Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Celkové RP a moje otázky

1 2



neznamy#4744

Smazaný účet

6
23.2.2021 02:58

Ahoj momentálne píšem z telefónu takže sa vopred ospravedlňujem že to tu nebude nejak extra krásne spísané. 

 

Po pár hodinách v hre som nadobudol trochu čudný pocit pocit nudy a hnevu prečo?

RP scéne sa venujem už veľmi veľmi veľmi dlho začal som keď som mal 11 zeraz mám takmer 21 a preto mi nejde do hlavy fakt že sa RP vôbec nemení. 

 

Prešiel som späť na MTA kvôli RP ženskej postavy a tiež kvôli zmene RP sveta no zostal som zaskočený faktom že na servery sa toho veľa neerpí. Preto sa chcem opýtať či je pár vecí normálnych alebo nie.

 

Nikoho nechcem uraziť preto nebudem uvádzať mená prezývky ani nič podobné len situácie ktoré som videl za zhruba 10 hodín na servery. 

 

1. Po príchode na server som videl asi 6 búračiek hneď po nehode obaja hráči písali do lokál ooc chatu (Co delas kokote) a podobne toto sa stalo u každej z 6 nehôd.

 

Otázka : Prečo hráči nehrajú zranenia a je ich potrebné hrať?

 

2. Hráči majú viac radi ooc než ic. Túto informáciu nemám len tak z prstu no reálne som sledoval RP akcie hráčov či už sú to honičky,prestrelky alebo obyčajne RP akcie. Hráči neustále využívajú lokal ooc chat. Dnes sme mali príležitosť vidieť krásny exemplár.

Ja a ďalší hráč sme. Jazdili patrolu u PSA. Šli sme autom po ceste a zrazu vidíme chlapíka ako beží k vozidlu a v ruke má zbraň. Sadol do auta ku kamarátovi no zbraň sme videli a hneď sme volali posilu. Prišli 3 hliadky do 2 minút a hráči okamžite začali písať do ooc. 

(zbraň mám v aute jseš kokot? Jak jsi to mohl videt debile volám admina tohle není v pohode) boli vyzvaný na cut ooc... Na pokračovanie v RP nezahrali ani injuries ani fear z brokovnice, m4ky a taseru a proste začali zdrhať.

 

Otázka : Prečo to hráči robia.

 

3. Situácia ktorá vyplíva z PSA frakcie. 

Som v nej pár hodín a vidím len NonRP Driving (skákanie z kopcov, búranie do vozidiel do značiek a predmetov) bez ďalšieho RP. Vidím členov PSA na hodnostiach ktoré ja budem mať tak o 350 hodín hry ako sa kopú mlátia a smejú sa na tom v ooc chate. Ďalej vidím hráčov od PSA kompletne ničiť RP scény. Počas výsluchu sa kopú mlátia obíjmajú komunikujú v lokále a na RP situáciu moc času nevenujú.

Otázka globálne : Ako je možné niečomu takémuto zamedziť. Som človek ktorý miluje ťažké RP seriózne RP nie som zvykbutyna to že niekoho chytím a človek mi vynadá v lokále ako poslednej kur***e preto prosím hlavne admin tím o nejakú radu ako sa tomuto vyhnúť šiel som k PSA lebo som si myslel že polícia bude mať RP na vysokej úrovni tu som asi šlapol vedľa.

 

PS: Za vulgárne citácie sa ospravedlňujem pokúšal som sa čo najreálnejšie predstaviť situácie ktoré som videl. 

23.2.2021 07:27

Ahoj,

k prvnímu, je to problém, kterej si je nejlépe natočit a poslat adminům, ty jim za to daj ban.

A proč se tomu děje? Komunita se na to nějak nastavila. Nevím jak tak rychle, ale s masivním příchodem nových hráčů kteří si chtěj hlavně nadávat v OOC místo IC. K v vulgarismům v OOC jde jednoduše, F2, report a nahlásit hráče, řekl bych že si na to už zvykli. Bohužel já dělám záchranáře kde je těžké nepoužívat OOC když lidé neví co znamenají určité věci...  No, takže jediné co z toho vyplývá.. Můžeš se je zkusit naučit skrz OOC chat proč hrajou to RP a kvůli čemu se tomu říká RP. Nebo reporty....

