Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Stížnost na Vlkovoda.


arciCZ

Hráč

32
10.3.2021 12:48

Ahoj, tímto bych chtěl podat stížnost na Vlkovoda jelikož si myslím že porušuje pravidlo č. 40. Neboli pravidlo o ilegálním RP. Jedná se o to, že pokuď si špatně nevykládám toto pravidlo tak nesmí konat ilegální RP tož je porušování zákonů (myšleno trestné činy případně věci za které hrozí vězení) ovšem přestupky jsou povoleny. 

Neboli Vlkovod porušuje zákon 5/2020 => Článek 5 - Regulace zaměstnanců neziskových organizací => §13 Fyzická osoba může být ve vedení nejvýše jedné neziskové organizace.

Jedná se přesněji o to že Vlkovod je na pozici Kapitána v PSA čímž je tedy ve vedení PSA, následně vede i neziskovou organizaci Midnight Cats.

Věřím tomu že na to každý budeme mít jiný pohled ovšem si myslím že když je osoba na takovéto pozici jaké je on tak by se to dít nemělo.

10.3.2021 13:13

Ty už fakt nevíš, co si máš vymyslet, abys na někoho mohl nakydat špínu, je jasně vidět kdo za tebou a tvými názory stojí. Parta rozvracečů komunity. Nebudu se k tomu nijak více vyjadřovat, jelikož jediný tvůj účel je poškozovat server, komunitu, aktivní a serveru prospěšné hráče. Nevidím naprosto žádný jíný smysl tvého jak IC tak OOC jednání arciCZ . Pokud tě Skimo nebaví, nikdo tu tebe, ani tvé pochlebovače nedrží. 

sandlerino

Hráč

39
10.3.2021 13:21, naposledy upraveno 10.3.2021 13:22 uživatelem sandlerino

Já, člověk, více se přiklánějící k pochlebovačům, než-li k Vlkovi se rád taktéž vyjádřím.

Přeci jen, je to proti pravidlům, ale ne natolik aby to rozvracelo RP (dodám jen že my pochlebovači jej nerozvracíme) a dle mého by se to mělo řešit spíše IC.

Kdyby se to řešilo OOC, udělá to více škody než užitku, když se to bude hrát IC, aspoň z toho něco bude, zaměstná se soud apod.

10.3.2021 13:24, odstraněno 10.3.2021 13:24 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

arciCZ

Hráč

32
10.3.2021 13:29, naposledy upraveno 10.3.2021 13:31 uživatelem arciCZ

Ahoj, jakým způsobem rozvracím komunitu? Tím že jsem zde upozornil na tvé možné porušení pravidel? Které zde jsou stanovená, nebo na to že jsi na nejvyšší pozicí v PSA. A v podstatě si myslím že na té pozici by jsi neměl dělat pořádně nic nelegálního? Nebo tím poškozuji server? Já mu nějak tímto ubližuji? Co se týče IC jistě tím narážíš na mé IC jednání za poslední dobu. Zkusil jsi se zamyslet nad záměrem? Třeba jako že se vždy říkalo že Armáda nebude a najednou zde je?

Co se toho týče, tak IC jsem to nezačal řešit, jelikož věřím tomu že PSA vede dobře a i si to myslím. Ovšem občas se najdou nedostatky jako například tento. A myslel jsem si že si řekne že ano dělám chybu, mohl bych to napravit. A né že řekne že rozvracím komunitu a podobně.

 

//EDIT: A ano, můžeš namítnout že jako první jsem to napsal Falleaglovi jakožto stížnost, ovšem ten se k tomu postavil tak že to není porušení čímž jsem to směřoval sem, ať si na to může každý udělat obrázek a říci si k tomu své.

