Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

I. rakouská éra


acaBeNendohzoR

Hráč

69
9.3.2021 23:14, naposledy upraveno 10.3.2023 11:01 uživatelem Rataj

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

Ze španělských úředních dokumentů se dozvídáme, že se ostrov dostává pod rakouskou nadvládu v roce 1649. Dokument pojednává o svatbě Marie Anny Habsburské – rakouskou arcivévodkyní a Filipa IV. Španělského – tehdejšího španělského krále. Marie se tak stala královnou španělskou, neapolskou a sicilskou. Ostrov San Andreas byl součástí věna a takto přešel ze španělského držení pod křídla Rakušanů.

Ti pro ostrov zprvu využití neměli a tak se nic nezměnilo, ovšem kolem roku 1690 se začal využívat jako trestanecká kolonie jak potvrzují tehdejší záznamy o deportacích. Později se začal využívat pro odsun nepohodlných Čechů při germanizaci, a Slováku při integraci Slovenska maďarskou šlechtou.

Počet obyvatel stoupal a z Čechů a Slováků se stala většina. Začaly se budovat nové osady na západu a jihu. Význam nabylo hlavně San Fiero, pevnost se vyvinula v město s budovou úřadu jako středem. Budova úřadu se stala sídlem vlády a většina rakouských úředníků i vojáku zde sídlila. Naproti tomu Češi a Slováci tvořili vesnice a samostatná stavení u pobřeží.

Počet obyvatel – vyhnanců se zvedal. Rakouská vláda ovšem nebyla schopna zvyšovat vojenskou posádku kvůli mizernému stavu námořnictva a samotné monarchie. Místní správa začala ztrácet kontrolu nad obyvateli a došlo k postupnému uvolňování. Tyto tendence vyvrcholily v roce 1782 otevřenou vzpourou, kdy většina vojáků a úředníku byla zabita nebo donucena prchnout na moře.

← Španělská éra Rejstřík svobodné období →

Powered by LeoSight IFS
LT~29