kdy jsou povolány ASA, v případě, že se armáda neohlásí a nebude reagovat na vysílačku, mohou v nutné nouzi IZS vstoupit do zóny. Narušitelé mohou být zastřeleni.

Zóna E - Podzemní prostor vojenské základny (na mapě nevyznačeno)
Civilní pohyb naprosto zakázán, žádné vyjímky. Vstup je zakázán i vojákům, kteří nejsou držitelé nejvyšší bezpečnostní prověrky a nebyl jim vstup povolen velitelem vojenského útvaru. Narušitelé mohou být zastřeleni.    

Nutná nouze: Nepovolený vstup na území základny - základna pod alarmem, živelná katastrofa, újma na zdraví, letecká či dopravní nehoda. Na zásah v případě nutné nouze mohou být povoláni pouze zaměstnanci IZS, kteří jsou k danému zásahu pověřeni/oprávněni - blíže si určí jednotlivé složky směrnicemi.


Novela zákona vypracována a schválena kongresem dne 20.9.2021, vstupuje v platnost dne 25.9.2021

                

Holub

Hráč

45
10.10.2021 16:34

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Vrchní soud San Andreas


Novela zákona č. 60/2021

Zákon, kterým se mění zákon č. 25/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 13.10.2021


Změna zákona o ozbrojených složkách:

1. Novela zákona upravuje hlavu IV:

§8 Veškeré pravomoce vojáků jsou omezeny na pouštní oblast v San Andreas, pozemek vodní elektrárny Sherman Dam, námořní vojenskou základnu San Fierro a pozemky vlastněné institucí ANTARES; není-li stát ve válce, nebo nehrozí-li státu San Andreas obecné ohrožení většího rozsahu.

§9 Vojáci mají právo užít střelných zbraní k obraně střežených objektů a pro zabránění obecného ohrožení většího rozsahu.

§10 Vojáci mají právo užít násilí k zastavení nebo zadržení občanů v blízkosti a zejména pak uvnitř vojenské základny.

§11 Vojáci mají právo zadržet podezřelé osoby až na dobu 2 hodin, po kterých je musí propustit nebo předat Policii San Andreas.

 


Novela zákona vypracována a podána obyvatelem státu San Andreas během zasedání kongresu dne 4.10.2021. Novela zákona byla schválen kongresem dne 9.10.2021, vstupuje v platnost dne 13.10.2021

                                                            Vrchní soud San Andreas

zeldinko

Hráč

45
20.11.2021 17:32, naposledy upraveno 20.11.2021 17:42 uživatelem zeldinko

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS


Novela zákona č. 62/2021

Zákon, kterým se mění zákon č. 25/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 23.11.2021


Novela upravuje Přílohu 1:

Zóna A - Okolí vojenské základny
Není přímo ohraničeno, kopíruje cesty a hory Volný pohyb je možný, podezřelé akce armáda sleduje. Armáda má právo pohyb sledovat, občanů se tázat na prováděné činnosti.

Zóna B - Perimetr vojenské základny
Civilní pohyb vozidel a pěších možný pouze za účelem zásobování vojenské základny (a to nákladním vozem jedoucím po silnici), anebo za účelem vyžádaného nebo povoleného navštívení vojenského újezdu, anebo za účelem hlídkování perimetru civilním pracovníkem ANTARESu (a to v rámci plnění úkolu), anebo za účelem výkonu pracovních úkonů složek IZS. Podezřelé osoby mohou být zadrženy a vyslýchány.

Zóna C - Letiště Bone County
Civilní pohyb letadel, jiných vozidel i pěších výhradně s povolením armády. Vyjímkou jsou pouze složky IZS v případě nutné nouze nebo s povolením armády. Narušitelé budou zadrženi, a jsou-li ozbrojeni, mohou být i zastřeleni.

Zóna D - Vojenská základna
Civilní pohyb naprosto zakázán, vyjímkou jsou pouze složky IZS v nutných případech, kdy jsou zavolání velitelem vojenského útvaru. Narušitelé mohou být zastřeleni.

Zóna E - Podzemní prostor vojenské základny (na mapě nevyznačeno)
Civilní pohyb naprosto zakázán, žádné vyjímky. Vstup je zakázán i vojákům, kteří nejsou držitelé nejvyšší bezpečnostní prověrky a nebyl jim vstup povolen velitelem vojenského útvaru. Narušitelé mohou být zastřeleni.


  Novela zákona vypracována a podána obyvatelem státu San Andreas dne 18.11.2021. Novela zákona byla schválen kongresem dne 18.11.2021, vstupuje v platnost dne 23.11.2021

 

zeldinko

Hráč

45
22.4.2023 20:33

KONGRES SAN ANDREAS


Novela zákona č. 126/2023

Zákon, kterým se mění zákon č. 25/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 26.4.2023


Zmena zákona o ozbrojených silách:

1. Zákon upravuje hlavu IV.

§8 Veškeré pozemní pravomoci vojáků jsou primárně omezeny na pouštní oblast v San Andreas, pozemek vodní elektrárny Sherman Dam, námořní vojenskou základnu San Fierro a pozemky vlastněné institucí ANTARES; není-li stát ve válce, nebo nehrozí-li státu San Andreas obecné ohrožení většího rozsahu; pokud to ale povaha vykonávaného úkolu vyžaduje, má voják právo využít své pravomoci i mimo vymezené oblasti.