Lofanek

Hráč

31
10.3.2021 13:33

Nazdar pochlebovači, uplakanci a zvyšok komunity,

ja si myslím, že v tomto bode je jasne porušené pravidlo, možno je to bullshit, keďže Midnight cats je jeden lesbický mňaukajúci cringe omyl, ktorý si urobilo postavenie v komunite len vďaka plesu, na ktorom RPili všetci trash, ale je to tak. Prečo na to teda poukazujeme? Jednoducho - hocikto iný by dostal v momente trest. (zoberme si príklad Crazyho, Cosmma alebo tých ľudí z GTC)

Dávam Lerínovi +1 bod za IC alternatívu, ale stále platí moja predošlá veta.

- Lofi

Zdenek

Hráč

21
10.3.2021 13:35, naposledy upraveno 10.3.2021 13:37 uživatelem Zdenek

No co, na každého stejným metrem. Pokud toto někdo poruší je automaticky hrocen jako největší kriminálník nebo člověk, co by měl být ihned potrestán nejkrutějším způsobem. Já zde asi jen nesouhlasím, aby to bylo řešeno IC, z jednoho prostého důvodu. Kdykoliv PSA teče do bot, protože ví, že to je přes čáru RP, tak hned píší do OOC Caps Lockem, že se jedná o IC VĚC, ač je to dosti diskutabilní a PSA má vždy takovou imunitu, že to upadne k ledu. Dle mého smysluplná stížnost která stojí rozhodně za promyšlení. Nemám pocit, že by Arci rozvracel komunitu a už vůbec, že by špinil tvé jméno. Já jako obyčejný hráč sem rozhodně pro potrestání né IC, ale OOC. Nejlépe smazat tu jejich skupinu, to by se všem ulevilo.

 

S láskou a pokorou Mnau Mnau Koulič

10.3.2021 13:39, naposledy upraveno 10.3.2021 13:41 uživatelem Frujty

Ahoj, jelikož je ,,jasně vidět" že já jsem jeden z těch pochlebovačů kteří stojí za Arcim i ostatníma, tak se ktomu jak jinak také vyjádřím.

Parta rozvracečů komunity, todle ti nebudu vyvracet protože ty jsi admin, tudíž máš vždy pravdu a nemá cenu jakkoliv debatovat.

Souhlasím jak s Arcim tak se Sandlerem, upřímně jsem čekal Vlkovode, že se vyjádříš přímo k tomu co napsal již několikrát zmíněný Arci, ale bohužel se tak nestalo a jen si do něj začal jet. Nevidím jediný důvod proč by měl hned odcházet ze Skima pokud se mu něco nelíbí, od toho tady ty stížnosti jsou nebo se pletu?

Podporuji jak Arciho stížnost, tak Sandlerovu IC metodu. Avšak bych byl stále radši aby se to řešilo OOC, tak jak napsal Zdenek.

With love, Frujt.

10.3.2021 13:45, naposledy upraveno 10.3.2021 14:28 uživatelem Rataj

Pravidlo č. 40 bylo vytvořeno za tím účelem, aby policisté nemohli pomáhat mafiím pašovat drogy, nebo unášet lidi a podobně. Neslouží k tomu, abychom hledali každou drobnost, které se dle zákonů mohli dopustit (a ještě ani to není zcela prokazatelné a muselo by se IC řešit soudní cestou).

Budu zde pravidlo č. 40 citovat, abychom lépe pochopili jeho význam:

40. Příslušníci PSA se nesmí účastnit ilegálního RP. To zahrnuje, ale neomezuje se na: únosy, vykrádání a okrádání, ilegální převozy, spoluúčast nebo asistence postavám v ilegálních činnostech. Naopak je z hlediska pravidel povoleno páchat přestupky a brát úplatky (samozřejmě zde platí IC postihy).

Jako ilegální RP zde chápeme takové RP akce, které jsou vyloženě ilegální a běžně je páchají právě ilegální frakce. Pravidlo (byť tak může vyznít) není zamyšleno tak, aby se na jeho základě řešilo každé překročení zákona.