 

A ještě frakce PSA :D , myslím že si ježdění nastavilo na styl těm co ujíždí, což je také špatně tedy, protože nebudem si  nic říkat ale většina RP zločinců tady jezdi do NON-RP. 

Nikush

Hráč

12
23.2.2021 09:32

Ahoj,

jsem ráda, že to někdo napsal a souhlasím s tím. Například včera jsem prudce zabrzdila a motorkář jel za mnou, tak do mě logicky naboural, takže taková normální RP akce... Jenomže, než si začal psát status musel hnedka napsat toto :

Chtělo by to nějak omezit ooc komunikaci ve hře, ale zase aby se dalo komunikovat s adminem, napsat "miss" když omylem někam vyskočíte, atd...

Zeintar

Hráč

49
23.2.2021 10:03

Přátelé,

nemusíte Sammymu vysvětlovat, že si má situaci natočit a reportnout. Je to asi RP veterán ze SAMP =D.

 

Sammy,

já sám jsem byl tímto zaskočen, HeavyRP zde nenajdeš (co se týče globálně, pokud si najdeš fajn lidi, tak civilRP někde na samotě jde RPit fajnově). Hraje se tu prostě LightRP a jsou od toho upravena i pravidla. To, co jsi zde vypsal, bylo samozřejmě porušení pravidel a je třeba za to trestat, nicméně se to tu nedodržuje a -.. takhle to dopadá. =D

Jinak, pročti si pravidla. Vím, že roleplay ovládáš, nicméně je zde pár pravidel upravených. (Například na mě nejmenovaný cosmmo naléhal, abych dostal ban při tom, že jsem nevytáhl item "Telefon" z inventáře po tom, co jsem důkladně zaRPil, že telefon vytahuji a natáčím si situaci =D)

Je tu přidaných pár pravidel, co se týče PassiveRP (např. že ti nějaký roleplay nahradí čistě animace) (To, podle čeho bys potkal fetku na SAMP, že dává jen animace, ale bez jakéhokoliv /me a /do, je zde normální a dokonce i správné. =D)

Hraje se tu prostě jinak. Je to asi otázka zvyku. Jelikož je tento server cílen hodně do prostoru, aby se na roleplay obrátilo hodně lidí, kteří např. nikdy RP nehráli, tak si na to holt budeme muset zvyknout. Přecjen, nehrajeme na žádném whitelisted serveru, kde se po nás právě to HeavyRP vyžaduje. 

Věřím, že si na tento systém zvykneš a najdeš si tu nějakou fajn partu lidí, se kterýma by sis mohl poRPit po večerech. I fajn lidi se tu najdou.

//Jinak, kdo jsi? =D

Lofanek

Hráč

32
23.2.2021 10:15, naposledy upraveno 23.2.2021 10:16 uživatelem Lofanek

Ahoj,

mrzí ma, že si zažil takéto situácie na našom serveri, ale som veľmi rád, že si poukázal na túto skutočnosť práve na fóre a musím bohužiaľ súhlasiť. Denno-denne sa v podstate stretávam s podobnými situáciami, kedy hráči do seba nabúrajú a v OOC sa buď začnú dohadovať či už o tom, že mali lag, alebo vzniká medzi nimi hádka ohľadom "skillu v jazdení". Nechce sa im RPiť, pretože Medical RP pre nich nie je lákavé, alebo nechcú RPiť následky po zraneniach?

Ohľadom zbraní, drôg a podobných ilegálnych RP činností vidím len jeden jediný dôvod - vyhýbanie sa IC následkom v podobe väzby/zabavenia vecí/pokuty a podobne.

