Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Španělská éra


acaBeNendohzoR

Hráč

69
9.3.2021 19:07, naposledy upraveno 10.3.2023 11:01 uživatelem Rataj

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

První zmínka o ostrovu se nachází v lodním deníku lodi Santa Viktoria, která pod vedením kapitána Miguela z Cordóby (Miguel de Cordoba) pod španělskou vlajkou podnikala plavby do Ameriky.

Zápis v překladu zní nějak takto:

Červen 1521: Vlivem nepříznivého počasí jsme se na cestě do nového světa odchýlili od kurzu na sever. Narazili jsme na neobydlený ostrov. Na severozápadě je vhodná zátoka. Zakotvili jsme zde, doplnili zásobu pitné vody a provedli nezbytné opravy lodi. Posádka se rozhodla ostrov pojmenovat San Andreas („Svatý Ondřej“). Až se počasí umoudři vyrazíme opět na moře.

Od té doby ostrov sloužil jako přechodné kotviště pro zbloudilé španělské lodě. V oblasti Bayside („strana se zálivem“) vzniklo kotviště a dřevo z okolních lesů posloužilo na opravy lodí a stavbu prvních budov.

 

Další zajímavou zmínku o ostrovu nacházíme ve vojenském hlášení neznámého důstojníka Britské námořní pěchoty.

15. srpna 1592: Provedli jsme útok na španělské kotviště na ostrově, kterému říkají San Andreas. Útok ovšem dopadl neúspěchem a byl odražen. Ztráty jsou 3 děla, 2 důstojníci pěchoty, 12 vojáků a 26 námořníků.

V reakci na tento útok byla zbudována dřevěná pevnost San Fiero a zavedena první stálá vojenská posádka na ostrově.

 

Jiný zápis pochází zase z kroniky Francouzského cestovatele Dominique Petti, který ostrov navštívil v září roku 1603 při své cestě do nové země. Úryvek z kroniky:

Byl to smolný měsíc (mluví zde o září roku 1603), zastihla nás děsivá bouře, dokonce i kapitán si myslel, že to nezvládneme, poté se však stal zázrak. Narazili jsme na pevninu, na ostrov, který jak mi později řekli nesl jméno San Andreas. Do té doby jsem nevěřil že i Španělé mohou býti dobré duše, za malou úplatu nám dovolili zakotvit, opravit loď a doplnit zásoby vody i potravin. Velitel místní posádky uměl troch francouzsky a byl ochoten mi o tomto ostrově povědět víc. Ostrov slouží jako kotviště a záchytný bod při cestách do nových zemí.

 

Poslední zmínkou z doby kdy ostrov náležel Španělsku je úřední záznam z roku 1649, který hovoří o tom, že byl ostrov věnem darován rakouské dynastii Habsburků při svatbě Marie Anny Habsburské a Filipa IV. Španělského.

  Rejstřík I. rakouská éra →

Powered by LeoSight IFS
LT~40