Kdyby tomu tak bylo, tak bychom museli zabanovat 70 % policejního sboru, jelikož např. v zákoně o policii je napsáno toto:

§9 Policista je při zadržení osoby povinen:
. . .
c) poučit zadrženého o jeho právech dle přílohy č.1 stanovené tímto zákonem,
. . .

Příloha 1 - Oznámení práv zadržené osobě

„Máte právo nevypovídat. Cokoliv řeknete, může být použito proti Vám. Máte právo se odvolat k soudu a žádat odškodnění za udělený trest.“

A připadá vám, že by každý policista řekl přesně toto při každém zadržení? Nebo, že bychom snad banovali každého policistu, který tak neučiní? Tím jsem snad jasně a jednoznačně vyvrátil jakoukoliv argumentaci stylu "kdokoliv jiný by za to hned dostal ban."

 

Nejdůležitější ze všeho je účel pravidla, no a účel pravidla č. 40 je o tom, že ilegálním RP by policisté kazili úroveň RP na našem serveru. Já se nedomnívám, že by VlkoVod vedením dvou neziskových frakcí cokoliv kazil (přičemž i ten IC zákon je zamýšlen tak, aby se zabránilo např. jednomu řediteli HZS a ZZS, což by z principu nemohl stíhat a nemohl se tak plně obojímu věnovat; což není tento případ a zřejmě by to nemělo přílišný úspěch ani IC).

Tolik k výkladu tohoto pravidla.

 

Dále tu ještě ponechám pravidlo č. 0, které je nadřazené všem ostatním pravidlům.

0. Pravidla slouží k udržení kvalitního RP prostředí na našem serveru a především k tomu, aby si hru užili všichni hráči, nikoliv jen někteří hráči na úkor jiných. Před všechna pravidla jsme se rozhodli předsunout nulté pravidlo, které přesahuje všechna ostatní pravidla, ve kterých nelze obsáhnout vše, co nepovažujeme za správné anebo co by jiným hráčům mohlo znepříjemnit hru. Od hráčů je očekáváno, že porozumí účelu našich pravidel a nebudou hledat díry, které pravidla nepokrývají. Členové AT totiž mohou právě užitím tohoto nultého pravidla potrestat i hráče, který kazí herní zážitek ostatním, aniž by přitom porušil některé z definovaných pravidel.

Výklad pravidel je privilegiem AT a byli bychom rádi, kdybys (nejen) v pravidlech přestal hledat díry.

A obecně se běžně odlišuje "rules as written" (pravidla se chápou přesně tak jak jsou napsána, existují díry, nepřesnosti, chyby a těch lze zneužívat) a "rules as intended" (pravidla se chápou tak, jak jsou zamýšlena a respektuje se záměr, ačkoliv třeba něco není uvedeno přesně). No a právě na skutečnost, že my volíme ten druhý princip, poukazuje nulté pravidlo.

 

V této situaci se musím zastat VlkoVoda a zřejmě i souhlasit, že se v poslední době svým chováním nesnažíš o nic jiného, než rozvracet tuto komunitu. Poslední dobou skutečně jen opakovaně zatěžuješ členy AT, plýtváš jejich časem dohadováním se o nesmyslech. Ať už ve hře, na fóru, Discordu, TeamSpeaku. A když najdeš jakoukoliv blbost, kterou bys proti AT mohl použít, tak to jdeš slavnostně šířit komunitou. Neustále kopeš kolem sebe a za všechno můžeme my, kteří tu denně věnujeme všechen svůj volný čas pro to, aby tu ostatní (včetně tebe) mohli hrát a užít si RP svět, který nabízíme.