§9 Vojáci mají právo užít střelných zbraní k obraně střežených objektů a pro zabránění obecného ohrožení většího rozsahu.

§10 Vojáci mají právo užít násilí k zastavení nebo zadržení občanů v blízkosti a zejména pak uvnitř vojenské základny.

§11 Vojáci mají právo zadržet podezřelé osoby až na dobu 2 hodin, po kterých je musí propustit nebo předat Policii San Andreas.

2. Zákon je rozšírený o hlavu V. (Dohľad nad letovou prevádzkou)

§12 Vojaci majú právo v rámci plnenia úloh pre zachovanie nedotknuteľnosti a obrany vzdušného priestoru San Andreas a na účely dohľadu nad leteckou prevádzkou využívať celý vzdušný priestor San Andreas v jeho plnom rozsahu.

§12.1 Vojaci majú právo zabavovať letecké prostriedky, ktoré boli použité v rozpore s osobitným právnym predpisom upravujúcim civilné letectvo a inými verejnými dokumentami vydanými úradom pre civilné letectvo alebo inú protiprávnu činnosť, ktorou bol narušený vzdušný priestor alebo bezpečnosť San Andreas.

§12.2 Vojaci majú právo prepravovať, likvidovať a znehodnocovať zabavené letecké prostriedky na území vojenského újazdu El Castillo a námornej vojenskej základne San Fierro, ktoré boli použité v rozpore s osobitným právnym predpisom upravujúcim civilné letectvo a inými verejnými dokumentami vydanými úradom pre civilné letectvo alebo inú protiprávnu činnosť, ktorou bol narušený vzdušný priestor alebo bezpečnosť San Andreas. Zlikvidované alebo znehodnotené letecké prostriedky musia byť evidované v internej evidencií armády, ktorá musí byť na požiadanie sprístupnená súdnemu inšpektorovi.

§13 Za podozrivého narušiteľa vzdušného priestoru sa považuje letecký prostriedok alebo vzdušný objekt, ktorý:

a) bez predchádzajúceho súhlasu príslušného orgánu riadenia letovej prevádzky prenikol do vzdušného priestoru San Andreas,

b) nekomunikuje s príslušným orgánom riadenia letovej prevádzky alebo nevykonáva pokyny príslušného orgánu riadenia letovej prevádzky alebo ak komunikuje s orgánom riadenia letovej prevádzky s neúmernými prestávkami,

c) náhle mení parametre letu alebo vykonáva neprimerané odchýlky od plánovanej dráhy letu,

d) neautorizovane vstúpil do bezletovej zóny,

§13.1 Za potvrdeného narušiteľa vzdušného priestoru sa považuje letecký prostriedok alebo vzdušný objekt, ak zo získaných informácií vyplýva, že letecký prostriedok alebo vzdušný objekt má byť použitý ako prostriedok teroristického útoku mierený proti životom ľudí alebo na spôsobenie závažného následku alebo iného narúšania bezpečnosti San Andreas.

§13.2 Narušiteľ režimu letu je letecký prostriedok alebo vzdušný objekt, ktorý vybočí z priestoru plánovanej činnosti bez oznámenia tejto skutočnosti príslušným orgánom riadenia letovej prevádzky v dôsledku chýb v činnosti posádky leteckého prostriedku, zlyhania technického stavu leteckého prostriedku, zlých poveternostných podmienok či zlyhania rádiotechnického zariadenia určeného na komunikáciu, pričom plní okamžité a presné pokyny príslušného orgánu riadenia letovej prevádzky.

(1) Proti podozrivému narušiteľovi vzdušného priestoru je armáda oprávnená použiť tieto opatrenia:

a) odklonenie letu,

b) vynútenie pristátia,

c) hrozba použitia zbrane,

d) vystrelenie varovných výstrelov mimo narušiteľa vzdušného priestoru.

(2) Pokiaľ zo získaných informácií a okolností jasne vyplýva, že letecký prostriedok alebo vzdušný objekt by mal byť použitý proti životom ľudí, na spôsobenie obzvlášť závažného následku alebo svojím spôsobom letu a správaním inak ohrozuje a útočí na ostatných účastníkov leteckej prevádzky vrátane vojenského personálu, môže armáda použiť vojenskú techniku na prerušenie letu potvrdeného narušiteľa vzdušného priestoru, ak je prerušenie letu jediným opatrením na odvrátenie tohto nebezpečenstva; o použití vojenskej techniky na prerušenie letu potvrdeného narušiteľa vzdušného priestoru rozhoduje veliteľ vojenského útvaru, ktorý je o tejto skutočnosti povinný bezodkladne vyrozumieť vládu San Andreas alebo vrchní soud San Andreas.

(3) Proti narušiteľovi režimu letu je armáda oprávnená použiť opatrenia iba vo forme odklonenia letu a vynútenia pristátia.

