Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tisková zpráva ze dne 8. 3. 2021 - Zásah LZS u dopravní nehody našeho vozidla


8.3.2021 17:31

Ve večerních hodinách dne 7. 3. 2021 přijala naše základna výzvu, ve které volající žádal o pomoc k řece mezi Blueberry a Montgomery, kde údajně nalezl lidské tělo. Protože jsme neměli žádné bližší informace, na místo jsme vyslali posádku RLP v osobním vozidle. Ta projela cestu od naší výjezdové základny do Blueberry, při své cestě ale nikoho nenašla. Po konzultaci s dispečinkem se posádka začala vracet po polní cestě, která přímo kopíruje proud řeky. Při jízdě po úzké cestě však proti našemu vozidlu pravděpodobně vyjelo další auto. Náš řidič, aby se vyhnul střetu, strhnul auto mimo cestu. Při manévru ztratil kontrolu nad vozidlem, to se převrátilo na bok a zaseklo se v nestabilní poloze nad řekou. Ve vozidle zůstal zraněný lékař.


Fotografie z vrtulníku LZS, kterou pořídil lékař, mezitím co se připravoval ke slanění se.


Protože jsme nebyli schopní vozidlo lokalizovat, zapojili jsme do pátrání postupně dvě naše posádky. Hledání posádky probíhalo zprvu neúspěšně, proto jsme se spojili s PSA a zvažovali jsme zapojení jejich i našeho vrtulníku. Těsně před podáním žádosti k vzletu jedna z našich posádek našla ztracené vozidlo. Na místo se okamžitě dostavila i druhá posádka. V době, kdy jsme se k zraněnému lékaři dostali, se poškozené vozidlo již pomalu sesouvalo z břehu do vody a hrozil jeho pád. Protože hasiči zrovna neměli k dispozici volnou posádku, museli jsme zakročit sami. Poškozený Ford Explorer jsme opatrně zapřáhli tažným lanem za jednu ze sanitek. Protože lékař nemohl být na místě bezpečně vyproštěn, povolali jsme na místo vrtulník letecké záchranné služby. Ten se spolu se sloužícím lékařem vznesl do bezpečné výšky nad náš Explorer. Lékař LZS se slanil k vozu a připoutal k sobě zraněného lékaře, který mezitím nabyl vědomí. Vrtulník pak oba záchranáře přesunul na louku poblíž farmy, která původně patřila Sherwood corp. Pozemní posádka zraněného lékaře ošetřila a transportovala se středně těžkými zraněními do nemocnice v Montgomery.

O několik hodin později bylo lidské tělo, ke kterému jsme původně vyjížděli, přeci jen objeveno. Informace k tomuto případu zveřejnil v této tiskové zprávě ANTARES.


Fotografie místa předání, která byla pořízena záchranářem z nejbližší sanitky.


Od zprovoznění LZS jsme již provedli několik vzletů. Díky profesionálním pilotům můžeme provádět záchranné akce i v místech, kam se se sanitkou nelze dostat, nebo transportovat pacienty z lokací, kde je není možné ošetřit na místě. Využití vrtulníku značně zvyšuje pravděpodobnost přežití pacientů v přímém ohrožení života, ke kterým by cesta po zemi trvala déle než deset minut. Ačkoliv není vždy možné zraněné transportovat letecky, zdravotníci se k nim dostanou velmi rychle. Mějte prosím na mysli, že pokud na místo pošleme vrtulník, budeme potřebovat dostatečně velkou přistávací plochu. Řiďte se instrukcemi záchranářů, policistů a hasičů, kteří budou prostor pro vrtulník připravovat, a navedou jej k přistání. Dodržením bezpečné vzdálenosti od přistávací plochy omezíte riziko vzniku úrazů.

za ZZS SA, výjezdovou základnu Montgomery

vedoucí lékař Tomáš Beneš


Powered by LeoSight IFS
LT~27