V tejto problematike vidím naozaj len málo riešení, ktoré nakoniec nemusia byť efektívne:

  • Vypínať lokálne/globálne LOOC chat - v tejto situácií by nakoniec vznikal u hráčov až chronický mixing
  • Dbať na efektívne trestanie týchto hráčov, aby si uvedomili túto skutočnosť 

Treba si tiež uvedomiť, že admini nevedia o týchto situáciách pokiaľ nie sú priami svedkovia, alebo pokiaľ nedostanú report s priloženými potrebnými dôkazmi.

@Nikush

Chtělo by to nějak omezit ooc komunikaci ve hře, ale zase aby se dalo komunikovat s adminem, napsat "miss" když omylem někam vyskočíte, atd...

Úplne s tebou súhlasím, akurát tieto situácie by som sa možno pokúsil zahrnúť do IC sveta. Pri missnutí do vysielačky by som sa IC ospravedlnil a možno by som si vymyslel výhovorku typu "Ups, zlá frekvencia" a podobne. V prípade buchnutia do hráča - staré známe "Mal si tam muchu" a podobne.. Akurát pri missnutí skoku ma fakt nič nenapadá.. :D

Zeintar

Hráč

49
23.2.2021 10:18, naposledy upraveno 23.2.2021 10:18 uživatelem Zeintar

Akurát pri missnutí skoku ma fakt nič nenapadá.. :D

 

/me nadskočil, chytl si svoji pravou rukou svůj zadek a začal si ho škrábat.
"Au, něco mě kouslo!"

STAVIK

Hráč

17
23.2.2021 10:59, naposledy upraveno 23.2.2021 10:59 uživatelem STAVIK

Těm nehodám by se i dalo zabránit, kdyby každý nedoloval z auta maximum a taky někdy pustil "W", nebo se netlačil k středové čáře, či ještě lépe do protisměru, když tam zrovna někdo jede. To bych ale po některých jedincích chtěl asi moc :/

Holub

Hráč

45
23.2.2021 12:18, naposledy upraveno 23.2.2021 12:21 uživatelem Holub

Musím se vším z uvedeného souhlasit. Bohužel. 

Stejně tak na podobné experty mám svá (bohužel polovičatá) řešení - pro experty s řízením ala FREEROAM mám zpětný záznam, stejně tak pro "pási cukli" (a že jim už od samotného začátku RPení injuries píšu, ať s těmi injuries přidají).

Na experty s Non-RP Drivingem tohle čeká téměř vždy. Jen jeden zmetek se tomu vyhnul.

Mimochodem co mě hlavně štve v rámci Medical RP (krom absurdně nízkých injuries) je to, že jsou lidi nastavení na to, že hned po nehodě si hází status se vším. Já to dávám až když se někdo optá přes /me, nebo pokud si Amelii někdo prohlédne (samozřejmě klasika ohledně nárazu v podobě poškození vozu, exploze airbagů (pokud jedu něčím, co je má) a to, zda postava něco dělá, nebo ne, je u mě standart). Už jsem se setkal s lidmi, kterým to vadilo a kteří mi to dávali do OOC sežrat. Ale sakra lidi, já vás nebudu podporovat v MG proto, že jste na to zvyklí. Jste na RP, tak podle toho jednejte!

Stejně tak, pokud jde o injuries, tak svá injuries škáluju i podle toho, jak moc je hraje druhá strana. Měl jsem nehodu, kde jsme s FR RPili čtyřicet minut. A bylo to super. Proč? Byla by z toho v tom lepším případě vážná zranění, v tom horším smrt (stejně se přikláním ke smrti).

Stejně tak mi může Rataj potvrdit, že ještě na čtyřkovém Skimu, doslova druhý den od spuštění serveru, do Johnyho Warda (to je ten na drogododávce) nabourala banda gypsoidů v dodávce. Dával jsem si žádost o self-CK. Dal bych si to u nehody, která by byla kvalitně RPená? Rozhodně ano. Dal bych si self-CK u nehody, kde smažka RPí modřiny i když by už byla třikrát po smrti? 

 

 

 

23.2.2021 13:54
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Scor

Hráč

63
23.2.2021 15:22

@neznamy#4744 další supr věc a to je /frp, ten pošle screen adminům. Takže se ani nemusíš s tím vypisovat.

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~117