Celkově ten mindset, který tu poslední dobou razíš se svými kamarády mi připomíná jakési "my vs. oni," co se ale zamyslet nad tím, že tu (doufám) všichni usilujeme o kvalitní RP a neexistuje žádná válka mezi wannabe právníky a AT. Co raději přispět kreativním a ne destruktivním způsobem k tomuto (snad společnému) cíli? Pokud tak moc usiluješ o dodržování pravidel, začni u sebe. Pak nám můžeš pomoct budovat a ne bořit to, co budujeme a řvát, jak budujeme špatně a jak je to dle tvého správně.

arciCZ

Hráč

32
12.3.2021 21:25

Ahoj, dobrá děkuji za vysvětlení toho pravidla a chápu i souhlasím s tím. Jak jsem říkal každý jsme na to mohli mít jiný pohled a jsem rád že jsi to vysvětlil jaký je ten správný pohled čímž děkuji a budu to tedy řešit případně v brzké budoucnosti IC cestou.

Taktéž ti děkuji za rozumné vyjádření k této stížnosti a né jak Vlkovod i když si myslím že to zcela přehnal ale to už je jeho pohled a jeho názor na celou situaci. 

Co se týče toho co dělám já, tak za to mohu čistě já, jsem si plně vědom že někomu se to nemusí líbít, ovšem jsem člověk který dá svůj názor na jevo čehož jsi si určitě mohl povšimnout. Ale co se týče kamarádů za jejich chování přeci nemohu, s některým chováním jejich nesouhlasím s některým ano, ovšem je to zcela jejich rozhodnutí a nikdy nikoho do ničeho nenutím, je to zcela a jen jeho rozhodnutí. Maximálně někomu řeknu svůj názor, svůj pohled a může si ho vzít a jít ho propagovat dále. 

Taktéž souhlasím s tím že všichni usilujeme o kvalitní RP a jsem samozřejmě pro, taktéž o žádné válce nevím, možná je jakási pomyslná válka mezi Antares a mnou a mými kamarádi ovšem jak říkám o žádné nevím a to co konám / konáme tak vím / víme že za to mohou být následky. Proto taktéž se neschovávám osobně za žádnou ALT postavu či jinou.

Co se týče jak zde píšeš o dodržování pravidel, v případě že nějaké porušuji či poruším, tak za ně trest příjmu. V případě že je to skutečně porušení záměrné a není to stylu že se jedná o jakousi diskuzi či něco i přesto že IC či nějaká jiná věc která je tomu na pozadí pokračuje. (Myslím si že oba víme o čem mluvím). 

Možná si mnozí řeknou že jsem hloupý a podobně dle reakcí na mých příspěvcích.

Jinak, jak si to pročítám tak jsem zde zapomněl zmínit zde zmíněné rozvracení komunity. Osobně si nemyslím že bych něco takového dělal, jelikož to co za poslední dobu konám na serveru co se týče Antares tak rozhodně se neděje nic co by nějak extra zasahovalo do komunity jako takové. Týká se to uzavřené komunity jako například zmíněného Antaresu či ASA nebo případně určitého okruhu lidí okolo mě. Takže si myslím že rozhodně tím se nesnažím ani nerozvracím komunitu, nebo mi to tak nepříjde.

A ještě zmíněné zatěžování členů AT, to si taktéž nemyslím že by se nějak dělo, jelikož za poslední dobu jsem maximálně komunikoval pouze se Sandlerem případně problém poslední co bylo u Nevady řešil s Flyerem. Jinak maximálně celou tuto problematiku jsem vesměs řešil pouze a jen s Falleaglem, stejně jako jsem s Falleaglem řešil stížnost na DnOndra kde se jednalo o možné zneužití práv z jeho strany. Čímž osobně bych rozhodně neřekl že nějak zatěžuji AT.

 

Děkuji za přečtení a za pochopení, mylsím si že toto může být uzamčeno jelikož je to zde vysvětleno, přesněji za jakým účelem toto pravidlo existuje a že toto mezi něj nespadá. Čímž tedy jak jsem již zmínil tak to v brzké budoucnosti budu řešit IC cestou.


Powered by LeoSight IFS
LT~238