3. Zákon je rozšírený o hlavu VI. (Vojenská technika)

§14 Armáda má právo vyvíjať, skúmať, využívať a rozširovať vojenskú techniku akéhokoľvek druhu vo svojom vlastníctve, pokiaľ je to nevyhnutné na zvýšenie obranyschopnosti štátu, pričom všetky výdavky s tým spojené sú plne hradené zo štátneho rozpočtu.

§14.1 Armáda môže presúvať vojenskú techniku cez územie San Andreas iba s povolením vlády San Andreas alebo vrchního soudu San Andreas.

§14.2 Za škody na majetku spôsobené armádou alebo vojakom v súvislosti s plnením úloh stanovenými týmto zákonom zodpovedá a hradí štát, poškodeným osobám prináleží náhrada škôd v plnom rozsahu zo štátneho rozpočtu; výška finančnej náhrady škody a miera zavinenia musí byť vyhodnotená súdnym znalcom. Štát sa tejto zodpovednosti môže zrieknúť len v prípade, že zo strany poškodeného bola táto škoda spôsobená účelne.


Zeintar

Hráč

49
24.11.2023 00:09, naposledy upraveno 14.2.2024 19:19 uživatelem Rataj
(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Novela zákona č. 164/2023

Zákon, kterým se mění zákon č. 25/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

neplatný právní předpis dle S-773


1. Zákon upravuje prílohu 1

Zóna D - Vojenská základna

Civilní pohyb naprosto zakázán, vyjímkou jsou pouze složky IZS v nutných případech, kdy jsou zavolání povolány velitelem vojenského útvaru. Další výjimku tvoří civilní osoby, které jsou oprávněny vstoupit na základě povolení vrchního soudu, a to i bez nutnosti držení bezpečnostní prověrky. Narušitelé mohou být zastřeleni.

Zóna E - Podzemní prostor vojenské základny (na mapě nevyznačeno)

Civilní pohyb naprosto zakázán,. žádné vyjímky. Vstup je zakázán i vojákům, kteří nejsou držiteléi nejvyšší bezpečnostní prověrky a nebyl jim vstup povolen velitelem vojenského útvaru. Konkrétní výjimku pro vstup tvoří pouze případy na základě povolení vrchního soudu, a to i bez nutnosti držení bezpečnostní prověrky. Vrchní soud může vydat povolení pouze v případě nutné nouze nebo k výkonu soudní inspekce. Informace, které jsou v prostorách zóny zjištěny, musí být pověřenou osobou utajeny na stejné bázi, jako kdyby došlo ke vstupu na základě nejvyšší bezpečnostní prověrky. Výjimkou pro předání informací tvoří pouze případy povolené a stanovené vrchním soudem. Narušitelé mohou být zastřeleni.


 

 

 

Yukimura Torio
předseda Kongresu San Andreas

25.2.2024 11:23, naposledy upraveno 25.2.2024 11:24 uživatelem marekvoe

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Novela zákona č. 167/2024

Zákon, kterým se mění zákon č. 25/2021, ve znění pozdějších předpisů. a další související zákony

v platnosti od 28.2.2024


1. Zákon upravuje prílohu 1

Zóna D - Vojenská základna

Civilní pohyb naprosto zakázán, vyjímkou jsou pouze složky IZS v nutných případech, kdy jsou zavolání povolány velitelem vojenského útvaru. Další výjimku tvoří civilní osoby, které jsou oprávněny vstoupit na základě povolení vrchního soudu, a to i bez nutnosti držení bezpečnostní prověrky. Narušitelé mohou být zastřeleni.

Zóna E - Podzemní prostor vojenské základny (na mapě nevyznačeno)

Civilní pohyb naprosto zakázán,. žádné vyjímky. Vstup je zakázán i vojákům, kteří nejsou držiteléi nejvyšší bezpečnostní prověrky a nebyl jim vstup povolen velitelem vojenského útvaru. Konkrétní výjimku pro vstup tvoří pouze případy na základě povolení vrchního soudu, a to i bez nutnosti držení bezpečnostní prověrky. Vrchní soud může vydat povolení pouze v případě nutné nouze nebo k výkonu soudní inspekce. Informace, které jsou v prostorách zóny zjištěny, musí být pověřenou osobou utajeny na stejné bázi, jako kdyby došlo ke vstupu na základě nejvyšší bezpečnostní prověrky. Výjimkou pro předání informací tvoří pouze případy povolené a stanovené vrchním soudem. Narušitelé mohou být zastřeleni.


MUDr. Lea Santiago
Místopředsedkyně kongresu San Andreas


 

Yukimura Torio
Předseda kongresu San Andreas



Powered by LeoSight IFS
LT~85

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: freecko (2000Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

WoT Turnaj - BO3

sobota 16:00

Kdo je online?
golfik34

15Kč včera v 23:50

golfik34

15Kč včera v 23:49

golfik34

50Kč včera v 23:49

Nejnovější uživatelé
raxgax

Registrován 17.4.2024

Petronelus

Registrován 17.4.2024

westarSK

Registrován 17.4.2024